Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 72
(#) cobra111 válasza matefi janos hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Helló

Nézd meg az inverternél a 4 db tranzisztort, lehet vmelyik rövidzárba van. ahogy látom van szkópod, nézd meg a kondikat, h jók-e.
(#) kadarist válasza matefi janos hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Szia!
A fénycsövek is lehetnek gyöngék.
(#) matefi janos hozzászólása Feb 3, 2010 /

Sajnos ami mérhető minden jónak tűnik. (kivétel az ic-ek) Egyelőre tanácstalan vagyok.
Megpróbálom más csővel. Addig is köszönöm
(#) kissbazsi1984 hozzászólása Feb 4, 2010 /

Sziasztok!

Van egy Fujitsu-Siemens ScaleoView T17-1 (C17-3) típusú monitorom. Érdekelne hozzá LCD panel, (enyém eltört) elektronika nem kell. Az LCD panel típusszáma a következő: A170E2-H-x Rev:x4

Üdv
(#) cobra111 válasza kissbazsi1984 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /

Helló

Van egy 17" LCD panelem, privátba beszéljük meg. 82mpeter@gmail.com

Péter
(#) liderces válasza cobra111 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /

Hello! Az LCD-hez nincs elektronikád semmi? köszüdv
(#) liderces válasza kissbazsi1984 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /

Hello! Lenne nekem is LCD panelom de kicsit karcos. ha érd üdv
(#) szati77 válasza kissbazsi1984 hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

szia

2 szalagkábeles? van itt egy komplett elekronika hibás cucc nagyon nem akarok foglalkozni vele ha jo árat mondasz.

üdv
(#) villszer hozzászólása Feb 7, 2010 /

Sziasztok!
Van egy 15"-os Fujitsu Siemens monitorom, de eltünt róla az OSD menü! Bekapcskor még szép a márkanév a képen,de mikor a pc képe lenne akkor nagyon fényes és sötétíteni kellene.
A menu gomb megnyomásakor csak keret van nincs benne szöveg.Van rajta egy AUTO gomb ha azt megnyomom szépen belövi a képet kb.1másodpercre aztán megint visszaugrik fényesre!
Nincs valami ötletetek? Köszi!
(#) cobra111 válasza villszer hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Szia

Kifehéredik a kép? Ha igen az bizony az lcd panel hibája. Ha garos vidd el szervízbe.
(#) szati77 válasza villszer hozzászólására (») Feb 8, 2010 / 1

Szia

cserélj benne epromot és jo lesz

üdv
(#) villszer válasza szati77 hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Szia!
Köszi az ötletet megpróbálom!
Bár jó lenne tudni hogy a 3db közül melyiket?! (2db 24C02,1db 24C16)Igaz nem egy nagy összeg.
(#) cobra111 válasza villszer hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

helló

a 24c16-ost cseréld ki.
(#) Peti.Janka hozzászólása Feb 11, 2010 /

Sziasztok! Mi lehet a probléma olyan esetben, ha Van egy 19" os moncsim, aminek a világítása bekapcsol, kis idő utánn kikapcsol, majd még pár másodpecre bekapcsol újbol. Probáltam egy 17"os monitor csöveivel, azokkal hibátlanul müködik. Olyan, mint ha nem lenne teljesítménye. Az összes kondit cseréltem, mert már pupusak voltak. A táprész rendben van. és az ic 494c. Van valakinek ötlete? Előre is köszi a választ!
(#) patexati válasza Peti.Janka hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Valami túlterheli az invertert szerinetm egyik cső több áramot vesz fel és ezért tilt! Ha más csővel jó szinte biztos,hogy csőhiba!
(#) Peti.Janka válasza patexati hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Probáltam variálni, ha eggy hosszu rákerül az inverterre akkor vége, Vagy az összes rossz, vagy az inverter nem bírja a nagyobb terhelést!
(#) patexati válasza Peti.Janka hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Az invertert csak szimetrikusan lehet terhelni,hogy mindkét oldalon egyforma áram folyik ha ez nem teljesül letilt a védelem! Az egyik trafó szekunder oldali menetzárlata is okozhat ilyen bajt! Meg kell mérni Ohm mérővel a szekunder tekercseket,hogy egyformák e nem lehet nagy eltérés max pár ohm!
(#) Peti.Janka válasza patexati hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Szia! Meg van a bibi! Két 10µF 25V-os kondit nem cseréltem ki, mert müszerrel mérve jó volt. Gondoltam mégis kicserélem, és jó is lett! Köszi az ötleteket!
(#) Peti.Janka válasza patexati hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Szia! Megint probálkozom, egy monitor javításával, a hibajelenség az, hohy bekapcsol majd 2-4mp mulva ki. Ez egy 17"os samsung. Sem2004 ic az inverter meghajtó. 13,2V megy az inverterhez, ez leesik 9,3-ra amikor van kép. mikor leáll ez megint felmegy 13V fölé. Üzem szerüen 13V nak kell oda mennie. Mikor megál az oszcillátor lábon is megszünik a fürészfog jel. Mi okozhat ilyet? Az összes elektrolit kondit kicseréltem benne. Egy ismerős kért meg, hogy nézzek meg neki pár monitort, Majdnem az összes jó lett a kondicsere utánn. Az előzőröl is kiderült, hogy csak kondi, de ez nem. Előre is köszi a választ!
UI: Ezt is probáltam másik csővel ami tuti jó, de ugyan azt csinálja!
(#) villszer válasza szati77 hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Szeva!
Köszönöm a tanácsot, kicseréltem az epromot és frankó lett!!
Megjegyzi a beállításokat, és a menü is tökéletes!
Mindez 80 forintból!
(#) Kocska hozzászólása Feb 21, 2010 /

Sziasztok.

Ismételten meggyűlt a bajom egy fujitsu monitorral. Televolt púpos kondival, inverter egyik kapcsoló fetje zárlatos. Ezeket cseréltem. Kép van de nincs háttér világítás. A meghajtó ic lehet rossz? Mit nézzek meg?
A válaszokat előre is köszönöm!

inv.JPG

(#) Baxi hozzászólása Feb 22, 2010 /

Hi Mesterek.
Van nekem egy adi bt 1791 típusú monitorom, ami nem akar bekapcsolni . Még a led se világít az elején hogy áram alatt lenne, mintha nem kapna áramot.
Van valakinek valami ötlete hogy lehetne kezdeni a felkutatni a hiba okát.

Segítséget előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza Baxi hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Szia!
Szétszedéssel, és a biztosíték ellenőrzésével kellene kezdeni.
(#) Baxi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Hi, megtörtént, a biztosíték rendbe.
Nem látok semmit rajta ami árulkodó lenne pl.: púpos kondi, égés nyom stb.

Ezeket kihagytam az előző hsz.-ból
Várom a további ötleteket, előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza Baxi hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Hát feszültséget kellene méregetni a hálózati pufferkondin, meg tovább. Ha van benne segédtápegység, akkor azt is megvizsgálni. A segédtáp felelős a stand-by meglétért. Márha van benne ilyen.
(#) Baxi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

HI

Teljesen szétbontottam azaz kiszedtem a panelt belőle hogy jobban áttudjam nézni, és sikerült a nagyfeszültségből jövő kábelt kihúzni a képcső végén lévő panelból s nem tudom hova ment a piros és a fehér azaz a csatlakozója megvan csak helyét nem tudom hogy melyik a piros és a fehér.
Ezt kilehet deríteni melyik hova kell, nehogy fordítva dugjam bele.

Végül is meg lett a bűnös egy HSB 772 -40V/-3A és a colletor curent pulse 7A-os tranzisztor pukkant el benne.

Nekem itthon csak tip30c -100V-1A és a C.cu pulse -3A es, szerintetek az jó helyette, vagy van egy sfp 9634 -250V/-5A -20A P Mos fettem.
Nem tudom hogy fettet lehetne e helyette rakni.

Segítséget előre is köszönöm.
(#) Droniusz válasza bundibacsi hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Sziasztok! Csatlakoznék az előttem szólóhoz, nekem is hasonló problémáim vannak az LG T710B monitorommal. Megy minden ahogy kell, csak néha széthúz függőlegesbe, ha nagyon eldurvul elcsíkozza az egész képet. Mozgatásra is előjön a probléma, szóval valami kontakt hibára gondolok, de nem tudom hol keresgéljek.

Előre is köszi a válaszotok.

Üdv.
(#) bundibacsi válasza Droniusz hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Hello! Nekem vízszintesen vibrál.
(#) kadarist válasza bundibacsi hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Szia!
Az alaplapon és a csatlakozók környékén kell forrasztáshibákat keresni, és melegedésnyomokat.
(#) sliderboy hozzászólása Feb 25, 2010 /

hello! van egy lcd monitorom. ha bekapcsolom 3 másodpercig működik, piros szinben,. aztán kikapcsol. mi lehet a baja?hol kezdjem a hibakeresést?
Következő: »»   34 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem