Fórum témák
» Több friss téma |
Lenne még valami, 2 giga ramból csak 256-ot lát... ez is érdekes.
Ha a Windows alatt XP OS-t értesz akkor szerintem mindegy.
köszönöm igazad volt
Elnézést, valóban pontatlan voltam, de amúgy igen azt. Sajnos már csak format c: segített a dolgon. Azért köszi
Sziasztok! Kaptam egy ASUS M2Npv-MX alaplapot de nem megy rendesen az integrált videókártya bent! Működik tökéletesen addíg még el nem indítok egy játékot mert akkor az elindul csak a monitor tök sötét marad de be van kapcsolódva! Nem lehet driver gond azt kiszűrtem! Az igazság az,hogy az integrált lan kártyát fel sem ismeri és egy 400W-os tápról megy de ez régebbi (jól működő) de 4 kivezetéssel kevesebb van rajt hol a táp csatlakozik az alaplapra (a s2 sárga 2 fekete külön megvan rajt az a helyére van dugva) szóval azok milyen tápcsatik lehet ez a baj
Nézegettem létezik átalakító kábel a 20 pólusúról 24-re de a bekötését nem találom! Ha valaki tudja ossza meg velem legyen szíves! Bővebben: Link
Szia!
Itt van milyen színűek a plusz vezetékek. Kösd át az ATX20 -ból.
Anélkül is megy.
Az integrált videókártyák a rendszer memóriából folgalnak maguknak. Van elég ram? Esetleg ha keresnél hozzá frissebb drivert. A hálókártya is azért nem megy. Bővebben: Link Itt le lehet tölteni mindenből a legfrisebbet. Bizonyára a BIOS-t is lehetne frissíteni, ha még nem tetted volna meg. De ezt csak hozzáértőknek javasolnám! :felkialtas:
Köszönöm mindkettőtöknek! Átkötöm! legújabb driver biost is tettem fel már mindet kipróbáltam mi van de nem jó! Lehet rossz a lap nem tudok semmit az előéletéről! Most a Vista van rajt de nem engedi visszavenni a felbontást még a saját kezelőjében sem csak a legmagasabb felbontáson megy és oda is ugrik vissza!
Nem kell átkötni ,megy annélkül is! Semmi köze a videókártya szarakodásához!
Valószínű alaplap mert megpróbáltam egy másik rammal is! Holnap reflow azt majd kiderül mi lesz használat vagy fet kitermelés!
A két hosszú sípolás indításkor melyik hibát jelenti? videókártya vagy memória? Vagy egyik sem...
sziasztok! nemnagyon értek ezekhez a dolgokhoz, és egy kis segítségre lenne szükségem. tegnap amikor bekapcsoltuk a gépet, ellenőrizni kezdte az összes helyi lemezt. fájlokat és indexeket. ezt azóta minden bekapcsoláskor megcsinálja. ha tudja valaki, hogy mi lehet a probléma, akkor légyszíves válaszoljatok nagyonköszi. esetleg még annyi, h előtte voltak 1-2 perces áramszüneteink vmiért. de a gép nem volt közben bekapcsolva. köszönöm mégegyszer
Jobb ha elkezdesz biztonsági másolatot készíteni a fontos fájlokról. :felkialtas:
Meg kellene nézni a SMART adatokat , meg nem ártana egy teljes felület vizsgálat is.
Sok winyót láttam már meghalni.
Bocsi hogy ide .. még nem nyithatok saját topikot .. barátnőm gépét próbáltam élesztgetni ... néha bebootol a win elkezdi betölteni de mielőtt betöltene újraindul a gép ... próbáltam újrarakni de amikor átállítom a biosban, hogy cd-ről bootoljon elkezdi keresni a lemezt majd kiírja hogy nem tud erröl a cdöl bootolni hibakód 5 majd beadja lehetőségképpen hogy F1el visszatérhetek a bootmenübe F2vel pedig a következő meghajtóra ugrik a boot megint elkezdi betölteni a vint aztán újraindul...
Mi lehet a probléma?
Szia , az ellenőrzéseket végigvártad vagy megszakítottad? ha meg lett szakítva mindig bejön újra ... ill ... lehet valaki nem megfelelően kapcsolja ki a gépet ...
Köszi : ) szólok nekik hogy próbálják ki : ) tegnap néztem hogy 2 ram van benne lehet akkor az egyik kiment ...
Sziasztok segitsetek rajtam ! két hónapja bővitettem a memóriát és vagy két hete a gép csak elkezdett szirénázni , semmit nem állitott le csak nagyon zavaró hosszú távon ,néha abbahagyja öt percre de aztán újrakezdi . Aki tudja az okát kérem segitsen nekem , előre is köszi !
Valami BIOS riasztás lehet. Okozhatja leálló venti , magas hőfok meg ilyenek.
Takarítás , ventik ellenőrzése ,ha kell cseréje. Procit újra felkenni, és jó lesz. Kifujhatod sürített levegővel ,vagy ecsettel és porszívóval is lehet takarítgatni.
elősször is vedd ki mindkét memóriát aztán egyessével rakd vissza .. próbáld ki hogy külön külön csinálja e .. ha csak az egyikkel csinálja akkor az a memória a probléma .. ha pedig csak akkor csinálja ha mind a 2 benne van akkor a 2 memória nem bírja egymást ... próbáld másik foglalattal vagy esetleg a memóriabeállításoknál a biosban ...
Nem hinném, hogy memória probléma. Mert azt mondja a gép egyébként működik. Ha bármi gond lenne a RAM -al, akkor nemigen tudná közben használni. Vagy el sem indulna, vagy megfagyna. Ez a hiba teljes egészében túlmelegedési, vagy ventillátor megállási hibajelzés, úgy ahogy ptesza írta.
Sziasztok!
Barátom gépével lenne egy olyan probléma, hogy ha kicsit megvan hajtva a gép akkor újraindul. A Mozillából egy csomószor kilép, de ugyan így van a Winamppal meg MSN-nel is. Újra lett rakva az XP, de továbbra is fent állt a hiba, ezután jött a tápcsere, ez sem segített. Ki lett próbálva egy másik VGA-val de semmi. Pár napja van, hogy egyre többet indul újra a rendszer. De lemértük Everest-tel az érzékelőket, és lett pár fura eredmény: Hőmérsékletek Alaplap 46 °C (115 °F) CPU 51 °C (124 °F) Aux 50 °C (122 °F) SAMSUNG SP1654N 56 °C (133 °F) Hűtőventilátorok CPU 3924 RPM Feszültség értékek CPU mag 1.40 V Aux 3.50 V +3.3 V 3.30 V +5 V 5.54 V +12 V 12.52 V -5 V -7.56 V +5 V készenléti 4.99 V VBAT telep 2.58 V Kérem annak segítségét akinek volt már hasonló problémája vagy segíteni tud! Előre is köszönöm!
Szia! Az a vinyó nem meleg kicsit? Lehet az döglődik nekem volt ilyen probléma már.
A tápfeszültségeket az 5V-ot és a 12V-ot egy winchester tápcsatlakozón esetleg egy multiméterrel is meg tudod mérni? Az alaplapi "érzékelő" néha nem egészen valós értékeket ad, például itt az 5V nálad 5,54 ami a szabványban megengedett +5% ot meghaladja, de igazából pedig lehet hogy amúgy a feszültség jó...
Illetve még az elem az 2,58 nemtudom hogy itt is jót mér-e ill, hogy meddig lehet vajon jó,viszont ha nagyon régi a gép (kb mondjuk olyan legalább 4éves) és az eredeti elem van benne akkor egy cserével rosszat valószínűleg nem teszel... amúgy a hőfok értékek szerintem jók a winchester az lehet meleg de kitudja... Lehet memóriahiba is, ha letöltöd a Memtest86+ -t a Bővebben: Link címről és kiírod cd-re letesztelheted a memóriát, végig írja és vissza is próbálja olvasni és ha az olvasott nem egyezik az elméletileg beírttal akkor hibát jelez... így elég sokszor kiszűrhető a hibás memória, az se baj ha egy egész éjszaka megy rajta lehet hogy az első lefutásánál nem jelez még hibát...
Nekem is volt hasonló ... újonnan megvettem a gépet összeraktam és ha a bios alap beállításokkal ment rendszeresen megfagyott a gép újraindítás után működött ... miután állítottam a memóriahasználaton ez a gond megszünt ... és a hoba sem biztos hogy állandó ... lehet valami előhozza ... mint nekem a bios ... vagy mind amikor kikerül egy hibás széria ... alacsonyabb Mhz-n jol fut a ram de a maxon néha kiakad ...
Vagy a linuxos telepítő CD-k 99%-a bootoláskor menüből felajánlja a Memtest86+ -ot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |