Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szia!
Hogy tudsz lötstoppot csinálni házilag? Elárulnád?
Tessék keresni, egy kicsit: Bővebben: Link, Bővebben: Link
Jaj Simpi! Ennyire ne nézz ostobának! Nem is tudom, hogy lehet-e úgy egyáltalán levilágítani.
A régi (NDK -s) kvarclámpa sem adott jó eredményt olyan távolságról, ahol A4-et tudtam levilágítani. Nagyon távolra kellett tegyem az égőt ahhoz, hogy ne csak a közepe exponálódjon. Erre találtam ki hajdan a 4 x 160 W HGL -t. Az üvegbúra eltávolítása volt az első dolgom.
Két módszer is van az egyik a festék, szitázni kell egy egy darabra felesleges.
Amit most használok az egy laminálható fólia. Le kell szedni a mattab oldalról a védőfóliát, fel kell laminálni 60 fok körnékén (lehet hogy csak 40). Várni kell 20 percet. Le kell világítani takart forrszemekkel. Várni kell újabb 20 percet. Le kell venni a felső takaró fóliát. Elő kell hívni 1% os nátrium carbonát (mosószóda) oldattal, a takart részek lejönnek. Be kell rakni még 30 percet uv alá. 150 fokon 30 percig sütni. Elég macerás. Mi Oxigen-el a németektől rendeltük 3 zacskóval 2 az enyém volt, az első zacsi elfogyott. 10db a4-esnél nagyobb fólia van benne. oktamex.de Bővebben: Link Ilyet majd kell nekem is rendelni még, össze kell állni 8 euró 10 darab, össze kell állni többen és akkor oszlik a szállítás. Mire ideér 3-400 forint körül van egy lap ára, minél többen vagyunk annál jobban közelíthet a 250 forinthoz. Ugyan itt 5 euró környékén van 5 maratásálló fólia, az 300Ft /darab. Ha valaki profi németből kérdezze meg őket mennyi a szállítás.
No...
Azt írták, hogy egy csomag szállítási díja 5.95 ojro. Remélem, nem annyiszor 5,95, ahány csomagot rendelek, de ezt még tisztáznom kell velük. A németekkel mindig így járok, sosem értik a kérdésem lényegét. (Ez anno a német lányokkal is így volt...)
Sikerült beszereznem egy léptetőmotort.
A következőket tudom róla: 24VDC 7,5fok/lépés ellenállás: 48,96 Ohm (6 kivezetéses, unipoláris) motor átmérő: 42 mm az a négyzet az elején: 48x48 mm a négyzeten a furatok távolsága: 40 mm motor vastagsága: 20 mm tengelyátmérő: 3 mm tengely hossz: 10 mm Ti mit gondoltok, mindenképpen kellene hozzá az az áttétel, ami az eredeti motorjában van a Tesco-s olcsóbbik laminátornak? Azon gondolkozok, hogy ki kellene próbálni áttétellel, hátha le lehet annyira lassítani a motort és elbírja. Még várom az ULN IC-met, ha megjött kipróbálom, hogy mennyire erős, az AVR programot már megírtam. Az a baj, hogy ha az eredeti motorral akarnám összehozni, akkor a két motor együtt olyan vastag lenne, hogy a fedlapot nem lehet rátenni. Úgy gondoltam, hogy a régi motor tengelyének a helyét kb. 10-es fúróval kifúrom (így befér az új motor csapágya, 1mm helyet spóroltam), a régi motor forgórészéről leszedem a mágnest, kifúrom a közepét 2.9mm-es fúróval, lezsírtalanítom és a be pillanatragasztózott tengelyt belenyomom a régi forgórészbe. A két motor közé pedig egy 1mm vastag kis alulemezt tennék, aminek segítségével lehet rögzíteni az új motort.
Szia!
Ha a régi motort eltávolítod mágnesestől, és levágod körben a ház felesleges részét úgy hogy csak az áttétel maradjon a házrészével, akkor simán elfér az egész. Ilyen kis léptetőmotorokkal hajtják meg pl. a mátrixnyomtatók böhöm nagy gumi+fém hengerét is meg a nyomtatófej szánját is, igaz ott is áttétellel. Ha szerencséd van a rajta lévő fogaskerék simán jó az áttételhez.
Szia!
Gondoltam rá, hogy levágom, de akkor a benne lévő áttétel szétcsúszna. Ekkor arra gondoltam, hogy összecsavarozom, de sajnos csak egy helyen lehetne az egyik felébe, így kicsit furcsán állna az egész. A fogaskereket próbáltam, sajnos nem fér el benne, a fogak se elég kicsik.
A motor hátára kell rárakni a léptetőmotort és levenni a fogaskereket az eredeti forgórészt meg befúrni több fokozattal 3mm átmérőre és ráhúzni a motor tengelyére! Nekem is így van és kifogástalanul működik! Olvass vissza más is így oldotta meg!
Szia!
Segitek, bár egyesek "harapni" fognak megint az "értelmetlen" átalakításért. Mindenképpen kell a meglévő (eredeti) áttétel, de így nem biztos, hogy elfér a motor mögötti kevéske helyen(?) Először mérd meg! Csak akkor tudod jó hatásfokkal alkalmazni, ha a kb. 1:72, (ez az eredeti fogaskerék áttátele), ezzel építed össze. A legjobb valóban az a megoldás lehet, amit itt már néhányan kipróbáltak, Patexati, Greatman és én is. Az (eredeti) mágnes perselyébe kellene a tengelyt szépen beilleszteni, egy 3-as fúrat kialakításával úgy, hogy a meghajtó kis fogaskerék is az eredeti helyzetébe kerüljön majd. Ne felejtsd el a pólusokat kiszedni, a mágnes forgását azok ne korlátozzák.
Szia!
Köszi a választ! Ezt most nem igazán értem. Tehát az eredeti motor forgórészéről a mágnest le kel szednem (ezt eredetileg is meg akartam csinálni), ugye? Az új motor tengelyét pedig a forgórészből megmaradt műanyag fogaskerék régi tengelyének helyére fúrt lyukba kell beillesztenem, ugye? Sajnos nem fér el, megmértem, az oldalsó lamellákat le kellene vágnom és úgy elfér, de éppen hogy, viszont a fedél már nem megy rá. Ti is elvágtátok a régi motor felesleges részét? Mit tanácsoltok?
Ha nem fér el, akkor így nemigen lehet jól megoldani. Az átalakításnak akkor lenne "értelme" ha a burkolatot vissza lehet rakni utánna. Ez az egyik fő célkitűzés volt nálam is. Nem kell a mágnest leszedni a mü. a. perselyről akkor, ha elférne a motor az eredeti mögött. Mivel ez szélesebb motor, maradna a kosárba sűllyesztése félig, de ekkor már tengelyt is kellene cserélned a kis mü.a fogaskerék felszereléséhez .
Valahogy így talán. Itt:
Vissza lehet tenni, de egy kisebb helyen ki kell vágni.
Az átalakításnak szerintem így is úgyis van értelme.
Szia. Amikor én rendeltem akkor két csomag maratás álló fóliát, meg egy adag lötstop fóliát rendeltem. A szállítási költség 5,95 Euró volt.
Ezért mondom, hogy össze kell állni, de ne kapkodjátok el, holnap kapok választ hogy lehet e tekercsben kapni, csak ma nem volt bent a csaj.
Sziasztok!
Az alábbi nyákot próbáltam maratni, és ilyen lett az eredmény. Amint látszik a bal fele erősen "homályosra" sikerült míg a jobb fele jó lenne. Nagyi kvarclámpájával lett levilágítva dupla tintasugaras fólián át 2x5mm üveglappal lesúlyozva és 10 percet. Nem tudom hol szúrhattam el a dolgot, de nem is nagyon van kedvem sokat szívni vele. Inkább megkérdezném, hogy nem lenne valaki aki jó minőségben le tudna nekem gyártani ebből a panelból 6db-ot? egy 10x16-os lapból jól kijön. 47mm-es karikák. csatoltam a rajzot is. Ami még zavar, hogy a közepén az IC lábak majdnem összeérnek. Nem tudom mit kéne kezdeni vele, lehet, hogy túl vastagra lettek tervezve, és így kivitelezhetetlen precízen. ***** Üdv: Lozsa Ez nem apróhirdetés! Tessék az ilyesmit ott feltenni! Frankye
Ezt ne mond ki hangosan, mert baj lehet belőle...
Egy régebbi h.sz.-ban már egyszer írtam ilyen 3000Ft-os laminátort motor átalakításáról. Ott hasonló motorral szerelve elfért a régi motor hátán. Annyi különbség azért volt hogy az a motor valójában csak 14-15mm széles lett a felesleges felszorító elemek eltávoilításával. Így nem kellett a burkolatot darabolni a beépítése után. A motortengely 3mm-es átmérőjére a forgómágnest látod felszerelve. Itt:
Szerintem nincs eléggé előhívva. A maszk jól rávolt szorítva a NYÁK-ra?
Nem szabad feladni az első kudarc után! Lesz ez még jobb is!
No, elkészült a vezérlőm, már csak be kell építeni. Egy pár kép róla. Variszabi, én a mágnest nem szedtem le róla, csak a fém pólusokat lehajtogattam. A mágnes legalább összefogja a műanyagot, így szerintem nehezebben tud kitágulni és megforogni a tengelyen.
És a nyákrajz ha valakit érdekel.
Ezt te fújtad ugye? Mert akkor nem volt egyenletes a lakk vastagsága. Ha nem te akkor nem volt elég ideig világítva. A lényeg ugyan az mind a két esetben: Kicsit több levilágítási idő és ahogy gydanee is írta, kicsit tovább hívd elő. De ezzel nagyon vigyázz mert lehet hogy amíg a most homályos rész már jól elő van hívva, addig az a rész ami most majdnem jó már le is jött a nyákról.
Hello
Ha rendeltek Lötstopp fóliát, akkor engem is érdekelne a dolog. 10-20db A4-es lapra vevő lennék. Kössz
Köszönöm!
Esetleg belsejéről és a kész állapotáról is van képed?
Lötstoppot azt sajnos nem tudok tekercsben szerezni, de akkor te vagy 4. ember. Oszlik ez a költség rendesen.
A volt főnököm kérésére lett kicsit körülményesen elkészítve. Szóval, a motort elhozta széttszedve.... Nem készítettem róla fotókat, mert javarészt már a helyszinen szereltem össze. Ha vidéken, nála járok újra, készítek néhányat róla. Tulajdonképpen semmi más nincs benne a vezérlőn és egy potin kívül. A tápfeszt is kintről, csatlakozón kapja. A poti és a vezérlő beépítése nem az én munkám, ennyit sikerült előre megcsináltatnom vele.
Engem is érdekel 10-20db. "ár függő" írj fel a listára.
Előre is köszönöm!
Szia, 10 db engem is érdekelne. Ha nem jár le a szavatossága 1 éven belül, akkor 20 is.
Ha úgy alakul a dolog, hogy lesz a rendelésből valami, akkor valamennyi engem is érdekelne mind a lötstopp mind a másik fóliából.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |