Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Imi, és a többi 6P45Sz PP-vel, vagy a terveivel rendelkező fórumtársak! Keresnék egy 6P45SZ PP kapcsolási rajzot, néztem a képek közt, de nem találtam meg. Kézzel rajzolt volt, azt hiszem Imi terve. Az lenne a 100W-os rajz? Valaki feltenné? Köszi!
Syn7h37ic: Msn-re nem jösz fel? Ja, szépen fűtenek azok a csövek!
Márk, én azt eredetileg a PL500-hoz terveztem (vagy 6 éve), de biztos működne az 509-essel is. Azóta volt már más meghajtó is a PL500-hoz, parafázisú, E88CC-vel.
Itt láthatod, mikor Janival kipróbáljuk több év után a kapcsolást.
Anódonként megvan a 30mA. A két anód együtt mérve 57mA.
Az adatlap alapján ez az üzemi beállítás. Ha lecsökkentem, akkor anódonként 15mA lenne. Vagy tévedek? Úgy tűnik, hogy az ECC85 gerjed be valamiért.
Lacikám, ezeket én is megtaláltam, de a 100W-osat nem.
Hangszórós kolléga, 6P45Sz-ed nincs véletlenül?
Ilyen nincs...
Kicseréltem a táptrafót, és tökéletes. Egy deka gerjedés, torzulás, semmi... Semmi sem változott, csak a trafó, a feszültségek is ugyanazok. Tud valaki egy jó kis RC szűrést konkrét ellenállás, és kondi értékekkel? Egy jó szűrés kellene már csak.
Ezt nem lehet így megmondani. Te tudod, hogy mennyi feszültséget "veszthetsz" el, és mekkora az áramod, ebből egyenesen következik az ellenállás értéke, és teljesítménye. A C értéke meg megint ezektől függ, minél nagyobb az áram, annál nagyobb.
Már van pár darab, de szeretnék "hosszú távra" ellátott lenni.
Volt mindkét erősítőm, sajnos nem egy időben, de én pont fordítva emlékszem, mint Hangszórós. Az eredeti Sanken IC-s hangja nekem jobban tetszett, mint a cseh tranzisztoros... Igaz ez volt és maradt az egyetlen IC-s erősítőm, így nagy összehasonlítási alapom nincs...
A max. áramfelvétel, 120mA.
Feszültségből akad bőven az egyik trafómon 2X320V, a másikon 250V A szükséges feszültség szűrés után 220-250V Amivel most megy, ott sajna szűkös a kimenő feszültség, csak 190V AC. Ha több RC elemet rakok rá, akkor nagyon leesik a feszültség, ami szintén nem jó. Tehát az ellenálláson elvesztett feszültséget kell néznem, az eddig tiszta. A kondik értékei adottak, egy 200+40+40 µF kondim van, és 1db 100 µF . Az R=U/I elég az ellenállások számításához?
[OFF] Az a baj, hogy ezt most így nincs mihez hasonlítani. De annyira már nem is érdekel, mert - mondatni - ez már lassan kifutó modell. Az IC-set nem tudtam meghallgatni (most tudnám), mert ha hoztak belőle javítani, akkor abban az IC elpusztult (jó, ha 2 ilyennel találkoztam), de már akkor sem tudtuk pótolni, csak átépítettük B verzióra (tranyósra). A tranyós végfok se nagyon pusztult, talán 4-5 volt a kezem alatt. Ennek se végfok baja volt.
Elég, persze. A teljesítményről se feledkezz meg.
Márk az utolsó link az mi ?
Hát látod, de hülye vagyok! Nem is néztem, mi van ráírva, bár én csak PP-re gondoltam.
Tehát, ha 60 voltot akarok veszteni, az áram 120mA, akkor a képlet alapján 500 Ohm jön ki, ezt mondjuk harmadolva, mert három szűrőtag van, akkor 167 Ohm lesz. Az össz. teljesítmény 7,2 W rendesen túlméretezve, és kerekítve elég akkor 3 db 150 Ohm, 15 W ellenállás?
betáraztam pár ilyen Orion higanygőz fojtót . 80-125 W, mert mondták, hogy jó lemeze van.. hát egy nagy .... mondjuk gyakorlatilag "találtam" őket egy kukában
(konténer volt, és nyitva, és lomtalanítottak egy régi MHSZ épületet, mielőtt még fantáziálgattok )
APX - 100
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy nincs-e valakinek elcserélendő/eladandó em84-es hangolásjelző csöve.
Meglepne ha találnál shotkyba 110V feletit
Légyszi küld a tipust,
Gyanitom, hogy a maradékfeszültsége jóval magasabb, mint a stenderd tipusoké A következő kérdésem az lenne: Lehet is valahol venni ? 110V-ost is nehezen
Philips is csinált ilyen erősitöt. Azt hiszem 600ohmos hangszoró volt hozzá
Valaki küldött Ebay hirdetést 40 rúgóért volt fent !
Tényleg csinált a philips ilyen OTL-t. Meg is találtam de 800 ohmos hszóró kell hozzá. Köszi az infót, de enyit nem ér az egész. Egy sok sok éves hszóró már biztos nem az igazi, bár mindent fel lehet ujjitani, de egy ujjitott szóró eleve kb. 3DB-vel halkabb és freki átvitele is megváltozik.
Üdvözletem az Uraknak! Mivel nem találtam sehol jó képletet mivel tudnám meghatározni a kimenőtrafó szekunder tekercsének átmérőjét ezért számolgatni kezdtem. Mondjuk legyen 2V ami vezérli a meghajtó fokozatot, ez erősít 60-at és a végcső ezt még 4 szeresére. Ez eddig 480V. A kimenő áttétele, ha 20 akkor kb. 24 volt jelenik meg max. kivezérlésnél a hangszórón. 8 Ohm -al számolva kb. ez 4A. Így 1,4mm átmérőjű huzalt jön ki ami keresztmetszetet véve 5 párhuzamosan kötött 0,65-ös huzal jön ki.
Ez jó lenne így? (lehet egyszerűbben?) A leadható max. teljesítmény legyen 80W, az ellenállás ugyebár 8 ohm. Tehát: A többi ugyan az.
rhesus23 arra kíváncsi hogy a szekunder derót milyen vastag legyen. 4A tartósan nem folyik át a szekunderen. Én a gitárerősítőtk kimenőjében, 50Watt 8 ohmon 22 volt van, és a szekunder vastagság 0,9. Tartós szinuszjel, és műterhelés a hangszóró helyett, a kimenő egyáltalán nem melegszik fel, de a műterhelés rendesen.
Hátha nem kellő elánnal csinálják.
De lehet 3dB-el több is sokkal jobb frekimenettel is. Oké ez már tuning Abban igazad van , hogy olyan sose lessz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |