Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   235 / 1274
(#) Mormoghy hozzászólása Feb 26, 2010 /

Üdv!
Lesz egy Samsung CW29Z408PQ tip. tévém, aminek az a baja, hogy bekepcsoláskor hidegen horizontálisan meg van nyúlva a kép, és bal oldalon visszahajlik. Öt perc múlva meg javúl, és tökélletes. Vajon mi lehet a baja?
(#) kadarist válasza pisti89 hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Szia!
A képcső fűtését nézd meg. Ellenőrizd a képcsőpanelt és a sorkimenő fűtéstekercsének kivezetését.
(#) kadarist válasza Mormoghy hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Szia!
Ha hirtelen javul meg, akkor forrasztáshiba lesz. Ha lassan, akkor tápfeszültség-beállás történt, amit valamelyik elektrolitkondenzátor okozhat.
(#) kadarist válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Próbáld ki ezt is. Ez a program és kapcsolás a párhuzamos portot használja: eprom programozó
(#) maresz0312 hozzászólása Feb 26, 2010 /

Sziasztok, van egy STS 55-1001 tipusú Grundig TV-m, ami egyik napról a másikra bemondta az unalmast. Persze a garancia épp lejárt róla, még csak másfél éves a készülék.
Péntek este még semmi baja nem volt, hétvégén nem voltam otthon, és hétfő reggel már nem tudtam bekapcsolni.
Egyáltalán nem tudom bekapcsolni, a stand by világít, hol piros, hol sárga, attól függ, hogy éppen érzékeli-e a távirányítót, de ennyi. És amikor bekapcsolom ilyen kis ciripelő hangot ad ki.
Szerelőt még nem hívtam ki, gondoltam előtte megkérdezem hátha találkozott már valaki ilyen problémával.

Előre is köszönöm.
:help:
(#) tnorbika válasza maresz0312 hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

én is igy vagyok nekem sorkimenö kondenzátor ellenálás dioda tranzisztor ment szét.ebböl mindent ki cseréltem csak a sorkimenöt nem igyhát én is állok.kadarist kérdezd meg ö kenni vágja full profi
(#) kadarist válasza tnorbika hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Tnorbika! Ne csináld, mert megharagszok!
(#) kadarist válasza maresz0312 hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Szia!

Nézd meg a sortranzisztort, hogy nem zárlatos-e, valamint púpos kondikat is keress.
(#) diablo300 válasza diablo300 hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

van egy ojan gondom hogy nincs az av n kép mi lehet a probléma forasztásokat megnéztem jok még mi gond lehet vele ?
(#) maresz0312 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

:circling: Huh, ok,
Köszönöm a gyors választ!
(#) tnorbika válasza kadarist hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

szia képzeld odáig eljutottam hogy a képcsön lévö tekercsre megy 1 piros szál na és ha azt a föpanelrol le csatlakoztatom nem katog.szerinted?abban a pirosbanvillog az árama fázis keresön keresztül

Norbi! Rakd vissza azt a kábelt oda ahonnan lekötötted. Csinálj egy mérést a kedvemért. Mérj ellenállást a sortranzisztor kollektor (sortrafó oldal) és a test (tuner fémháza) között. Csak ennyit. Mondjuk 1 kiloohmos méréshatárral.

a müszert 200 ra állitottam a tranyo két szélsö lábánál 0.15 a középsön semmi

Állítsd 200k-ra és úgy is mérj!
(#) diablo300 hozzászólása Feb 26, 2010 /

van egy ojan gondom hogy nincs az av n kép mi lehet a probléma forasztásokat megnéztem jok még mi gond lehet vele ?

csak a középsö lábon tudtam mérni az 486 kb mert nem pontos a müszerem a két szélsö zárlat
(#) tnorbika válasza diablo300 hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

probáld meg forditani a kábelt.pl

Tranzisztort ki tudsz mérni?
(#) kadarist válasza diablo300 hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Az MC14551 video-átkapcsoló IC lehet a rossz a Te esetedben

azt hiszem igen volt itt 1 ismim azt azal mértük ki vadi zsir 1 hete vettem

MÉG MONDJA VALAKI AZT KADARIST-ROL HOGY NEM PROFI.IRIGYELLEK BARÁTOM ÖRÜLÖK HOGY ISMERHETLEK

Még mindig jó? Forraszd ki, mérd meg mégegyszer és úgy is kapcsold be a tévét, hogy akkor lesz-e készenlét.
(#) diablo300 válasza tnorbika hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

az megvolt mindkét irányba jo a t.homon csak itt nem van rajta 3 csati és egyik sem müködik

VAN KÉSZENLÉTEM ZÖLDRE IS VÁLT MINTHA MENNE CSAK MÉG SINCS KÉP DE A TE KEDVEDÉT KIVESZEM UJRA ÁT MÉREM.JA BOCS CAPS LOCK TUDOM
(#) diablo300 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

ezt nem lehet valahogy megkerülni vagy hejetesiteni másal ??

nem tudom de a t hom kábelekkel nekem is volt gondom apám tvén,elvágtam és kötözgettem az 1ik feket az kép volt hála istennek

fogsz 1 videot av-re teszed és a t-hom beltérit rá kötöd majd uhf-el a tvén be keresed a videot

Nagyfeszültség van? A képcső végén lehet látni az izzást?
(#) tnorbika válasza tnorbika hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

ja bocs arra figyelj oda ha a tvre kötöd av-val a display gombot nyomogasd már mint a beltérin mert lehet csak az a bajj

sajnos nem és ezért félek hogy nagy bajj van
Következő: »»   235 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem