Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én már sokszor elmondtam:
Aki szétszórta, az majd össze is szedi!
Jaj, Istenem! Ez már annyira sötét, hogy a szájában a Negro cukorka is atomvillanás...
Ezt olvasva az jutott eszembe, hogy tegnap benéztünk egy Sony-shopba. Ott az eladó (tulajdonos) rögtön felsorolta, hogy aznap milyen technikai újdonságok érkeztek. Én lehetek az elsők között, aki ezt láthatja az országban. Nahát, már ettől majdnem könnybe lábadt a szemem. De az emberem tekintete egy félmilliós TV felé meredt, és elkezdte sorolni. Ez a készülék olyan, hogy otthon is hálózatba lehet kötni, és a gépekről bármit lejátszik. Sőt lehet vele netezni, YouTube-ról is bármit lejátszik.
A durva része most jön: Van benne arcfelismerő rendszer, így a TV "tudja" ki (kik) ül(nek) előtte, és a szokásaikhoz alkalmazkodva, napok múlva már ajánlatot is tesz, mit nézzen az illető. Ez már sok volt, kábultan kifordultam a boltból. A technika fejlődése valóban sok - korábban megvalósíthatatlannak tartott - "trükköt tálcán kínál fel" nekünk. Csak egy kérdés maradt: Erre nekünk komolyan van szükségünk? Hogy egy TV javasolja hogy mit akarjak nézni? A következő generáció megmondja, hogy ezt nézheted, vazze, ezt meg nem hozom be neked, mert máskor se szeretted. Tényleg ennyi lesz az ember, hogy azt "mondja a TV-nek": Jól van, öregem, akkor ezt nézem.
Végre már lehet rendesen kommentezni a YouTube-on. Viszont az eddig működő letöltőm, most éppen nem működik. Dolgoznak ezek a YouTube-os fejlesztők egyfolytában. Egyszer totál rossz, máskor meg jó. Szeretem a hullámokat, de azért ennyire nem...
Végre! Így már én is boldogabb vagyok...
De aztán jön Imi, és az új félmillás TV-vel lejátsza az egész jutubot, oszt nekünk megint nem lesz...
Teljesen értem a "kifordulásod" okát. Egyéb technikákban is meg van a fejlődés. A múltkor meghívtak egy Audi vezetésre... Szakadó hóban nem tudtam megcsúsztatni az autót! Sem egyenesben, sem kanyarban. 12 asszisztens vigyázta a vezetésemet. Hiába mentem (volna) előzés előtt rá az előttem lévő autóra, nem engedte. Autópályán elengedett kormánnyal csak a sávon belül volt képes menni. Mindent helyettem csinált...
Az elmúlt 2,5 M km alatt sok féle autót vezettem. Nem emlékszem, hogy ilyen jól esett volna kiszállni valamelyikből. Az ára ami lenyűgözött...
Jajj-jajj, nem ám elhasználja az egész YouTube-ot egyedül...
Ha így lesz, akkor én meg aljas módon letöltöm a maradék internetet és kész...
Üdv, itt a sztori, csak tegnap már nem volt időm. Szóval tegnap délutánra bedurrant a bal lábam, nem tudtam ráállni. Az okát nem tudom, semmi extra nem történt, csak elkezdett fájni. Mindegy. Pont ott volt egy ismerősöm, egy közeli ház gondnoka. Ugye, én is gondnok lévén, a lakásom ablakai a földszinten az utca felé vannak, (Üllői út pontosabban), és egy kis oszlopokkal tagolt beugró van az ablakok alatt, amit előszeretettel használnak vécének az arra járó igénytelen, ittas alakok. Szellőztetni lehetetlen, mert ha a vizelet nincs megfagyva, minden szag bejön a kb. fejmagasságban kezdődő ablakon. Minden éjjel odarondít valaki, hányni is szoktak a sarokba, oszlopok mögé. Már nagyon elegem van, hogy egy trágyadombra nyílnak a két szoba ablakai.
Szóval tegnap este dumálunk, egyszer csak szalad át a fiam, hogy épp most brunyál két ember az Ő ablaka alá. Átsántikáltam gyorsan a fájós lábammal, ablak kinyit, és ami a torkomon kifért. Az egyik olyan részeg volt, hogy fel sem emelte a fejét, pechjére túl közel állt az ablakhoz, kinyúltam a rácson, és a fejénél fogva kilöktem a járdára, hanyattesett, de brunyált tovább, saját magára. A másik józanabb volt, de mozdulatlanul csurgatott tovább velem szemben, és vigyorgott. Mondtam, szépen ott maradtok, hívom a rendőröket. Persze, ekkor hirtelen sietős lett nekik, elsétáltak a Klinikák irányába. Nekem se kellett több, bice-bóca üzemmódban kiügettem az utcára, mire kiértem, az idegességtől meg az adrenalintól 3 mp alatt eltűnt minden fájdalom, uzsgyi utánuk. Nem vagyok egy díjbírkozó, de nem érdekelt. A következő lámpás kereszteződésnél utolértem őket, épp mentek át a zebrán. A zebra második felét az egyik hason csúszva tudta már csak megtenni, mert a futás lendületét kihasználva úgy megküldtem hátulról, hogy felemelkedett a levegőbe, repült 1-2 métert, aztán landolt és siklott tovább. Ő volt a józanabb. A részegebb megállt felém fordult, hogy majd ő..., de ebből nem lett semmi, most a vállánál fogtam meg, és úgy segítettem neki átkelni a zebrán, az út felét a levegőben, a többit a hasán tette meg. A józanabb nagyon gyorsan felpattant, és nekiállt kántálni, hogy most majd ő hív rendőrt. Megindultam feléjük újra, erre gyorsan összekaparta a haverját, és eliszkoltak. Mindegyiken HÉV feliratú kivarró, vagy karszalag volt, nem tudom, nem járok HÉV-vel. Szóval azóta nem fáj a lábam... Nagyon felpörögtem, nem is tudtam utána aludni, éjfélig szöszmötöltem a ház körül, és figyeltem a "vécét", hátha elkapok valakit megint, de nem jött senki. Aki nálam volt ismerősöm, egyébként régebben rendőr volt, ők azt szokták csinálni, hogy a nyilvános helyen, épület oldalát levizelő embereknek gumibottal rácsaptak a pisilőjükre. Ez azért elég durva, bár kétségtelen, hogy a nevelő hatása elég nagy lehet...
Lehet, hogy az a vége, hogy 10 év múlva, hazaviszem a boltból azt a félmilliós kütyüt ami "mindent" tud. Rajta lesz a világ összes filmje, zenéje, azaz minden! Aztán bekapcsolom, ülök előtte öntelten 10 percig, aztán kikapcsolom, és soha többet be sem kapcsolom. Minek. Hisz bármikor megnézhetek rajta bármit. Akkor inkább kimegyek a kertbe...
(Tudom, most hó van, meg hideg is van...)
Én is vezettem ilyen "csodaautót", de valójában már vajmi kevés közöm volt hozzá. Azt egy jogsi nélküli, 0 gyakorlattal rendelkező kislány is elvezette volna (akár a robogót, aki legalább bringázni tud). Nekem nem tetszett, bárhogy is kiszolgált. Automatás kocsim is csak 1x volt, de soha többé nem lesz.
Miért nem építesz egy villanypásztort? Kihúzol egy kerítés drótot az oszlopoknál.... :shocking:
Egy kis dekorkerítés, meg mozgásérzékelős reflektor van tervbe véve... 1000 wattos halogén alatt csak nem állnak neki brunyálni... Csak hát ugye a háznak most erre nincs zséje, mondtam, én állom a kerítést, meg is építem ingyen és bérmentve, anyaggal együtt, de addig is tegyünk már fel egy rohadt reflektort. De hát tudod, hetekig kotlanak rajta, mire eldöntik, önhatalmúlag meg nem csinálhatok semmit, még ingyen se...
Jóreggelt mindenkinek.
Szia Simpi. Annyi biztos, most egy életre elvette a kedvem a LED -ektől, az a "híres", "neves" oldal.
Hmmm, nem semmi, így halad a technika?!
Annyi biztos, van , és lesz rá vevő.
Nekem az jutott eszembe, egészen odáig fejleszthető lenne ez a technika hogy ne csak azt tudja mit szeretnék nézni. Hanem nézze is meg helyettem én már úgyis unom a sok gagyi műsort és ezért nincs időm nézni.
Az még mind semmi. Olyat is láttam, ami magától parkol. :gumicsirke:
Sokan azt hiszik, hogy a villanypásztor a haszonállatokat terelgeti, de a kifejezés helytelen. A villanypásztor az elektromos áramot próbálja kordában tartani, hasonlóan úgy, mint a birkapásztor a birkákat. A villanypásztor nyelvújítás előtti neve áramgenerátor volt.
Köszi szépen!
És külön köszönetet és tiszteletet érdemel, hogy az életed kockáztatásával csináltál képeket a kérésemre! Egyébként ismerem azt a hidat, amit megmásztál. :yes: Ezek szerint, ha jól látom, vastag, egybefüggő jégréteg van a tavon?
Igen, ebben is benne volt a parkoló asszisztens.
A nagy túrót áramgenerátor! Egyszereűen drót! (...ami vezeti az áramot, azaz terelgeti az elektronokat, pont úgy, ahogy a drót megy.)
Ja, ilyen "elvileg magától parkoló" autó van a YouTube-on is, egy magyar csávó tesztelte, de nagyon nem akart magától parkolni. Három kamionnak való helyet nem vett észre, aztán meg amikor a srác direkt odaállt vele, beparkolt keresztbe az úton, az orra belógott a sávba, a segge meg fent volt a park füvén....
Szerk.: Az valami japán csodajárgány volt.
Jó reggelt mindenkinek..Ez most nem humor hanem egy egésznapi sz...vás Éjszaka szokás szerint nekiultem "gályázni" eddig patent . Számítógép egy laptop most is arról írok elfelejttem kikapcsolni. Ma délutánra igértem a póknak a javítást azzal a címszóval gyere érte.Reggel már csak egy átkötés hiányzott. Ez egy perc és kész. Reggel mi van nem van fesz. Semmi gond: az én telom lemerülve az asszonyé kontra . Du 3-tol van villany mert egy barom kivitte a vill.oszlopot és engem megszabaditva a kis nyomorult kis lóvémtol..... :gun: :boxer:
Az ilyen intelligens autóknak abban látom a veszélyét, hogy a paller beül a csiszolatlan tudásával, amit az elektronyika kipótol, aztán ha kipurcan valamelyik okosító cucc, akkor ottmarad a tag a hiányos vezetési tudásával a placcon. Balesetveszélyes. Az autó nem repülőgép, hogy mindenből kettő legyen benne. Így, ha valami elromlik, akkor nincs, ami helyettesítse. Pl. ABS, de említhetném a sajtóban mostanában sokat szerepelt elektromos gázpedált is...
A sávban tartó elektronika is csak letakarított, rendesen felfestett úton működik...
A reakciód eléggé érdekes, teljesen szabálytalan, de maximálisan érthető.
A rendőrök nem mennek ki ilyen ügyben, max. ha azt mondod, hogy vér folyik. Másrészt a hajlékonyak nem várják meg őket. Ittasan is messzire lehet ám jutni 10 perc alatt. Harmadrészt a magántulajdon levizelése nem hiszem, hogy olyan súlyú ügy lenne, aminek kedvéért szívesen kitöltenék a szükséges formanyomtatványokat, közben szagolva ápolatlan embertársaink bűzét. A reflektor jó ötlet lehet, de ha nagyon beszívott a tag, akkor nem fog vele törődni. A hajlékonyak legnagyobb problémája egyébként az, hogy még ha birtokában is vannak némi értelmi képességnek, akkor sem tudsz hatni rájuk, mert a tyúksz@ros életükön(?) kívül semmi más vesztenivalójuk nincs. Kb. az az állapot, mint mikor a filmekben megmondják valakinek, hogy 2 heted van hátra és meghalsz.
Persze, és a pásztoróra meg időmérésre szolgál. :hehe: Igaz, vic?
Használtan már elég olcsón beszerezhető egy szünetmentes táp. Szerintem érdemes tartani otthon egyet a nehéz pillanatokra...
Igaz, mostanában vannak súlyosabb ügyek, amikkel foglalkoznak a rendőrök, régen volt erre is kapacitás, egy haverom Fehérváron oldalba küldte a Skálát, rendőrök tetten érték, bíróság lett belőle, meg súlyos pénzbírság. Ma meg ezeket szerintem hallgatólagosan átengedik a sértettnek "rendezésre". Két hajlékony miatt nem fognak jelentéseket meg jegyzőkönyveket körmölni, inkább csapnak egyet a gumibottal, ugyanazt teszik, amit civilként tennének...
Az meg a másik, hogy ugye ha odavizelnek, azt fel lehet takarítani. De az már nem ennyire egyszerű, hogy a kiskorú fiam kinéz az ablakon, és fél méterre maga előtt egy részeget lát, amint lógó bránerrel öntözi a ház falát...
Az Ő fejében nem lehet csak úgy takarítani...
Ja, végülis a rendőr is csak ember.
Egyébként eléggé meddő próbálkozás lenne pénzbírságot kiszabni a hajléktalanokra. Ezért is utazhatnak ingyen. (Amíg egy kedves utastárs meg nem mutatja nekik, hogyan kell leszállni...) Még közmunkára se érdemes ítélni őket. Abszolút semmi hasznuk nincs. Most belegondolva tisztára olyanok, mint a várost bepiszkító galambok. Semmire se jók, hangoskodnak, piszkítanak és van, aki eteti őket. Sőt, néha ők is repülnek... |
Bejelentkezés
Hirdetés |