Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nekem csupán az audioeszközökkel van bajom. Az XP-ben volt normális keverőpult funkció, másodpercek alatt be tudtam állítani például az alapértelmezett hangezközt. A vistában ááá, ne is álmodjak róla.
Ha keresztszán van rajta, akkor már csak a hoszszán kell változtatni.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_144004.html?highligh...144004
Nézd meg ennek a vastagon szedett részét!
Akkor szánom-bánom. Máris megvan Doncsónak a keresztszán, hisz ha én vagyok a keresztetek, és szánom-bánom, akkor... Doncso előtt szántalan lehetőség áll, hogy használja az esztergáját.
Nem lesz egyszerű átalakítanod, a linkelt tos on láthatod mi kell neked. Vagy használod az ott látható fogaslécet és így kényelmesen tudsz esztergálni vagy pedig egy egy orsót teszel a gépre de akkor a szegnyereg felől tudsz csak kereket rászerelni. Ehhez kell 4 csapágyház két trapézorsó és egy harmadik darab amivel a polynamid anyát készíted el és kell a két anyának a háza meg az eredeti mechanikára felfúrni mindezt nagy pontossággal.
Ha ezek után van 50 ezred rá meg egy jó nagy géped tudsz sakkfigurákat gyártani vele cnc sítve a gépet. Persze az 50 be a motor vezérlő van benne egy bizonyos cégnél akciósan azért kellene kuplung is és motortartó de hát elég kreatív vagy ezt már meg lehet oldani. Idézet: „Doncso előtt szántalan lehetőség áll, hogy használja az esztergáját.” Valóban, csak pont a virágot nem lehet rátenni, mert nincs rajta nagy sík felület... :hehe:
Jó például szobadísznek a nappaliba. Olyan futurisztikus.
Fiuk szerintetek Bp-en milyen forgalma lenne egy kezdő motorszerelőnek, műhellyel?
Jeee most füstöltem el két usb portomat a 4-ből. De szerencsére csak a tápellátásért felelős fet halt meg. Még jó, hogy ott van az usb szomszédságában a vinyó(laptopról van szó), így levettem a vinyó felett lévő burkolatot és láttam, hogy felpúposodott egy fet a csati közvetlen közelében. Arra lettem figyelmes csak, amikor valami picit pukkant és éreztem a meghibásodott alkatrész szagot. egyből kihúztam az usb-ből, ami benne volt. Közben kiírta új hardverként a beépített webcamot is és izgultam, hogy sikeresen felrakja és ne dobjon vissza hibaüzenetet. Nagy szerencsém volt, hogy a fet pukkant el és nem valami komolyabb cucc.
Az én gépemen is lett már rövidre zárva a VCC és GND.
Az XP jelezte hogy túláram van az USB porton. Semmi baja nem lett
Akkor mindjárt nyitok egy topicot, olyan címmel, hogy képzeljétek elfüstöltem a gépem usb portját. Jó lesz?
Nekem füsttel jelezte a neki nem tetsző cselekedetet.
Az is egy jelzés Lehet indián nyelven akar veled kommunikálni Válaszolj is neki. (pl. gyújts egy tábortüzet)
Szia, egyszerű hobbi esztergálásról lenne szó, cnc nem kell, bár van CNC vezérlő elektronikám, de ide az nem illik, egyszerű perselyek, rudak esztergálása a cél, nem kell ezredes méretpontosság. A szán hosszanti mozgatása szerintem egy kocsi emelő menetes orsójából és anyájából fog készülni.
Egyébként mi az a linkelt tos ? Üdv.
Én fényjellel üzentem vissza neki, hogy vettem az adást és hamarosan repülsz onnan egyenesen a kukába.
Amit linkeltél hogy olyan lesz . Nem a pontosság miatt mondtam a cnc-t, de ha igény a kúp akkor jól jön. Mindenesetre ez már így jobb alap mint egy obi-s esztergának csúfolt kínai tákolmány.
Úgy látszik van még mit felfedezni Magyarországon a részemről. De azért külföldön is vannak ám szép dolgok.
Azért én a volt otthonom szépségeit hiányolom, például Szilvásvárad fátyol vízesés, Bélapátfalva Bélkő, Mónosbél Darázskő bánya és a környéki források. Persze még az erdőtelki arbarétum is ilyen szép hely.
Szerk.: Vam mit felfedezni és ez a jéghegy csúcsa. Ködös tájat nálunk már én is láttam felülről, nagyon szép volt.
Valóban szép, és nem mellesleg a Kis-Balatonon forgatták a Tüskevárat, melyet a híres fotós és jogász, Homoki-Nagy István fényképezett. Annak ellenére, hogy fekete-fehér, varázslatos 8 részes film.
ez egy finom összeállítás. Azt hiszem ezt mindenkinek látnia kéne mert van mire büszkének lennünk(ha másra nem is bár a videó nem erről tanuskodik akkor erre az oldalra?D)
Mi most ősszel voltunk a Tengerszemen, meg a Füzéri várban is pár éve sárospataki barátainkkal. Nagyon szép helyek. De maga a Bodrog ártere, is nagyon érdekes tud lenni, elszórtan növő fáival.
Aki meg most felénk jár, menjen kocsonyafesztiválra!
tényleg mi lenne ha kimennénk egy ilyen helyre és ott összeraknánk valami szép villogót
az lehet akor kviszünk egy lefrektort és sütünk szalonnát
lefrektort, mert lefelé világít a hegytetőről.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |