Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   46 / 1388
(#) eSDi hozzászólása Feb 7, 2007 /

http://www.hobby-elec.org/e_pwbm4.htm

Nálunk ilyen házilag kivitelezhető Through-hole cuccot miért nem lehet venni? Néha azért jól jönne egy két 2 oldalas nyáknál....
(#) Ricsa válasza eSDi hozzászólására (») Feb 7, 2007 /

Hát ez nagyon király. Egyszer szétszedtem a billentyűzetem takarítás céljából, és ott láttam ilyen fehér "rezet". Nem tudom mi lehet ez, de tényleg nagyon jó. NEKEM KELL ILYEN
(#) raron válasza Ricsa hozzászólására (») Feb 7, 2007 /

Szerintem vegyél egy szalagkábelt, húzd ki belőle a vezetéket, dugd át a lyukon, és forraszd oda!
(#) eSDi válasza raron hozzászólására (») Feb 8, 2007 /

Ez is egy megoldás.... Ha nincs más akkor én is így szoktam csinálni...

De a Through-hole az mégis csak Through-hole..... Sose gondoltam, hogy lehetne ilyet házilag is kivitelezni...
(#) Ricsa válasza eSDi hozzászólására (») Feb 8, 2007 /

Ilyet honnanlehet szerezni, akár 10000 -ért is megvenném
(#) tbence3 válasza qssty hozzászólására (») Feb 8, 2007 /

Én meg deszki, de amúgy ténleg jó kis bolt! RET vagy a http://www.satel.hu itt vásárlok még. Amelyik az olcsobb. Mellesleg én a GD-ba járok
(#) MaSTeRFoXX válasza tbence3 hozzászólására (») Feb 8, 2007 /

Én is szegedre járok tanulni (a Déribe)...
A szatellit tényleg jó hely, általában olcsóbb mint a RET, de vannak kivételek (Az árlistájukat át kell böngészni előtte) A RET-nél viszont lehet SMD alkatrészeket kapni, szinte mindenből. Meg a RET-nél meg lehet csinálni, hogy otthon a katalógusprogramból fájlba mentjük a rendelést, aztán elküldjük ezt mellékelve E-mailben, és odaírjuk hogy mikor akarjuk átvenni személyesen az üzletben.... Előnye, 2 perc alatt meg lehet vásárolni a halom alkatrészt, nem kell várni
(#) Moderátor hozzászólása MaSTeRFoXX hozzászólására (») Feb 8, 2007

Elnézést srácok, de ez nem a "Vásárlás Mit-hol?" c. topic!
(#) eSDi válasza Ricsa hozzászólására (») Feb 8, 2007 /

Ha én azt tudnám..... :nemtudom: De ha egyszer rátalálok, akkor veszek egyet az biztos...
(#) punkkazy hozzászólása Feb 12, 2007 /

Helló everybody! Szeretném tudni, hogy mivel helyettesíthető a műnyomó papír a vasalásos nyákgyártásnál?? Szegeden tanulok, de nem találok már sehol, néhány héttel vettem a NEHÉZBŐL(nem igazán vált be). Azt semm találok már!!
A másik kérdés: a nehéz műnyomópapír nálam vasalás után(próbáltam 5-15 perces vasalással is), vízbeáztatáskor néhány helyen elvállik a festék a nyáklaptól, és ott hiányos lesz! Mit tegyek? HELP!!

Kevesebb is elég! Moderator
(#) Pak válasza punkkazy hozzászólására (») Feb 12, 2007 /

Hali!
Nah! Én Szentesi vagyok, itt sincs műnyomó, mégis vasalok :yes:
Szerintem a papír vastagsága (súlya) csak másodlagos.
Talán fontosabb, hogy a nyomtatványon vagy a fénymásolaton elég vastag rétegben legyen festék.
Én 120-150 g-os papírt használok és minden rendben megy.
Síma lézernyomtatóba való papír. A lényeg, hogy egy fényes (műanyag) bevonat legyen rajta, így nem szívja be a festéket.
A vasalási időt ne mérd, szinte mindíg más.
Csak tekerd maxra a vasalót és hagy szóljon

Pak! A súly szó, és annak ragozott formái ly-osok, nem j-sek... Moderator
(#) Frankye válasza Pak hozzászólására (») Feb 12, 2007 /

Nem a papír súlya a döntő, hanem az, hogy a festékanyag ne szívódjon be. Ehhez kell az a bizonyos fényes felület.
A folytonossági hiány oka sokféle lehet:
- Nem volt eléggé tiszta a lemez
- Kevés volt a festék
- Kevés volt a vasalási idő
- Kevés volt a vasalási hőmérséklet
- Nem volt megfelelő a papír

Azért ez a
Idézet:
„tekerd maxra a vasalót és hagy szóljon”
nem ennyire egyértelmű, kísérletezni kell a hőfokkal/nyomással/idővel. Másként - sajnos - nem megy.
(#) Pak válasza Frankye hozzászólására (») Feb 12, 2007 /

Köszi a pontosítást.
A helyzet az, hogy egész sokat lehetne még írni róla de minek?
Viszont amit kihagytunk és nagyon fontos, hogy a papír por száraz legyen, mert a legkevesebb víz is kicsapódik a lemezre és az nem tuti.
Fel szoktam rakni a radiátorra.
(#) Müszi hozzászólása Feb 12, 2007 /

Srácok!

Jóó hírem van.

Már kicsit beleuntam abba, hogy próbnyákon dógzok, megha valaki megkér pénzér, hogy csináljak neki egy áramkört, meglátja a próbnyákot, elkapja a rosszullét és b*****k fizetni.
Elhatároztam, hogyha beledöglök is megtanulok nyákot csinálni.
Itt nálunk lehet kapni szép nagy méretű nyákokat 200 Ft-ér, rendeltem 2 csomag vaskloridot és van egy barátom aki 68 éves és aztmondta, hogy megtanít nyákot készíteni.
Az a kérdésem, hogy a golyós vaskloridból az összesen oldjam ki, vagy csak amennyire szükségem van?
Minifúrót is készítünk egy kismotorból.
Igaz ő HMLI-s fotózással csinált nyákokat, de így is.
A minifúrója neki is egy kisméretű motor volt, de elbírta a likazást

Előre is köszi: Müszi
(#) Ricsa válasza Müszi hozzászólására (») Feb 12, 2007 /

Úha! Müszi te szerintem elkaptad az (madár)influenzát. Ez aztán ráment az agyadra, és komoly "átprogramozásokat" végzett rajat. De látom fejlődsz. Ha még egy - két évig benned lesz a bacilus... Először volt a müszi féle műnyák (na az szerintem okádék volt), aztán jött a próbanyák (az se szebb), és most végre jön a normális NYÁK. Ez aztán az evolúciós fejlődés
(#) szabi83 válasza Ricsa hozzászólására (») Feb 12, 2007 /

jajaja!

Még nem csinált 1 etse, de már el akkarja adni
(#) Balázs válasza Müszi hozzászólására (») Feb 12, 2007 /

Vas-kloridból telített oldat kell. De én személy szerint jobban szeretem a gyári gyorsmaratót (TN-150).
(#) maTaKee válasza Ricsa hozzászólására (») Feb 12, 2007 /

mért oltogatjátok szegény gyereket???
(#) fureszk válasza Müszi hozzászólására (») Feb 13, 2007 /

uff... legalább a mondatvégi írásjeleket használd rendesen, könyörgöm! Például mi az, hogy:
"Minifúrót is készítünk egy kismotorból."
Ha ez egy kérdés akart lenni(?) akkor a válaszom rá az, hogy ha megtudod oldani az állítható tokmányt, ha tudsz venni megfelelő tokmányt, és elég nagy fordulatszámú a motor végülis lehetséges....De sztem jobban megéri mevenni a tescóban 4e HUF-ért(ha jól tudom, még mindig tart az akció)
A "hejjesírásod" meg a "géeplésed" direkt nem kritizáltam az nekem se tökéletes
(#) Pak válasza fureszk hozzászólására (») Feb 13, 2007 /

Ne bántsd már.....!
Biztos csak a lelkesedés hevében szét verte a billentyűket és ezért lett a szövegben egy kis kavar.

Még egy emberke akit valami sugárzás ért és nyakig ássa magát a kábelek közé.

Támogatunk Müszi!
(#) punkkazy válasza Pak hozzászólására (») Feb 13, 2007 /

Köcce! Majd megpróbálok ilyen papírt szerezni. Minden papírüzletben vannnak ilyen papirok????? :no:
(#) qssty válasza Müszi hozzászólására (») Feb 13, 2007 /

szerinterm az a mini fúró "építés" az nagyon felesleges és hülyeség...sokkal egyszerűbb a ha fogsz egy aksis fúrót és abba befogod az 1-es fúróhegyet...könyök stabilan letámaszt,és hajrá..mehet a fúrás...[off]nemérdemes annyit babrálni egy olyan dologgal ami nem is biztos hogy működni fog.Ha működik is kérdés meddig? Egy kérdés:miröl hajtanád a "kismotort:?mindég cserélnél benne elemet?(ez csak abszolut kiváncsiság...)[off]A gyorsmaró szerintem is jobb megoldás...nekem jobban bevállt
(#) Müszi válasza Ricsa hozzászólására (») Feb 13, 2007 /

Bizonyám!

Elkaptam de rendesen a (NYÁK)influenzát.
Azér mer gondoltam ez így nem mehet tovább.....
Nagyon köszönöm mindekinek a biztatást.

Sorba válaszolok mindenki kérdésére.

RICSA: Ez igaz. Hogy nézne az ki hogy én vok az egyetlen itt a hobbielektronikán aki nem tud nyákot készíteni

FURESZK: anyi pénzem nincs.

PAK:
Idézet:
„Biztos csak a lelkesedés hevében szét verte a billentyűket és ezért lett a szövegben egy kis kavar”

Egy kis öröm....

QSSTY: túlfutja a költségvetést.
A kismotor tápról megy

Mégegyszer köszönöm a bíztatásokat.
(#) szabi83 válasza Müszi hozzászólására (») Feb 13, 2007 /

Idézet:
„Sorba válaszolok mindenki kérdésére.”

khmmm

Én kimaradtam!
(#) Müszi válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 13, 2007 /

Te hozzászóltán nem kérdeztél.
(#) Pak válasza punkkazy hozzászólására (») Feb 13, 2007 /

Igen, a legtöbben van.
Sok sikert.
(#) Müszi hozzászólása Feb 13, 2007 /

Sziasztok!

Van DBASE-nak a hangszóróvédelmes cikke.
Az a baj h ott csak beültetés van.
Nem tudnak valaki ojan paneltervet adni, amit már rajzolhatok is föl a panelra?

Nagyon köszönöm: Müszi
(#) Stanford válasza Pak hozzászólására (») Feb 13, 2007 /

Azért ne vegyél mérget rá!

Én Debrecenben elmentem néhány nagyobb papír írószer boltba és azt sem tudták, hogy mi a fene lehet az a papír. (egyébként régen voltak azok a tojásra ráfőzhető matricák. azoknak a papírja volt ilyen.)
A legjobb, ha nem papírboltba, hanem nyomdaellátóban keresed, és veszel 1-2 ívet. Célszerű a legkönyebbet választani, mert az hamarabb leázik, meg könyebb is felvasalni. És egy fontos dolog!

Ezt eddig sehol nem láttam hangsúlyozni, de a vasalás után NE várd meg, amíg kihül a nyák, hanem úgy melegen mehet bele az áztató vízbe, mert így biztosan a rézhez tapad hozzá a festék, mivel az hamarabb lehül.
(#) isamisa válasza Stanford hozzászólására (») Feb 13, 2007 /

Debrecenben van nyomdaellátó, igaz még nem voltam ott, nekem azt mondták ott van. Valahol a Nagyállomás mellet.
(#) Müszi hozzászólása Feb 13, 2007 /

Ezt a két filcet vettem.
Szerintetek jólesz?

Mindkettő fekete

DSC00033.JPG

Következő: »»   46 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem