Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
Sokat tárgyalt téma az mobiltelefon SMS-es átjelzésre használata, mikorkontrollerrel, PC-vel. Ilyen működik is nekem, ám van egy probléma. Ha elmegy az áram, kikapcsol a telefon (akksi nélkül működik). Ha visszajön az áram, nem kapcsol be a mobil magától. Milyen megoldást javasoltok? A "szünetmentes használata" -féle megoldástól kíméljetek, a kérdés, hogyan lehetne a mobilt automatikus bekapcsolódásra kellene bírni. Kösz !
Szia
Én a legegyszerűbb megoldásnak azt tartanám, hogy: Veszel egy 555 IC, megépíted monostabil üzemmódban, úgy hogy amikor áram alá helyezed egy tranzisztort kapcsoljon kb 2 másodpercig. Ezt a tranzisztort rákötöd a telefon bekapcsoló gombjára. Pin kódot kikapcsolod. Így amikor visszajön az áram, az 555 a tranzisztoron keresztül 2sec-ig kapcsolja a bekapcsoló gombot, és kész. Üdv: GTI
Hát, nem egyszerű kipreparálni az érintkezőfóliából a bekapcsolót. Ráadásul a gombok mátrixban vannak,
illene galvanikusan független kapcsoló -> relé, elkerülném. Nincs esetleg olyan mobil, ami adatkábelen keresztül bekapcsolható?
Ha ennyire válogatós vagy:
-Írd át a telefon belső szoftverét, hogy ha áramot kap induljon el! -3000ft egy akku a telefonba. Semmi átalakítást nem igényel, ez nem szünetmentes használata javaslat.
Őszintén, nemcsak amiatt kérdés, hogy áramszünet esetén kapcsoljon be, hanem ha esetleg lefagy a telefon - fordult már elő- , újra lehessen inditani, ki-bekapcsolni.
Konkrétan: egy szerverteremben küld SMS-ben riasztásokat a telefon, a terembe nem lehet "csak úgy" bemenni, és nem is szívesen járkálnék egy bekacsolás miatt.
Ha ennyire fontos, akkor nem barkácsolni, fusizni kell egy akármilyen telefonnal. Van egy feladat, amit meg kívánsz oldani, akkor a megfelelő eszközöket kell használnod. (már ha üzembiztosan akarod a megoldást)
GSM modullal a feladat megoldható, de szünetmentes működéséről gondoskodni kell. például ebben a topikban találhatsz korrekt megoldást. A lefagyásról meg csak annyit, hogy GSM modulnál helyes programmozás esetén ritkán fordul elő, de ha előfordul, akkor csak kézzel hozható ki belőle. Ez minden telefonnál így van. Ha üzembiztos értesítést kívánsz kapni a távoli eseményekről, akkor nem SMS értesítést választasz, hanem más, pl adatátvitelt, mert ez biztos, az SMS nem mindíg.
Szia!
Szerintem jobban járnál, ha nem egy régi telefonnal használnád az eszközt, hanem egy GSM modullal. Valószínűleg kevesebb gond lenne vele, pl. nem fagy le, meg hasonló, valamint a mikrovezérlővel könnyen ki-be kapcsolható, vezérelhető AT parancsokkal, stb. Viszonylag jó áron be lehet szerezni boltban, vagy akár internetes piactereken is.
Ha annyira úgy van fogj egy másik régi készüléket. Valami Nokiát, aminek a tetején van a bekapcsoló gombja. És egy optocsatolóval meg az előttem leírt 555-ös megoldással meg van oldva a probléma. Ennél nem hiszem hogy egyszerűbben meg lehet oldani. (Már 1000Ft-alatt kapsz telefont akku nélkül, ami jó ilyen célra.)
Régen az ericson telefonok tudták ,ha ráadtam a töltést egy bizonyos ideig AT parancsal be lehetett kapcsolni.
A progi rendszeresen küldözgette az AT parancsokat ,ha nem kapott válasz akkor a telefon áramtalanít ,majd újra áram alá helyez, töltés ráad ,bekapcsoló kód AT parancs formában és már mehet is minden tovább. A siemensnél már nem találtam ezt a megoldást meg.
Szia,
ez azt jelenti, hogy BÁRMELY AT parancs bekapcsol, v. van egy spec bekapcsolo parancs?
A bekapcsoló gomb billentyűparancsot fogadta el csak. Ericsonéknál minden gombnyomásra volt egy AT parancs amivel a kiegészítő billentyűzet kommunikált a telóval,ezek közül csak a be/kikapcsoló gomb kódjára reagált.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |