Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » W200i hiba

Témaindító: vazee00, idő: Feb 20, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) vazee00 hozzászólása Feb 20, 2010 /

Hali!
Az lenne a problémám, hogy van egy Se w200i telefonom, és valami miatt 12 voltot kapott a 4,9 helyett.
Ebből kifolyólag a teló működik, de Nagyon hamar lemerül.
Mikor ez történt éreztem egy kis füst szagot is. Valami kiéghetett, ami miatt nagyon sokat fogyaszt.
A teló szétvan szedve nézegettem, de semmi eredményre nem jutottam. Mi éghetett ki?
A töltés végén azt írja ki, hogy súlyos hiba azonnal állítsa le a töltést! Látogasson el a legközelebbi se. központba.
Remélem tudtok segíteni minél hamarabb!
Előre is köszönöm.
(#) peter1995 válasza vazee00 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

A töltő adott 12V-ot?Mert akkor az akksit biztos hogy kinyírtad.
(#) vazee00 válasza peter1995 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Nem a töltő, én adtam neki 12v- ot véletlen. Az akksi működik rendesen. Kilett próbálva másik akksival is de azt is nagyon hamar leszívta. Csak pár órát bír. Több akksival lett tesztelve.

Ja a telefon kapott 12t.

Hát az akksin keresztül kapta azt a 12-t. Elvágott töltő kábel+12V. Ez történt. Ekkor éreztem egy égett szagot. bekapcsoltam, és nemsoká rájöttem, hogy valami nem okés, mert hamar leszívta az akksit.

Ha hamar leszívja minden nélkül akkor valahol zárlat van.Azt mondtad szét van szedve.Kapcsold be és nézd nem-e melegszik valahol.
(#) Ricsi89 válasza vazee00 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Az aksi csatlakozója környékén kellene jól szétnézni égett, picit elszíneződött alkatrészt kell keresni. Tuti, hogy valami szétégett és amiatt csinálja ezt. Én jártam már úgy telefonnal, hogy egyszer csak elfüstölt valami, de láttam, hogy mi, kivettem és azóta is megy a telefon, mert egy nem használt funkcióé volt az az alkatrész. Szerintem a töltésvezérlő IC, vagy valami túlfeszvédő mehetett át vezetővé, ami szívja lefelé az aksit. Az a baj, hogy nagy valószínűséggel kapcsolatban áll a töltésvezérléssel, így lehet, hogy nem lesz többé töltésed a telefonban. Attól még menni fog minden funkció, kivéve a töltést. Persze, ha ki lehet iktatni azt az elszenesedett alkatrészt.
Ja és egyébként meg van mobilos téma nem is egy. :yes:

Simán bekapcsolva nem melegszik. Ha töltöm akkor viszont igen, de ez szerintem normális.
A töltést is kicsit hülyén végzi el, mert ha töltöm akkor kb rögtön felugrik 25%-ra és amikor eléri a 100%-ot onnantól a lecsökkenés is ilyen. Hirtelen lecsökken50% körül- re kb fél óra után.
(#) vazee00 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Tudom, írtam is oda, de nem válaszoltak.
(#) hadnagyakos válasza vazee00 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Az aksi csatlakozójának a környéké nézz szét szerintem.
A füst nyomai nem látszanak? Sajnos elég kicsi az esélye annak, hogy meg tudod javítani, mivel elég összetett szerkezetek már a telefonok, így mindent belezsúfolnak egy saját gyártású processzorba amit sehol nem lehet kapni és ezzel kényszerítenek arra, hogy vidd be az ő szervizükbe.
Másik aksival is töltési hibát ír ki? Ha igen, akkor a telefon töltőáramkörét kellene megnézni.
(#) sprofan válasza vazee00 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Ha meg is találod a hibát, kb. semmi esélyed nincs a javítására. Ha csak nem rendelkezel egy profin felszerelt, SMD forrasztásra kihegyezett műhellyel. A SE telefonokban a töltésért általában egy olyan IC gondoskodik, amit nagyítóval sem biztos hogy meg lehet találni a nyákon, nem hogy kicserélni. Persze reméljük hogy valami pofon egyszerű baj van.

Ahogy gr89 is irta valami a bementenél lesz.Próbál egy szer alapban és egyszer töltés közben hogy melegszik-e valami.
(#) hadnagyakos válasza peter1995 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Azt írta, hogy töltés közben melegszik egy kicsit.
(#) vazee00 válasza hadnagyakos hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Másik akksi töltésénél NEM írja ki a hibát, de ugyanúgy leszívja. Megpróbálok mégegyszer alaposan szétnézni a nyákon.
(#) peter1995 válasza hadnagyakos hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Mi számít kicsinek

Gondolom, hogy amikor megkapta a 12V-ot akkor az aksi is benne volt?
(#) peter1995 válasza hadnagyakos hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Az akksinak biztos annyi.

Mondjuk..., mondjuk,...egy páncélajtó!

Igen, az akksi benne volt, és semmi baja, használom, csak másba van betéve.

Igen, akkor írnak ki töltési hibát. Szerintem az aksiban is van valami vezérlőelektronika amit kinyírtál. Másik telefonnal fel lehet tölteni az aksit?

Akkor érvényét vesztette az előző hozzászólásom...

Tudnál küldeni képeket a telefon aksi csatlakozója körüli részről?
(#) vazee00 válasza hadnagyakos hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Sajnos csak holnap tudok képet küldeni, de akkor sem minőségi képet

Ha másik telóval töltöm fel az akksit akkoris ugyanolyan hamar leszívja.

Akkor biztos, hogy a telefonban lesz valami!
(#) Dempsey válasza vazee00 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Szia!

Csatolok szerviz cuccost hátha segít!
(#) lanti válasza vazee00 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Szia!

Sajnos a telók nem szeretik a nagyon eltérő feszkót sem a nagy áramot ! Előbb mérd meg az akku csatin a feszültséget akku nélkül term csak simán mennyi? 3,7-8 kéne kb ha ez oké kapd szét a telót és nézd meg mi sült meg, a csati környékén kondi van max én amugy a táp ic re gyanaxom ami miatt a javtek felejthetö is mert egy panel kb 2-3 ezer vaterán vagy valahol.
(#) vazee00 hozzászólása Feb 21, 2010 /

Na hát próbálgattam mindent, hiába kerestem nem találtam semmiféle elváltozást. Köszönöm a segítségeket, de lehet, hogy inkább hagyom a fenébe.
Esetleg a kijelzőt, kamerát nem lehet hasznosítani?Pl: pc-re kötni...?
(#) (Felhasználó 1947) válasza vazee00 hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Szia!

Sajnos ez esetben a telefonodnak "reszeltek"
Első körben a töltőáramkör biztosan tönkrement, másodsorban az RF modul biztosan átvezet/zárlatos lett.
Mivel nem hiszem hogy SMD/BGA technikára be lennél rendelkezve:eldobhatod, esetleg új vásárlásánál beszámittatod.
A lényeg az hogy tanulj a hibádból,és több tisztelettel közelits az elektronikához.

Üdv! Luki
(#) vazee00 válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Igen így igaz tanultam belőle.
Esetleg valaki nem tudja, hogy honnan tudok beszerezni a telefonhoz panelt?
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem