Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv mindenkinek!
Van egy Panasonic tx-32dk20d típusú tv-m, a probléma, hogy csak a piros szín árnyalatait képes megjeleníteni. Nem vagyok egy nagy szerelő de szeretném magam megjavítani (csak úgy hobbiból) mi lehet vele a gond mit kellene kicserélnem, vagy megnéznem mit gondoltok? //még új vagyok itt bocs ha rossz helyre ment a kérdés vagy ha majd hülyeségeket kérdezek...
Szia!
A képcső vezérlőpanelját kell átnézni. Tápfeszültség ellenőrzést, forrasztások ellenőrzését kell elvégezni először. Az "Y board" nevű lapon található az RGB végfokozat. Rajz:EURO4H
sziasztok ojan gondom volna hogy van egygrundig m72-100 tv m az euro av n akarom használni de bedugom és hang van kép nincs mit lehet vele teni ?
Szia!
Használj teljes kiépítettségű Scart-kábelt. Lehet, hogy egyirányú a kábel.
Szia!
Még mindig a CUC5510-essel küzdök. Kiszedtem a BU-t. Igazad lett C-E zárlatos. Mielőtt beleraktam biztos jó volt. A kérdés, hogy mitől ment tönkre? Nem akarok hiába rápazarolni több BU508-at. Ahhoz kicsit drága. Van további ötleted, hogy mit ellenőrizzek?
Szokásos eljárás: a kollektorra kötött összes kondenzátort ellenőrizd kiforrasztva, kapacitásméréssel. Az eltérítőtekercs áramköre nem szakadt valahol?
Persze lehet sorkimenőtrafó-hiba is. Belül átüt vagy zárlatos a tekercse.
azt nem hiném mert a t-home nál müködik akár hogy dugom
De mihez akarod kötni a tévét? DVD-hez?
Engedélyezve van a Euro AV a lejátszóban? RCA-n keresztül van kép?
másik tv müködik mindegyik csatlakozo ezen nem akar igen bevan kapcsolva
Akkor valóban a tévével van gond. Lehet, hogy a csatlakozó forrasztása lazult ki.
az megvolt átforasztottam mind és nem jo akorse ?
Rajzot bírok mutatni róla. Repedt nyák is lehet bűnös, meg persze rossz IC is.
Rajz:GRUNDIG CUC1830 CUC1836 CUC1929
edig én is eljutotam de mi lehet a probléma ?
és mejik ic okozhatja ?
igen 2 db van rajta de egyikel sem müködik
SZIA KÉPZELD TALÁLTAM 1 ELLEN ÁLLÁST AMI SZERINTEM HIBÁS..TÁP KÖRNYÉKÉN 1 ELLEN ÁLLÁST ELÖTTE 350 VOLTOTT MÉREK A MÁSIK FELÉN75 VOLTOT DE KI SZEDTEM A SORKIMENÖT.SZERINTED AZ ELLEN ÁLLÁS LEHET A PROBLÉMA?KÉRLEK VÁLSZOLJ KÖSSZÖNÖM
Van, hogy az ellenállás egyik felén nagyobb a feszültség, mint a másikon, ha folyik rajta áram. Azért ellenállás.
Melyik ellenállás az?
Forraszd ki, mérd meg az ellenállását, és a mért értéket hasonlítsd össze a rajzon lévővel.
A SZIN KÓDJA:ARANY KÉK PIROS BARNA,ÉS KÉK ALAPON
Azt az ellenállást hagyd békén. Az a tápegység zavarszűrője. 8,2 Megaohmos.
Szia !
Az a kérdésem lenne kadarist-hoz, hogy a megadott eeprom programozót milyen programok támogatják ? Köszi.
Szia!
Próbáld ki ezt:Pony |
Bejelentkezés
Hirdetés |