Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   230 / 1274
(#) babati válasza kadarist hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

nem az problémázik :no:
(#) kadarist válasza kozso31 hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Szia!
De azért csak maradt valami abból a PTK-ból. Egy képet tegyél fel, hogy mégis miről van szó. Kerek fehér, vagy szögletes fekete volt. Kettő vagy három lábú?
(#) kadarist válasza babati hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

A repedésről egy képet? A "szálak" az eltérítőtekercsek lennének?

itt vannak még képek

nem tudom minek hívják egy vasmagon vannak feltekerve a képcső panelje és az üveg között.

igen eltérítő tekercs, utánnanéztem
(#) kadarist válasza babati hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Az a "repedés" a vasmagfelek illesztési pontja. Normális.
Igen, azok az eltérítő tekercsek a képcső nyakán.
Akkor úgy látszik a sortrafó rezeg. Egy kábelkötegelővel fond át a trafót és erősen húzd meg. Ha ettől sem hallgat el, akkor szerelőt kell igénybe venni.

semmi változás sajnos :no: azért köszönöm szépen a távoli segítséget. üdv.
(#) jandark válasza kadarist hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Szia.
Megnéztem a forsztásokat lámpánál,ami kifolyt gyantás vagy gyanus volt mindet rendbetettem,,
1db 1502es jelzésü zárt 1500ma-es bizti volt szakadt ezt már előttem áthidalták..(a táp részen van)
Egyenlőre megy rendben,rászánok 2-3órát és figyelem..

Eltelt egy óra kb,még van kép de már hang nincs,a távirányitó egyik gombnyomására sem reagál,sem a káván található gombokra..Van e valami tipped?
(#) Kaloz Arpad hozzászólása Feb 22, 2010 /

Sziasztok !

Korábban volt egy kérdésem az st 92185 microcontrol-
lerrel kapcsolatban a 626575-ös számon. Az EEPROM programozását javasoltad. Programozóm nincs, így üreset tettem be. Ezzel ugyanazt csinálja. Ha a menü
"LE" nyilát nyomom meg, a menü egy pillanatra felvillan,
majd kikapcsol. A csatornát váltja de sokszor kétszer kell megnyomni a gombot. A hangerő gombbal mutatja, hogy megy jobbra-balra a kijelzés, de egy pont után kiugrik oldalra és ott is marad végleg. Scart-ról van kép. Nem lehet, hogy az I2C buszon van valami hibás egység és ez csinálja ?
(#) kadarist válasza jandark hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Tápfeszültségeket kellene méregetni a rajz alapján. A vezérlő környékén, a tunernél és így tovább. A fő tápfeszültségeket is mérd meg, amik a tápegységről jönnek, meg azokat is ,amelyek a sortrafóról származnak. Egyelőre több ötletem nincs.
(#) kadarist válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Fel kell programozni azt az EEPROM-ot, vagy a szervízmenüben csinálni egy NVM-resetet. Ha ezek meg vannak, akkor lehet továbblépni. Csinálj egy ilyen soros programozót, több program is támogatja.

Most ebben a pillanatban a kép is elment,ugyanaz a fekete-fehér szemcse váltotta fel mintha nem kapna jelet,aztán kikapcsoltam az előlapi gombbal visza,most ismét van hang kép rendesen kb 20perce folyamatosan..

Ez még akár EEPROM-hiba is lehet (24C02). Egy másik rajz:L6.1

Azóta szintén megy,néztem az eprom ic-t a forasztása rendben van most kezdem a feszt mérni csak nyomtatok ki a rajzokból hogy ne rohangáljak.
Lehetséges e az hogy szintén egy másik philips tv eprom ic-jét betegyem e helyett,vagy az csak erre a szériára beégetett tulajdonságait hordozza?

Igen, csak azonos típusok között érdemes cserélgetni a memóriát, de próbából lehet más hasonló típusét bele tenni. Viszont ha módod van rá, akkor inkább üres EEPROM-al próbálkozz.

Lehet szerencsém lessz mert a padon találtam egy régebben eltett philips tv-t,egy csatlakozó kivételével ami a kávára megy szinte ugyanaz,l6os panele van ennek is,eprom ic-je ugyanaz,átforasztom..Annak elméletileg sok vol a piros talán a képen és egyszer megszünt a kép és a hang is,azóta eltettem alkatrésznek,,egy próbát megér..

Nekem is van egy ilyen kukaszökevény tévém, persze bontásra...

Mindig jól jön,itt is van pár eltéve..
Sikerült átforasztanom az eprom-ic-t,rendbetettem egy tápcsatlakozót is.indult azonnal anyit vettem észre hogy a csatornák máshol vannak,,indul az óra ismét meddig lessz ilyen állapotban..
A jó az hogy szinte minden felhasználható a másik sasziból..
Viszont nem tudok belépni a hangoló menübe univerzálissal,ez normális?Hang szin és az alapdolgok álithatóak..
(#) ronika2007 hozzászólása Feb 22, 2010 /

Sziasztok!

Segitségeteket szeretném kérni !
Volna egy Grunding tv aminek az volna a hiba jelensége, hogy áram alá helyezve villog a led és halk pattogás hallacik a hangszórón. Bekapcsolásra ugyanaz a helyzet csak villog! Segitségeteket előre is köszönöm!
Ronika
(#) Tomylee válasza jandark hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Sasszi = típus vagy serial number?
Nemlátok semmi kiégett alkatrészt vagy rossz forrasztási pontokat. Este teszek fel képeket, hátha én vagyok vaksi
Ha kifolyik a cucc a kondiból azt hogyan ismerem meg? Mert szerintem a nyákon csak le van ragasztva. Van a nyákon is gyártó meg tipus, ha ez alapján is rálehetne keresni a kapcsi rajzra.
Konkrétan megpróbálom ma elindítani, hátha betudom határolni mi sípol.
(#) ilulacika hozzászólása Feb 22, 2010 /

Sziasztok!

Van egy Videoton ts2630-as típusú kis tévém és az lenne a problémám hogy a kép vízszintesen ugrál de a kép nem hangyás.
Válaszotok előre is köszönöm.
(#) jandark válasza Tomylee hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

A sasszi az a nyák vagy panel,ki minek nevezi,ebbe vannak ültetve az alkatrészek..
A kondi kifolyást észreveszed hiszen a tetején levő X vagy más irányu vágásból barnás folyás,esetleg kitüremkedés tapasztalható.Ha normál állapotában van is lehet kiszáradt előregedett..Általában a sasszi(főpanel száma alapján) lehet keresni kapcsolást vagy a pontos tipus alapján..
(#) kozso31 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Szia levettem a hátuját de semmi szétt égett dolgot nem láttam benne meg megsültet sem, az a problémám hogy foggalmam sincs hogy mejik az a ptk nekem azt monták hogy az ment tönkre benne müködik a tévé csak a szinek furcsák olyan lilás zöldek.
(#) ilulacika hozzászólása Feb 22, 2010 /

Sziasztok!

Van egy Videoton ts2630-as típusú kis tévém és az lenne a problémám hogy a kép vízszintesen ugrál de a kép nem hangyás.
Válaszotok előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza kozso31 hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Fényképezd le a belsejét, főleg a hálózati rész környékét.
(#) kadarist válasza Tomylee hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

A sassziszám (chassis number, chassis) az alaplap azonosítója. Manapság, meg persze már elég régóta nem a készülék típusszáma alapján találhatjuk meg legkönnyebben a rajzot, vagy szervízmanuált, hanem a sasszisám alapján. Gyakorlatilag a márkanév és a típusszám semmit sem jelent. Egy példa: egy Orion tévébe (ami koreai) Törökországban készült alaplapot tesznek. Ugyanezt az alaplapot teszik egy Vestel márkanevű készülékbe is. Tehát egyedüli támpont a beazonosításhoz az alaplapon lévő sassziszám jelenthet. Török alaplapoknál általában 11AK a kezdete a sassziszámnak.
(#) norby_torok hozzászólása Feb 22, 2010 /

helo a segitsegeteket szeretnemkeri van egy groundig ST70-560text tevem a teve tokeletesen mukodik marmint a kep resze a problema az h nincs hang barmijen adot keresek be nem adja be a hangot.
atraktam AV-re azon minden oke van hang tukor tiszta a kep rajottem arra h a tda4482 lehet a rosz eszt mondta egy tvszerelo haverom. A problema az h mar ijen icet nem gyartanak bejartam az oszes tv szerelomuhejt de senki nem tudodt segiteni. A keresem az volna h nem e lehetne valami hejetesito icevel kiprobalni ha lehetne akor mejik az mert en nem talaltam semit elore is koszonom.
(#) Vadmagyar hozzászólása Feb 22, 2010 /

Sziasztok, van egy 2130-as típusú 63cm-es színes Grundig Tv-m. A probléma a következő: először azzal kezdte, hogy összerántotta a képet, majd kikapcsolt,(úgy jött vissza, ha a főkapcsolót kinyomtam, majd újra be), ezután megint kikapcsolt, de rendszertelenü, hol 2-3nap, hol 1-5perc, fél óra. Most az a helyzet, hogy kikapcsolt magától és istennek sem akar bekapcsolni, csak olyan halk ciripelős kattogást ad, és nem tudom mi (a sorkimenőn néhány ohmos értékeket mértem), ja és a stand by sem világít.
Itt a panelrajza.:http://kepfeltoltes.hu/100222/grundig_2130_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(#) tnorbika válasza Vadmagyar hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

szia nekem a teszt jel ugy jött vissza hogy találtam a sorkimrnö mrllet 1 tranyot kicseréltem akondikat találtam 2 diodát ja meg 1 pár ellen állást magyarul ujj minden és csak teszt jelem van de képem nincs és szintén katog kegyeg.nem tudom mi lehet a bajja sajnos itt sem tudtak segiteni
(#) tnorbika válasza Vadmagyar hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

a tranyo zárlatos volt a dioda szintén és az ellen állás is.nekem is elment kép teszt jel minden függölegessen össze ugrot utána kakuk
Következő: »»   230 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem