Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Helló! Az oldal tetején az apróhirdetésben az első oldal alján 230 v / 24 v / 50 W 900.-Ft egy Fórum társunk árulja.
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy gázpákát. Aki ilyet, vagy hasonlót használ, annak várom a tapasztalatait. 8PK-101-2 gázüzemű forrasztópáka
Szia!
Nekem egy pont ugyan ilyenem van, én nagyon meg vagyok vele elégedve. Sok mindenre lehet használni. Van hozzá egy katalizátoros forrasztó hegy, ami a nyílt lángot infravörös hővé alakítja, és átadja ezt a hőt a forrasztócsúcsnak. Ez forrasztó csúcs is szerintem teljesen rendben van. Ezt főleg akkor szoktam használni, ha valami nagyobb dolgot kell forrasztani, vezetéket, diódahidat, stb... . Még "terepen" lehet nagy hasznát venni, ahol nem áll rendelkezésre a hálózati feszültség. Továbbá még akkor szoktam használni, nincs kedvem megvárni míg kb 5 perc alatt bemelegszik a rendes páka, mert ez kb 10-15 mp után használható. Egy palack öngyújtógáz 350 Ft, ebből kb 15-20-szor újra lehet tölteni. Persze nyákot forrasztani nem ezzel szoktam, bár lehet arra is használni pl. kiforrasztáshoz. Ha valami konkrétumra szeretnél rákérdezni, kérdezz nyugodtan. Üdv!
Hello! Van is pár kérdésem. Egy feltöltéssel kb mennyit tudsz forrasztani? Mindennapi nyák forrasztáshoz szerinted mennyire használható? Előre is köszönöm a segítséget.
Hát ha folyamatosan megy maximum lángon akkor kb olyan 6-8 percig bírja. De feltöltése kb. 20 mp.
Mindennapi nyák forrasztáshoz szerintem azért nem nagyon jó, mert nem állandó a hőmérséklete, felmehet kb 600 fokig is, és viszonylag nagy a "feje". De ez nem azt jelenti, hogy nem használható arra. Van egy olyan érdekes tulajdonsága, hogyha a katalizátoros (forrasztó) fej felizzik, (kb. 15-20 mp), akkor ha utána teljesen elzárod a gázt, és mondjuk 3 percen belül újra adsz neki gázt, nem kell újragyújtani, hanem magától felizzik újra gyújtás nélkül. Ha nyákot szeretnél inkább forrasztani, akkor vegyél inkább egy ilyet. Ilyenem is van. Ezt is 3500-4000 Ft-ért megkapod a praktikerben. Üdv!
Hi!
Van egy weller whs40 forrasztó állomásom aminek letörött a hegye. Hozattam hozzá másik weller fejet de ez whs50-hez való és nem egyezik az átmérő. Lehet ilyet venni ? Vagy jó ha simán megcsiszolom hegyesre? Mit lehet kezdeni ilyen esetben? http://www.tme.eu/katalog_pics/c/f/2/cf295e55d3db138921d781e1308125...40.jpg
Szisztok. Én mindenkinek csaj ajánlani tudom a Fahrenheitet, kb 6 éve van meg és teljesen elégedett vagyok vele. pedig nem egyszer napi 6-7 órán át használva volt! Pákahegy sosem tört még el benne, és nem is kellett cserélnem se. csak néha kivenni megtisztogatni.
c27 kérte hogy csinálja beültetési rajzot is a forrasztó állomásomhoz. Mivel a nyákterv is csak szkennelve maradt meg, ezért az alapján újraterveztem a nyákot. A nyákterven megtalálható az alkatrészek értéke is, így lehet használni beültetési rajznak is.
Az optotriak, triak, és a tápellátást magánfoglaló nyákot, nem terveztem újra, remélem ez nem okoz senkinek sem gondot, tehát ezt a részt ne is keressük a nyákterven! (a 37. oldalon megtalálhatóak a többi dokumentumok)
Egy kérdésem még van a kis nyákkal kapcsolatban. A bt139-et és a 7812 tegyem fel külön hűtőbordára vagy nem szükséges?
Aki vásárlás előtt van...szerintem ez igazán nem pénz érte http://elektroexpressz.hu/shop_artdet.php?shop_id=5495&cikk=unas_875153
Sziasztok
Van egy 300 Wattos forrasztóm (melléklet), ami nagyon szuper meg minden, csak az a gondja, hogy nagyon zabálja a betéteket, ez már neki a 4 vagy 5. ami majd 2000 forintjával nem túl praktikus. Nyilván azért eszi meg mert brutálisan fűt, gyakorlatilag szétég. Volt-e már másnak hasonló problémája, és milyen megoldást talált rá (egyszerű megoldásra gondolok)? Üdv.
Hello! Tudnátok segíteni a megfelelő pákaállomás kiválasztásában? Olyat szeretnék, ami autómatikusan kikapcsol, ha elér egy bizonyos hőmérsékletet, nameg cserélhető hegyű legyen, és a hegyek is viszonylag olcsók legyenek hozzá. Árban max. 12-13e ft-ra gondolok. Keresőbe láttam, van pár, de a véleményeteket kérem ezügyben... (légyszi privátba írjatok) Köszi!
cső! Forrasztópákában van fűtőszálas és trafós is?
Ha van fűtőszálas, akkor lehet házilag is készíteni? Lécc segítsetek
A legfontosabb, hogy házilag lehet-e csínálni???
220V-os fűtőszálból?
SZiasztok!
A Weller SP 15 és 25 ös pákát ismeri valaki? Ezekben van hőfokszabályozás?
Ez a Weller nem igazán jó, bár olcsó. 15 vagy 25 Watt nem tudom, hogy jó e valamire. Én lebeszélnélek róla.
Betehetnél elé egy megfelelő teljesítmányű TRIAC-os szabályozót (fényerőszabályzós csillárkapcsoló?).
Nincsen bennük szabályzás és nevetségesen alacsony a teljesítményük, továbbá a tartalék-hegy választék is - finoman szólva - szűkös. Így, gyakorlatilag semmire sem jók... Ez a sorozat egyébként Szervíz Páka néven fut Welleréknél, amit a típusjelzés is hűen tükröz.
Sziasztok!!!
Már talán haladónak mondhatom magam az elektronika terén és ezért eldöntöttem, hogy venni kéne egy Weller pákát ,csak még azt nemtudom, hogy melyiket. Az egyik kiszemelt egy analóg ámde változtatható hőmérsékletű WHS 40 típusú pákaállomás. A másik pedig csak páka, a TCP-S, amihez van trafóm. a lényeg számomra, hogy árban szinte ugyanaz. Ti melyiket ajánljátok? WHS40 TCP-S
Heló !
Ha mindenképpen a két páka közül kellene választanom és persze ha van trafóm a WTCP-51 hez, akkor én inkább azt választanám. Hátránya azonban, hogy a forrasztás hőfokát a pákahegy befolyásolja, amely eredetiben kb. 3000 Ft/db. A másik dolog, hogy szerintem ne wellert vegyél. Még, ha haladó szintű is vagy a forrasztástechnikában akkor is megfelelőbb lehet számodra egy kisebb nevű digitális forrasztóállomás. Például a Kontha elektronikában kaphatók 20 ezer Ft alatt is, Solomon vagy egyéb márkájú állomások. A munkahelyemen már két éve ilyet használok(Solomon SL-20). A lényeg, hogy napi 8 órán át megy és még nem volt rá panasz. Ugyanakkor a TCP-s Wellereknek az a hátránya is megvan hogy a hegy összetettebb felépítése miatt a vizes szivacson való tisztításkor viszonylag hamar szétrohad, mert a vízgőz a mágneses fém és a réztest közé is bejut. Folyamatos használat mellett pedig elég gyakran kell "lehúzni" a pákát,amitől ez a jelenség előáll.
Hali!!!
Igen, igen nézegettem ezeket a fajtákat is és szerintem ezek is jók csak tudod a weller és ez kozott árban nincsen nagy kulombség :/ és ezért inkább ragaszkodnék a wellerhez. Még azért korul nézelodok . Koszi szépen
Szerintem próbálj meg venni egy használt WSD80 vagy 81-et. Az e-bayen ki lehet fogni olcsón. Illetve láttam az apróhirdetésben egy analóg WS81-et 20 ezerért. Használt WSP páka 6000 forint körül van.
Akkor ehhez a magnastat-hoz hogyan álltok?
Én nem igazán értem, miért akar mindenki hőfokot állítgatni, mert szerintem semmi szükség rá. Veszel egy TCP-t egy vékonyabb és egy vastagabb hegyet hozzá, 7-es hőértékkel, és kész.
Dolgoztam a solomon digitális állomással is, de szerintem a weller hegy nagyságrendekkel jobb. A solomon hegyet nem győztem tisztogatni, mégsem akart szépen futni rajta az ón. Ez főleg finom dolgoknál (SMD) nagyon zavaró. A wellerrel ilyen gondom sohase volt (csak, ha már "kilukadt", de az már úgyis kuka)
Köszi már biztos vagyok a dolgomban
Jah ésmég annyi hogy van hozzá egy ilyen trafóm ez jólesz hozzá, vagy pedig kevés neki?
Szia! Szerintem valószínű, hogy visítva elbírja a trafód, bár 60 VA-set szoktak hozzá javasolni. Ki kell próbálni, nem melegszik-e túlzottan. Ezt a koszolódós, meg hegy kilyukadós vakert meg ne vedd komolyan! Szervizek is használják ezt a pákát, és semmi baj vele - évtizedek óta. A gyári mellé kell bele egy 0,8-as tűhegy, és egy pákatartó szivaccsal. A szivacsnak nem kell lucsogni a víztől, csak nedves legyen. Ugyanis, ha túl vizes, az teszi tönkre a hegyet, mert olyan, mintha a több száz fokos hegyet hideg vízbe mártogatnád. Ettől reped meg hamar a bevonata. Pákát sem muszáj az S jelzésűt venni, a sima TCP is ugyanolyan jó. A különbség a kettő között annyi, hogy az előbbi három, utóbbi kéteres vezetékkel van szerelve ( a harmadik vezeték földelési, potenciál kiegyenlítési lehetőséget biztosít ). Érdemes megnézni a hivatalos forgalmazónál, mert jó árakkal dolgoznak és néha akció is van náluk.
Üdv!
Forrasztóvásárlás előtt állok. Amatőr vagyok, még csak próbapanelen dolgoztam. Ezért kérem a tanácsotok! Van rá kb. 10-15 ezrem, főleg hangtechnikai cuccok építésére használnám. (erősítők, effektek) Milyen állomást? Milyen hegyeket érdemes vásárolni mennyit? Milyen ónt, stb. köszi!
Helló mindenkinek!
Most jutottam el ahhoz a ponthoz hogy szeretnék venni egy forrasztóállomást. Olvasgattam a témában és szétnéztem a neten és nagyon megoszlanak a vélemények. Mivel nem akarom elkapkodni megkérdezlek titeket hogy jó állomást néztem e ki magamnak vagy netán van jobb is. A választásom a STARTEC ST301-es típusra esett mivel viszonylag olcsó (olyan 27 EUR), lehet hozzá venni pákát ha az eredeti elromlana és vékony a hegye (3mm) ami a fő szempont. A páka 24v-os és 30W-os. Mivel elég sokszor dolgozom SMD alkatrészekkel vékony hegyű páka kell és olyan ami nem nehéz és nem nagy. Nem találtam pontos dokumentációt a páka méreteiről ezért is fordulok hozzátok hogy valaki forrasztott e már ezzel a típusú állomással és hogy mik a tapasztalatai vele. Esetleg ha a választásom nem jó vagy rosszak a tapasztalatok ezzel a forrasztóállomással tudnátok olyan forrasztóállomást ajánlani amivel szépen lehet forrasztani, vékony a hegye, a páka nem nehéz és nem hosszú valamint belefér a 60 EUR-os keretembe. A válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Van nekem egy Fahrenheit 28001 forrasztóállomásom és szeretném kicserélni a hegyet egy újra. Hqvideónál lévő hegyek közül melyik lehet nekem jó? Bővebben: Link Ilyenek valók bele. Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |