Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
hbfj!
Módosítottam a teszter időzítésén(FAMA2,Laser atlanta stealth mod), ha lesz időd megnézhetnéd mit mond rá az LI. Itt az új hex, akinek van kedve kipróbálhatja.
Amint rájövök miért nem karcol a jdm-em,tesztelem (olvasni tudok vele,de semmit nem ir a picbe)
Köszönöm! Természetesen másoktól is várom az észrevételeket.
![]()
szevasz.amit küldtél rajzot c10-es kondi lehúzza a tranyó kollektorát mondjuk nem ismerem T1-et?
Ha a T1 tranzisztorra vagy kíváncsi az is BC237. Sajnos lemaradt a rajzról. Vagy mi a kérdés?
Naszóval, FAMA2(1) - továbbra is ismeretlen lézer , Laser Atlanta stealth mode(6) - egyáltalán nem érzékel semmit és Truespeed(7) - a szenzorok csatlakozása gyenge . milyen nyelven irod a programot ?
Ezt konkrétan assemblerben. Érdekes mert már 4 tizedesig állítom be a késleltetést. Ha a gyárit meg tudnád mérni jó lenne.
Tudnál még csinálni néhány képet erről a világítós rendszámtartóról hátulról, oldalról, 45 fokban különböző itányokból?
Megköszönném A neon hol helyezkedett el benne? Hová lehetne elhelyezni az IR LED-eket? A plexit meg kell fűrni a LED-eknek? Elfér benne egy kis SMD-s panel? ![]()
Sajna nem tudom megmérni,mert kölcsön volt ..Pestről kaptam ..A szenzor csatlakozás hiba nemsokára kiderül,hogy nem-e csak forditási hiba lesz,jön mindjárt haverom,akinek eredeti angol nyelvü még ceptora és teszteljük azzal.
Máris irigyellek az ass. tudásodért ![]()
Ok. kíváncsian várom az eredményt.
Treshold! Mit találtál ki már megint? ![]()
Babócsai ötlete nagyon tetszik
Mivel hátulra nem könnyű elhelyezni blokkolót, ezért tényleg jó lenne, ha a keretbe lehetne integrálni kétoldalt. Pláne, ha úgy lehetne elhelyezni, hogy nem is látszana. Az meg tényleg szupi, hogy kiraknék 40-50db IR ledet, ráadásul az egész felszerelése is egyszerűen megoldható lenne Sőt még lehet, hogy a videokamerát is blokkolná ![]()
Érdekes ötlet, én is gondolkodtam egy a rendszámot megvilágító infra vakuról. Természetesen csak ha infrát érzékel, akkor kezd villogni.
Nem a rendszámot kell megvilágítani, mert akkor nekik segítesz
![]() Szembe kelle világítani. Egyszerre zavarod a mérőt és vaktod a kamerát (bár ezt nem tudom milyen hatásfokkal tenné, de ez még lehet, hogy az egyéb pl piroson átmenőket kamerázónál is bejöhet) A keret két szélére kell 1-1 vevőt tenni Kb 100 TSHF5410 LED-del körberakni a rendszámtáblát, így a +/-22 fok és a teljesítmény is megvan Kell egy nagyon gyors MOSFET meghajtó + tranyó A led fall/rise time-ja 30nS, tehát 150/150 nS idővel meghajtjuk, Egyetlen keretbe berakható az egész cucc Nem kell külön dobozokat csinálni, külön felszerelni, bekábelezni stb. Biztosítva van a blokkoló elrejtése is Már csak a rendszámtartó mechanikai kivitelezést kell megoldani ![]()
A 100 ledet csak csoportokban lehetne meghajtani, mert akkora lenne az áramigény. Az egész cucc fogyasztana vagy 30-40 wattot?
Ez nagyon komoly. ![]()
Hello!
Építem HMJ féle blokkolót, és segítségeteket szeretném kérni, hogyan lenne érdemes elhelyezni őket az alábbi autóra. Eredetileg négy fejre gondoltam. 2-t elég könnyű berakni a rendszám alá jobbra-balra. 2-t a felső rácsba gondoltam, viszont kivágni nem akarom a rácsot, úgyhogy valahogy mőgé lehetne rakni és a LED-eket kivezetni, ráadásul jobb oldalt elég kevés hely van a rács és a hűtő között. Ezért arra gondoltam, hogy csak a 2 alsó fej lenne, viszont abba a 6 LED helyett, megpróbálnék beletenni 11-12-t. Mi lenne erről a véleményetek? Mennyi LED-el/fejjel lehetne megbízhatóan blokkolni? Másik ötletem: HMJ FETmeghajtó ic-t használ a blokkolóban, viszont mi lenne ha a pic közvetlenül hajtaná meg a FET-et. A SI2306DS (lomex cikkszám: 86-01-57) típusú FET-et használtam már LED meghajtó áramkörben, a pic hajtotta, kb 1A-t kapcsolt. Adatlap szerint 4.5V D-S feszültség mellett 3A-t tud kapcsolni. Vélemény? Lehet megpróbálnám smd-ben összesűríteni a kapcsolást.
Infraáteresztő lemezt lehet kapni, de kicsit húzós az ára:
http://www.detektorbolt.hu/index.php?page=shop.product_details&flyp...mid=50 Jó lene, ha olcsóbb forrást lehetne találni
Itt az utolsó ötlet a Laser atlanta stealth módosítására.
Ha nem jó feladom. ![]() ![]()
Szerintem az elhelyezés korrekt lenne. A fet meghajtásával kapcsolatban nekem nincs tapasztalatom a közvetlen pic-es meghajtásra. Szerintem meg lehet próbálni. Több led meghajtására nagyon oda kell figyelni, ugyanis akkora zavarimpulzusok jönnek létre amit már komolyan tervezni és kísérletezni kell. Még a nyák tervezése is komoly feladat. De sok sikert hozzá. Szívesen látnék új kapcsolásokat. Ha lehet kipróbáltakat!
![]()
Ha több MOSFET-et kötsz rá, akkor a felfutási idővel lesz gond. Nem véletlen kell MOSFET meghajtó
Hú. Erre valami más megoldás kellene. Ennyiből építek 4 blokkolófejet és körűlragasztom a rendszámot.
![]() kbalazs018! Szerintem nem kell szétszedni, ha a rács mögé teszed akkor is működik ,csak ügyesen kell pozicionálni.
Vagyis akkor maradjon a 6 LED? Így két blokkolófejjel mit érnék? Jelenleg az eredeti NYÁK tervedet építem. Az áttervezés valószínűleg akkor szükséges ha a felső rácsba is tennék blokkolót.
Egy FET-re gondoltam. HMJ blokkolójában 6 LED van, arra olyan 2.4A-t számolok, azt még bírná az előbb említett FET
Treshold 5 leddel is tudott blokkolni. 2x6 biztos hogy elég normál körülményekhez. Ha csak nem full jtg a cél, de ezt nem ajánlom.
![]()
Ez utóbbi el sem indul
![]()
Akkor első körben marad a 2 fej, az hamar meglesz, ha megjönnek a hiányzó alkatrészek. Aztán a ráccsal majd meglátom, hogy mi lesz majd ha a lakatos leszedi a lökhárítót.
Tesztelni mikor fogsz? Tervezel olyan tesztet, hogy letakarod a LED-eket, hogy hány LED-el tudsz még biztonságosan blokkolni? A blokkolód kipróbálásához kell a pic-es teszter, Vagy beindítható a pár oldallal ezelőtt linkelt 555-ös teszterrel is?
Nálam ez a megoldás van, de necces
A FET-eket válogatni kellett és a IRLML2402 lett jó. Ez 0,35A-rel hajtja a LED-eket (5db van sorban) A Gate-re mérve látszik, hogy a négyszögjel már nagyon eltorzul, de még így is kb 70nS felfutási idő a LED-eknél. Én inkább betennék egy MOSFET meghajtót. A következő verziómban MIC4422-t fogok használni és a LED-ek erről kapják a meghajtást (nincs külön MOSFET) Ez csúcsban 9A-t bír.
megépítettem bc847 el.a c10 t1 kollektorát lehuzza és a proci mindig megy.a pic belett állítva 1us/200ns ra de nem blokkol?szerinted mi lehet?lézerrrel csináltam.prolaser 3 mal teszteltük de mintha ottse lenne.
Én a kicsinyítés miatt gondoltam, hogy kihagynám a FET meghajtót, valamint ez a FET SOT23 tokozású. Ha tudom, megmérem majd a PIC kimenetét a LEDmeghajtó áramkörömben. TC4420 és TC4429 nekem is van itthon, de az pont nem jó HMJ NYÁK-jába úgyhogy most arra várok.
A te ötleted se rossz, hogy nem használsz FET-et kíváncsi vagyok, hogyan fog működni
Na még egyszer.
![]()
Csak lassan. Mit építettél, milyen progit tettél bele?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |