Fórum témák
» Több friss téma |
Dzsozos, neked is igazad van, viszont hatásfokra a turbinákat nemhogy a magyar szélviszonyokra, hanem nemzetközire tervezték. A szélerősség , ha azt mondom, a szélerősség x magasságban, x viszonyok között pl.: 5m/sec, akkor mindegy, hogy Hollandiában, vagy a Kékestetőn mérem, mert Nemzetközi mértékegység. "SÍ" Tény, a mérő műszerek kalibrálásában lehe %pontos eltérés, de azok "tűréshatáron belüliek".
Én azt hangsúlyoztam Jani 1964-nek, - és másoknak is- - hogy a magasság, és a környezet a mérvadó. "Fontos, hogy kiemelkedjen a turbina a környezetéből, ne legyen szélárnyékban, és minél kisebb turbulens, azaz egymással ellentétes irányú szélerő irány-vonalak hassanak rá". Különben nem forgatja a szerkezetet, hanem rázza, tépi. Arra akarok rámutatni, hogy mivel nálunk talaj közelben nincs akkora átlag szélerősség, ezért ne számítson senki arra, hogy 6m-en működni is fog a gépe. Nálunk épp ezért meglátásom, hogy a tengerparti, hegyvidéki országokhoz képest legalább másfélszer akkora magasságokat kell megcélozni a telepítésnél. A széljárás 25-30m-en kezd nálunk folyamatosabb, erősebb lökéseket adni, " állandósulni". DE ott se mindig folyamatos még, csak 70 körül. Ezt ipari mérések támasztják alá. Én nem az észt osztom, hanem attól vagyok ki, hogy kinevezték a függőleges tengelyű szélturbinákat a megváltónak, és átverik vele a népet, akik laikusként annak hisznek, aki szebben ígért. Ez is politika, csak éppen üzletpolitika. És a sok ilyen átverésekből lesznek a csalódott vevők, akik még több lelkes embereket beszélnek le a próbálkozásokról, hogy fejlesszék saját energiaellátásukat, mert ez átverés, és nem éri meg foglalkozni vele.
Ezekkel a széladatokkal tisztában vagyok,de engedély nélkül max 6 méter vagy tető+3m.Egy 25 méteres oszlop számunkra engedélyekkel egyűtt legalább anyira a soha meg nem térülő kategoria,mint .szerinted a függöleges tengelyü. az üzletpolitika és csalodotság szerintem már megtörtént a vizszintestengelyünél hisz a a gyáriak drágák és nem ide lettek tervezve,pont ezért keresnek sokan megoldást.
Továbbra is azt mondom azt a szelet lehet használni ami van ha abbol "állandó" 100W vehető ki akkor nem érdemes 1Kw ra tervezni és csak néha dolgozna egy kicsit.Sok kicsi sokra megy.
Sziasztok !
"engedély nélkül max 6 méter vagy tető+3m" a vízszintes tengelyűnél hol számoljam a 6 métert? A napát végénél ? A függőleges tengelyűnél is kérdezem. "Továbbra is azt mondom azt a szelet lehet használni ami van ha abbol "állandó" 100W vehető ki akkor nem érdemes 1Kw ra tervezni és csak néha dolgozna egy kicsit.Sok kicsi sokra megy." Ez jó, nagyon tetszik, át is értékelem elképzeléseimet. Tegnap félig összeraktam a függőleges tengelyűt, 6 lapátból 3 van fenn, lent van a földön, ma reggel a kütyü szerinti 0,5 m/s szélben ( igaz terhelés nélkül, de szélárnyékban ) FOROG !!! Üdv. Jani
Sziasztok. Végre sikerült összeállitani a generátort, most már jöhet a tesztelés. 1 kis ízelítő.
Bővebben: Link
Sziasztok nem tudom hol kérdezzem meg hogy lehet-e benzines aggregátort villany motorral hajtani.Ha valakinek van ötlete kérem írjon.
Helo, nem is mondtam,hogy gyári szélkerékről van szó, de a generátor(stator- póluskerék) gyári.A többit persze én "buheráltam",mivel máshogy nem is jönne össze, tehát ebből csak sajátkészítésű szélgenerátor lenne.(és nem annyiért adnám mint amennyiért vettem-olcsóbban)
Lehet. Bármit meg lehet oldani, csak kérdés van-e értelme? Mechanikai munka az egész, hogy hozzákapcsold a villanymotort. Csak ugye az agregátornak az a lényege, hogy a kémiai energiából (benzin) villamos energiát állít elő, ahol ez más formában nincs jelen. Na most a villanymotornál az a feltétel, hogy legyen jelen villamos energia. Tehát így a villamos energiával VESZTESÉGEKKEL villamos energiát akarsz előállítani. Röviden tömören: semmi értelme.
Én úgy gondoltam hogy egy 230-as nem nagy fogyasztású motorral hajtani mert az aggregátor 4.5 KW -ot tud leadni így többet nyerek mint vesztek nem?
Ha feltaláltad az örökmozgót,dokumentáld le a megépítését
Olvasd el újra, és értelmezd az utolsó előtti mondatomat! Segítek: Ahhoz, hogy 4.5kW-ot kivehess az agregátorból, egy minimum 4.5kW-os motorral kell meghajtanod, de a veszeségek (mechanikai és elektromos) miatt inkább többel. Egyéb esetben valóban egy örökmozgót hoznál létre.
Bizony, bizony az a fránya energiamegmaradás. :yes:
Sziasztok!
A hétvégén neki állok egy új tekercstárcsa elkészítésének. (Remélem ez már jó lesz.) Azt azért meg kérdezném még, hogy az 1 tekercsen mért Amper össze adódik e ha össze kötök 5 tekercset vagy csak a feszültség? 15 tekercs lenne 3 fázisban. (3x5) A tekercs tárcsa vastagsága 8 mm-es lesz.
A sorbakötötteken a feszültség összeadódik, az áram nem. A párhuzamossan kötöttnél a feszültség marad, és az áramok adódnak össze. Persze ennek vannak feltételei. ( Azonos feszültség párhuzamos kötésnél, a soros tekercseknek azonos legyen a fázisszögük......)
Köszi a választ!
Tegyük fel, hogy 1 tekercsen mért áramerősség 2 amper xVolt. Akkor 5 sorba kötött tekercsen 5*x Volt és 2 Amper. A 3 egyenirányított fázisról akkor 6 amper kell jöjjön és 5*x Volt?
kérdezném tölled te hogy mérted meg az áram felvételt mert én a roller motort kötöttem rá és el se indult,igaz akkor a szélkerékre volt kötve lehet hogy megkéne forgatnom valamivel 30 volt körüli feszt mérjek oszt ugy betennivalami fogyasztót azis nagyobb teljesitményü legyen?
Huh bocs ,de nem vagyok képbe...
Légyszi kicsit bővebben írd le
Egy tekercs feszültsége x volt, és az áramerőssége 2 amper.
5 tekercs sorba kötve 5*x volt, és az áramerőssége 2 amper. Ha ez egy háromfázisú generátor egy fázistekercse, akkor csillagba kötve: A csillag vonali feszültsége: 8,65*x volt. A csillag vonali árama : 2 amper Ha az egyenirányító háromfázisú kétutas, akkor: Az egyen áram feszültsége 12*x volt Az egyen áram erőssége : 2,5 amper.
te hogytesztelted le a dc motorod ,nemtudom hogy a tied milyen mert az enyém 1 fázisu a forgorész a tekercs sajnos.mert ha az állorész lenne akkor biztos átlehetne kötözgetni.
Az én motorom egy 220V 250W-os permanens mágneses kommutátoros szárítógép motor.
Már 6 volt ráadásával megforgatja a szélkereket Természetesen fordított polaritással,a védő dióda miatt. max 30-35V-ot mértem eddig rajta.Szélerő függvénye. Átlagosan 5 volt körül termel 1-2 amperrel. De ahogy nő a feszültség,megy fel az amper is. 4-5 ampernél nem tud többet,mert egy halogén lámpán keresztül tölt!!! Átugrik a bordás szíj különben... A zárlati árama 5 amper ebben a felállásban.Ekkor a halogénlámpa ennyit enged át. Tehát zárlatvédelme is van.
kb nekem is igy müködik csak ármban nem ad le ennyit,az auto generátorban 6 vezeték van az állorészben fázisonként 2 az akkor 6 polus?teszek fel képeket
Szia!
Megmondom őszintén, nem értem a levezetést. De ha így van akkor ha - tegyük fel - 2 ampert mérek 1 tekercsen akkor 2,5A körül lesz a max. amire számíthatok összesen egyenirányítás után? (15 tekercs van összesen 3 fázisra osztva a fázis tekercs végeik csillagba.)
A szélenergiábal áramot termelsz. Ha nincs szél, visszalakítod az áramot széllé.
Kevesled az ampert ?
Vagy több teljesítményre számítottál? Ha van bőven feszültség,akkor felesleges a sok amper Avval csak a baj van.
Ez a rollermotor van neked felrakva?
Én is próbáltam rollermotorral,de örültem ha termelt 5 V-ot... Persze amper az volt rendesen,de 5V mellett az elenyésző teljesítmény...
Már egy pár helyre írtam,de senki nem elég felkészült,hogy egy 3-4 alkatrészből álló kapcsolást lerajzoljon nekem...
12V-os akkumulátorhoz kellene,töltöm az akksit,és el kellene fűteni a felesleges energiát. Egy olyan kapcsolás kellene,ami 14,1 volt felett rákapcsol egy 55W-os halogén ízzót.Ha leesik a küszöbfeszültség,akkor lekapcsolja.Ez az áramkör mindig rajta lenne az akksin. Tudtok segíteni? Ez akkora óriási feladat lenne? Persze kész kapcsolást akartak eladni! 2500+postaköltség... De én akarom megépíteni. Pár száz forintból kijön. Olyasmi kell,mint az a kapcsolás,ami megvédett minket a Vargáné és társa típusú pc gyilkos részegységtől. abban sincs több alkatrész. És nem kell kiokosítás sem.Azt is kaptam. 1 rajzot kérek,ami így működik.Én nem tudom megtervezni....
Szóval nem a 2 ampert kevesellem, hanem most méregetek és az előző tekercseim készen kiöntve egyenirányítva adtak le 0,15-0,250A-t. Ezért kell újat készítenem. Most megmértem egy tekercsnél az ampert. 240 menettel 0,8-as huzallal egyen irányítás nélkül 0,02 amper jön le. Levettem a menetszámot 180-ra és így is csak 0,05 ampert mértem. Szóval valamit vagy nem jól csinálok, vagy ennyinek kell lennie. De ha a fenti számításokat nézem, akkor ez édes kevés megint. A mérést egy 100W-os izzó közbe iktatásával végeztem el.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |