Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A Mátrát tesztelgettem.. képcsőcsatit kivettem a csőből és lelógattam (ügyelve rá hogy távol legyen mindentől),majd bekapcsoltam a tv-t és közelitettem hozzá egy bazi nagy guminyelü csavarhúzóval.. és semmi.. szemmel alig látható szikrácska és a "gyenge" mágnesesség már oda is húzta.. tehát el is tudom venni... szerintem 10-15kV-nál már 5-10cm-es iv sem lenne csoda? nem?
Hello Kadarist, észrevettem 1 bibit a képcsőpanelon csatolom a képet, a bejelölt ellenálás rendkivül melegszik a másik 2 képest és ez az ellenálás kapcsolatban van a panelon (rgb) jelölés közül a g vel ami ugy tudom a zőld szin, valami tanács esetleg? a tv baja nagyon világos zöld kép függöleges fehér csikokal. üdv:laci
A zöld színhez tartozó végtranzisztort és a meghajtását kellene tesztelni.
sziasztok kellene egy kis segitség van egy saba tvém egy darabig rendesen megy utánna elkezd magátol csatornát válltani nem tudná valaki hogy mi lehet a baja kérlek segitsetek
Hello 1000 köszönet, elkezdtem tesztelni, és rájőttem hogy a zöld végtransziztor melleti (dióda) ha ez a neve nem érintkezett az 1 ik lába, pedig 1 szer átforasztottam az egész panelt, átforrasztotam őket és jóóó!!!
A TV típusa: 21M210
Gyártó: Gut Schneid Kapcsi rajz kéne, vagy aki már találkozott ilyen problémával
Nekem is sikerült végül is megjavítani (könyebb) és beállitani (na ez már nehezebb volt) a Thomson projektorost, köszönet Tungsram és JZoli kollégának, a sok h..e kérdésem elviseléséért és a segítségért.
Hali. A távszabra reagál rendesen? Keresd meg a rendszerprocit,nincs-e forrasztási hiba körülötte.Valószínü az lesz a hibás.A Samsungom csinálta ugyanezt.
hello.Eddig nem tudtam vele foglaékozni,de ma kicseréltem a sorvegtrnyot es jó lett.Köszi szépen a segitséget.Most egy olyan gondom van,hogy egy par napja bekötöték UPC digitális TV et (hagyomanyos TV em van 100hz es)es bezavar valami analog adas(gondolom en),mit tudok tenni ,ha valaki tudja légyszi segittsen
Mit jelent az, hogy bezavar? Halványan látszik egy másik tévéadás képe, ami esetleg még mozog is vízszintesen? Ha ez így van, akkor húzd ki a tetőantenna dugóját a beltéri egységből.
ugy van ahogy mondod,halvanyan latszik egy masik ado de ha kihuzom a masik kabelt,akkor nagyon rossz a kép,igy tökéletes lenne
a szerelö azt mondt ,hogy rossz a tv em
Van egy UPC-s dobozod, meg egy parabolád, Igaz? Vagy kábelen jön az adás?
Kábelen jön az adás
Tehát van egy analóg és egy digitális adás+internet+telefon
De van egy UPC-s dobozod, amiből Scart-on (AV)keresztül csatlakozol a tévéhez.
Igen, egy UPC dobo scartal csatlakozik,és a koax kabel is csatlakoztatva van
A régi tetőantennáról kerülhet a tévébe zavaró jel. A tévébe csatlakoztatott hagyományos antennakábelt kellene kihúzni a készülékből. Az a lényeg, hogy csak a UPC dobozból kapjon jelet a tévéd.
Ha kihuzom akkor ngyon rossz a kép
a koax kábel a dobozba megy és onnan a tv be
Ne koax-al, hanem Scart kábellel csatlakozz a tévébe. Még egyszer: azt kell elérni, hogy CSAK a UPC-s set top box-ból kapjon jelet a tévéd!
No akkor még egyszer.A media boxba jön a jel a koax kábelen,onnan megy egy scart es egy koax kabel a tv be,ha kihuzom a koax kabelt(ami a box bol megy a tv be es cak a scart mard akkor rossz a kep),ha mind a kettö be van dugva tökéetes lenne a kép ha nem volna ez a zavaró jel,es ahogy eszrevettem ,mindegyik csatornan ugyanaz a azavaró jel
Mit jelent az, hogy rossz a kép? Mákos, hangyás? Ha olyan, akkor valóban a tévéddel van gond, mert a tuner jelét is beengedi az AV mellé. Amikor antenna is rá van kötve a tévédre, akkor az antennás adáskép keveredik a UPC jeléhez, amikor az antenna ki van húzva, akkor hangyafoci.
Sziasztok
Van egy TV gondom, milyen érdekes. Felvettem videóra a problematikát, nézzétek meg... Pár napja csinálja, a hátulját levettem, így első ránézésre semmi nem gyanús. A kérdés: lehet-e valamit csinálni neki "házilag". Mit nézzek, mérjek rajta... Előre is köszönöm
Szia. a jelforrás az RF,ugye?Nem scarton média box...Minden csatornánál csinálja?A tuner lábait nézd át,hátha forrasztás engedte el.Ha scarton kapja a jelet,annak a lábait is sasold meg.Utána lehet csak tovább lépni.
hello.most megint gondom van a jvc tv vel .Azt csinalta,hogy müködött rendesen,egyszere (5 perc eltelteve)a kepcsönek a jobb fele elkezdett összemenni es a tv kikapcsolt es nem tudom bekapcsolni.
RF jelet kap igen, kábelTV, nem SetTopBox-os.
Minden csatornánál de csak egy idő után. Annál később minél tovább volt kikapcsolva. De most összeraktam, közbejött egy kis dolgom... Viszont nem úgy hagytam mint volt, mivel az egyik kábel tartója eltört... Ezt nem tudom elmagyarázni inkább rajzoltam Néztem egy fél órát, nem kezdte el a vibrálást. De ha elkezdi megint, akkor átforrasztom a tunert.
Üdv. mindenkinek. Lenne egy olyan problémám egy thomson 55 cm-es sarkított képcsöves tv-vel hogy nagyon magas frekvencián sípol. Nagyon idegesítő tud lenni, szétszedtem leporoltam, de nem mertem hozzá nyúlni semmihez. Mik lehetnek a probléma okai? És előre láthatólag ez mibe kerülne nekem? Válaszokat előre is köszönöm. Üdv.
Sziasztok!
Olyan gond van mostanában a tv-vel(Thomson 72 cm 6 éves), hogy ciripel benne valami egy kis ideig, utána hangos kattanás, és se kép se hang. Kikapcsolom, újra be, és megint jó egy darabig. Aztán kezdi megint. Valamikor 3 órát is megy gond nélkül, van hogy 5 perc után ilyet csinál. Mi lehet a hiba? köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |