Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Akkor nem is értem, mit szerettél volna...
Holnap tudok szerezni és megtudom nézni
érdeklödnék hogy van egy thomson tv tipusa25dg22e tudna e valaki rajzott hozzá nekem a képcsö fütésnek a pontos fesze káne meg a tranzisztora menyi fesz megy köszi
Szia!
A televíziók képcső-fűtését a sorkimenőtrafó egyik szekunder tekercséről levett impulzusok táplálják. Egy egyszerű multiméterrel nem lehet megmérni a fűtőfeszültséget, mert a műszer szinuszos feszültség mellett hiteles. Egyébként a képcsövek 6,3V-os(effektív) fűtőfeszültségűek(legtöbbször). A sortápfeszültség a képcső méretétől függ. A rajz tartalmaz egy táblázatot, az adott képcsőhöz tartozó feszültség meghatározásához.ICC17
szia köszi szépen az infot nekem komplet rajz kellet volna
szia azért is kéne a rajz hogy a sorkimenöre menyi feszültség megy
KÖSSZÖNÖM SZÉPEN ÉS AZ URNAK IS ÉS MEG KÉREM AZ URAT ÁLDJON TÉGED ÉS CSALÁDODAT
Szia!
A szervízmenüben kellene kutakodni. Egy NVM reset segíthet, de akkor újra be kell állítani néhány értéket a szervízmenüben.
Ott a rajz linkje. Töltsd le (lefelé mutató nyíl). Abban benne van minden !
Még egyszer:ICC17
Sziasztok . Segítségre lenne szükségem. 8éves samsung CZ-21f 12t típusú tv nem távirányítóval, hanem a készüléken levő áramtalanító kapcsoló lekapcsolása után , már nem kapcsol vissza.. Stand by led nem világit. Széthúztam a készüléket ekkor bekapcsolt összerakás után újra nem kapcsol be. Újabb bontás kontakt hiba keresés után többszöri próbálkozásra van mikor bekapcsol van mikor nem. Kontakt hibát nem találtam “eddig”. Van valakinek ötlete? Előre is köszönöm a segítséget!
Szia!
Cseréld a C802-t a tápegység hálózati oldalán. Ezen kívül a nagy pufferkondi is lehet bűnös, bár akkor ciripelést lehet hallani. Szakadozhatnak még az R803 és R804 is a start vonalon, vagy ha a Te példányodban az R811 és 812 van beépítve, akkor azok. Persze tüzetesen forraszd át a tápegység forrpontjait, mert lehetnek láthatatlan kontakthibák is, akár még a hálózati kapcsolónál is. Rajz:Bővebben: Link
Köszönöm válaszodat és a rajzot. Arra figyeltem fel a tápegység nagy elektrolit kondenzátorát ha kisütöm utána vissza kapcsolható a készülék , bár az általad említett ciripelést nem hallom. Mégegyszer köszönöm holnap reggel nekiállok és átvizsgálom az általad említett alkatrészeket és panel részt. Az eredményről beszámolok.
Most úgy néz ki, hogy a C802 lesz a bűnös, de holnap majd kiderül.
Üdv! A "sarokban" lévő rasztertekercs is lehet hibás, zárlatos.
Cserélve C802, egyenlőre működik . Köszönöm a segítségedet!
Sziasztok! Elromlott a minap a tv-nk. Kb. 1 hete kezdett magas frekin sípolni, majd ma mikor bekapcsoltam készenléti állapotból 2 perc után éledt fel. Készenléti állapot normális, de már be sem kapcsol. Se kép se hang.(Csak sípolás ) Még nem nyúltam hozzá, hétvégére tervezem a nagy tortúrát. A tv márkája Gut Schneid. Kapcsi rajzot nem találtam. Belekezdtem ebbe a topicba, de jólenne egy kis felvilágosítás, pontosan mit nézzek és mérjek.
Nem akarok úgy nekiállni, hogy nincs semmi támpont hol kezdjem. És elnézést, ha már van megoldás, de hosszúra nyúlik a topic.
üdv!
Van 1 samsung cs-29a7hf tipusú 100 Hz-es televízióm... A teletex nem hajlandó működni rajta, OSD van... a led is villog a tv-n, veszi a csúzli jeleit de nem történik semmi... Tudna valaki tanácsot adni? Kül a tvt használtan vettem és már ilyen volt 3 csúzlit is próbáltam...
Sziasztok ! Korábban volt egy kérdésem az st 92185 microcontrol- lerrel kapcsolatban a 626575-ös számon. Az EEPROM programozását javasoltad. Programozóm nincs, így üreset tettem be. Ezzel ugyanazt csinálja. Ha a menü "LE" nyilát nyomom meg, a menü egy pillanatra felvillan, majd kikapcsol. A csatornát váltja de sokszor kétszer kell megnyomni a gombot. A hangerő gombbal mutatja, hogy megy jobbra-balra a kijelzés, de egy pont után kiugrik oldalra és ott is marad végleg. Scart-ról van kép. Nem lehet, hogy az I2C buszon van valami hibás egység és ez csinálja ?
Vedd le a hátulját a televíziónak, és keress sassziszámot, úgy könnyebb találni rajzot hozzá.
Üdv.
Melóhelyen vagyok ,de amint haza értem megkukkantom.
Sziasztok, van 1 sony trinitron tv, az volt a baja hogy állandóan elment rola a kép de a hang megmaradt,, azt a tanácsot kaptam hogy a képcsőpanel érintkezőit forraszam újra, ez megtörtént, a kép nem is megy el már de nagyon kivilágosodott és zöldes árnyalatu lett, légyszi segitsetek!!! üdv:laci
Szia!
200Volt jelenétét ellenőrizd a képcsőpanelen. A készülék típusát megtudhatjuk?
Hello köszi a választ, a tipusa sony kv-29X1D... Este megnézem és ha kevesseb elég visszamérni ? Kicserélni a rossz alakatrészt és jo lex? 1 szerelö azt mondta lehet képcsőves a tv igaza lehet? üdv:laci
Szia Kadarist! Most nem egy ősrégi készülékkel kapcsolatban szeretnék kérdezni.. Egy Orion márkájú TV2180MK-II-es tipusú gép.. a legrosszabb hibával amit egy tv produkálhat.. Szerelőnél volt egyszer de 2 hét múltán megint jelentkezett a hiba és (ex)barátnőmék a rimánkodásom ellenére sem vitték vissza.. igy nálunk landolt.. Hibajelenség:Elmegy a függőleges eltérités,csak egy vékony csik látszik... ha a panel alá hajtogatok egy kis papirt és kitámasztom vele akkor jó "egy darabig" .. van úgy hogy csak egy vékony piros v. zöld csik látszik és kikapcsolásnál egy szivárvány kör villan.. Azt szeretném kérdezni hogy hol van a függ eltérités áramköre a gépben.. ? A panelt nagyon babrás lesz kivenni.. mintha fröccsöntötéssel tették volna be
Ne rohanjunk előre. A katód-tápfeszültséget ellenőrizd először.
Szia!
Törést, repedést kell keresni az alaplapon. Kicsit pepecsmunka megtalálni a kontakthibát, de ez még egy "jó" hiba. A panelt biztosan ki lehet venni valahogy, csk meg kell találni a fortélyát.
Hello a 200v megvan, a képcsőpanelen, katód- tápfeszültség?? bocs de nagyon amatőr vagyok, szájba rágosaban ha kérhetem elöre is köszönöm. Ha sikerülne összehozni hogy müködjön a tv, örök hálám üldözni fog!
Oké köszi holnap kiügyeskedem a panelt és meglesem nagyitóval..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |