Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1046 / 3611
(#) tatabike válasza Stadi hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Várj, Te valamit keversz. Egy kritikusnak nem az a dolga, hogy mindent fikázzon, ez tévhit, méghozzá súlyos tévhit. Ez olyan, mint ahogy a magyar politikában sincs senkinek fingja arról, hogy mi is az az ellenzék. Az sem azt jelentené normális esetben, hogy az ellenzék mindenre nemet mond, mert az a dolga. Egy frászt az a dolga. Mi értelme van egy ellenzéknek, ha anélkül mond nemet bármire, hogy megnézné, hogy amivel ellenkezik, az tényleg rossz a társadalomnak? Mert itt az folyik. És miért? Nem azért ellenkezik, mert az rossz a társadalomnak, hanem azért, mert "a másik párt találta ki..." A mai magyar politika szerint ez az ellenzék, közben ez egy nagy xar úgy, ahogy van...
Autós újságírónak meg nem az a dolga, hogy szubjektíven ítélkezzen valamiről, amit több ezer, vagy több millió embernek szánnak mindennapi használatra. Éppenhogy objektív véleményt kellene mondania, nem ilyeneket, hogy "nekem 10 centivel hosszabb a lábam, mint az átlagnak, ezért ez az ülőlap rövid, meg nekem 15 centivel rövidebb a karom, ezért ez a sportos váltókar lehetne hosszabb..", stb. Így hogyan adjon a véleményére a többi ember, mikor autót akar venni? Várja meg, amíg a gnóm, hosszú lábú, de rövid karú, amorf testfelépítésű újságíró után egy átlagos is kipróbálja a verdát? Ugyan.
Másik "kedvencem", mikor üvölt a hülyeség a kritikából. Pl. Ford Mondeo-teszt. Köztudott, hogy a Ford elektromos fűtést használ egyes modelljeiben a szélvédők fűtésére. Nagyon jó ötlet, extraként rendelhető, haverom Focusában is van. Női, magát autós újságírónak gondoló "tesztpilóta" vezeti a Ford-ot, hú de jó, hú de frankó, ez megéri az árát, stb. Mintegy véletlenül megemlítik neki, hogy van a kocsiban ez a szélvédő-fűtés, de ekkor már vagy 100 kilométert megtett az autóval. Aki látott ilyet, az tudja, hogy hajszálvékony fűtőszálak vannak a szélvédő üvegbe integrálva. Erre a csaj a teszt hátralévő idejében csak akkor locsogott, hogy mennyire zavaró ez a fűtőszál a szélvédőben, Ő nem is érti, hogy eddig hogy nem vette észre, csak amikor szóltak neki. És ezt leadják adásban! Megjegyzem, éles szemű ember úgy láthatja meg ezeket a szálakat, hogyha kb. 5 centiről nézi az üveget. De a csajt zavarta vezetés közben... Most akkor ilyenek véleménye alapján vegyél autót? Röhejes...
(#) tatabike válasza tungsram hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Ez ismerős. Meg az ízig-vérig sportkocsiban kicsi a csomagtartó, és az 500 kilós roadster-ben nincs klíma... :bummafejbe:
(#) tatabike válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Hehe, nekem a TEA-ról nem a vaj, hanem valami IC jut eszembe...
(#) Stadi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Tudod, van az a vicc, hogy: A fiatal pár ebédelni készül. Az asszony megkérdi a férfit: "Drágám, mi a kedvenc ételed? Elkészítem." Mire a pasi félénken: "Vajas kenyér..."
(#) tungsram válasza tatabike hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Na de ez erről is szól nem a kényelemről hanem az autórol ami azért van ,hogy téged szolgáljon...
(#) Stadi válasza tatabike hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Amit a politikáról írtál, azzal 100%-kal egyetértek. De ha Te az alapján veszel meg egy autót, hogy milyen tesztet írtak róla... (Nyilván nem így van.) Mint írtam, a teszt egy szubjektív vélemény. Minden benne van, ami a tesztelő egyéni tulajdonsága. Az is, ha előző este nem jött össze az asszonnyal. Ennek megfelelően kell kezelni. Én mondjuk új autót nem veszek még jó darabig, más használati tárgy esetében pedig minimum több tesztet olvasok el és/vagy megkérdezek olyanokat, akiknek már van olyan.

Az, hogy kinek mekkora méretűek a végtagjai, igenis fontos szempont lehet, mivel nem vagyunk egyformák. Te, ha jól tudom, magas vagy. Ha egy alacsony (nevezzük átlagos magasságúnak) firkász leteszteli a verdát, és neki tetszik, akkor Neked csak fel fog tűnni az első beüléskor, hogy nem fér be a fejed...
(#) tungsram válasza Stadi hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Na ebben TATABIKE kollegát támogatom mert én 196cm vagyok. Tehát nekem egy gnóm ne mondja már meg hogy mi a kényelmes és neki nem esik a kezére a váltókar stb. Először üljön be hátra az én méretemmel egy pesti utra . Utána kíváncsi volnék a fejére..
(#) Rober_4 hozzászólása Feb 21, 2010 /

Nincs valakinek Betamax rendszerű videokazettája?
Van egy Sonyi betamaxos videóm, gyári állapotban, már vagy tíz éve, és ki sem tudom próbálni.
(#) DuMatyi válasza tatabike hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

ÉNA vaj, TEA vaj, TAvaly...
(#) Stadi válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Talán vaj van a fejeden, hogy ilyen szűkszavú vagy ma?
(#) tungsram válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Na ez már.....

El van dugulva mint az illemhely..
(#) radocziandras válasza tungsram hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Apu művelődési háznak hívja a latrinát...
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Vagy 9 évvel ezelőtt, elbringáztam a Magas Tátrába, és a szálláson ahol kajáltunk ettünk vajat, meg kenyeret, meg sonkát. És össze sem lehetett hasonlítani az itthonival! Olyan íze volt, mint gyermekkoromban a teavajnak, meg a sonka sem ez a sz@r volt. Persze azóta már Szlovákia is felzárkózott, sőt le is hagyott bennünket, gondolom már ők is ezt eszik amit mi
(#) Stadi válasza tungsram hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Neked is problémád van a vécécsészékkel, mint Bud Spencernek? :hide:
(#) tungsram válasza radocziandras hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Végül is újságot hol lehet nyugodtan olvasni??

Nekem nincs mert akkor úgy néznék ki mint egy japán géjsa hátamon a budival..
(#) llaci56 válasza tungsram hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Szerintem a fotelban.
(#) tungsram válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Csak mi négyen vagyunk ALAPBAN de amikor jön a bővitmény akkor marad a budi ahol csend van (kivéve a nagy púkat) és lehet olvasni...
(#) llaci56 válasza tungsram hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Tudom, hogy van aki élvezi az ottülést, és képes olvasnivalót is vinni magával.
Valahogy ez nálunk nem volt soha divat. Én jobb szeretek kijönni onnan.
(#) SALáta hozzászólása Feb 21, 2010 /

Nem kenyerem semelyik szolgáltatót dicsőíteni de a vodkánál kiadták a sim kártyám puk kódját és mindezt kb 3 perc alatt telefonon. Elsőrangú kiszolgálás. Persze kellett egy titkos kód amit csak én ismerek.
(#) tungsram válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Na nekem se a szellemi továbbképző otthonom, a retyó..
(#) Rober_4 válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Mindenképpen egy nyugodt hely rohanó világunkban.
(#) zoly15 válasza tungsram hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Viszont csak ANTSZ engedéllyel lehet belépni..
(#) Stadi válasza SALáta hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

És mennyit vártál a kezelőre? Mert én legutóbb fél órát. Igaz, annak már két éve. (Én a T-nél vagyok, csak intéztem valamit egy ügyfélnek.)
(#) DuMatyi válasza tungsram hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Aztán a nagy bambulás közepette ha hívnak telefonon, akkor ugye kotorászol a zsebedben. Csörög, kicsúszik a kezedből. Beleesik, de pont a bűzelzáróba. A vonal túlvégén felsúhajtanak: sz@r ügy, nem veszi fel.
(#) Istike88 hozzászólása Feb 21, 2010 /

Sziasztok!

Mitől lehet az, hogy egy autóban, a légszűrő házában olajat találtam? Barátnőm autójáról van szó, nem jellemző rá a rendszeres szervíz, (de már öreg is a kocsi, 94-es) ezért gondoltam ellenőrzöm rajta a légszűrőt mert megszokott torpanni hirtelen gázadásoknál, és olajat találtam benne, és még valami mustár színű trutyit, ami a karter gáz szűrő visszavezető csövén keresztül jutott be.
Remélem, nem lett hengerfejes, és nem azért van benne a sárga trutyi, mert a hűtővíz szivárog be a motorba, keveredik az olajjal, és valamilyen módon feljut a szűrőig.
Lehetséges ez attól, hogy régi benne az olaj, már nagyon híg és hajlamos bejutni az égés térbe, és onnan a benzinnel keveredve visszajut a légszűrőbe a karter gáz szűrőn keresztül?
Akkor elvileg egy olaj csere orvosolná a problémát!
(meg persze szűrők cseréje)

Előre is köszönöm a választ!

Üdv: István
(#) Ricsi89 válasza Istike88 hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

ÁÁ a kapucsínó. Az lehet a rövidtávú városi, hideg motorral történő járkálás miatt is, de a hengerfejtömítés is lehet. Az, hogy egy kis olaj feljut az még nem nagy gond, de ha már kapucsínó is megy fel... Az már tud galibát csinálni, eltömíteni mindent. Olajcsere, egy új légszűrő ráférne és utána meg is szűnhet akár. De a rövidtávú használatok sem tesznek jót.
(#) Istike88 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Találó ez a kapucsínó, nem is gondoltam rá, tényleg ilyen. Igazából, ritkán használjuk, de akkor általában hosszú távon. Bár előtte az anyja kocsija volt, és ő csak rövid távon használta.
(#) Ricsi89 válasza Istike88 hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Az évek alatt a karternél lévő olajfogóban vagy miben fel tud gyűlni a kapucsínó és amikor tele lesz, akkor szépen telenyomja a légszűrőt és házát, plusz a torokba is belefolyhat. Mi is megküzdöttünk már vele egyszer-kétszer. Egy ideig le is kötöttem és lefelé irányítottam, majd pár hónap múlva a tiszta trutyis csőből csilli-villi cső lett, mintha akkor raktam volna fel. Kinyomta a kapucsínót menet közben az útra és kitisztította magát. Azóta tiszta az egész.
Következő: »»   1046 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem