Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek!
Csinálnom kell egy tda7292 hídkapcs. erősítőt, és azt szeretném kérdezni, mekkora pufferre van itt szükség. Egyenlőre 2x10 000 µF kondit tettem rá, +-40 Voltról akarom hajtani, /monitorládába lesz/ A képen látható hűtőborda tudom kicsi, de egyenlőre megteszi, kap nagyobbat.
Elég neki a puffer és a borda is elég lenne ha tennél rá egy ventit.
Hopsz!
A hűtőbordát el kell szigetelni az ic-k től , mert lessz pukk , ha letestel! :eek2:
Igen el van szigetelve, a fotón nem látszik, egyenlőre ez még csak deszkamodel. Azt hiszem ráteszetesz a végső bordára, az 3x ekkora, kap egy kis venntillátort is, mert igen -igen hajtva lesznek a hangfalak .
Holnap szeretném kipróbálni, most tekerem neki a toroidot. Sima kapcsolással már csináltam többet is, ott megtanultam hogy az ic-t el kell szigetelni Esetleg nem tudtud valami kapcs. módot hoagy lehetne növelni még a teljesítményt? Vagy nem érdemes vele foglalkozni zenekari viszonylatban. Ezt a kapcsolást használja Marshall is az AVT szériában végfoknak, igaz az tda7293
Igen szeretnem ha folytatnank.Egy pici valtoztatasok mentek keresztul az erositon rendeltem egy tda 7294 es sztereo vegfokot es azt tettem be.A 100va os trafo nefi eleg kicsinek tunik de majd az is megoldodik.felteszek egy par kepet hogy idaig mennyire vagyok meg.A hutes nem a legidealisabb
Erről jut eszembe... a múltkor ily módon véletlenül csináltam egy testzárlatot, pukkant is a 2,5A-es lomha bizti, de a cseréje után hibátlanul ment a végfok
Egyébként ha nincs elszigetelve, akkor még búgást is produkálhat. Érdekes jelenség, de ilyet is tapasztaltam.
A két csatornának kell min 240 VA-es toroid. /Tudnék segíteni benne, tudok olcsón/.
A hűtőborda megoldás kicsit cikis, nem biztos hogy le tudja adni a kis borda a nagy bordának a hőt!
koszi a valaszt, hogyan tudnal segiteni?
A híd teljesítményét nem lehet tovább fokozni az áramkorlát miatt. +/-40V ról már néha a 8 Ohm -os ládákon is "bekoppan". Nálam zenekari használatban,ez már április óta állja a sarat, persze csak 8 Ohm-ra tud jól dolgozni. A hűtő ilyenfajta kialakítását is tudom ajánlani, helytakarékos és hatékony. Itt jobban látszik.
Ez a hűtés úgy xar ahogy van. Cseréld ki alulemezre vagy fogasd egyből a nagy bordára.
Szép munka! Gratulálok. Nekem benne lesz majd a monitor dobozban, ott van hely bőven, ez a venti megoldás jó!
A teljesítmény fokozásra arra gondoltam hogy esetleg a hidakat lehet-e párhuzamosítani, de tudom az nem egyszerű feladat. Nem baj, arra ott vannak az MJ darlintonok, meg a fetek.
Így lehetne:
Bővebben: Link
Elgondolkodtató a dolog. Az ellenállások megaohm lenne? Az m betű zavaros. ugye csak ohm?
mili Ohm, tehát 0,47 Ohm (Ic-k gyártási szórása miatt kell)
Így van. Az ic-k elé kell egy trimmer amivel egyforma kimenő feszt állítasz be. Mind a 4 ic-nek egyforma kimenő teljesítményt kell adni és akkor tökéletes lesz.
és ha csutkán van mind? az is jó, nem? (trimmer nélkül). Akkor is ugyanolyan feszt kap
Korábban már volt szó erről a párhuzamos hidalásról. a teljesítményéről ebben a hozzászólásban olvashatsz
Ki kell próbálni de szerintem nem lenne egyforma a kimenetük. Adni kell mind a négynek monó szinusz jelet pl 50 Hz-et és megmérni hány voltot adnak ki.
Aha, értem, logikus végülis. A kis fesz.különbség pedig az ellenállásokon alakul hővé, ugye jól mondom?
Jó a hűtést ,meg a trafót ne nézzük. Tennél fel képet amin az egész doboz látszik belülről?
Esetleg egy linket a KIT hez ami most van benn.
Keszitettem az erositorol fotokat fel is rakom.A kitet mar nem arusitjak de a leirast felteszem csak romanul van de vannak rajzok is.
Ha valami nem stimmel akkor legyszi kozoljetek. Elore is koszonom.
Szia!
Annak a 3. IC-nek mi a szerepe?
Melyik 3. IC-nek ?Gondolom a vegfokra gondolsz.2xtda7294 es egy eloerosito.
Ahham...Az előfokra gondoltam,csak azért kérdeztem,mert sok féle TDA7294 es kapcsolást és NYÁK-ot láttam,de az előfok egyiken sem volt rajta.Ötletes megoldás.Én a hídba kötöttet építettem meg.Vannak itt képek róla is.Amúgy szép munka! Grat!
Koszi szepen .
Ja, szuper kis darab, egyébként hol lehet olcsón hozzájutni ilyen erősítő ládához?
Én bútorlapból raktam össze egyet, kedv szerint méretezhető
Koszi.Egy rossz dvd lejatszot szedtem szet es abba raktam be.
Elindítottam ma a hídkapcsolást, szól rendesen, de sajna itthon nem tudom meghajtani, a szomszédok nem értékelik.
Mekkora értékű potit tehet én a bemenetre mester hangerőszabályzónak? 50 k elég? |
Bejelentkezés
Hirdetés |