Fórum témák
» Több friss téma |
Ha azt írja nem ismeri fel, vedd ki a patront és takarítsd meg az érintkezőit, majd tedd vissza, de puszta kézzel ne fogd meg!
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni ? Canon MP370 nyomtatom ##345 hibakódot írja ki......Mit lehet vele kezdeni?Vigyen szervízbe vagy van itthonról történő megoldás a hiba elhárítására? Előre is köszönöm a segítséget!
Én eddig csak MP360-al találkoztam, de ugyan az a hiba jelentése. Idegen anyag vagy száradt tinta van a fej tisztító egységben, vagy a hulladék tinta szivattyú akadt el. Nézd meg hogy a hulladéktinta szivattyú szabadon forog-e, ha igen akkor is tisztítsd meg. Tisztítsd meg a szivattyú-tömlőt is! Elvileg ez a patronok parkoló állása alatt van. Ha ezzel megvagy akkor újra kell indítani a hulladéktinta-szint számolót.(mivel nem méri hanem szoftveresen számolja)
A fejet is tisztítsd meg langyos vízzel és nem szöszölődő ronggyal Mindent leírok lépésről-lépére ha megvagy a takarítással. Ha nem megy a takarítás, akkor azt is le tudom írni részletesen.
Köszi az eddigi választ!
De ha lehetne leírnád a takarítást is részletesen és a legkönnyebb módon ![]() ![]()
Itt megtalálod: http://translate.google.hu/translate?js=y&prev=_t&hl=hu&ie=UTF-8&la...swap=1
Amint írja ez nem egy 1 órás eljárás, tehát ha tényleg sürgősen kell ahogy írtad, nem biztos hogy megéri. Ha viszont azt nézzük hogy mennyit kérnének ezért, amikor te is meg tudod csinálni... Neked kell döntened.
Köszi a segítséget!
De még egy kérdés h hol van a hulladáktinta szint számláló???
Az a nyomtatóban lévő cél IC -be van beleprogramozva, tehát ez egy szoftveres dolog. Amikor bekapcsolod a nyomtatót (meg néha amikor ki) azzal is tisztítja a fejet hogy kinyom egy kevés tintát, amit egy pumpa elszállít onnan egy szivacsra. Ezt a mennyiséget szoftveresen számolja és ha eléri a gyárilag beállított értéket akkor kiabál hogy takaríts meg! Ha megtakarítottad akkor le kell nullázni ezt a számlálót, aminek a menete szintén le van írva a linken.
Gondolom ez lenne az....Csak az a baj h nem tudjuk melyik gomb mi
![]() ![]() (értetlenül makog) ![]() How to reset hulladék tinta számláló (meg kell tisztítani a nyomtatót is): *AF-Key = Additional Functions key = the black button with the star in a head above it. * AF-Key = key = További funkciók a fekete gomb a csillag a feje fölé. 1) Enter SERVICE MODE. 1) Enter SERVICE MODE. (Press AF-Key, followed by "scan", "copy", "scan" -Keys) (Press AF-Key, majd a "scan", "másolás", "scan"-Keys) 2) Select TEST MODE (press right arrow button 13 times). 2) Válassza a TEST MODE (jobbra mutató nyíl gombot nyomja meg 13-szer). 3) Hit -OK- 3) Hit-OK - 4) Select [8] PRINTER TEST 4) Select [8] PRINTER TEST 5) Hit -OK- 5) Hit-OK - 6) It'll now say "- 8-2 +" press the right arrow key once to get "- 8-3 +" 6) Nem lesz most azt mondják, "- 8-2 +" nyomja meg a jobbra mutató nyíl gomb egyszeri kap "- 8-3 +" 7) Hit -OK- 7) Hit-OK - 8) Select 0. 8) Válassza 0. [INK COUNT]. [INK COUNT]. 9) Hit -OK- 9) Hit-OK - 10) It should return to showing the "8: Printer Test - 8-3 +" 10) Meg kell visszatérni, amely bemutatja a "8: A nyomtató Test - 8-3 +" 11) Press the [Stop/Reset]key - (black key with triangle and circle on it) - (returning to the state of 4), and then press the [ON/OFF] key. 11) Nyomja meg a [Stop / Reset] gomb - (fekete gombos, háromszög és a kör rajta) - (visszatérő állam 4), majd nyomja meg az [ON / OFF] gombot.
na sikerült
![]() DE most kiírja ugyan úgy a hibakódot és azt h rossz kazetta ![]() Nem értem... ![]()
Sziasztok!
Most adta meg az ip1500 magát.A nyomtatás felénél teljes kikapcsolás.Probáltam bekapcsolni de csak felvillant a zöldgomb,majd semmi.Addig nyomkodtam,hogy beindult.Egy zöld öt sárga villogás,ha lenyitom az elejét előre jön a fej,de hiába csukom be nem megy vissza csak ha kikapcsolom a nyomtatót. Tudnátok segíteni?
Ha tényleg csak 5-öt villan, az a nyomtató fej körüli problémára utal, bár érdekes hogy akkor miért nem tért vissza parkoló állásba ha lecsukod a tetejét. Első lépésként vedd ki a patronokat és nem szöszölődő anyaggal tisztítsd meg az érintkezőket. Tedd vissza és próbáld ki. Ha így is ugyan az a helyzet, akkor ha van régebbi akár ures patronod is, tisztítsd meg és tedd be, vagy csak simán vedd ki a mostanit és csukd le a tetejét, hogy így visszamegy-e parkoló állásba. De az is elárulhatja a gondod, hogy bekapcsolod és elkezdesz vele nyomtatni, ilyenkor ha általános hibáról van szó akkor azt ki is írja nyomtatás előtt.
Köszi, mindent kipróbáltam amit javasoltál de a fej csak a kikapcsolás után megy a helyére.Ha nyomtatni akarok mindig müködési hibát ír ki.Esetleg más ötlet?
Üdv!
Valaki meg tudná mondani, hogy a CMI-8M tintának mi az alapanyaga? Már többszőr is eltömítődött a fej, és ahányszor kipucolom mindig egy X mennyiség után újra bedugúl. Csak a magenta-val van ilyen bajom, és gondolkoztam a hígításon is, de nemtudom, hogy víz vagy oldószer alapú. Előre is köszönöm.
A denaturált szesz az oldja rendesen , ha eldugolt anno akkor denszeszben szoktam áztatni egy csöppenetet és eddig még mindig hatásos volt !
![]()
Fejmosásban sajnos már és is jártas vagyok szesszel, mert megszámlalhatatlan alkalommal mostam ki a piros miatt, és mindig újra bedugodott. Lehet hülyeség, de sajnos kémiához nem értek semennyire ezért ha tegyük fel 99%-os ipari szesszel pl. 10%-ot hígítanék a festéken akkor is valyon nem állna fel az, hogy maga a festék szemcsék lennének túl nagyok? Nemtudom érted-e? És valyon mennyire látszana ez meg a képeken.
Értem amit mondasz de sajnos ehhez én sem konyítok többet , de figyelj ha rászánod magad akkor higitsd , de én először csak 1-2% -ban higítanám ? Csak még fennál az a dolog hogy a tintád a hígítás után miként fog szinezni , nyomtatni ? Nem probáltál más gyártmányú tintát használni , inkább azt javasolnám
![]()
A probléma az, hogy sok pénzt kiadtam és van is még 200ml belőle, ami azért elég sok, és nem akarnám kidobni. Köszi.
Sziasztok!
alany: Pixama Ip 4200 hiba: nem nyomtat sárgát új festékpatronokat vettem bele, kb fél éve állt a gép, kifogyott szinekkel. Vagyis csak pont a sárga nem volt kifogyva. Még régebben olvastam, hogy a fejet ki lehet mosni langyos vízben. Ezt meg is tettem már regebben is. Jó is lett. Most meg nem. ![]() Vajon a fej romlott el? vagy szerintetek mi lehet a baj? valakinek volt már efféle esete?
Szia!
Ha sokáig nem volt sárga festék, de használtad a nyomtatót, az baj, mert a festék hűti a fejet, és ha nincs festék akkor besül a fej, és mehet a szemétbe. Vedd, ki a fejet, áztasd langyos vízben és mozgassad, míg meg nem győződsz, högy végképp kimostad, aztán meg ha van ipari alkoholod (99%) akkor abba is jó alaposan mosd ki. Vigyázz, csak szeszt használj és semmiféle hígítóval ne próbálkozz. Meglepően hangzik de ha utángyártott patront vettél, az is lehet a gond. Nem hittem, de mostmár megtapasztaltam, hogy ennél a szériánál igen is számít, hogy utángyártott vagy sem. De ha kimosod úgy ahogy mondtam és akkor se jön vissza kis időre se a sárga akkor a fej sült be. Ha kis időre visszajön és azután megint elmegy akkor a patron a hibás. Üdv.
Akkor is lehet probléma ha nem után gyártott, hanem eredeti de töltött. Egyébként ez egyértelműen fej és nem patron problémára utal. Már amit ki lehet hámozni ebből a kevés infóból.
Na igen, azt nem írtam, hogy eredeti, de utántöltött patronnál is jelentkezhetnek problémák. Patron hiba is lehet. Én is meglepődtem. Másodszor járom meg én pirossal ugyanezt, és kiderült, hogy patron a baj, és csak eredetivel indul. Még most se értem mi az összefüggés, de ez van. Másodjára adja meg magát a pirosam. Most megint kell vegyek egy eredetit és aztán azt töltögetnem, mert sok pirosam meg van maradva flakonba. Csak a pirosam szórakozik, és multkor is alaposan kitisztítottam, utángyártott patront vettem és nem indult el, aztán vettem nagy drágán egy eredetit és láss csodát egyből indult. Azt töltögettem idáig újból, de úgy látszik megint megelégelte. Nem értem mi lehet a probléma. Fentbebb ugyan ezen a lapon én is ugyan ilyen problémát írtam le. Én a piros flakonos festékem állagára gyanakszom, hogy az okozhatja a problémát. A többi színem is mind ugyan az a márka, de még sose panaszkodtak, pedig rengetegszer töltöttem újra őket.
Azért írtam az utánatöltött gyári patront, mert ebbe sokszor sokkal rosszabb minőségű tinta kerül mint az után gyártottakba. Pirosnak meg én a helyedben valami más festéket használnék. Az is lehet hogy amit beletöltesz az nagyban eltér attól amit "szeret a fej".
Az az érdekes, hogy jó pár évig működött ezzel a festékkel, és a többi 4 szín is ez a márka és azokkal semmi bajom sohasem volt.
Hali!
Veszek szeszt majd, azzal is kimosom. Nem nyomtattam vele, ugy hogy ki volt fgyva bármelyik is. De mint irtam, pont a sárga nem volt kifogyva. 2 sárgám is van, egyik amivel ment régebben és az nyomtatta, és az j. Nyomtatja amúgy, csak nagyon halvány. A fejet jó sokáig áztattam, mozgatva. amíg jött belölle a festék.
Helló !
Nekem van egy CANON i965 nyomtatóm ,a probléma ott kezdődött hogy a cián kék szin kifogyott --azonnal kicseréltem egy frisen bontott patronra és azota nincs kék szinnem ,azthittem a patron hibás vettem elő egy másikat de a probléma ugyanaz ,fotó nyomtatáskor a fotó ciánt azt müködteti csak a natur ciánt nem ,a többiszin kifogástalanul müködik. Milehet a probléma !!?? ![]() Üdv:János
Üdv!
Tudna nekem segíteni abban, hogy a CLI 521 es és a PGI 520 as patron chipjénak mi a típus száma? sajnos én nemt udtam leolvasni. ESetleg még érdekelne h az MP540es készüléken hogyan lehet a tintaszintet beállítani a resetter készülék nélkül? Köszi a segítséget előre is!
Sziasztok,tudja valaki,hogy hogyan tudnám megnézni a nyomtatómba,hogy hány oldal nyomtatásánál járok?
Canon MX850 Köszönöm!!!
Noha ez az IP3000-re vonatkozik jellemzően a többi típusnál is használható.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |