Fórum témák
» Több friss téma |
Helló! Tudnál nekem segíteni, szerenék egy már meglévő programot módosítani, de nem értek a programozáshoz.
Helo
Mindent kijavítottam. Működik. Igaz animálásban nem, csak run módban, de az egyelőre nem zavar. Köszönöm mindkettőtöknek!
Helo
Az miért van, hogy a B portból csak a 0-s van használatban a kapcsoló által, de a többi bit össze-vissza ugrál "magától", ha a watch ablakban nézem?
Gondolom, lógnak a lábak a levegőben, s ahová éppen feltöltődnek vagy kisülnek, azon a szinten vannak.
A digitális bemeneteket vagy belső felhúzással, vagy külső ellenállással határozott szintre kell állítani!
Azon kívül, amit icserny írt, állíthatod kimenetté is a nem használt lábakat, akkor nem kell semmilyen fel vagy lehúzás.
Sziasztok!
Most kezdtem el éleszteni a PicKit2 klónomat, (Bővebben: Link) de ezt írja ki: The PICkit 2 OS v2.01.00 must be updated. Use the Tools menu to download a new OS. Ha rámegyek a menüben erre, akkor be akar tallózni egy új firmware-t, de a MIcrochip honlapján nem találtam újabbat. Mit tegyek? Idézet: „MIcrochip honlapján nem találtam újabbat. Mit tegyek?” Például jobban körülnézhetnél. Bővebben: Link Lap alja, downloads szekció, PICkit 2 Firmware V2.32 néven keresd! Üdv.
A PICkit2 honlapján jelen pillanatban a PICkit2 Firmware 2.32 tűnik a legfrissebbnek.
Hátha segít valamit, a mellékletben csatolt képen szereplő dolgokat írja ki az MPLAB és világít a zöld és a sárga led
Hmm. Ezek szerint nem ismeri fel, hogy a legfrissebb verzió van beégetve? Érdekes. Ilyen velem még nem fordult elő sosem, de esetleg próbáld meg azt, hogy beégeted a 2.01- es firmwaret, majd azt frissíted.
Esetleg fel tudnád rakni ide, ha megvan neked, vagy hol találom meg?
Mit szól hozzá a PICkit2 saját programja (Pickit2v2.exe v2.61)? Abban jobban bíznék...
Az MPLAB üzenete szerint nem a 2.32 verzió van beégetve, hanem a 2.1.0, s amikor a 2.32-t töltené le, akkor nem tudja elindítani a PICkit2 bootloaderét.
Azt írja ki amit mondtál, hogy a 2.01.00 van benne és frissítsem, használjam a tools menü download new os gombját (kissé szabad fordításban), ezt megtéve, betallózva neki a 2.32-t kiírja, hogy a letöltés sikertelen, használjam a tools menü check communications to reconnect gombját, és itt a körforgás, már próbáltam másik usb kábellel, nem változott semmi, már úgy is indítottam a klónt, hogy a gombot nyomva tartottam miközben csatlakoztattam a géphez.
Sajnos nincs meg, a gépemen már nincs fent, neten körülnéztem, de ott sem lelem.
Igen, erre gondoltam.
Legalább most már tudom, hogy van ilyen is a honlapjukon. (Valahol azért sejtettem, hogy nem tűnhettek el csak úgy a süllyesztőben)
Szia!
Ha a PicKit2 úgy éled fel, hogy a nyomógomb lenyomva van, a bootloader -nek kellene elindulnia, és az ellenőrző adatot (0x7FFE = 0x55) 0-ra írja. Ha a gomb nincs lenyomva és az ellenőrző adat 0x55, akkor indul csak el a Pickit2 firmware. Arra gyanakszom, hogy a gombot mindig lenyomottnak érzékeli. Miután sikeresen letölti a firmware-t, megpróbálja elindítani. Az lenyomott gombot érzékel, bootloader módba megy - törli a jelző adatot - és a boot loader verzióját látod (2.01).... Szia
Akkor ha mondjuk kiveszem a gombot és úgy indítom lehet hogy jó lesz?
Szia!
Nem biztos... A pic18F2550 25. lábán a gomb kivétele után is lehet alacsony szint ... Mérd meg, nincs zárlatban valami más jellel, a földdel. Mérd meg a szintet a 25. lábon a nyomógomb lenyomott és felengedett állapotában. Szia
Miért a 25-ös láb? A gomb a 26-osra van kötve.
Szia!
Valóban mellégépeltem, a jó sorszám a 26. Bocsánat. Szia.
Egyenlőre nem tudom megmérni, mert nincs nálam a műszerem, Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Ha valakinek esetleg még van ötlete szívesen fogadom.
Szia!
Egy ellenállás (1k) és egy led a +5V felé, a másik vége a 26. lábra érintve. A nyomógomb elengedett állapotában nem szabad világítania, megnyomásra felvillan... Szia
Hali!
Úgy döntöttem teljesen az alapoktól kezdem, a PIC-ezést, vagyis assembly nyelvben. Nagyon minimálisat tanultunk a suliban, de hát azt PC-re... Szerencsére a parancsok nagyon is hasonlóak. :yes: Van egy kapcsolásom, amiben az OSC lábakra nem megy semmilyen rezonátor (se kristály, se RC tag). Ebben a kapcsolásban egy 18F1320-as PIC van, még régebben programozta fel egy fórumtárs, de aztán valamiért nem működött az áramkör úgy ahogy kellett volna, ezért csak porosodott az egész. Mostanában ért el engem is a "PIC-őrület", ezért hogy a könnyű rséznél kezdjem, megépítettem ezt az egyszerű kapcsolást: Bővebben: Link rákötöttem a PIC-et, kiolvastam és az volt benne mint a HEX fájlban, ami anno bele lett "égetve". Viszont én is próbáltam beleégetni, és törölni a PIC-et, de kiolvasásnál elég furcsa HEX fájlt ad vissza. Ezért gondoltam arra hogy egy egyszerű LED-es villogtató program, ami a PORTA 0 bitjét "villogtatja" jó lenne tesztelésnek, pláne ha ki lehet kerülni ezt az oszcillátor dolgot (csak hogy minimálisra csökkentsem a hibalehetőségek számát). A PIC felépítését (adatlapját) nézve van benne Timer, de gondolom az a külső oszcillátorból állítja elő az órajelet. Vagy az lenne a belső oszcillátor ami kéne nekem? Próbáltam a lehető legérthetőbben fogalmazni, várom a véleményeket! :yes:
Van belső oszcillátor a 18F1320-ban. A timerek pedig alapesetben arról az oszcillátorról kapják az órajelet, amiről a kontroller processzora is kapja. Tehát ha kvarc van beállítva, akkor arról, ha belső oszcillátor, akkor arról.
Watt programjával próbálkozol?
Értem.
Égető programnak az ICProg-ot és a WinPIC800-al próbálkoztam. Megnéztem Watt programját is, bár akkor már nagyon este volt, most még megnézem.
Watt programjával töröltem a PIC-et, aztán beleírtam az eredeti programot, ami benne volt, levettem róla a tápot, majd kiolvastam ami benne van 3féle programmal (csatoltam őket), de eléggé nem az van benne aminek kéne lennie, gondolom ez teljesen üres.
Végülis az is lehetséges hogy elromlott a PIC, amikor anno beépítettem az áramkörbe (azthiszem valamit félre is kötöttem), de akkor meg del se ismerné a program... vagy igen?
Itt most nem az a kérdés, hogy a három egyforma-e, hanem az, hogy a WPB_F18 az ellenőrzéskor mit ír ki? Ha egyezik a beírt pufferrel a kiolvasott tartalom, akkor mindegy, hogy a többi program mit olvas ki! Épp most írtam erről pár sort az égetési problémák topicban is. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |