Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   31 / 583
(#) zoz11 válasza nyaki01 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Jha és ha van bent hőfokszabályzó, akkor értsed már meg hogy nem időre megy a fűtés, míg nem fűtött fel, addig nem mehet tovább a program kapcsoló!!!
(#) zoz11 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Szép baleset lenne, én még olyannal nem találkoztam, de max az energomat gépeknél

Üdv!
(#) zolika60 válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Amiből az én tapasztalatom származik az egy Whirpool ilyen volt az előző gépünk. Egy nagy bilincs fogta az üst fenekét. Meg egyszer egy barátomnak a gépében cseréltem csapágyat, az valami német márka volt. A nevére már nem emlékszem, de az is hasonló volt. Az energomat ha jól emlékszem felültöltős. Tehát ott nem így van. Persze mind a kettő még fém üstös volt. Mert már láttam, hogy a mai gépekben műanyag üst is van.
(#) nyaki01 válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
És azt pedig Te is értsd meg, hogy az a hülye programkapcsoló bizony tovább megy, mert ha teszem azt kiég a fűtőszál, akkor is kimos a gép, ugyanis ennél a típusnál nem találtam semmi olyan érzékelőt és jelvezetéket, ami esetleg a programkapcsoló motorját szabályoztatná.
Ha netán mégis igazad lenne, akkor pedig a programkapcsoló, vagy az azt vezérlő elektronika a ludas, de hát mint mondottam, az is csak egy szenzor által szolgáltatott jelnek hisz, ami ugye esetemben nincs, de ha Te véletlenül típusspecifikusan meg tudod mondani, hogy hol találom és az hova van kötve, akkor azt megköszönném, ha viszont nem, akkor légből kapott válaszokat kérlek felejtsd el, mert nem tudok vele mit kezdeni!
Köszönöm!
(#) zolika60 válasza nyaki01 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Ez bizony így van. A mechanikus programkapcsolót nem érdekli hány fokos a víz.
(#) imikee10 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Nem persze csak amíg nem éri el a bizonyos hőfokot addig nem lép tovább...

Imi
(#) imikee10 válasza nyaki01 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
A 6 perc alatt még majdnem hogy a fűtőszál fel sem melegedik vízben (nem szó szerint), akkor a víz hogy tudna 5 fokról akár 30 fokos-ra?? (ez a legkisebb hőfok általában). Ráadásul ezek nem valami energia takarékosak szóval bele megy egy mosásnál vagy 15-20 liter.
Lehet hogy tényleg nincs benne klikszon és akkor fűt időre de nem 6 percig!!
Én inkább hinnék Zoz11-nek mivel már lehet túl van az 1000-enedik gépen!
Ehhez szerezni programkapcsolót szinte lehetetlen, de ha még lehetne is nem ér annyit a gép. Szerezz be egy olyat amiben van HŐFOKSZABÁLYOZÁS!

Imi
(#) nyaki01 válasza imikee10 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Helló!
Szal' a helyzet az, hogy tehetetlenségemben megmértem a fűtési időket az 1-es programról elindítva és a megadott időket mértem, egészen addig, amíg a mosóprogram le nem járt. Csak hogy értsük egymást! Ez a programkapcsoló herkentyű körbe forog és ha 1,2,3,4 programot állítok be rajta, akkor is a program végére áthalad az 5-ösön. Mindenesetre most éppen a 3-as programról indítjuk, nem az 5-ösről és így alaposabb a mosás is, mivel már felmelegszik a víz rendesen arra hőfokra, amire én akarom, máskülönben pedig van rajta egy mechanikus termosztát 30-95 fokig skálázva. Néztem hozzá programkapcsolót is , de sajnoa amíg végleg ki nem múlik a lelkem, addig megtartjuk, mert kb.27000.- ba kerül egy új programkapcsoló.
(#) nyaki01 válasza imikee10 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Még egyszer mondom, ill. írom, hogy tovább lép. Hidd el!
(#) imikee10 válasza nyaki01 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Én elhiszem nem is azzal van a gond.
Ha meg van rajta hőfokszabályzás akkor meg amíg nem fűti fel meg kellene állnia az előrelépésben a programkapcsolónak
Ennél nem tudom, hogy hogyan van megoldva de energomatnál van egy késleltető tekercs.

Imi
(#) nyaki01 válasza imikee10 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Igen az Energomat így működikik, de ez nem Energomat!
Ez még az első generációs elöltöltős mosógépek egyike volt, amibe semmi hókuszpókot nem raktak bele, minden egyszerűen átlátható módon van beletéve, minimális elektronikával. Még a motor irányváltását is a programkapcsoló kapcsolja. Egy deka mágneskapcsoló sincs benne, csak egy triac, meg néhány tranyó és passzív elem, amiknek ugyan nem tudom a funkcióit, de minden működik a gépben.
Egyébként a programkapcsoló motorja direkt kapja a 230-at és csak forog és forog, míg le nem jár a program és már olyan hangja van, mint egy traktornak. Az is lehet, hogy valamilyen regulátor van benne, ami a fordulatát valaha fixen tartotta, de a kopás miatt ez már elveszítette a funkcióját így már gyorsabban forog, ami által gyorsabban is végez a programokkal. Ez csak egy tipp volt a részemről.
(#) zoz11 válasza nyaki01 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Hello
A ez a jelenség akkor áll fent ha be van égve a programkapcsolónak az az érintkezője ami a fűtést kapcsolja.

Nézd át ezt a kapcsolási rajzot alaposan, meg a programkapcsoló idődiagramját, és egyből meglátod a működési elvét.

Üdv!
(#) nyaki01 válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Köszönöm, eg ilyenre már régóta sóvárgok, bár az enyém 500/800-as centrifugás!
(#) bogumil13 hozzászólása Feb 18, 2010 /
 
Üdv. mindenkinek.Segitséget kérnék Whirlpool AWT 2285 tipushoz.Az a betegsége,hogy centrifugázás helyett egyszerüen tovább lép csak öblitő funkcio van helyette még a kimélő fugázás sincs.A kapcsolót kivettem de még nem nyultam hozzá hátha valaki találkozott már ezzel a jelenséggel és nem kell agyalnom.Elöre is kössz
(#) imikee10 válasza bogumil13 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
A normál mosási fordulat megvan?
A vizszint szab. környékén nézz szét. Visszább olvasva megtalálod.
Motorba a keféket ellenőrizni!
Első körbe ennyi.

Imi
(#) bogumil13 válasza imikee10 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Mosás megvan.Mikor a centrifuga és öblitő részhez ér akkor egyszerüen továbblép az utolso öblitéshez és aztán vége a programnak.Vizet veszi viszont egész rövideket szivattyuz de csak a centrifuga részen.
(#) bogumil13 hozzászólása Feb 18, 2010 /
 
Szoval mi lehet a gigszer?Kapcs. vagy valami más varia? Endre
(#) imikee10 válasza bogumil13 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Takarítsd ki a légcsapdát. Leveszed a gép baloldali lemezét és ott van egy műanyag dobozka amire egy fekete gumi cső megy a szint.szabról.

Imi
(#) bogumil13 válasza imikee10 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Ok holnap megprobálom.Hátha bejön.Kössz majt jelentek
(#) bogumil13 hozzászólása Feb 19, 2010 /
 
A légcsapda tiszta volt nem az a baj.Viszont most már abszolult összevissza csinál mindent.Nem füt egyáltalán,nem fugáz csak moso funkcio van meg szivattyuzás,vizet is rendszertelenül veszi rövidebb ideig mint kellene.Van mikor viz nélkül csinál mindent és mikor a szivattyuzáshoz ér akkor istenuntáig nyomná a vizet ha lenne benne és nem vagy soká lép tovább.Ha nem lép csak szivattyuz és kikapcsolom a fökapcsolot aztán vissza akkor visszakapcsolás után már mos persze vizfelvétel nuku.Egyébként is gyorsan és sokat lép egyszerre képes aprogram felét teljesen átlépegetni ugy, hogy bármi is müködne és ezt teljesen rendszertelenül elindulva különbözö állásokbol ill. menet közben.Szoval bármiféle tippet szivesen fogadnék.
(#) bogumil13 hozzászólása Feb 19, 2010 /
 
Esetleg szoftver frissités?Mondjuk az nekem nincs meg kábel se.Remélem lesz más megoldás.
(#) imikee10 válasza bogumil13 hozzászólására (») Feb 19, 2010 /
 
Hát ez pedig nagyon szint szabályozásra vall, hogy tölt, szivattyúz nem centrizik stb.
Méregesd át a szint.szab kört.
Innen le tudod szedni a doksiját.
Esetleg nézz szét a panelen.
Lehet program hiba is...

Imi
(#) pufituning hozzászólása Feb 21, 2010 /
 
Tisztelt uraim!

Adott egy WHIRLPOOL AWE 8525.

Az alábbi hibákat kezdte el gyártani...

A programkapcsoló bizonyos állásaiba kiírta hogy F14 -es hiba (eeprom hiba), Más állásokban elindult, de egy idő után kiírja hogy FA hiba 8aquastop hiba). Csak centrifugált rendesen.
Most már viszont a bármely program beállítása után kiírja hogy F6 hiba (Tachogenerátor jel nincs).
Ötletek, vagy mit mérjek meg?
(#) zoz11 válasza pufituning hozzászólására (») Feb 21, 2010 /
 
Hali
Először is megnézném a motorba a szénkefét

Üdv: Zoltán
(#) sultann hozzászólása Feb 21, 2010 /
 
Szeretném ha segítenétek mert már szét idegel ez az ipari hulladék .
A neve Indesit W83 TEX
A következőt produkálja : az utolsó öblítésnél röviden engedi be a vizet , szivattyúzik majd egy félperc után körbe forog a progamkapcsoló . Többszöri próbálkozás után (reset) nagy nehezen ellehet indítani a centrifugálást . Már szinte mindent átnéztem de semmi eredmény . Ráadásul ilyenkor mindíg valahol folyik egy kicsit.
(#) Josi777 válasza nyaki01 hozzászólására (») Feb 21, 2010 /
 
sajnos már nem emlékszem a típusára, de van néhány olyan régi mosógép, ami felfűt 30 fokra és onnan időre fűt, amit úgy ér el, hogy a 30 fokos klixonon keresztül kapja a prk motorja az áramot, majd utána engedi továbblépni a kapcsolót. egy másik, 95 fokos klixon pedig a fűtőbetéttel van sorba kötve. ellenőrizd a 30 fokos klixont és annak az áramkörét. pl. kiveszed, ráraksz egy műszert, zümmert és megmelegíted, hamarosan kapcsolnia kéne.
(#) bandriska hozzászólása Feb 22, 2010 /
 
Sziasztok!
Lenne egy szakmai kérdésem.Volt nálunk a mosógép szerelő mert súrlódó hangja volt a mosogépnek.szétszedte, mondta elkoptak a szénkefék, 5500 ért kicserélte őket. Azt mondta hogy ha sokat van használva kb 2 év múlva újra elkopik és akkor is kicseréli, de utána már az az idő amig jó lesz az felezi az előző időt így kb.1 év lesz és igy tovább és majd kell bele vanni akkor már egy új motort .nekem a véleményem az hogy ez hülyeség , mert ha elkopik kicserélem és az mért bírná kevesebb idejig mint az előző. Kérném ezzel kapcsolatban a véleményeteket, szakmai tapasztalatotak észrevételeiteket!
Köszönettel: Bruzsa András
(#) zolika60 válasza bandriska hozzászólására (») Feb 22, 2010 /
 
Gondolom, mert beég szép lassan a kommutátor. Nem ismerem azt a motort, ezért azt gondolnám azt is lehet cserélni.
(#) Josi777 válasza bandriska hozzászólására (») Feb 22, 2010 /
 
a szénkefe elfogyásakor, főleg, ha nincs idejében cserélve, beég a kommutátor. ez attól alakul ki, hogy a kopott kefét a kivezetése visszatartja és már nem ér hozzá a kommutátorhoz elég erősen, később pedig teljesen meg is szűnik a galvanikus kapcsolat. már csak szikra formájában kap áramot. ez a szikra erősen igénybe veszi a kommutátort, kis mélyedések keletkeznek rajta. ez adja egyébként a "surlódó" hangot. régebben ezt katapultos szénkefével küszöbölték ki, ma már nem kell, mert nem a javíthatóság a szempont. ilyen esetben fel kell szabályozni a kommutátort, a bemaródásokat ki kell csiszolni, mert különben hamarabb elkoptatja a szénkefét. ezt lehet finom csiszolópapírral is, bár a legjobb a forgórész gépi szabályozása lenne, a nagykönyvben is ez szerepel , de a mosógép motorok nem annyira kényes jószágok, hogy egy kis csiszolást ne bírnának ki. ha ezt a szerelő elmulasztotta, óvatosan megpróbálhatod, de vigyázva az érintésvédelemre!
amúgy a kommutátor külön nem cserélhető, csak a forgórész újra tekercselésével.
(#) kovach hozzászólása Feb 22, 2010 /
 
Sziasztok
Lenne egy kérdésem:egy AEG Lavamat 1249 kb a mosás után és öblítés elött megáll sokáig vár majd visszaugrik az elejére. Szerelő már ujraprogramozta,semmilyen hibakódot nem talált így jött a vezérlőpanel csere.Már 35e nél tartunk a gép még mindig ua. csinálja.Most azt monja hogy a hálózatunk nem jó mert ha bekapcsolódik a fűtés a feszültség visszaesik 213 voltra.
Lehet ez a hiba oka?Nem akarom elhinni hogy egy AEG ettől megáll.
Kösz...
Következő: »»   31 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem