Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   153 / 608
(#) fleta hozzászólása Feb 14, 2010 /

Üdv mindenkinek!
Csinálnom kell egy tda7292 hídkapcs. erősítőt, és azt szeretném kérdezni, mekkora pufferre van itt szükség. Egyenlőre 2x10 000 µF kondit tettem rá, +-40 Voltról akarom hajtani, /monitorládába lesz/ A képen látható hűtőborda tudom kicsi, de egyenlőre megteszi, kap nagyobbat.
(#) djgombi válasza fleta hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Elég neki a puffer és a borda is elég lenne ha tennél rá egy ventit.
(#) ptesza válasza fleta hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Hopsz!

A hűtőbordát el kell szigetelni az ic-k től , mert lessz pukk , ha letestel! :eek2:
(#) fleta válasza ptesza hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Igen el van szigetelve, a fotón nem látszik, egyenlőre ez még csak deszkamodel. Azt hiszem ráteszetesz a végső bordára, az 3x ekkora, kap egy kis venntillátort is, mert igen -igen hajtva lesznek a hangfalak .
Holnap szeretném kipróbálni, most tekerem neki a toroidot. Sima kapcsolással már csináltam többet is, ott megtanultam hogy az ic-t el kell szigetelni
Esetleg nem tudtud valami kapcs. módot hoagy lehetne növelni még a teljesítményt? Vagy nem érdemes vele foglalkozni zenekari viszonylatban.
Ezt a kapcsolást használja Marshall is az AVT szériában végfoknak, igaz az tda7293
(#) zoli_cso válasza ptesza hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Igen szeretnem ha folytatnank.Egy pici valtoztatasok mentek keresztul az erositon rendeltem egy tda 7294 es sztereo vegfokot es azt tettem be.A 100va os trafo nefi eleg kicsinek tunik de majd az is megoldodik.felteszek egy par kepet hogy idaig mennyire vagyok meg.A hutes nem a legidealisabb
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Erről jut eszembe... a múltkor ily módon véletlenül csináltam egy testzárlatot, pukkant is a 2,5A-es lomha bizti, de a cseréje után hibátlanul ment a végfok
Egyébként ha nincs elszigetelve, akkor még búgást is produkálhat. Érdekes jelenség, de ilyet is tapasztaltam.
(#) fleta válasza zoli_cso hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

A két csatornának kell min 240 VA-es toroid. /Tudnék segíteni benne, tudok olcsón/.
A hűtőborda megoldás kicsit cikis, nem biztos hogy le tudja adni a kis borda a nagy bordának a hőt!
(#) zoli_cso válasza fleta hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

koszi a valaszt, hogyan tudnal segiteni?
(#) Bassmester válasza fleta hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

A híd teljesítményét nem lehet tovább fokozni az áramkorlát miatt. +/-40V ról már néha a 8 Ohm -os ládákon is "bekoppan". Nálam zenekari használatban,ez már április óta állja a sarat, persze csak 8 Ohm-ra tud jól dolgozni. A hűtő ilyenfajta kialakítását is tudom ajánlani, helytakarékos és hatékony. Itt jobban látszik.
(#) djgombi válasza zoli_cso hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Ez a hűtés úgy xar ahogy van. Cseréld ki alulemezre vagy fogasd egyből a nagy bordára.
(#) fleta válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Szép munka! Gratulálok. Nekem benne lesz majd a monitor dobozban, ott van hely bőven, ez a venti megoldás jó!
A teljesítmény fokozásra arra gondoltam hogy esetleg a hidakat lehet-e párhuzamosítani, de tudom az nem egyszerű feladat. Nem baj, arra ott vannak az MJ darlintonok, meg a fetek.
(#) djgombi válasza fleta hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Így lehetne:
Bővebben: Link
(#) fleta válasza djgombi hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Elgondolkodtató a dolog. Az ellenállások megaohm lenne? Az m betű zavaros. ugye csak ohm?
(#) ODU válasza fleta hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

mili Ohm, tehát 0,47 Ohm (Ic-k gyártási szórása miatt kell)
(#) fleta válasza ODU hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Ja igen! Köszi
(#) djgombi válasza ODU hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Így van. Az ic-k elé kell egy trimmer amivel egyforma kimenő feszt állítasz be. Mind a 4 ic-nek egyforma kimenő teljesítményt kell adni és akkor tökéletes lesz.
(#) ODU válasza djgombi hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

és ha csutkán van mind? az is jó, nem? (trimmer nélkül). Akkor is ugyanolyan feszt kap
(#) ODU válasza fleta hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Korábban már volt szó erről a párhuzamos hidalásról. a teljesítményéről ebben a hozzászólásban olvashatsz
(#) djgombi válasza ODU hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Ki kell próbálni de szerintem nem lenne egyforma a kimenetük. Adni kell mind a négynek monó szinusz jelet pl 50 Hz-et és megmérni hány voltot adnak ki.
(#) ODU válasza djgombi hozzászólására (») Feb 14, 2010 / 1

Aha, értem, logikus végülis. A kis fesz.különbség pedig az ellenállásokon alakul hővé, ugye jól mondom?
(#) ptesza válasza zoli_cso hozzászólására (») Feb 15, 2010 / 1

Jó a hűtést ,meg a trafót ne nézzük. Tennél fel képet amin az egész doboz látszik belülről?

Esetleg egy linket a KIT hez ami most van benn.
(#) zoli_cso válasza ptesza hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Keszitettem az erositorol fotokat fel is rakom.A kitet mar nem arusitjak de a leirast felteszem csak romanul van de vannak rajzok is.

Ha valami nem stimmel akkor legyszi kozoljetek.
Elore is koszonom.
(#) zoli_cso válasza zoli_cso hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

A kit leirasa

adelai.pdf

(#) caruso7294 válasza zoli_cso hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Szia!
Annak a 3. IC-nek mi a szerepe?
(#) zoli_cso válasza caruso7294 hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Melyik 3. IC-nek ?Gondolom a vegfokra gondolsz.2xtda7294 es egy eloerosito.
(#) caruso7294 válasza zoli_cso hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Ahham...Az előfokra gondoltam,csak azért kérdeztem,mert sok féle TDA7294 es kapcsolást és NYÁK-ot láttam,de az előfok egyiken sem volt rajta.Ötletes megoldás.Én a hídba kötöttet építettem meg.Vannak itt képek róla is.Amúgy szép munka! Grat!
(#) zoli_cso válasza caruso7294 hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Koszi szepen .
(#) ODU válasza zoli_cso hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Ja, szuper kis darab, egyébként hol lehet olcsón hozzájutni ilyen erősítő ládához?
Én bútorlapból raktam össze egyet, kedv szerint méretezhető
(#) zoli_cso válasza ODU hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Koszi.Egy rossz dvd lejatszot szedtem szet es abba raktam be.
(#) fleta hozzászólása Feb 15, 2010 /

Elindítottam ma a hídkapcsolást, szól rendesen, de sajna itthon nem tudom meghajtani, a szomszédok nem értékelik.
Mekkora értékű potit tehet én a bemenetre mester hangerőszabályzónak? 50 k elég?
Következő: »»   153 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem