Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba

Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 92
(#) paprikascs válasza szaszaddd15 hozzászólására (») Feb 1, 2010 /

Szia.Merről írsz?hátha tudok segíteni kicsit, infózni.üdv
(#) bringas2 válasza szaszaddd15 hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Nem kell mindjárt a szervizbe rohangálni.Nekem is volt ilyen fehér kijelző villogás E51-emmel.Meg kell mérni multival az akku fesz-t,izzós terhelés mellett 80-100mA,HA +van 3,5-3,7V akkor akksi jó.Ezután Bp-6mt érintkezőket szemügyre venni,össze nyomni tűvel,ha lötyög. Lásd kontakthiba. Ha az akku rossznak tűnik,vagy nem tudod feltölteni,kiprobálhatod másik telo 3,7V akkujáról is.Köss rá a kivezetésekre 2db.kroki csipeszt,majd csatlakoztasd a Nokia akkuérintkezőire polaritás helyesen.A telo akku érintkezőjének kiosztása következő,hátulnézet balról jobbra,baloldali éríntkező +3,7V,középső érintkező -test.jobb old.érintkező T.=test negatív.
(#) bringas2 válasza szaszaddd15 hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Ezzel a módszerrel,más fajta telefon, jó akksijával bármely Nokia telefon működését,töltést csatlakozó hibákat tesztelhetűnk.
(#) lanti válasza bringas2 hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Ha kihagyod a szélső lábat és csak +- -t kap nem fog elindulni a teló, a Nokiának meg kell mondani ugyanis milyen akku van benne.
(#) bringas2 válasza lanti hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Igy van,én nem hagytam ki semmit.Balról az első +3,7V,középső -akku,jobboldali csati T.pont,ide ugyanaz tehát negatívot kösd csipesszel.Az akkuban diódán keresztül kapja -ot.3db.érintkező van a telon,az akkun is.Nem nagy ügy.
(#) lanti válasza bringas2 hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Sima negatívval nem hiszem ,hogy jó lesz ....
(#) dizi hozzászólása Feb 2, 2010 /

Hello Urak.
Volna egy kérdésem.
Van nekem egy 200db-os mobil gyűjteményem és vannak benne régi ritkaságok igazi TÉGLAFONOK , na már most a bánatom az ,hogy sajnos nem mindegyik működik,a poén az ,hogy nincs rajtuk külsérelmi nyom vagy bele gányolás.
A kérdés hogyan lehetne ezeket életre kelteni mert ezek úgy szépek ha működnek is ,tehát mivel kezdjem el mik az alap fortélyok ami esetleg segít. választ előre is köszönöm.
(#) bringas2 válasza lanti hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Ezt most hogy érted?Mindhárom csatlakozási pont bevan kötve,mint írtam.Vettem angliából hozott E90,est,nem volt meg a gyári akkuja,ezért 24ért megtudtam venni.Aztán 2hétig külső Blc-2 li-ion akksiról használtam,amig nem küldték az eredetit.Csipeszeléssel ment ez is.De akinek műszerezettsége,alaptudása sincs pl.hány voltot tudnak különbözö akkuk,azoknak nem ajánló kisérletezgetést.Az hogy ki mit hisz gondol,mindenkinek a magánügye.Ez nem szakmai kérdés.
(#) bringas2 válasza dizi hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Ez mind első generációs tipusok.Ami azt jelenti hogy 4,8V-6V akkuról működnek.Mivel már 10éve nem gyártanak hozzá akkukat,kapni sem igazán lehet,össze kell rakni 4db.AA.méretű akku packot,majd azzal próbálgatni öket.Bekőtéshelyesen rátenni a feltöltőtt akkura,sim kártyával +nézni rááll-e hálózatra.Műszerész.
(#) dizi válasza bringas2 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Hali
Az a baj ,hogy labortápról sem indulnak.
Úgy,hogy valószínű nem csak az akkuval van baj. :no:
Ja és egy néhány ha működne sem találna hálózatot mert ezek egy része 450-es készülék.
(#) bringas2 válasza dizi hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Valószinű hogy csak adóvevőnek lenne jó,egymás közt,de csak ha működne vagy 2db.Persze át kellene alakítani,az sem egyszerű.Megmarad dekorációnak,mint régiség szerintem.
(#) lanti válasza bringas2 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Van az akkuknak és a készüléknek is egy BSI lába/ :google: / ez a nevezett 3. láb itt nem az akku hőfokát nézi a félreértések elkerülése végett hanem az akku típusát ezt egy ellenállással jelzik a telefon felé én spec még nem találkoztam olyan készülékkel ami a BSI láb sima letestelése után rendben működött volna. :google:
(#) lanti válasza bringas2 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Egy tízest adnak érte a V-nál de komolyra fordítva a szót keress hozzá egy donor készüléket és kétszeresére nő az esély a javításra
(#) prst14 hozzászólása Feb 3, 2010 /

Sziasztok.
Lenne egy kérdésem:
K800i Sony Ericsson.
A hibajelenség...:
A képernyő jobb oldali része kb 3 mm hosszan fehér...
Fentről egész leig.
Nos ,azt már kitapasztaltam ,ha a plexy részt odanyomom ,akkor visszajön a kijelző többi része is ,és mint az új...
Ebből kifolyólag gondolom azt ,hogy a kijelző üveg részéről le van válva a szalagkábel...
Most ideiglenesen papírzsepi darabka van a plexi és a kijelző közé tömködve ,így nagyjából jó ,1-2 hosszanti ,1 pixel széles fehér csík látszódik...
Ezt itthon javítani lehet valahogy?
Választ előre is köszönök !
(#) Ricsi89 válasza prst14 hozzászólására (») Feb 3, 2010 / 1

Kijelzőcserével orvosolható. Ezt ragasztani nem igazán lehet. :no:
(#) prst14 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Már felmerült bennem az a morbid gondolat is hogy pillanatragasztó...de félő hogy a kontaktust végképp megszakítaná...
Hogy van felfogatva az üveg részre a kábel?! Hővel?
(#) Ricsi89 válasza prst14 hozzászólására (») Feb 3, 2010 / 1

Szerintem valami hőpréses vagy valami hasonló módon lehet. A pillanatragasztó nem túl jó, mert nem vezet és végképp elrontanád.
(#) prst14 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Hát igen ettől félek én is ,de már azon is gondolkodtam hogy...:
Forrasztó páka azzal a lapos heggyel...papírlap (vagy kettő) a kábel és páka közé ,és megpróbálni vissza melegíteni...
De ha tévesen gondolom hogy ilyen hő prés eljárással van felfogatva akkor annyit érek el hogy megolvad a műanyag...
(#) Ricsi89 válasza prst14 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Nem tudom a pontos technikáját, de ha házilag javítható lenne, akkor nem cserélné mindenki ki a kijelzőjét ilyen hiba miatt.
(#) Ricsi89 hozzászólása Feb 5, 2010 /

Sziasztok!
Most én kérnék egy kis segítséget! Van nálam egy Samsung D900-as telefon és elvileg kapott egy kis vizet. Az alaplapon nem látok vízjelző matricát, de oxidációt sem. Szóval a hiba, hogy nem mennek a billentyűk. A bekapcs gomb megy, de semmi több. Ha az oké gombot megnyomom, akkor néha érzékeli. A számbillentyűket egyáltalán nem. Lehúztam a számbillentyűk csatiját és amikor elkezdtem összeérintgetni a lábakat, akkor beírogatott számokat a pin kód helyére. Szóval elvileg ha azt cserélném az jó lenne. De a felső, a kijelző alatti funkciógombok sem jók. Ez viszont egyben van a kijelzővel és csak együtt cserélhető. Ezzel mit tudnék csinálni?
(#) paprikascs hozzászólása Feb 5, 2010 /

Esetleg egykis tiszta szesz és egy kis kefe fogkefe vagy hasonló.Én így szoktam és általában be is vált.Üdv
(#) Ricsi89 válasza paprikascs hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Ezen már túl vagyok. Az volt az első dolog. Eddig két telefont fel is élesztettem vele, de itt a telefon beindul, elvileg teszi a dolgát, most töltöm, csak vodás sim hiányában, meg gombok működésképtelensége miatt nem tudom tovább tesztelni. A felső gombsor idegesít inkább ,mert az alsót olcsón ki tudnám cserélni és szerintem utána az jó lenne, mert az alaplapi csati lábainak összeérintgetésével a pinkód beírásánál elkezdett beírogatni számokat. Szóval ott elvileg a billfólia a bűnös. De a felsőt csak kijelzővel együtt lehet cserélni, ami meg drága mulatság mivel a kijelző tökéletesen működik.
(#) übi hozzászólása Feb 6, 2010 /

Sziasztok.Remélem itt lesz valaki aki tud segíteni, mert a szervíz csak arra jó,hogy 2 hetet csücsüljön a telefonomon ami 1-2 hétig jó utána megint behülyül.Ez egy Samsung B2100-as és bekapcsoláskor pirosan villog a BD0204EE hibaüzenet.Akksi ki majd vissza és működik.Van mikor félig tele akksival lepittyeg,hogy lemerült...visszakapcsolásnál szintén BD0204EE... Vagy olyat is játszott 3 napig,hogy kikapcsolt ébresztés ellenére úgy gondolta nekem karácsonykor is muszály 5:30-kor felkelnem. Néztem a neten de csak orosz,arab,spanyol oldalakon talált a "gugli" ilyen hibaüzenetet,illetve itt találta meg ezt a kifejezést.Ha valakinek lenne tippje megköszönném.A telefon még fél évig garanciás de nem cserélik ki...
(#) Sanyesz1977 hozzászólása Feb 6, 2010 /

Üdv Néktek Mobilguruk!

Nekem egy Nokia 6600-ás telóval van problémám. Sem térerót nem jelez, sem a hálózatra nem lép fel. Kártyafüggetlen, és mindhárom hálózathoz tartozó SIM-mel ezt csinálja. Mi ilyenkor a teendő? Esetleg a kapcsolási rajzát tudná valaki, hátha ki tudnék agyalni valami okosságot?

Előre is köszönöm!
(#) tatabike válasza Sanyesz1977 hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Melyik 6600, az új, vagy a régi?
(#) Sanyesz1977 hozzászólása Feb 6, 2010 /

Üdv tatabike! A régebbi fajta. Azt hiszem S60-as platformú Simbyan van rajta.
2003-as kiadású.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Életre keltettem a telefont! Egy külföldi fórumon olvastam, hogy a kijelző alatti panelon lehet a hiba. Na ezt ma jó erősen átsikáltam alkohollal átitatott fogkefével és fél óra száradás után életre keltek a billentyűk. Már csak függetleníteni kellene valami házi megoldással és ki is próbálhatnám.
(#) lanti válasza übi hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Javítás Zalában 2500 pü nekem tudok másban is segítni.
(#) Sera26 hozzászólása Feb 14, 2010 /

Sziasztok!

Tudom hogy nem éppen a legális kategóriába tartozik a kérdés, de mégis szeretnék rá választ kapni.
Van egy IMEI tiltott készülékem, amit nem fizetett előfizetés miatt tiltottak.
Valaki eltudná mondani az IMEI csere lényegét? Főleg hogy milyen IMEI kerül a meglévő helyére? Lehet az egy használaton kívüli, más típusú telójé is?
(#) lanti válasza Sera26 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Azt se írtad milyen milyen szolgáltató lopták vagy nem fizettek? Ha lopott akkor a rendőrségre ha nem fizetett akkor a szolgáltatóhoz fáradj be további instrukciókért

Bocs amit kérdezel az kifejezetten az illegális és büntetendő kategóriába tartozik jobban harapnak érte mint a hálózati korlát nemhivatalos feloldásáért, és még nagyon drága is
Következő: »»   10 / 92
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem