Fórum témák
» Több friss téma |
Jujj, tényleg a tranziens
Tehát fokozatosan kell neki adni a kakaót. Szerintem egy PIC-es táp lenne a legjobb megoldás, amiben pontosan meglehetne határozni milyen görbén adja rá a feszültséget a diódára (most kezdtem el foglalkozni a PIC-ekkel ).
Nem kell ide mikrovezérlő. Egy jól méretezett R-C tag tökéletes a célra, ott is beállíthatod, milyen legyen a görbe. Ezért probléma a moduláció, mert ott ugye folyamatosan ki-be van kapcsolva a dióda, és ha egy kondi be van téve, akkor szépen integrálja a jelalakot, és négyszög helyett valami félkegyelmű háromszög-szinusz keverék lesz belőle.
Igen sajnos, ez csak azoknak jelent megoldást akiknek van égetőjük.
You Tube-on tobb olyan video is talalhato ahol egy egyszeru zseblampaban levo 3-5mW lezer diodat lecserelik dvd iro lezerre.De semmi aramgeneratorrol nincs szo es megis lehet vele egetni.Ez hogy letezik?
A lezeres zseblampa armgeneratora hasznalhato a dvd irobol kiszedettehez?
Egy ellenállást kötnek be a diódához. Viszont ez folyamatosan gyengülő fényerőt eredményez, és egyes típusú diódáknál halált (bluray).
Zseblámpában mióta van 3-5mW-os lézer?
Szinte mar mindenbe raknak A kepen lathato optikat en kinai fejlampabol vettem ki.Fembol van,de elegge gagyi. Azert valasztottam ezt a lefogatasi modszert mert nem to 18 tokozasu a dioda hanem nyitott egy darabka hutobordan. Sorry valoban nem talalhato zseblampaban akkora lezer.1mW de neha meg azt sem erik el.De azert elegge jo fenyuk van.
Heló! Találtam itthon egy SAMSUNG DVD +--os újraírót.
A benne találhtó írófejből lehetne készíteni lézert? Köszönöm előre is!
Sziasztok! akit érdekel van 8db dvd 16 18 szoros író fejem a diódákat még nem szedtem ki! akit érdekel az keressen meg telefonon!!!
egybe egy 5-ösért viheti mindet. illetve van egy gyári 100mw zöld modulom áramgenerátorral ki kell benne cserélni a diodát dioda tipusa 1w c-mount kb 12000 ért lehet venni hozzá. ezt is egy 5 ösért lehet vinni és adok hozzá 1 plusz kristályt is. Van még egy eladó füstgép is kb3 bulin volt hasaználva kb 2 liter füstfolyadékot használtam el vele!!! ezt 8 papirért viheti bárki. Eladó még 2db 24v 3A kapcsolóüzemü táp vadi ujjak!!! ezt 6 papirért adom. 06204297879 késő estig lehet hívni
12k-ért nemigen lehet 1W-os cmountot szerezni (nem lehetetlen, de szerencse kell hozzá).
LM 317 áram generátorral használj blu raj t ,Nekem bevállt 9v os energizerrel két éve megy mint pointer.
Apropó, ha elemről megy az áramgenerátor (tegyük fel LM317-es), akkor is lesz tranziens?
Jol latom,hogy infra dioda tokjaba ultetted a voroset vagy eleve olyan tokban volt mint a harmadik kepen? Azzal az optikaval es elemes meghajtassal milyen eros a fenye? Lehet vele egetni? Ja es nemlatok potit? fix ellenallast hasznalsz? Hogyan allitottad be a lezer aramat es menyit adsz neki? En ma ismet probalgattam a fokuszt beallitani,de a kinai vacakkal nem mentem semmire.Mar a tekergetestol melegedett a foglalat es semmi.Nem akar egetni.Elszorja a sugarat. Rendelnem kell valami komoly modult.
-A képen dvd infra dioda van rákötve nem blu ray de olyan diodát kötsz rá amilyet akarsz csak elött tudd meg az áramát és állítsd be egy ellenálással így biztos nem tudod túlterhelni majd . Piros dvd diódához sok a 9V elem ahoz talán 5 -6 v elég különben hűtőbordát kell az lm317T re rakni .kb300Ft bol kijön csak egy lyukacsos probanyák kell + forrasztó .Ennél olcsóbb megoldás a középső képen a közvetlen dvd nyákon hagyod az egészet és a szalagkábelen megtalálod a táp pontot ami egy +4V sacc és akkor maxon fog égetni.
Nekem mar van 2db megepitett szupepes tettem is fel kepeket rola nemregiben.Szepen teszi a dolgat,de elemrol nem akarja a jot.
A táppal ellentétben az elemet nem tudod kikapcsolni, így üresben értelemszerűen tranziens sincs. De amint egy kapcsolóval egy terhelésre kapcsolod, máris van.
Azt tudni kell, hogy a tápról jövő tranziensek vígan átszaladnak az egész áramgenerátoron, mindegy, hogy milyen felépítésű (pufferek nélkül). Tehát, ha csak úgy rákapcsolod az áramgenerátort akármire, akármilyen tápról megy, -mivel üresjárási feszültség van a kimenetén- jókora tranziens fog produkálni.
Tehát ha rákapcsolom az elemet az LM317-es áramgenerátorra, úgyanúgy átmegy rajta a tranziens?
Sziasztok!
Lenne valaki olyan kedves hogy felrakna egy ypár képet olyan lézerdiódárol ami már ki van szedve meg esetled a kiszedésének a módjárol! Mert én szétszedtem egyet de csak egy ilyen ki valamit találtam benne adapteről próbáltam 3 voltal de nem történt semmi előre is köszi
Heló!
Szétbontottam egy írót tegnap este. Ma csináltam hozzá egy áramgenerátort. Zsebtelepről működtetem a szerkezetet, 235mA körül van az áramerőssége. 2 diódát is próbáltam, az egyik nagyon halványan világít, a fókuszpontja nagyon közel van saját magához, de égetni lehetne vele. A másik nagyon szépen "világít" de szétszórja a fényt. Már 1m ről 10cm sugarú körben világít. Mi lehet a probléma? (a diódákat a gyári helyükön hagytam, csak mindegyik elől kivettem egy fekete házas lencsét (talán az optikai rács?) ) Köszönöm előre is a segítséget!
Nem tudom jobban elmagyarázni, kicsit elmélkedj rajta, és rájössz, mi miért van így.
Helló igen az az optikai rács és van még 1 lencse ami közvetlenül a cd/dvd alatt található azt is kikell szedni és akkor 1 pontba lesz. De ha tudnál mutatni rola 1 képet lehet hogy többet tudnák segíteni.Szerintem nemérdemes benne hagyni az eredeti helyén mert nem 1 hanem több lencsén, tükrön megy át a fény ami legyengíti ezért nem lehet vele ojan jól égetni. Legalábbis nekem nem lehetett vele, mihejt beleraktam 1 normális modulba kb 2x jobban égetett.
Jó lenne EZT üzen közben is látni. [off]Persze a legkisebb árammal meghajtva...
Ajánlanám figyelmedbe a téma képeit.
Az a kis fényképezőgép ikon, a téma címének sorában jobboldalt! :photo:
-Inkább nem.
Anno egy mini lézershow égetett pontokat barátom fényképezőjébe (100mw zöld) de szerencséjére gariba kicserélték a 45e Ft os ccd t mert nem tudták hogy mitől van a hiba.
Üdv!
Ez nem teljesen ez a téma de azért valaki válszoljon légyszi! Na tehát! Van egy 5Mw -os lézer poniterem ez sajna nem éget mert túl kicsi de nem az a piaci szar ami gombelemell megy hanem ez ceruza elemmel megy na és a kérdés hogy ha a lézer nyalábot átvezetem egy nagyítón akkro el lehet érni hogy égesen ? MInt a napsugárral! És a neten láttam egy két videót amin az van hogy szétszedik a pointert és egy kis csavart elforgatnak és rögtön lehet vele égetni ebbe mi az igazság? Itt a video! http://www.youtube.com/watch?v=KiG54U0vy4M Üdv danesz94
Nem. A poti állítgatásával egy 5mW-os (és nem Megawatt) lézernél nem lehet elérni semmi hasznosat.
akkor az csak kamu ami a videón van ?
pedig tele van ilyen videókal a Youtube
Üdv!
Ma valszeg összedobom itt a topicban található műv. erősítős fet-es áramgenerátor a lézerhez. Kérdezném hogyan élesszem az egészet gondolom a lézer helyére multimétert és állítsam legkisebb áramra? A MOD in miért van kivezetve nem nagyon értem hogy az ott mit is csinál.
Sziasztok!
Elég zöldfülű vagyok eme témában ezért segítségetek kérem... Egy régi Dvd- olvasót szedtem szét s a benne rejlő lézert kiszedtem...s a kérdés a kövi: Hány volt kéne a működtetéséhez? ahoz hogy pl a szigetelőszalagot(fekete) megolvassza? vagy a fesz az mind1..? s a jó lencsebeállítással lehet azt elérni? Segítségetek előrre is köszi...! Üdv.: Szilix |
Bejelentkezés
Hirdetés |