Fórum témák
» Több friss téma |
Milyen csatlakozó van a projektoron és a gépen?
Köszönöm koga2 a választ!
pista40... A gépen van VGA aljzatom is, de lefoglalja a monitor, meg van DVI és HDMI. A projektoron van S-Video, VGA, koax, és citromsárga RCA-s ![]() A projektorom típusa Boxlight Cinema 13HD. Ennek fényében elég lenne nekem csak az analóg jel?
Szerintem működni e kell, mer vannak olyan átalakítók is ami arra való, hogy pl a vga-s monitort rálehessen kötni dvi-os videókarira és azokban sincs semmi elektronika, ráadásul 1200ft-ért beszerezhető. De ha egy ősrégi vga-s monitort rákötsz átalakítóval dvi-ra az is menni fog, ez tuti. Szerintem nyugodtan vedd meg, mert annak mennie kell.
Köszönöm! Megrendelem!
![]()
nincsmit. (Bocs hogy most írok de tegnap a tv-met javítottam.)
Abban esetleg tudátok még segíteni, hogy az is a baja a gépezetemnek, hogy nem indul be elsőre, mert amikor gyújtaná a lámpát, akkor letilt a táp és csak ha kisülnek a kondik a tápban, 25 másodperc kb, akkor tudom újra megpróbázni. Ha bemelegedett a gyujtóelektronika, vagy nemtudom, utána semmi gond vele, de rá kell indítanom 5x 6x, mire beindul a lámpa, mert addig mindig letiltja. De ha egyszer elindul, akkor megy, ameddig akarom, sőt, melegen pöcc, röff, beindul. Az izzó visszjelző led a tetején folyamatosan világít, de csak halványan.
Előre is köszi a választ!
Hi Mesterek.
Havernak van (nem tudom honnan szerezte) egy ASK C60-as projektorra. Két gond van vele. 1, A probléma az hogy a megjelenítendő képe kékes árnyalatú mintha egy kék fóliát elé raktak volna, de csak ha videó jelet kap. 2, Az indító képernyőjén azaz a menü háttér pedig fehér és az oldalán kék és sárga csíkok/sávok vannak, ha pedig oldalra fordítom akkor csúszkálnak benne azok a színes "lapok" vagy mik, és eltűnik a csík. Ezt valahogy belehet állítani? Szóval az első probléma összeköthető a másodikkal? Segítséget előre is köszönöm.
Üdv valószínüleg egybefügg de nem tudok biztosat nálam ezt akkor csinálta amikor a vga bemenet egyik érintkezőjénél elengedett a forrasztás de jel nélkül meg más csatlakozással ment rendesen.
Azért nézd meg hogy nem e ez a baj. Minden bemeneten ugyan ez a jelenség?
Hi Mesterek
Láttam itt hogy vannak házi készítésű projektorok is. Szereztem egy hibás 17" colos monitort, a hibája az hogy a háttérvilágítás meghalt benne, viszont a LCD tökéletesen működik ![]() A kérdésem az lenne hogy csak maga az LCD lapot kell rárakni vagy kell az a plexi lap is meg azok a "tejszínű" fólia lapok is hozzá? Meg egyáltalán 17" LCD-vel meglehet oldani a kivetítést? Mert láttam hogy inkább kisebb méretű LCD-k vannak használva. Válaszokat előre is köszönöm.
Nem kellenek hozza, azok a hattervili egyenletes elosztasahoz kellenek.
Kapcsold be, nezz at rajta a feny fele lapok nelkul. Szerintem a 17-es nagy, mert tul nagy lencse kellene hozza. Inkabb csinald meg a hattervilit, aztan add el, az arabol vegyel egy lampahibas projectort es azt butykold...
Hi
A háttérvilágítás úgy néz ki mintha valamilyen fénycső lenne benne mind a kétoldalt, na most ezek szét vannak égve. Én meg nem költök rá, ha minden jól megy hétfőn hozzák az írásvetítőt, egy tesztet megér . Már régóta ácsingózók egy projektorra de sose volt rá 200 pénzem , na de most ..... ![]() (Mondjuk ledel lehetne helyettesíteni a fénycsöveket?)
A monitorban igen, a projectorban nem (pontszeru kell neki).
Az irasvetito nem arra valo, jocskan torzit a szelein, meg mintha kisebb is lenne, mint 17 coll. Persze valamit latni fogsz, de a kepe pl. erosen sargas lesz. A hattervili inkabb alul-felul van, dupla csovek. Mit ertesz az alatt, hogy szetegve? A fenycsovek alapesetben egy-egy fem sinben foglalnak helyet parosaval es a fenycsovek nyaka altalaban mindig kicsit sotetebb...
HI
A fém sínbe volt elégve a nyakától kb.: fél centire, át volt égve mind a két fénycső. És a fénycső csatlakozói a panelon ahol a dug aljzat volt ráforrasztva a nyákra ott is megvolt égve azaz vissza égett a nyákon a réz áramkör a trafóig. Nagyjából ennyi a korképe a betegnek. Ha tényleg egy rakat sz*r lesz a kivetített kép, úgy mímelek bele ledeket, és elpasszolom, és becserélem valami projektorra amit írtatok lentebb.
Sziasztok!
A mellékelt képen látható egy Epson EMP-3300 projektor alkatrésze ahol be és kimenetek vannak! Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy a jobb szélén lévő szürke aljzat(bekarikáztam pirossal)mi lehet? Nem találok leírást a géphez mert nem mai darab! Előre is köszi!
Hi
Egyébként ajánlom a google kereső funkcióját ![]() De tessék itt van bekarikáztam Én is.
Hát köszi!
![]() Nem tudom hányadik oldalon találtad meg,én csak hasonlót találtam de ott szó sem volt hogy az egy 12V kimenet! És ezt vajon mire használták? Még egyszer köszi!
Helló
Ez nem kimenet, hanem bemenet. Ezt arra szokták használni, hogyha van külső adaptered, akkor arról tudod üzemeltetni.
Pedig a rajz szerint kimenet. Oda van írva, hogy DC Out.
![]()
Lehet hogy tényleg az ,de ha jobban belegondolsz, akkor lehet hogy csak elírás,
A projektorra, mi a fenének kellene 12v kimenet? Ebbe semmi logika nincs. Szerintem az bemenet akar lenni. Ha valaki tud valamit, ami arra való hogy projektor 12v-os kimenetére kell kötni az kérem jelezze, mert erre már kiváncsi vagyok. ![]()
Valoszinutlennek tartom, hogy bemenet legyen. Kimenet az. Azt is irtak ra, nem veletlenul adtak meg a terhelhetoseget is (350mA).
Egy projector altalaban elegge sokat fogyaszt (150W folott) es nem valoszinu, hogy az az aljzat elbirna a tobb, mint 10A-t....
Biztos valami kis lámpát lehet bedugni hogy a sötétbe megtalálja az ember a gombokat!
![]() Tényleg nem értem a funkcióját,eddig azt gondoltam amíg nem láttam a képet hogy bemenet.
Sziasztok.
Lenne egy-két eladó cuccom. A cuccok külföldről rendeltek, csak feleslegessé váltak. Használva nem voltak, csak kipróbálva. 1 db Triplet objektív F=345mm 1 db Condenser lencse F=120mm (15" lcd-hez) 1 db Fresnel 318x250mm F=220mm 1 db Fresnel 318x250mm F=317mm Tehát egy szett 15"-os lcd-hez. És 1 db izzókészlet ami ment kb 4-5 órát. ( Ödöntől van és ő mondta, hogyha tárolni kell, előtte járassuk meg) tartozékai: 1 db folytó 1 db gyujtó 1 db 250W-os lámpa (nem uv védett, ez még a nagyobb fényerejű változat) 1 db fázisjavító kondi Tehát a lámpában van 4-5 óra. A többi része használt, de kiválóan működik. Ezeket a cuccokat magamnak vettem, de már majdnem 1 éve itt állnak, mert nincs időm vele foglalkozni, és nemrég kocsit vettem, így biztosan nem is lesz. Kinek mit érnek. Ha lehet, első körben Nyíregyházán, ha nem megy itt el, akkor posta is van.
Üdv!
Van egy BENQ MP610 DLP-s projektorom, és egy számomra elég komoly hibával szembesültem. A vetített képen egy függőleges csík van, a közepétől kicsit jobbra. A színe folyamatosan változik, leginkább fehér/szürke, de a kép tartalmától függően lehet akár lila, rózsaszín is,és folyamatosan vibrál. Először a DLP chipre gyanakodtam, de homogén hátteren van hogy teljesen eltűnik(leginkább kék hátteren nem látszik), illetve ha a projektor PAUSE funkciójával kimerevitem a képet, akkor a csík is az éppen aktuális állapotában kimerevedik.Ez szerintem kizárja a színkerék hibát is, mert tartja a színét. Független az éppen használt bemenettől, a boot képernyőn is jelen van. Nagyon megköszönném ha valaki tudna valami hasznos tanácsot adni.
Sziasztok ! Van egy Phillips Hpi T-plus fémhalogén izzóm 250 wattos. Pár ezerért odaadom ,nem kell valakinek?
Hello!
Van valakinek TOPSPOT HIT 150w izzója eladó?,le kéne ellenőriznem a projektorom hogy müködik e.....vagy ha valaki ismeri a Hitachi cp-x250-es proji elektronikáját hogyan lehet becsapni? mert akkor használhatnék más fényforrást is ...előre is köszi
Helló Mindenki!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen anyagot érdemes használni falfestésre, ha nem szeretnék vásznat, meg egy akkora, amire szükségem lenne, igen drága. Köszönöm előre is a segítséget!
Diszperzit tokeletes szerintem.
falat festeni az..
Köszi a válaszokat. Gondolom elötte egy gipszréteg nem árt a simaság érdekében. Azt hittem, hogy létezik valamiféle spéci festék.
Oké, hogy simára csiszolod, de ahogy a hengerrel felviszed, úgyse lesz teljesen sima. Én is egy darabig sima fehérre festett falra vetítettem, és tökéletesen lehet látni mindent. :yes:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |