Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép - fotózás (villámok, zivatarok)
Lapozás: OK   10 / 22
(#) válasza MolnarG hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Ejha, profi válasz, én is köszönöm a kiegészítést! Ehhez képest elég nagy hülyeséget írtam, de az az igazság, hogy eddig csak a gyakorlati aspektusát ismertem a dolognak, a fizikai hátterét sajnos nem.
(#) nagy hoho hozzászólása Feb 24, 2010 /

Én csak fotózom nincs művészi vénám. De néha sikerül valami:
(#) válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Nagyon jók! Jöhet még esetleg, ha vannak még ilyen képeid, amiket megmutatnál .
Állatokat én is szívesen fotózom, de sajnos itt bent a városban elég szegényes a felhozatal.. Majd ha kicsit több időm lesz suli mellett, kell menni túrázni meg állatkertbe, ott aztán van mit fotózni dögivel .
(#) vzoole válasza hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Méghogy városban nincs állat??? Ott van a legtöbb

És hogy ne legyen túl OFF... jöjjön egy valódi állat.

zsiri.jpg

(#) válasza vzoole hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Idézet:
„Méghogy városban nincs állat??? Ott van a legtöbb

Hm...igaz lehet
Viszont ez a zsiráf nagyon ott van! Szkennelted? (llaci56 után szabadon).
(#) nagy hoho válasza hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Íme egy makró, és néhány bogár
(#) gg630504 válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Egyetlen dologba tudok belekötni: nem bogár, hanem rovar.
(#) nagy hoho válasza hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Még négy kép:
(#) nagy hoho válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Mára még egy:

246 006.jpg

(#) llaci56 válasza hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Nem az átverés volt a célom! Azt akartam megmutatni, hogy a nehézkes makrózás helyett lehet ilyen egyszerű megoldást is választani bizonyos esetekben. Első alkalommal én is meglepődtem az eredményen, és ha a kép nem is "művészi", a célnak teljesen megfelel. Akár az áramkör is másolható róla.
(#) MolnarG hozzászólása Feb 25, 2010 /

Nagy Hoho, egy millió forintos madár című képe is egy jó példa a kromatikus aberrációra, vízen és a nádason is jól látszik a kék és piros elszíneződés.
(#) válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Rendben, így már értem! Igazad van, bizonyos esetekben valóban sokkal egyszerűbb a szkennelés. Mindenesetre örülök, hogy nem maradt konklúzió nélkül a dolog

Nagy Hoho:
Köszi a további képeket, nagyon jók!
(#) nagy hoho válasza hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Az egy millás madár egy kis kormorán. Ennyi az eszmei értéke. Nem azért "kis" mert fióka ha nem a termete kisebb mint fajtásainak.
(#) válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Idézet:
„Az egy millás madár egy kis kormorán. Ennyi az eszmei értéke.”

Most már értem a kép címét
(#) hapro hozzászólása Feb 26, 2010 /

Ezt a képet tegnap készítettem, és érdemesnek tartom arra, hogy ide feltegyem. Nem makro, ezt a képet úgy készítettem, hogy relatíven távolról rá zoomoltam. 1db 18W-os halogén világítottam meg a potit fölülről, meg a gép saját vakuja. Semmi egyéb beállítást nem csináltam, csak amit a gép hozott az egyik programjában.
Photoshop van rajta, méghozzá, hogy kivágtam a nagy képből ezt a kisebb részt. Így méretre is kisebb lett és terjedelemben is. Így ide is fel tudom tölteni.
Igazából semmi extra. Most takarítgattam a gépen, és megtaláltam, aztán eszembe jutott ez a topic.
(#) rolandi350 válasza hapro hozzászólására (») Feb 28, 2010 /

Ha már photoshop...

photoshop.jpg

(#) hapro hozzászólása Márc 7, 2010 /

Tegnap vettem egy igen olcsó alu összecsukható állványt a bolhapiacon 2000Ft-ért, kipróbáltam, azzal milyen képek lesznek, és talán alcheimer kórom van...
Bővebben: Link

Saját vakuval semmi extra beállítás nélkül.
(#) SzervízMacska válasza hapro hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Ha a mélység-élességet megnövelted volna, a távolabbi alkatrészek is jobban látszanának.
(#) hapro válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Igen...ezen a feltöltés után elmerengtem (ahogy nézegettem már a képet), aztán néhány próbálkozás után miután nem sikerült egy kívánt eredményt elérni(olyan 5 kép erejéig próbálkoztam), feladtam, és majd ha lesz kedvem szórakozni/tanulni akkor készítek másikat. Arra jutottam, hogy a megvilágításom nem megfelelő, gyakorlatilag nincs is, csak a vaku.
Ez a kép egyébként is az állvány jóságát hivatott volt szemléltetni.
(#) SzervízMacska válasza hapro hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Próbáld a rekesz-nyílást szűkíteni; ezáltal nőni fog a mélység-élesség. Természetesen ezzel sötétebb lesz a kép, kivéve, ha egyidejűleg az expozíciós időt megnöveled. Sajnos, a masinka nem mindig tudja kitalálni, mit szeretnél... Néha módosítani kell a beállításokon.
(#) hapro válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Igen...így próbálkoztam, de nem jött az elvárt eredmény, ott már nem volt megfelelő a megvilágítás.
Jóval több és másmilyen fény kellett volna mint a saját vakuja.
(#) vzoole válasza hapro hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

De vakuhoz minek álvány?
(#) vzoole válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

De ha vakut használsz akkor olyan rövid az expóidő (általában 1/60), hogy nem mozdul be a kép.
(#) Travolta válasza vzoole hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

És olyankor mi a helyzet ha az expoidő 1/60, de mondjuk 200as teleállásban van az obi??Oda igencsak kell az álvány! Persze ez csak egy extrém példa volt arra,h vakuhoz is haxnálható az álvány.
(#) hapro válasza vzoole hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Pedig vakunál is simán be tudom mozdítani.
És most be is bizonyosodott, hogy tisztább, simább a kép mint kézből.
Ha sokat iszok (teát) akkor úgy remeg a kezem, hogy wc-re megyek majdnem ott is elmegyek...
(#) Szebence hozzászólása Máj 28, 2010 /

Sziasztok!

Fényképezésben nem vagyok járatos, de tetszik a Topi által írt cikk: Bővebben: Link
Ezt pl valamilyen formában telefonra is ráköthető? Nokia E66 készülékről lenne szó.
(#) KTobi válasza Szebence hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Nem hiszem, szükséges távkioldó csatlakozás. Valamint egy állvány, no ez mobilnál nem jelent problémát.
(#) Szebence válasza KTobi hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Értem, köszi a gyors választ!
Naívan azt hittem, hogy valahogyan megoldható lenne az USB-n keresztül...
(#) Bencze.k hozzászólása Máj 28, 2010 /

Sziasztok.Szóval.Felvetettem az adminoknak,hogy mi lenne ha csinálnánk egy topicot,amibe lehetne tolni a szép fényképeket.Nem mindegy milyen fényképeket.Mivel kis hazánkban elég nagy divat lett a villámlás,gondoltam legyen az.Megkérdeztem,és ez a topic lett kijelölve ideiglenesen.Remélem nem csak én vagyok úgy a villámlással ,ha vihar közeleg nem elbújok,hanem irány a szabadba nézni.Tisztes távolból természetesen. Ha már közel van,akkor irány haza,és az erkélyről.. Tehát ide olyan elvetemült "viharvadászokat,villámvadászokat" várnék,akik szintén ilyen elborultan gondolkodnak,eme csodálatos és titokzatos természeti jelenségről mint jómagam.Nem vagyok a szavak embere,nincs diplomám,de ezért a kattanásért senki se ítéljen el.Mindenkinek van valami zizije. Villámra fel,toljátok a képeket,sajátot,kicsit,nagyot,sötétet,világosat.
(#) Collector válasza Bencze.k hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Nekem nincs lehetőségem a távkioldó használatára, így csak hosszúexpós képeket tudtam csinálni eddig.
200-ból talán 1 kép sikerült csak jól, ehhez is órákat exponáltam. Itt túl tág volt a blende, ezért eléggé beégett a kép.
Bővebben: Link
A többi az gagyibb.
Következő: »»   10 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem