Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A szóbanforgó nyákterv azez lenne.
Szóval, a file export parancsal minden változtatás nélkül egy üres png fájlba mentettem a nyákterv képét, már csak azt kell tudjam, hogy igy a képből ki szabad nyomtatni, vagy igy hibás lesz a rajz? Előre is kösz, mindet mellékeltem.
Azért azt nézd meg, hogy a nyomtatási paraméterekben nincs-e bekapcsolva a "Fit to page" (oldalhoz illesztés), mert az okozhat ilyen torzulást!
Szia!
Az installálásnál egyszerűen a Hp Laserjet III-at választottam. A driver a PCL nyomtató nyelvet használja, amit a 14EX és a B2400 is ért.... Próbáld ki, tegyél fel még egy Laserjet III -at a gépre... Szia
Érdekes, működik vele, bár semmit nem lehet állítani. Az eredmény az, hogy 2,5mm-re csökkent a hiba, de ez még mindig nem az igazi!
Egyébként a B2200 nem PCL-es, hanem GDI. Nem tudod hol lehet megnézni, hogy milyen szabvány szerinti egy driver?
Természetesen nincs, azért az nagyobb torzulást okozna! (egyébként nincs ilyen opció, csak a pdf nyomtatásnál...)
Szia
Hát ezt így ki ne nyomtasd. Minden menne a papirra is mint amit látsz. Alkatrészrajzok meg egyebek. Neked csak egy fekete fehér ábra kell.. fekete ahol legyen réz, fehér ahol ne... De megpróbálhatnád ahogy mondtam.. pl BMP-be 600dpi monokrom Tiff lenne a legjobb, mert az mérettartó (Bele van kódolva a DPI méret)
Ugye ezt nem gondoltad ténylegesen komolyan?
Jó dolog ezeken filozofálgatni, de azért van egy határ, ahol már nem tüneti kezelést kell alkalmazni! Szerintem.
Dehogyisnem! Ha készítettél már nagy méretű, két oldalas nyákot amin soklábú IC is van, akkor tudod hogy a műnyomó nyúlásával nagyon komolyan számolni kell. Én ezért szoktam a műnyomót a tényleges nyomtatás előtt többször 'üresen' átküldeni a nyomtatón. Illetve ezért nyomtatom a kétoldalas nyák két oldalának rajzolatát ugyan arra a műnyomóra, hogy mindkettő nagyjából ugyan akkora mértékben nyúljon meg.
Szia!
Akkor itt van a különbség... A GDI-s verziónál a driver alakítja nyomtatható képpé az adatot, a PCL verziónál a printer... Más operációs rendszerekből (QNX4, QNX-RTP, Linux, ((DOS))) is kellett nyomtatnom, a csak GDI -t tudó típus nem felet meg. A 14EX az LCD-jére kiírja, milyen fajta adat érkezik (PCL, ESC-P, ...). Szia
Szia!
Az Irfan View meg tudja csinálni... Szia
Na jó, de szerintem a firmware-től függ a hengerek sebessége, ami az én esetemben rossz értéken van.
Sprint Layout-ból nyomtass annak jónak kell lenni ha nem akkor driver gond!
Ennek semmi köze miből nyomtatom! A CM2000 miért ne lenne jó? Aztán a Word miért lenne rosz? Próbáltam XP alól is, gondolva, hogy a W7 drivere esetleg elszúr valamit, hát nem. Hajszálra ugyanakkora nyomatok jönnek ki, tehát a nyomtató a rossz.
Ja igen, van egy tintásom is, az nem hibázik, csak azzal nem sokra megyek...
A nyomtatód léptetőmotoros, vagy opto-encoderes? Ha az utóbbi, próbáld meg megtörölgetni az encoder-ét.
Egy koszos encoder 30x század mm-re ugyanannyit csal(nem beszélve, hogy vadi új a nyomtató)? Nemhiszem. (egyébként léptetőmotoros, 4 vezetékkel) Sajnos ez egy rossz firmware-s nyomtató.
De szerintem hagyjuk, majd hétfőn felhívom a képviseletüket.
Én most szívtam pont nem éppen nyomtató kérdésben de a soros /USB átalakítómat megértem feltelepíteni mi máskor 1 perc szokott lenni (persze sürgős lett volna ,hogy a wand meg a propeller óráimat be tudjam mutatni a haveroknak)! A lefrissített driverek kavartak be minek elméletileg köze sem lehetne a dolgokhoz! Nagyon meg tudja az embert szívatni a gépe ha van másik a közelben érdemes azzal is próbállni nagyon sokat megspórolhatsz a szabadidődből! Én már sokat csináltam telepítettem de vannak kétségeim annyit csalódtam már!
Valami reset nincs a nyomtatón manuálisan?
Nincs semmi ami segít, csak egy új firmware szerintem.
Egyet még próbálj meg, AutoCad ból nyomtass egy mintát, annak elvileg le kell kezelnie mindent, és tuti mérettartó. Nyákot már martam dwg ből cnc-n és tökéletes lett.
miért nem használod a korrekciót?. a sprint layout is tudja( Horiz.Vert), de ha képként mented, a komolyabb progik(pl. corel draw) mind tudják. a zsír uj hp laserjet is csal. egész egyszerűen kinyomtattam egy mm papírt, méregettem, és megállapítottam egy offsetet amivel a printer tökéletes a műnyomóval.( mondjuk 1000oldalanként ellenőrizni kell, mert folyamatosan romlik). a szkennerek detto. ha beszkennelsz egy 250 mmes vonalzót, az tuti nem annyi lesz..
ez nem orvosolja a problémát?
Kicsit visszakanyarodva lamináláshoz... Tartósság próba : 72 db 6x9 cm-es nyák zsinórban. Semmi túlmelegedés, 71 hibátlan, 1 nyákon a felirat egyik ékezete eltűnt.
Harmadik átalakításom a henger előfeszítés lesz, bár nem tudom nem érné-e meg így hagyni. /kisérletezés az élet/
Nem a programmal van a baj. Más nyomtatóval méretarányos, de ezt írtam is...
[OFF] Sajnos a gyártót is hiába keresed fel, ha csak nem tömegesen teszitek, ugyan azzal a nyomtatóval. Suliban műszaki rajzokat is plottoltattuk átmásoláshoz, és nem egyszer kikellett verni a balhét méreteltérés miatt. Ha a Copy Generalban nem tudnak méretarányossá tenni egy gépet csak korrekciókkal, akkor egy ilyen otthoni gép pontosítása valljuk be: szélmalomharc. Visszavételhez meg a hiba nem elégséges. Az is lehet hogy a filmware tökéletes csak épp egy lehelettel nagyobb egy henger a gépedben.
De ha visszaakarod cserélni, gondolom nem lehet gond a tényleges használatot gátló "hibát találni" számodra. 3% szektorhibás winyó és mágnes esete...
Kipróbáltam alacsonyabb hőmérsékleten a laminálást.
120 fokon már látszik, hogy nem olyan hatékony mint magasabb hőfokon. De a HP még kitart A nyák kétoldalas, 120 fokon laminálva. HP-vel 130 alá nem érdemes menni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |