Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok szeretnek csinalni egy mobiltelefonbol kapunyitogatohoz gsm gate controlt. Az elkebzeles az, hogy a nokia 1680 rezgoerol kellene valami elektronikavat megvezerelni ami majd hivaskor megvezereli a relet. A rezgo viszont eleg kicsi vagyis ugy 1 volt korul ad ki feszultseget. Barmilyen jotanacsnak orulnek. Koszi
koszi a topikot csak az a baj, hogy nem lehet letolteni semmilyen rajzot mivel, hogy egy honapja nem jart be akinek van valami rajza talan.
Hello!
Én a helyedben beszereznék egy régi siemens vagy ericsson telefont, mert azokat AT parancsokon keresztül lehet vezérleni. A fent említett két gyártó telefonjait egyszerű soros proton keresztül lehet vezérleni. Én egy riasztót csináltam egy Ericsson A1018-asból. AZ előny ennek a megoldásnak, hogy tudod szűrni a telefon számokat, amit a hívó fél küld, és ugye a te megoldásodnál bármilyen esemény van azt nehéz vagy egyáltalán nem lehet szűrni, hogy illetékes személy akarja-e a kaput nyitni. Ja, és a nokiákkal az a baj, hogy azokat nem lehet egyszerű ASCII karakterekkel vezérelni, valamilyen más protokollt használ.
Üdv,
csatlakoznék az eőttem szólóhoz, én is azt ajánlom, hogy fogj egy mobiltelefont, lehetőleg olyat aminek az adat ki/bemenete nem usb-s és kösd össze egy mikrovezérlővel. Ha szükséges 5 / 3.3V-os illesztést is meg kell még valósítani a proci TX lába és a mobil RX között. A mobilnak sima soros interfésze van 8N1, autobaud paraméterekkel. Bővitett AT parancsokkal lehet kommunikálni vele, be lehet úgy állítani, hogy értesítsen ha sms-t kap vagy ha hívás érkezik. Én így készítettem már egy terepi eszközt, ami előre beállított időpontokban küld sms-eket, illetve képes fogadni is sms-ben parancsokat.
Esetleg a PDU kódolásra gondoltál? Én ezt a protokollt használom sms küldésre.
hello.en uj vagyok ebben a forumban.tudnal kuldeni egy projektet vagy valami dokumentart.En is szeretnek epiteni egy ilyet csak en egy gazbojlert szeretnek uzemelteni es szeretnek valaszt is viszakapni mikor eri el a hofokot.ja es mijen regi olcso telefon hasznajak
Nem arra, hanem nokia MBUS-t használ és azon nem ASCII karakterekkel lehet vezérleni a telefont, hanem valamilyen más formátumú kódokkal. Siemens és Ericsson telefonokat meg egy szerű soros vonalon ASCII formátumú AT parancsokkal lehet irányítani.
Itt egy komplett cucc.. Ez elsősorban egyszerű riasztóként működik, de tudsz vele vezérelni egy relét is.
Pic progi, is benne van. Siemens telefon kell hozzá.
Hello!
Én Nokia 3410-ből csináltam kapunyitót. Rezgő helyére egy 4n25-ös opto ami egy relét kapcsol. A relének 2 záróérintkezője van az egyik kiadja a nyitóimpulzust, a másik "megnyomja" a készülék piros gombját, így vissza is jelzi a vételt. A hívószámszűrést ezen a típuson pofonegyszerű beállítani.
Szia!
Én is Nokia 3410-ből szeretnék kapunyitót csinálni, azonban nem tudum hogy lehet megoldani, hogy csak akkor menjen jel a rezgőmotorhoz, amikor az én számom hívja a telefont. Mi erre a megoldás? Előre is köszönöm!
Mint Szabozoltan is írta , a hívószám szürést kell beállitani a készüléken.
Értem, én azt szeretném, hogy semmilyen hívást ne fogadjon a telefon az enyémen kívül, ezt viszont nem tudom, hogy milyen paranccsal tudom elérni....hívásszűrésben van olyan, hogy minden bejövő hívást blokkoljon az enyémen kívül? ha igen annak mi a neve?
Akkor már inkább ez: Bővebben: Link sokkal többet tud, kevesebb mint a fele az ára.
A riasztó és a kaputechnika majdnem ugyanaz......de mégsem!
Szia. Írtad egy topikon:
Idézet: „Én Nokia 3410-ből csináltam kapunyitót. Rezgő helyére egy 4n25-ös opto ami egy relét kapcsol. A relének 2 záróérintkezője van az egyik kiadja a nyitóimpulzust, a másik "megnyomja" a készülék piros gombját, így vissza is jelzi a vételt.” Esetleg van ehhez kapcsolási rajzod? |
Bejelentkezés
Hirdetés |