Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.Merről írsz?hátha tudok segíteni kicsit, infózni.üdv
Nem kell mindjárt a szervizbe rohangálni.Nekem is volt ilyen fehér kijelző villogás E51-emmel.Meg kell mérni multival az akku fesz-t,izzós terhelés mellett 80-100mA,HA +van 3,5-3,7V akkor akksi jó.Ezután Bp-6mt érintkezőket szemügyre venni,össze nyomni tűvel,ha lötyög. Lásd kontakthiba. Ha az akku rossznak tűnik,vagy nem tudod feltölteni,kiprobálhatod másik telo 3,7V akkujáról is.Köss rá a kivezetésekre 2db.kroki csipeszt,majd csatlakoztasd a Nokia akkuérintkezőire polaritás helyesen.A telo akku érintkezőjének kiosztása következő,hátulnézet balról jobbra,baloldali éríntkező +3,7V,középső érintkező -test.jobb old.érintkező T.=test negatív.
Ezzel a módszerrel,más fajta telefon, jó akksijával bármely Nokia telefon működését,töltést csatlakozó hibákat tesztelhetűnk.
Ha kihagyod a szélső lábat és csak +- -t kap nem fog elindulni a teló, a Nokiának meg kell mondani ugyanis milyen akku van benne.
Igy van,én nem hagytam ki semmit.Balról az első +3,7V,középső -akku,jobboldali csati T.pont,ide ugyanaz tehát negatívot kösd csipesszel.Az akkuban diódán keresztül kapja -ot.3db.érintkező van a telon,az akkun is.Nem nagy ügy.
Sima negatívval nem hiszem ,hogy jó lesz ....
Hello Urak.
Volna egy kérdésem. Van nekem egy 200db-os mobil gyűjteményem és vannak benne régi ritkaságok igazi TÉGLAFONOK , na már most a bánatom az ,hogy sajnos nem mindegyik működik,a poén az ,hogy nincs rajtuk külsérelmi nyom vagy bele gányolás. A kérdés hogyan lehetne ezeket életre kelteni mert ezek úgy szépek ha működnek is ,tehát mivel kezdjem el mik az alap fortélyok ami esetleg segít. választ előre is köszönöm.
Ezt most hogy érted?Mindhárom csatlakozási pont bevan kötve,mint írtam.Vettem angliából hozott E90,est,nem volt meg a gyári akkuja,ezért 24ért megtudtam venni.Aztán 2hétig külső Blc-2 li-ion akksiról használtam,amig nem küldték az eredetit.Csipeszeléssel ment ez is.De akinek műszerezettsége,alaptudása sincs pl.hány voltot tudnak különbözö akkuk,azoknak nem ajánló kisérletezgetést.Az hogy ki mit hisz gondol,mindenkinek a magánügye.Ez nem szakmai kérdés.
Ez mind első generációs tipusok.Ami azt jelenti hogy 4,8V-6V akkuról működnek.Mivel már 10éve nem gyártanak hozzá akkukat,kapni sem igazán lehet,össze kell rakni 4db.AA.méretű akku packot,majd azzal próbálgatni öket.Bekőtéshelyesen rátenni a feltöltőtt akkura,sim kártyával +nézni rááll-e hálózatra.Műszerész.
Hali
Az a baj ,hogy labortápról sem indulnak. Úgy,hogy valószínű nem csak az akkuval van baj. :no: Ja és egy néhány ha működne sem találna hálózatot mert ezek egy része 450-es készülék.
Valószinű hogy csak adóvevőnek lenne jó,egymás közt,de csak ha működne vagy 2db.Persze át kellene alakítani,az sem egyszerű.Megmarad dekorációnak,mint régiség szerintem.
Van az akkuknak és a készüléknek is egy BSI lába/ :google: / ez a nevezett 3. láb itt nem az akku hőfokát nézi a félreértések elkerülése végett hanem az akku típusát ezt egy ellenállással jelzik a telefon felé én spec még nem találkoztam olyan készülékkel ami a BSI láb sima letestelése után rendben működött volna. :google:
Egy tízest adnak érte a V-nál de komolyra fordítva a szót keress hozzá egy donor készüléket és kétszeresére nő az esély a javításra
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem: K800i Sony Ericsson. A hibajelenség...: A képernyő jobb oldali része kb 3 mm hosszan fehér... Fentről egész leig. Nos ,azt már kitapasztaltam ,ha a plexy részt odanyomom ,akkor visszajön a kijelző többi része is ,és mint az új... Ebből kifolyólag gondolom azt ,hogy a kijelző üveg részéről le van válva a szalagkábel... Most ideiglenesen papírzsepi darabka van a plexi és a kijelző közé tömködve ,így nagyjából jó ,1-2 hosszanti ,1 pixel széles fehér csík látszódik... Ezt itthon javítani lehet valahogy? Választ előre is köszönök !
Kijelzőcserével orvosolható. Ezt ragasztani nem igazán lehet. :no:
Már felmerült bennem az a morbid gondolat is hogy pillanatragasztó...de félő hogy a kontaktust végképp megszakítaná...
Hogy van felfogatva az üveg részre a kábel?! Hővel?
