Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Esetleg csinálhatnál belőle képet, vagy pdf-et, mert ezt így nem tudom megnézni.
A lukacsos felület a nyomtató hibája : nem hp nyomtatód van ? A hp az kispórolja a festéket a felület közepéről .
ott vékonyabban adagolja a tonert Ez normál nyomtatásnál nem látszik viszont tonert spórol vele . Én is emiatt tértem át a "hálós" gnd felület használatára
Miért nem megy? Mit csinál? Szerintem pedig jó! A led világít ha bekötözöd és elalszik ha pákával megmelegíted a szenzort? Amúgy én ma csináltam meg igaz nem ugyanezt de csak a nyák más formatervezésű és működik tutira! Írd le pontosan mi a hiba jó lesz ez!
Sziasztok. Szeretnék megkérni valakit, hogy ellenőrizze le a táppanelem. Előre köszönöm.
üdv. fricihun
Helló.
Igen Diptrace. A bldc-t még kicsit javítottam. Ez egy fokkal jobb kicsit távolabb vannak a vonalak főleg ebben sem ártana segítség, hogy milyen vonal mekkora távolságban legyen a másiktól ill. milyen vastag legyen egy vonal.
A kapcsolási rajzról is tegyél fel legalább egy print screen-t és akkor ezt a nyákot leellenőrizni nem sok idő.
Első ránézésre jó de mit szólnál ahhoz ha újratervezném?
Tudom hogy lehetne szebb is csak a panelméretet nem változtathatom főleg a rövidebb oldal hosszát mert nem fér el a dobozba. Ha unatkozol szívesen fogadom
Köszi. üdv. fricihun
A pwm kapcsolást kicsit módosítottam, mert azt ajánlották eredetileg innen idult:Bővebben: Link
a BLDC motorvezérlő pedig innen: Bővebben: Link (11. oldal)
Szia.
Mégis csak szükségem lesz a motor vezérlőre is, mert Watt azt javasolta és figyelem már rég ezt a témát úgy hogy biztos nem mond hülyeséget. Patexati, hozzád annyi kérdésem lenne, hogy amin van motor vezérlő és hőfokszabályzó is van, annak a terve nincs-e nagyobban mert kicsit össze van zsúfolva az egész, bár működik az tuti. Vagyis az elején működött, de vagy két napja elég furán kapcsolt a hőszabályzó .
10 perc és készen van a lehető legtömörebbre tervezem.
Aha..és akkor valójában mi a motor vezérlő kapcsolási rajzod. Mert ez alapján nagyon nem jó a nyák.
Ha már szívességet kérsz, akkor a végleges rajzot tehetnéd ide elénk, ne nekem kelljen kitalálnom, azt amiről fogalmam sincs. Nyák ellenőrzést vállaltam, azt meg tudom tenni, de ha nincs kapcsolási rajz az alapján nagyon nehéz, sőt. A másik rajzot holnap nézem meg, ma már este van.
Szia! Az inkább DC motorhoz van bár működik a watt féle módban is ! Inkább várd meg watt kapcsolását az tuti lesz neked! Nem sok a hely azért olyan kicsi bár lehetne fele akkora is ha SMD-t használna az ember!
Ha a hőfok megfelelő(értsd, a festékhez képest olyan hőmérséklet, ami nem olvasztja teljesen meg), akkor nem folyik szét, bármennyit áll ott, legfeljebb még jobban áttapad( ha lehet ilyet mondani).
Gyakorlatilag egy sebesség alatt jól áttapad, és nem folyik szét, ha a hőfok elég alacsony(ismét jelzem a hőfok egyedi, festékfüggő, nekem pl 195°C sem folyik(OKI B2200), de az egyik HP nyomtatóval készültek 150°C szétfolynak és valószínű 120°C kéne neki, vagy még annyi sem.) Délután felteszem neked a jelenlegi rajzot, ha érdekel. A nyákterv amit ehhez most készítetem egyedi, a "3eFt"-os lamináló belső teréhez tervezett, így azzal nem sokra mennél, (emellett még nincs letesztelve)!
Szia! HP nyomtatóm van, de gondoltam 1200 dpi felbontásnál és a legjobb minőségnél nem lenne szabad ilyen hibának lenni. A hálós gnd meg eszembe sem jutott, köszönöm a tippet !
Nyomtam tegnap egy újabb tesztet.
Ezt most max hőfokon 155C Kétszer melegítettem elő, és kétszer ment át a nyomat. Sokkal jobban tapadt, mint az alacsonyabb hőfokon, de még mindig nem sikerült szétfolyatnom a festéket. Előkészítést leredukáltam csak VIM és dörzsiszivacsra. Maratást most nem vaskloriddal csináltam, hanem perszulfáttal. Szépen egyenletessen marta le, szinte egyszerre lett átlátszó a lemart nyák réztelen felülete. 15 perc kellett neki. Majdnem annyi, mint a használt vaskloridnak. A kétoldalas nyák furatai szépen passzolnak. Szakadás nem volt, és hullámzás se. Alámaródni se volt ideje.
Helló !
Megvannak a tervek. Remélem tetszeni fog.
Volt pár napja egy kérdés a perszulfát higításával kapcsolatban.
Most vettem, kipróbáltam. A hivatalos tájékoztató szerint is 100g/0,5L azaz 200g/l A vasklorid nem oly büdös, de ronda foltot hagy mindene. De ugye nem kell összekenni mindent. Pl én egy magas kajatartó műanyag dobozban tartom, aminek jól zárodó fedele van, és ebből ki se öntöm, hanem a NYÁKot lógatom bele úgy hogy a teteját rázárom, így nincs büdös se. Perszulfátra azt írták ne zárjuk be, mert gáz képződik és baj lehet belőle. Tettem rá egy műanyak tetőt, de nem volt fixen. Párásodott, meg buborékozott, de semmi komoly gázképződés ami megemelte volna a tetejét. De büdös az biztos. Viszont nagyon szépen egyenletessen mar. Jobb mint a vasklorid. Vaskloridban számit az elhelyezés a telítődés miatt nem egyenletes a lemaródás. Így nő az alámaródás kockázata is.
Szia. Köszönöm a tervet. Elnézést hogy itt teszem fel a kérdést, de a boltban az eladó 200VA-es toroidra 25A-es diódahidat vetetett. Erre kell hűtés ha igen elég neki egy 2mm-es alulemez darab vagy komolyabb bordára kell tenni?
üdv. fricihun
Rakok majd fel képet kétszer 6 darab ugyan olyan nyákot csináltam, csak a lötsopp maszkot elfelejtettem megcsinálni még jómúltkor, ma megyek úgyis nyomdába úgyhogy azt is leadtam, és addig nem akarom lemosni a fóliát amíg az ónozás után nem tudom lötstoppolni azonnal. Szerintem igen szépen mutatja a fotózás előnyét. (és már egy adag készült belőle 2009 közepén)
most csak elővettem és kétszer felfotóztam.
emmzolee a fémgyapot nagyon bejött, de leesik a kezem mire megpucolok egy kétoldalas fél a4-es nyákot. Nincs ebből valami fúróra szerelhető verzió? Komolyan mondom, a kétoldalasa nyáknál a pucolás viszi el a legtöbb időt. A levilágítás 5 perc az előhívás is kb. annyi, de legalább fél óra pucolás. (Irgalmatlan pontos hogy nagyon nagyon alaposan le legyen pucolva, akkor tud egyenletes lenni a marás)
Köszi ,lehet ,hogy egyszer ezt is kipróbálom.
Ez tényleg szép lett! Művészi szintre fejlesztjük ezt a technikát a végén!
Hello !
Ha a 200-at elosztod a szekunder oldalon kijövő feszültséggel akkor megkapod hogy hány A-t ad le a trafó pl: 1x25V váltó van a szekunder oldalon tehát a trafó olyan 8A-t fog leadni ehhez meg bőven elég az a diódahíd.
2x25V 4A azt azt mondta a boltban az eladó hogy amikor bekapcsolom akkor nagyon nagy áram jelenik meg és azért kell ekkora hogy kibírja. Kérdés még mindig hogy kell e rá rakni valami hűtést.
Hello !
Nem fog kelleni rá hűtőborda röhögve is ki fogja bírni.
Ónozás után lötstoppolni ? Gyári nyákok sincsenek ónozva, pláne nem lötstop alatt. Miért jó ez így ?
Ha fordítva csinálnád, talán kevesebb ónozó fogyna.
Így van...szerintem lassan neki állhattok valami maradandókat is alkotni, például nyákfestményeket.
Ennek esetleg egy tovább fejlesztett verziója, amikor már a maratással is dolgoztok, azaz már mélységeket is tudtok készíteni a képeknek. Jó áron el lehetne adni őket, ha mondjuk még egy kis nagyítású mikroszkópot is mellékeltek mellé, vagy terveztek hozzá egy nagyítóasztalt. egy tipp: esetleg arcképeket képeket készíthettek nyáklemezen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |