Fórum témák
» Több friss téma |
Ejha, profi válasz, én is köszönöm a kiegészítést! Ehhez képest elég nagy hülyeséget írtam, de az az igazság, hogy eddig csak a gyakorlati aspektusát ismertem a dolognak, a fizikai hátterét sajnos nem.
Én csak fotózom nincs művészi vénám. De néha sikerül valami:
Nagyon jók! Jöhet még esetleg, ha vannak még ilyen képeid, amiket megmutatnál .
Állatokat én is szívesen fotózom, de sajnos itt bent a városban elég szegényes a felhozatal.. Majd ha kicsit több időm lesz suli mellett, kell menni túrázni meg állatkertbe, ott aztán van mit fotózni dögivel .
Méghogy városban nincs állat??? Ott van a legtöbb
És hogy ne legyen túl OFF... jöjjön egy valódi állat. Idézet: „Méghogy városban nincs állat??? Ott van a legtöbb ” Hm...igaz lehet Viszont ez a zsiráf nagyon ott van! Szkennelted? (llaci56 után szabadon).
Íme egy makró, és néhány bogár
Egyetlen dologba tudok belekötni: nem bogár, hanem rovar.
Még négy kép:
Nem az átverés volt a célom! Azt akartam megmutatni, hogy a nehézkes makrózás helyett lehet ilyen egyszerű megoldást is választani bizonyos esetekben. Első alkalommal én is meglepődtem az eredményen, és ha a kép nem is "művészi", a célnak teljesen megfelel. Akár az áramkör is másolható róla.
Nagy Hoho, egy millió forintos madár című képe is egy jó példa a kromatikus aberrációra, vízen és a nádason is jól látszik a kék és piros elszíneződés.
Rendben, így már értem! Igazad van, bizonyos esetekben valóban sokkal egyszerűbb a szkennelés. Mindenesetre örülök, hogy nem maradt konklúzió nélkül a dolog
Nagy Hoho: Köszi a további képeket, nagyon jók!
Az egy millás madár egy kis kormorán. Ennyi az eszmei értéke. Nem azért "kis" mert fióka ha nem a termete kisebb mint fajtásainak.
Idézet: „Az egy millás madár egy kis kormorán. Ennyi az eszmei értéke.” Most már értem a kép címét
Ezt a képet tegnap készítettem, és érdemesnek tartom arra, hogy ide feltegyem. Nem makro, ezt a képet úgy készítettem, hogy relatíven távolról rá zoomoltam. 1db 18W-os halogén világítottam meg a potit fölülről, meg a gép saját vakuja. Semmi egyéb beállítást nem csináltam, csak amit a gép hozott az egyik programjában.
Photoshop van rajta, méghozzá, hogy kivágtam a nagy képből ezt a kisebb részt. Így méretre is kisebb lett és terjedelemben is. Így ide is fel tudom tölteni. Igazából semmi extra. Most takarítgattam a gépen, és megtaláltam, aztán eszembe jutott ez a topic.
Tegnap vettem egy igen olcsó alu összecsukható állványt a bolhapiacon 2000Ft-ért, kipróbáltam, azzal milyen képek lesznek, és talán alcheimer kórom van...
Bővebben: Link Saját vakuval semmi extra beállítás nélkül.
Ha a mélység-élességet megnövelted volna, a távolabbi alkatrészek is jobban látszanának.
Igen...ezen a feltöltés után elmerengtem (ahogy nézegettem már a képet), aztán néhány próbálkozás után miután nem sikerült egy kívánt eredményt elérni(olyan 5 kép erejéig próbálkoztam), feladtam, és majd ha lesz kedvem szórakozni/tanulni akkor készítek másikat. Arra jutottam, hogy a megvilágításom nem megfelelő, gyakorlatilag nincs is, csak a vaku.
Ez a kép egyébként is az állvány jóságát hivatott volt szemléltetni.
Próbáld a rekesz-nyílást szűkíteni; ezáltal nőni fog a mélység-élesség. Természetesen ezzel sötétebb lesz a kép, kivéve, ha egyidejűleg az expozíciós időt megnöveled. Sajnos, a masinka nem mindig tudja kitalálni, mit szeretnél... Néha módosítani kell a beállításokon.
Igen...így próbálkoztam, de nem jött az elvárt eredmény, ott már nem volt megfelelő a megvilágítás.
Jóval több és másmilyen fény kellett volna mint a saját vakuja.
De ha vakut használsz akkor olyan rövid az expóidő (általában 1/60), hogy nem mozdul be a kép.
És olyankor mi a helyzet ha az expoidő 1/60, de mondjuk 200as teleállásban van az obi??Oda igencsak kell az álvány! Persze ez csak egy extrém példa volt arra,h vakuhoz is haxnálható az álvány.
Pedig vakunál is simán be tudom mozdítani.
És most be is bizonyosodott, hogy tisztább, simább a kép mint kézből. Ha sokat iszok (teát) akkor úgy remeg a kezem, hogy wc-re megyek majdnem ott is elmegyek...
Sziasztok!
Fényképezésben nem vagyok járatos, de tetszik a Topi által írt cikk: Bővebben: Link Ezt pl valamilyen formában telefonra is ráköthető? Nokia E66 készülékről lenne szó.
Nem hiszem, szükséges távkioldó csatlakozás. Valamint egy állvány, no ez mobilnál nem jelent problémát.
Értem, köszi a gyors választ!
Naívan azt hittem, hogy valahogyan megoldható lenne az USB-n keresztül...
Sziasztok.Szóval.Felvetettem az adminoknak,hogy mi lenne ha csinálnánk egy topicot,amibe lehetne tolni a szép fényképeket.Nem mindegy milyen fényképeket.Mivel kis hazánkban elég nagy divat lett a villámlás,gondoltam legyen az.Megkérdeztem,és ez a topic lett kijelölve ideiglenesen.Remélem nem csak én vagyok úgy a villámlással ,ha vihar közeleg nem elbújok,hanem irány a szabadba nézni.Tisztes távolból természetesen. Ha már közel van,akkor irány haza,és az erkélyről.. Tehát ide olyan elvetemült "viharvadászokat,villámvadászokat" várnék,akik szintén ilyen elborultan gondolkodnak,eme csodálatos és titokzatos természeti jelenségről mint jómagam.Nem vagyok a szavak embere,nincs diplomám,de ezért a kattanásért senki se ítéljen el.Mindenkinek van valami zizije. Villámra fel,toljátok a képeket,sajátot,kicsit,nagyot,sötétet,világosat.
Nekem nincs lehetőségem a távkioldó használatára, így csak hosszúexpós képeket tudtam csinálni eddig.
200-ból talán 1 kép sikerült csak jól, ehhez is órákat exponáltam. Itt túl tág volt a blende, ezért eléggé beégett a kép. Bővebben: Link A többi az gagyibb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |