Fórum témák
» Több friss téma |
Hali mindenki,kérdezném h ehhez a kapcsoláshoz jó lesz-e ez a kijelző:
http://www.soselectronic.hu/?str=371&artnum=3682 előre is köszi
Nem tudom konkrétan melyik kapcsolásra gondolsz, ha arra, ami az oldalon van, akkor szerintem jó, az adatlap nem írja, de szerintem biztosan HD44780 kompatibilis, a lábkiosztása is megegyezik. Amit linkeltél, ott van az adatlapja, abban megtalálod a lábkiosztást és láthatod hogy megegyezik, továbbá az általános parancsok is.
Adatlap (pdf)
Hali!
Van egy Se. w200i lcd színes kijelzőm. Ezt rá lehet valahogy kötni a számítógépre? A válaszokat előre is köszönöm!
Komolyan kérdeztem.
Ezzel arra akarsz utalni, hogy nem lehetséges?
Van olyan csatlakozód, amibe bele tudod dugni az LCD fóliáját?
Hát a gépen természetesen nincs, de a telón rajtvan
Úgy gondoltam, hogy van-e külön....
A telóról le tudod szedni és át tudod forrasztani egy általad készített panelre? Mert ha nem, akkor neki se kezdj.
Helló mindenkinek!
Nos van itt egy kijelzőm ezt meg lehetne oldani hogy pc-re kössem. Kapcsolás az ami fontos lenne LPT port ra kéne. (a képen csak a kijelzőt nézzétek a nyák amin rajta van az nem kell)
Hali!
Ha jól látom ez nem LCD, hanem VFD kijelző, ilyet is kezel az LCDSmartie, csak nem pont ezt a tipust.
Hali!
Én is összeraktam a kapcsolást (egyenlőre csak próbapanelen) DEM20485SYH-LY LCD-vel, de sajnos sehogy nem akart működni. Direkt 2 panelt vettem,ha netán elszállna, 1 el is szállt mer rosszul kötöttem össze ,de a másik csak világítani akar,sztem gyárihibás lesz(ha hozzáérek az ic kupakjához,akkor mindenfélét kiirat).Lényeg az hogy vizsgamunka lenne és már meguntam a szenvedést vele(mellesleg nincs már rá csak másfél hetem + dokumentáció), de kaptam egy PC2004LRU-CSO-B lcd panelt,és kérdezném hogy ez beleillik-e ebbe a kapcsolásba (adatlap csatolva). Előre is köszi.
Milyen kapcsolásba raktad bele?
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Van egy 4x40-es lcd-m. Smartieval vezérlem. A munkahelyemen 2 géppel is próbálva tökéletesen megy, viszont az itthoni gépemen az alsó két sor jobb esetben elcsúszik, de inkább mindenféle zagyva karakterek jelennek meg. Tápot megszűrtem a kijelző panelján. A kábel kb 1.5m. Valakinek esetleg valami ötlete? Szerintem alacsony a portok jelszintje az alaplapnak. Köszi!
Üdv attól függ kinek mire kell a kijelző nekem például amikor a gépházat vettem már be volt építve egy lcd amin az órától kezdve a hőmérsékleten át az Ide és SaTa eszközök álapotáig minden látszik a kijelző 2 millió szint megtud jeleníteni egy kis tuning után még a windows képét is rá lehet varázsolni.
Ezért szerintem nem éri meg otthon barkácsolni mert elég egy kicsit hibázni és annyi a gépnek és ezt saját tapasztalatból mondom jobb hogyha szakember csinálja de azért mindenkinek sok szerencsét csak vigyázzatok a gépekre.
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/lcd_kijelzo_a_pc-re.html?pg=3
Erre a kapcsolásra gondoltam.
Igen, amit csatoltál pdf-be, az a kijelző jó hozzá.
Na megvan rájöttem! Az E2 -nek megdupláztam a vezetékét és így jó lett
Sziasztok. Igen olcsón hozzám került egy hd44780a00 ic-s 4x16 os lcd. Ahogy láttam, ez az az ic amit igen kevés munkával lpt-re lehet idomitani. Ahogy a lapkán lévő számokból utánanéztem, egy régi telxon féle adatbeolvasóból van. Mellékelem a cucc képét.
Mielőtt az egy szem gépem lpt-jére kötném, szeretném biztosan tudni, hogy nem az utolsó dolog lesz amit lát... Sajnos nem találtam adatlapot a neten, nem biztos a pin kiosztás, s nem szeretném hazavágni a kijelzőt sem. Nem tudja valaki, hogy használhatom-e a hd44780 kiosztását, s ha igen, melyik irány az? Előre is kösz. telxon adatbeolvasó
Peldaul: 4x16 lcd & lpt . A net a Te baratod. Nekem a masodik talalat volt a 350000-bol.
Udv Vili Ps Mivel az 1. lab a GND es ez altalaban ossze van kotve a fem kerettel, egy csipogoval merheto, vagy megkeresed a 44780 adatlapjat es megnezed hova talaltak ki a GND-t. Ahhoz kepest kell merni az 1. labat (nem lampaval ! muszerrel).
Szia!
mivel 16 lába van, de nem háttérvilágítós,lehet trükkös bekötése. én is azt javaslom próbálkozás helyett keress a neten hd44780 vezérlő IC lábkiosztást, és ki kell mérni melyik láb melyik csatira van kivezetve. Ha nem találsz dokut, szólj, elküldöm, vagy felteszem ide
Köszi pipi, az a helyzet, hogy ma megcsináltam egy változatát az itt is említett kapcsolásnak, és nem működik. Nagyon amatőr módon másképp is rákapcsoltam a szalagkábel csatlakozóját (egy floppy adatkábelt/csatlakozót használtam), és láss csodát beindult a kijelző, de összevissza krikszkrakszokat "írt ki" ütemesen. Amikor a LCDSmartie-ban átállítottam valamit, akkor megváltozott a krikszkraksz textúrája. Nem szeretném tönkrevágni, de egy napom elment arra, hogy bebizonyosodjon, hogy működőképes az lcd.
Nekem is az az érzésem ezek után, hogy nem ugyanaz a lábkiosztás, mint az itt látottaknál. (felteszem, az azért igaz marad, hogy a négyzet alakú pin a GND.) Ha nem okoz gondot, örülnék ha belinkelnél egy doksit, mert erről az a00 végződésű ic-ről semmit nem találni... Köszi az eddigieket, és remélem, nem sokára a sikeres projekt képeit fogom feltölteni. (miért nem engedi a fórum a m ü x i k szót?)
Hali
A bekotes elegge egyformara szokott sikerulni minden gyartonal, viszont a sorok cime nem mindenutt egyforma. Talakoztam mar LCD-vel aminel mas cimre kellett irni a DDRAM-ba. En ugy csinaltam, hogy egy hurokban noveltem az ASCII codot es irtam ki a kijelzore. Igy ki lehet talani a DDRAM cimtartomanyat. Ja a A00 a karakterkeszletet jeloli(japan). Udv Vili
Hú de gyors volt vilmosd
Szóval neked a 35-46- ig, ill (nálam) a contrast a V5-30 láb. az is előfordulhat hogy több enable láb van (bár csak 1db 44780-at láttam)
hali, volna egy olyan gondom h az LCD-m 4x20-as és LCD Smartie-val üzemeltetném, de nem tudom h hogy kell beállítani h 20 karaktert írjon ki. beállítottam h HD44780, de valahogy a progi több karaktert ír ki soronként, mint 20 . Légyszi aki tud segítsen.Előre is kösz
Hali!
A képen a bekarikázott legördülő menüből válaszd ki a 4x20-at.
ohhh köszi szépen, nem szoktam figyelmetlen lenni,csak hát eléggé idő szűkében vagyok....mégegyszer köszi
Szivesen!
Sziasztok!
Aki tud segítsen már, építettem egy LCD kijelzőt a gépembe és LCD Smartie 5.4-el akarom meghajtani. Azt szeretném tudni hogyan lehet vele hőfokot és venti fordulatszámot kiíratni. Az megtalálom hol lehet beállítani, de nem csinál semmit. Mi kell még hozzá, vagy hogyan lehetne működésre bírni?
Helló!
Ha jól tudom kell hozzá a motherboard monitor. Az figyeli az alaplap hőmérsékletét meg mindent és azt kell beállítani az LCD smartie-ban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |