Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez fel van fújva kompresszorral...
És mi abban a rossz, annyit kell leengedni, hogy pont jó legyen
![]()
Nem volt szerencséd mert minden adás- vételét pozitívra értékeltek sőt van aki többször is vásárolt Tőle. Én mindig úgy vásárolok, hogy közlöm, hogy nincs bankszámlám, csak rózsaszínű csekken tudom feladni a pénzt. Így kénytelen közölni a címét és ha gond van hatékonyabban tudom fenyegetni. Egy vételem volt eddig problémás, vettem egy CD lejátszós rádiót és az eledó három hétig nem küldte el. A telefont nem vette fel emailokra nem válaszolt. A cím ismeretében írtam neki egy levelet és közöltem, hogy van 100 órája a teljesítésre, különben feljelentem. Közben az IWIW-en is becserkésztem.Minden nap kapott egy üzenetet, hogy hány óra van még hátra. Az IWIW-en kijelzik, hogy az üzenetet elolvassák-e. Talán tíz óra volt hátra amikor válaszolt, hogy ne jelentsem fel mert postázta a terméket. Ez a lelki terror. Később kaptam egy levelet amiben közölte egy pórul járt vásárló, hogy sok embert becsapott és feljelenti és kértek csatlakozzam. Nemet mondtam, elegem volt lecsókából mert ez volt a nick neve.
A vicc az, hogy a papám vette át személyesen a cuccot nála, tehát azt is tudom, hogy hol találom meg, ha nagyon akarom (nem akarom, pitiáner csaló, örülök, hogy megszabadultam tőle). Ennek ellenére még ő fenyegetőzött a levelezésben, hogy ha számára "nem megfelelő" az értékelés, akkor majd nem sajnálja a benzint és megkeres...
Egyébként az utcára hozta ki becsomagolva a cuccot, eszébe nem jutott megmutatni a működését, majd amikor reklamáltam, hogy nem működik, akkor azzal jött, hogy a papám meg sem nézte (mit nézzen rajta az utcán, ha nem is tudja bekapcsolni?). Amikor meg válaszoltam, hogy nem ajánlotta fel a kipróbálást, akkor meg azt írta, hogy ő nem enged be a lakásába egy vadidegent. Hát tudod, egyik mondatával cáfolja a másikat, gyakorlatilag segget csinál a szájából... De az sütött belőle, hogy valamiért rettenetesen fontos lenne neki a pozitív értékelés. Én meg nem vagyok hajlandó valótlanságokat írni egy ilyen minősítésbe. Ezek után arra is nagyon kíváncsi lennék, vajon hány meghamisított értékelése van. Nekem is feltűnt az a sok vásárlás ugyanattól a vevőtől, ez szerintem teljesen irreális. Ugyanis az első vásárlás után a vevő meg tudja keresni licitáláson kívül is, ha valami érdekli a kínálatból (bár nem szabályos), és így még a jutalékot is megspórolhatja. Nagyon értékelés-felturbózónak hat az a sok azonos vevős aukció, gondolom, egy ismerőssel végig lehet egy ilyen sorozatot játszani. Vásároltam már jópár cuccot a Vaterán de ilyen mocsok hozzáállással még senkinél nem találkoztam.
Hmm...
![]()
Látom feltette megint ugyanazzal a szöveggel mint multkor : Bővebben: Link
Ez valami trükkfelvétel! Ilyen nincs! :no:
Nem egészen, mert most beleírta, hogy időnként megugrik. De ez sem igaz, mert a papám is és én is elég sok gyári és írott CD-vel is próbáltuk, de egyikkel sem bírkózott meg.
A kijelzőhibát meg sem említi. Egyébként elvből nem nyúltam bele, de a jelenség alapján én tápegységhibára is gyanakszom, mert akkor vibrált a kijelző világítása, amikor a mechanikát mozgatta. Ha hibásnak árulja és úgy veszem meg, akkor egy szavam sincs, és akkor bele is nézek, mert lehet, hogy egyszerűen javítható, legalábbis a háttérvilágítás és a tápegységhiba nagy valószínűséggel.
Nekem eddig nem volt problémám a vakerával, amikor volt semlegest adtunk logikusan, olyan bocsánatkérő levelet írt le a kalappal, és a postázási díjat is visszafizette. De hát ez a net nem tudhatod ki ül a vonal másik végén. Azt sajnálom hogy ez a vaterás illető megszűnt mert olcsó és nagyon jó dolgok voltak nála.
Idézet: „Ennek ellenére még ő fenyegetőzött a levelezésben...” A legjobb védekezés a támadás, sajnos sokan érvényesülnek ilyen mentalitással. Még egy kérdés: Úgy őszintén használt cdjátszót minek vesz az ember? Mit vártál milyen lesz?
Semelyik. Nem tudok dönteni. Talán az utolsó.
![]()
Nem lehetne ilyen képeket nagyobb felbontásban felrakni?? Így nem jó háttérképnek.
![]() ![]()
Például az a csillogás "key"-en az PS, a "kék Mos" meg szilikon, de lehet, hogy mindegyik. Jaj összezavarodtam! :pirul:
És mire megnézné, addigra lecenzúrázzák a modik. (pl. Szamóca)
![]()
Hohohó! Ezek már brutalizmo kategóriájúak. :no:
Van olyanom ami brutalizmo maximalizmo kategóriás, de azt már nem teszem fel.
A kérdés jogos, de azt kell mondjam, hogy vettem egy-két lejátszót mostanában, és amire a kérdés-feleletekben azt írták, hogy hibátlanul működik, azzal nem volt gond, ezt az egyet kivéve. Újonnan, soktízezerért nem fogok ilyesmit venni.
Egyébként egy ideje csak DVD játékoson keresztül lehetett CD-t hallgatni itthon, és az valahogy nem az igazi. Ezek a 15-20 éves cuccok valahogy még mindig jobbak. A fiamnak vateráztunk össze mostanában egy hifi-tornyot, mert kezd abba a korba érni, amikor már önállóan akar zajongani a kis kuckójában. "Melléktermékként" nyugdíjaztam a saját nappalinkból is a 25 éves Unitra Beta rádiót, és oda is kerültek hibásként megvett és megjavított cuccok (erősítő, tuner, deck). Néha még a kazettára is szükség van, mert vannak nyelvkönyvek, amiket a gyerekek használnak és kazettán van hozzájuk hanganyag. Arról nem is beszélve, hogy az én 25 éves kazettáimat szedi elő hallgatni a fiam... Sokadik szempontként pedig valahol hobbi is az, ha látok egy ilyen idős cuccot hibásan, és meg tudom javítani. Ezekből a főként 80-as években készült dolgokból még nem spóroltak ki mindent.
Látnád nálunk a tanárnőt. Nem tanít minket, de egyesek két fél görögdinnyét sejtenek ott. Van hasonló kategóriás, az tanít is, utálom is rendesen.
![]()
Nem is vitatom amit írtál, nekem most is az első Tesla lemezjátszómból kivett, egyszer már kiselejtezett, majd nagy nehezen megkeresett, picit feltuningolt tranyós erősítőm szól itt mellettem a számítógépen. A hátam borsódzik amikor a Tecsóban látok ilyen 5pontakárhány cuccokat géphallgatásra. Viszont a cdjátszókkal soha nem tudtam kibékülni. Ha zenét hallgatok, vagy filmet nézek az első dolgom, hogy átveszem gépre. Persze, nem vagyunk egyformák.
![]()
Én pont most szembesültem azzal, hogy mennyire másképp szól a gép, mint egy rendes CD játszó. Annak idején még a Napster korában vadásztam össze egy koncertalbumot, persze mp3-ban. Akkoriban jó sok munkám volt abban, hogy kibontottam raw-ba az mp3-akat (valami parancssori progival, amit sokan talán a legjobb minőségű mp3 dekódernek tatottak akkoriban) és szépen összeollóztam (linuxon, dd-vel) a számokat, hogy folyamatos legyen a műsor. Ezután kézzel legyártottam a TOC-ot hozzá és kiírtam audio CD-ként. Mostanában a fiam elővette ezt a CD-t, hallgattuk gépen is. De betettük egy igazi (Sony, pedig nem igazán a szívem csücskei a Sony cuccok) CD játszóba, és valami egész másként, sokkal zeneibben szólalt meg, mint gépről hallgatva ugyanazon a cuccon. Ráadásul ha a gépen nem a CD-t, hanem az mp3-akat hallgatom (ugyanaz a műsor), akkor még rosszabb. Kicsit elkeserítő tapasztalat volt.
Valami hasonlót éltem meg amikor a zajlik.hu-ra feltöltöttük egy régi zenekarommal a számainkat, és ők 44,1khz /mp3-at engedtek csak. Hát mikor visszahallgattam azt mondtam, hogy semmi köze az eredeti keveréshez, pedig az is számítógépen történt.(96khz/24bit). Főleg a magasak vesztek el. Úgy éreztem, hogy egyszerűen "elment" a hangélmény.
Nem. Van aki már dolgozik és nincs ideje fontosabb dolgokra. :rinya:
Én voltam itt, de láttam, hogy még alszol.
![]()
Hát nem mert van aki még le sem feküdt aludni... :gumicsirke:
Ha szétnézek a tájon szememre jön az álom....Pá és jó fecsegést. Mentem bubbantani a horizontálisan elhelyezett bútordarabra..
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |