Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gsm kapu vezérlő készitése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) mpityuka hozzászólása Jan 28, 2010 /

Sziasztok szeretnek csinalni egy mobiltelefonbol kapunyitogatohoz gsm gate controlt. Az elkebzeles az, hogy a nokia 1680 rezgoerol kellene valami elektronikavat megvezerelni ami majd hivaskor megvezereli a relet. A rezgo viszont eleg kicsi vagyis ugy 1 volt korul ad ki feszultseget. Barmilyen jotanacsnak orulnek. Koszi
(#) kendre256 válasza mpityuka hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

(#) mpityuka válasza kendre256 hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

koszi a topikot csak az a baj, hogy nem lehet letolteni semmilyen rajzot mivel, hogy egy honapja nem jart be akinek van valami rajza talan.
(#) El_Pinyo válasza mpityuka hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Szia!
Ezt láttad már?
Üdv.
(#) banti22 válasza mpityuka hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Hello!

Én a helyedben beszereznék egy régi siemens vagy ericsson telefont, mert azokat AT parancsokon keresztül lehet vezérleni. A fent említett két gyártó telefonjait egyszerű soros proton keresztül lehet vezérleni. Én egy riasztót csináltam egy Ericsson A1018-asból. AZ előny ennek a megoldásnak, hogy tudod szűrni a telefon számokat, amit a hívó fél küld, és ugye a te megoldásodnál bármilyen esemény van azt nehéz vagy egyáltalán nem lehet szűrni, hogy illetékes személy akarja-e a kaput nyitni. Ja, és a nokiákkal az a baj, hogy azokat nem lehet egyszerű ASCII karakterekkel vezérelni, valamilyen más protokollt használ.
(#) nrg válasza mpityuka hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Üdv,

csatlakoznék az eőttem szólóhoz, én is azt ajánlom, hogy fogj egy mobiltelefont, lehetőleg olyat aminek az adat ki/bemenete nem usb-s és kösd össze egy mikrovezérlővel. Ha szükséges 5 / 3.3V-os illesztést is meg kell még valósítani a proci TX lába és a mobil RX között. A mobilnak sima soros interfésze van 8N1, autobaud paraméterekkel. Bővitett AT parancsokkal lehet kommunikálni vele, be lehet úgy állítani, hogy értesítsen ha sms-t kap vagy ha hívás érkezik. Én így készítettem már egy terepi eszközt, ami előre beállított időpontokban küld sms-eket, illetve képes fogadni is sms-ben parancsokat.
(#) nrg válasza banti22 hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Esetleg a PDU kódolásra gondoltál? Én ezt a protokollt használom sms küldésre.
(#) eeprom11 válasza nrg hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

hello.en uj vagyok ebben a forumban.tudnal kuldeni egy projektet vagy valami dokumentart.En is szeretnek epiteni egy ilyet csak en egy gazbojlert szeretnek uzemelteni es szeretnek valaszt is viszakapni mikor eri el a hofokot.ja es mijen regi olcso telefon hasznajak
(#) banti22 válasza nrg hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Nem arra, hanem nokia MBUS-t használ és azon nem ASCII karakterekkel lehet vezérleni a telefont, hanem valamilyen más formátumú kódokkal. Siemens és Ericsson telefonokat meg egy szerű soros vonalon ASCII formátumú AT parancsokkal lehet irányítani.
(#) Syn7h37ic hozzászólása Jan 30, 2010 / 1

Itt egy komplett cucc.. Ez elsősorban egyszerű riasztóként működik, de tudsz vele vezérelni egy relét is.
Pic progi, is benne van. Siemens telefon kell hozzá.
(#) Szabozoltan válasza mpityuka hozzászólására (») Feb 11, 2010 / 4

Hello!

Én Nokia 3410-ből csináltam kapunyitót. Rezgő helyére egy 4n25-ös opto ami egy relét kapcsol. A relének 2 záróérintkezője van az egyik kiadja a nyitóimpulzust, a másik "megnyomja" a készülék piros gombját, így vissza is jelzi a vételt. A hívószámszűrést ezen a típuson pofonegyszerű beállítani.
(#) FerrGhini válasza Szabozoltan hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Szia!

Én is Nokia 3410-ből szeretnék kapunyitót csinálni, azonban nem tudum hogy lehet megoldani, hogy csak akkor menjen jel a rezgőmotorhoz, amikor az én számom hívja a telefont.

Mi erre a megoldás? Előre is köszönöm!
(#) poros válasza FerrGhini hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Mint Szabozoltan is írta , a hívószám szürést kell beállitani a készüléken.
(#) FerrGhini hozzászólása Szept 5, 2010 /

Értem, én azt szeretném, hogy semmilyen hívást ne fogadjon a telefon az enyémen kívül, ezt viszont nem tudom, hogy milyen paranccsal tudom elérni....hívásszűrésben van olyan, hogy minden bejövő hívást blokkoljon az enyémen kívül? ha igen annak mi a neve?
(#) skaresz válasza mpityuka hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

(#) aroxol válasza skaresz hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Akkor már inkább ez: Bővebben: Link sokkal többet tud, kevesebb mint a fele az ára.
(#) skaresz válasza aroxol hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

A riasztó és a kaputechnika majdnem ugyanaz......de mégsem!
(#) torok21 válasza Szabozoltan hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Szia. Írtad egy topikon:
Idézet:
„Én Nokia 3410-ből csináltam kapunyitót. Rezgő helyére egy 4n25-ös opto ami egy relét kapcsol. A relének 2 záróérintkezője van az egyik kiadja a nyitóimpulzust, a másik "megnyomja" a készülék piros gombját, így vissza is jelzi a vételt.”

Esetleg van ehhez kapcsolási rajzod?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem