Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nem is a papír a gond, hanem a bevonata az a makacs dolog. Kész is az következő laminált próbám, átugrom egy tömegcikk kereskedésbe hátha szebben lejönnek.
Ha magazinra nyomtatsz akkor olyat keress mi nem színes hanem csak szöveg van rajt az a jó!
Köszi a tippet!
Szerinted az létezhet, hogy a henger 90 fok körül van? Vagy nagyon eltoltam valamit a hőmérővel? (1n4148)
Ha megnézed a tiédet meg z enyémet akkor látszik is a vonalvastagság különbsége. Egyébként szabad szemmel nem látszik olyan gázosnak, ez a scanner egyre inkább úgy tűnik hogy torzít, elküldöm ezt a darabot is, nekem úgysem kell.
Azzal mérek, ez volt itthon, gondoltam csak jó lesz ide...
próbapanelbe összedobtam egy pic el, olvadó jeget meg bőven találtam kint, forróvízzel is el vagyok látva, megpróbáltam belőni... Netről meg lestem egy diagrammot.
Szia!
Vegyszerbolt a Körúton a Baross u. és az Üllői út között, a centrum felöli oldalon: Háztartási Sósav (30%), Hidrogén peroxid (30%). Sajnos csak hétköznap... Szia
Az elektronikához olcsón...Bővebben: Link
Megjöttek az oda-vissza forgó motorok. Ez van rájuk rajzolva, vajon "C" miféle kondi lehet?
Ezek azért is jók, mert erősebbek mint a teszkós laminálóban lévő gyáriak! Egyrészt fizikailag is nagyobb méretűek, másrészt ezeknek a teljesítménye nem 4W, hanem 6W. Szerintem 600Ft-os mindenképp megér.
Most hogy mondod, rá is van írva: "0,6µF/630V"
Fizikai méreteit leírhatnád, mert elég mélynek látszik a burkolata(?) 2 db 0.6µF/630V kell a motorhoz 230V-ra. A kapcsolóval tényleg lehet irányt váltani, mert az egyik tekercse az iránytól függően segédfázis lesz.
Motor átmérő:49,6mm
Motor hossz: 40,3mm Tengely átmérő: 7,0mm Tengely hossz: 12,4mm Tengely bemarásának hossza: 10,15mm Tengely vastagsága a bemart ('D'-alakú) részen: 6,0mm (ebből kicsit le kellett reszelnem)
Üdv! Hasnált már valaki ilyet Mik a tapasztalatok vel érdemes jó? És miben kell oldani mennyit?
Most már a két irányba forgó motorral új távlatok nyíltak. Tudom hogy ezt páran feleslegesnek tartjátok (kicsit én is), de arra kérlek benneteket hogy ezt most tegyük kicsit félre. Nem azért szeretném hogy két irányba forogjanak a hengerek, mert azt gondolom hogy ettől sokkal jobb lenne a nyák! Hanem azért, mert ezt leprogramozni sokkal nehezebb és ebből megint sokat tanulnék.
Szóval, szerintetek milyen program szerint menjen a nyák-készítés? Lehetne olyat, hogy megy előre 1cm-t majd vissza 1cm-t és ezt 10-szer ismétli, majd megy előre 8mm-t és megint előre-hátra 1-1cm tízszer. Vagy egyszerűbben csak: 1cm előre, 9mm vissza, 1cm előre, 9mm vissza... De lehetne olyat is hogy előbb oda-vissza tologatja folyamatosan a nyákot, hogy előmelegítse, aztán laminálja végig szép lassan, oda-vissza lépésekben. Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás?
Sokan használják (de ha jól tudom buborékoltatóval )
A keverési arány rajta van a zacskón , csak víz kell hozzá
Én ezt használom, kicsit lassú és én sacc per kb. oldom fel 1.5 liter langyos vízben. 40 fok felett nem nagyon szabad hajtani mert lebomlik. Szerintem rá van írva a zacskóra nem? A vegyszerboltban 1000 forint egy kiló.
Szerintem érdemes lenne megoldani hogy egyszer átmenjen teljesen (azt az értéket mentse ) aztán kezdje
a programot , így nem kéne minden mértet külön beadni a gépnek !
Szerintem az utóbbit lehetne jól alkalmazni, ahol előmelegítés van, majd lassú laminálás előre. Nehéz eldönteni...
Tovább alakitottam kicsit a laminátor áramköreit én is. Sikerült egy "gyári" kapcsolóüzemű tápegységet beépíteni oda, ahol egyáltalán nem zavarja az eszköz működését. (Kivágtam a lamellákból annyit, hogy éppen aláférjen, de a funkcióját ne rontsa le teljesen.)
Én megpróbálnék egy olyan verziót amikor : először
átküldi és "leméri "a panelt . Mondjuk optokapuval érzékelve ,aztán 5-6 odavissza tekerés után kiadná és várná a program folytatását amit megint csak az optokapu jelére indítana ,ne kelljen még gombot nyomogatni amikor a meleg panelt és a papírt összfogva tolod be a laminálóba . Viszont ha már meleg a panel szerintem elég egyszer oda-vissza átengedni a panelt nem kell félórát görgetni a laminálóban
Az optokaput elvetettem. Lemérem, hogy adott idő alatt hány mm-t tesz meg a nyák és ebből fog majd számolgatni magának a PIC. Az optokapuval csak egy plusz hardveres hibaforrást vinnék be a dologba. Majd a nyák-készítés előtt be kell majd írni a nyák méretét mm-ben.
Szia! Jó lett én is egy kapcsolótápot teszek bele! De lehet a triak utáni nagyfesz részre rátervezem Egy hosszú 27mm széles nyákon lesz a táp,triak és a fűtésvezérlés majd legelől a léptetőmotor vezérlése. Tervezek egy kapcsolótápot mi elbírja és megcsinálom jó kicsibe
Idézet: „erősebbek mint a teszkós laminálóban lévő gyáriak! Egyrészt fizikailag is nagyobb méretűek, másrészt ezeknek a teljesítménye nem 4W, hanem 6W.” Nem erősebb, a gyári 4 W és 4 fordulat / perc, ez pedig 6w és 6 fordulat / perc, hol az erő többlet?
A piros vezetékekre menő kondit nem lehetne kihagyni? Nagy helyet foglal a panelon ez a kettő...
Bővebben: KÉP
Sajnos nem, mert a kondenzátor a 230V-os üzemhez szükséges.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |