Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hegesztőgép javítása
Témaindító: Szentgyörgyi Lajos, idő: Nov 25, 2008
Először a gépről fénykép, s aztán meglátjuk mit tehetünk.
Itt vannak a képek. Annyit sikerült még megtudnom róla, hogy a KEVISZ gyártotta.
Szerintem Viszék gyártmány, de majd estefelé megnézem a rajzot hozzá.Elképzelhető hogy találok rajzot,mert úgy rémlik,mintha lenne.
Valószínű neked van igazad, mert a aki ezt a Keviszt mondta nem volt benne biztos teljesen.
Szia!
Jól emlékeztem. Viszék gép. A mellékletben a gép kapcsolási rajza.Az általad küldött képen szereplő gép már átalakított példány,más huzaltovábbító elektronikát és más egyenirányítót tartalmaz. De az a rész,ami téged érdekel,az szerintem a rajz szerint van. A tekercselrendezés általában rajz szerint szokott lenni. Sok sikert a hibakereséshez.
Nagyon szépen köszönöm, ez az a gép. A kapcsoló van rosszul összerakva. Most épp a fejem vakargatom, hogy hogy is kellene átszerelni .
Köszönöm szépen mégegyszer.
És én is köszönöm!! Ismét egy rajzal több!
Hála neked Pisti!
Azok az "x"-ek a kapcsolási táblázatot jelölik,hogy melyik fokozatban melyik érintkezők vannak bekapcsolt állapotban. Ha az eredetivel megegyező kapcsolási táblázatú kapcsolót vásároltál,akkor a bekötés is megegyezik. Vagy kérd el a gyártótól a kapcsolóhoz való kapcsolási táblázatot,akkor annak alapján már be tudod helyesen kötni.
A gyári kapcsolót szétszedtem, és összeraktam rosszul. (Vagy elforgatták kihúzott tengellyel.) Ennek az igazságtáblájához rendeltem egy új kapcsolót, amiben így szintén el van csúszva az egyik tárcsa.
Hát ez szívás.
Akkor most megvan a jó igazságtábla,e szerint összerakod a kapcsolót, és már kész is a gép.
Öröm van. Működik a gép . Egy délelőttbe tartott átszerelni a KK kapcsolót, de sikerült hála neked.
Ezer köszönetem mégegyszer.
Örülök a sikerednek. További sikeres javításokat!
Hello! Viszék KND 500 hegesztőgép főkapcsolója tönkre ment.Vettem újat de az nem úgy kapcsol mint az eredeti.A régi meg szétesett.Valaki tudna segíteni hogy hogy kell bekötni az újat?
Ha van türelmed kivárni, megkeresem a rajzát és elküldöm.
Szia!
Privát mail lesz a vége,mert kicsit nagy a fájl.
HAli vona egy Einhell CEN 140 hegesztötrafo és tönkrement a termosztát képen láthato de a rajta lévö adatok semit nem találtam segitsen valaki elöreis kösz.
jo csak nem értek hozzá és nem akarom leégetni a hegesztöt. és a 10 ampernak mi szerepe van ezt meg tudod mondani?
Szerintem a termosztat-nak 60-70C homersekletre kellene lennie 100C kicsit sok
na most sikerült el bizonyitatlanitatotok most akkor milyet érdemes? hu légyszi segitsetek.
Szia!
NE aggódj a hőkorlátozó hőmérséklet miatt, a gyári gépek legtöbbjében 115C fokos van, de találkoztam már 135C fokossal is. A 100 fokos bőven jó. Ha nem lenne jó, akkor forróvízzel a zománc lemosható lenne a huzalról.
hello köszi a hozászolás ez volt a legnagyob segitségemre. még egyszer köszönöm.
Segitséget kérnék. Van a munkahelyemen egy védőgázas hegesztőgép, néha szükségem van rá, de a huzalelőtoló egység mágnesszelepe elég rapszodikusan működik, időnként nem engedi át a gázt. Csereszeleppel ugyanaz a jelenség.Jelen pillanatban a kollegák "kiherélték" igy állandóan megy a gáz, és a szelep zárásával lehet csak megszüntetni. Valószinű, csak a pisztolymarkolatban levő kapcsoló kontakhibája az ok, de rámérni még nem volt alkalmam. Egy rajz jól jönne, hátha még más is akad, megkönnyitené a hibakeresést.
Az előtolóegység tipusa: HT450
Szia!
Nem a pisztoly kapcsoló az oka! A vezérlő panel külön kimenetén van az előtoló motor és külön kimenetén van a gáz szelep áramellátása. Ott keresgélj vagy a vezetéknek van gondja amin keresztül a szelep áramot kap. sok sikert !
Szia Mex!
Ne haragudj, de csak most néztem meg a hobbielektronika fórumot, így nem tudtam korábban reagálni a kérdésedre. Az általad említett előtoló típussal még nem találkoztam, jó lenne tudni hogy milyen gyártmányú, milyen alapgéppel van összekötve de ha néhány fotót készítenél a gépről illetve az előtolóról akkor lehet hogy előbbre lennénk. Ha ez egy régi gép akkor szerintem egyszerűbb az élet, de ha viszonylag új, akkor már akár komplikáltabb problémával is szembesülhetünk. A pisztolykapcsoló vezérli az alapgépet is az előtolón keresztül, tehát ha az alapgép a munkaáramot minden pisztolynyomásra leadja,akkor a pisztolykapcsolóval nincs baj. Ha az előtoló belsejében a vezérlőkártyát le tudod fényképezni,akkor még könnyebb lenne a javításban segíteni. Tehát ha lehet, néhány fotót tegyél fel.
Szevasz!
Jövő héten kerülök csak a gép közelébe, csinálok pár fotót (mobillal). A gép régebbi tipus, nem néztem a gyártóját, de feltűnő ismertetőjele a két nagy műszer az előlapján. Természetesen az alapgépről beszélek (még az is lehet, hogy magyar gyártmány). Az előtolóegység külön házban helyezkedik el, ennek a tipusa a HT-450. |
Bejelentkezés
Hirdetés |