Szerintem valami hőpréses vagy valami hasonló módon lehet. A pillanatragasztó nem túl jó, mert nem vezet és végképp elrontanád.
Hát igen ettől félek én is ,de már azon is gondolkodtam hogy...:
Forrasztó páka azzal a lapos heggyel...papírlap (vagy kettő) a kábel és páka közé ,és megpróbálni vissza melegíteni... De ha tévesen gondolom hogy ilyen hő prés eljárással van felfogatva akkor annyit érek el hogy megolvad a műanyag...
Nem tudom a pontos technikáját, de ha házilag javítható lenne, akkor nem cserélné mindenki ki a kijelzőjét ilyen hiba miatt.
Sziasztok!
Most én kérnék egy kis segítséget! Van nálam egy Samsung D900-as telefon és elvileg kapott egy kis vizet. Az alaplapon nem látok vízjelző matricát, de oxidációt sem. Szóval a hiba, hogy nem mennek a billentyűk. A bekapcs gomb megy, de semmi több. Ha az oké gombot megnyomom, akkor néha érzékeli. A számbillentyűket egyáltalán nem. Lehúztam a számbillentyűk csatiját és amikor elkezdtem összeérintgetni a lábakat, akkor beírogatott számokat a pin kód helyére. Szóval elvileg ha azt cserélném az jó lenne. De a felső, a kijelző alatti funkciógombok sem jók. Ez viszont egyben van a kijelzővel és csak együtt cserélhető. Ezzel mit tudnék csinálni?
Esetleg egykis tiszta szesz és egy kis kefe fogkefe vagy hasonló.Én így szoktam és általában be is vált.Üdv
Ezen már túl vagyok. Az volt az első dolog. Eddig két telefont fel is élesztettem vele, de itt a telefon beindul, elvileg teszi a dolgát, most töltöm, csak vodás sim hiányában, meg gombok működésképtelensége miatt nem tudom tovább tesztelni. A felső gombsor idegesít inkább ,mert az alsót olcsón ki tudnám cserélni és szerintem utána az jó lenne, mert az alaplapi csati lábainak összeérintgetésével a pinkód beírásánál elkezdett beírogatni számokat. Szóval ott elvileg a billfólia a bűnös. De a felsőt csak kijelzővel együtt lehet cserélni, ami meg drága mulatság mivel a kijelző tökéletesen működik.
Sziasztok.Remélem itt lesz valaki aki tud segíteni, mert a szervíz csak arra jó,hogy 2 hetet csücsüljön a telefonomon ami 1-2 hétig jó utána megint behülyül.Ez egy Samsung B2100-as és bekapcsoláskor pirosan villog a BD0204EE hibaüzenet.Akksi ki majd vissza és működik.Van mikor félig tele akksival lepittyeg,hogy lemerült...visszakapcsolásnál szintén BD0204EE... Vagy olyat is játszott 3 napig,hogy kikapcsolt ébresztés ellenére úgy gondolta nekem karácsonykor is muszály 5:30-kor felkelnem. Néztem a neten de csak orosz,arab,spanyol oldalakon talált a "gugli" ilyen hibaüzenetet,illetve itt találta meg ezt a kifejezést.Ha valakinek lenne tippje megköszönném.A telefon még fél évig garanciás de nem cserélik ki...
Üdv Néktek Mobilguruk!
Nekem egy Nokia 6600-ás telóval van problémám. Sem térerót nem jelez, sem a hálózatra nem lép fel. Kártyafüggetlen, és mindhárom hálózathoz tartozó SIM-mel ezt csinálja. Mi ilyenkor a teendő? Esetleg a kapcsolási rajzát tudná valaki, hátha ki tudnék agyalni valami okosságot? Előre is köszönöm!
Melyik 6600, az új, vagy a régi?
Üdv tatabike! A régebbi fajta. Azt hiszem S60-as platformú Simbyan van rajta.
2003-as kiadású.
Életre keltettem a telefont! Egy külföldi fórumon olvastam, hogy a kijelző alatti panelon lehet a hiba. Na ezt ma jó erősen átsikáltam alkohollal átitatott fogkefével és fél óra száradás után életre keltek a billentyűk. Már csak függetleníteni kellene valami házi megoldással és ki is próbálhatnám.
Javítás Zalában 2500 pü nekem tudok másban is segítni.
Sziasztok!
Tudom hogy nem éppen a legális kategóriába tartozik a kérdés, de mégis szeretnék rá választ kapni. Van egy IMEI tiltott készülékem, amit nem fizetett előfizetés miatt tiltottak. Valaki eltudná mondani az IMEI csere lényegét? Főleg hogy milyen IMEI kerül a meglévő helyére? Lehet az egy használaton kívüli, más típusú telójé is?
Azt se írtad milyen milyen szolgáltató lopták vagy nem fizettek? Ha lopott akkor a rendőrségre ha nem fizetett akkor a szolgáltatóhoz fáradj be további instrukciókért
Bocs amit kérdezel az kifejezetten az illegális és büntetendő kategóriába tartozik jobban harapnak érte mint a hálózati korlát nemhivatalos feloldásáért, és még nagyon drága is |
Bejelentkezés
Hirdetés |