Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A 33k-22µF-os tagok azért vannak benne, hogy ne a csúcsokban kapcsoljon (prellegjen) a védelem, hanem ha a kondik feltöltődtek, kisültek.
Igen, egy meglévő készülékből, és tényleg egy panelen van minden kivéve a DVD olvasó...Lényegében azért kérem a segítségeteket mert nem világos hogy miből áll egy végfok vagy erősítő.Szóval hogy mit kell kivenni ahhoz hogy végfokként működjön.Remélem értesz.A fülhallgatós részt meg vedd úgy hogy nem is írtam.
Kicsit tovább gondoltam...Q1 attól fog kinyitni, hogy ha negatív fesz van a kimeneten, akkor a test pozitívabb lesz, és így szabad út van Q2 bázisához.
A bemeneten lévő RC körök aluláteresztő-szűrők. Ha nem lennénék ott, ha az erősítő kimenetén pl. egy szinuszjel 0.7V fölé emelkedne, a védelem lekapcsolná a hangszórókat, ha vissza lecsökken 07V alá visszakapcsolná. Ezért a szűrőkörök úgy vannak beállítva, hogy van egy időállandójuk, kb. 1másodperc, és ha ezalatt folyamatosan egyenfeszültség van a kimeneten, akkor jelenik meg a szűrő kimenetén az egyenfeszültség(eléggé leegyszerűsítve).
A Q1 akkor nyit ki ha az emittere negatívabb mint a bázis. Szerk.: Látom már rájöttél.
Ezt így nem tudom Neked elmondani, főleg levezényelni egy ilyen műveletet. A végfok esetedben valószínűleg egy monolit sokcsatornás IC, ami arról ismerhető fel, hogy hőtőbordára, vagy a kasznira van fogatva. A típusát az alldata-án kikeresve, ajánlott kapcsolás alapján, meg kell állapítani hogy melyik lábak a bemenetek. Itt az áramkört a csatolóelkoknál megszakítani, hangerőszabályzó potira vinni, majd kialakítani valamilyen csatlakozóval bemenetet a kasznin. Ez a műveletsor igényel némi rálátást a dolgokra.
És azért kell bipoláris kondi, mert, lehet pozitív és negatív feszültség is a kimeneten. Igaz?
Szia, nekem megvan pdf formátumban a DVD-lejátszóddal kapcsolatban a komplett leírás. Hangfalak felépítése, kapcsolási rajzok, nyákrajzok, mindenféle mérési dokumentációk, stb. Szerintem meleg pite lesz ezt kibányászni. Egyszerűbb lenne, ha építenél egy hasonló végfokot, 5x20W+1x40W már Hi-Fi minőségben is nagyon egyszerűen építhető. Ha mégis kell a fájl, akkor elküldöm e-mailben, mert több mint 10 MB.
Szerk.: Azért nem egyszerű, mert az audió-részbe vannak integrálva mindenféle mpeg-3 meg mpeg-4 bemenetek, stb.
Szia!
Azt megköszönném ha átküldnéd.E-mailom:****************@citromail.hu Előre is köszi! Ne írd ki az E-mail címedet, ha nem akarsz spam-et kapni! szamóca
Oké, elküldtem a cuccot. Jó bogarászást...
Szerk: Ja, vagy legalább a kukacot írd így : (kukac)
Elküldtem a doksit Neked is, az adatlapodon lévő címre.
Adriánnak meg a megadott címre nem kézbesíthető a levél, valamilyen technikai problémákat jelez vissza a levelezőm. A citromail nem valami jó választás... :no:
Értem.Köszönöm szépen.
Akkor csinálok egy free mailt vagy egy gmailt, de sztem ez már holnapra esik...Remélem azzal nem lessz semmi baj.
Azzal már remélhetőleg nem. Írj majd egy privát üzenetet az új e-mail címmel, és elküldöm. A gmail-t ajánlom, én is azt használom.
Itt van az oldal: Bővebben: Link
Be kell írni a keresőbe a készülék nevét, típusszámát, vagy ami a nevében szerepel. Jó pár Videoton cucc is van ott.
Adjak pontot neked?
Ma megtanultam AZ elektronikát. Innentől kezdve értek AZ elektronikához. Sőt, nem ma, hanem ma délelőtt 10 perc alatt.
Ezúton is köszönöm a priviben küldött infókat
üdv nekem van 1 JVC AK-11es erösitöm és mai nap beadta a kulcsot 1x szikrázot és csend lett a biztositék kiment tettem bele ujjat és az észre vétel h izzot a biztositék és 1 alkatrész ami a képen látható ennek a neve kellenne nekem, vagy ilyet keresek
Bővebben: Link
2X0,47 Ohm-os, 3Watt teljesítményű három kivezetéses ellenállás.
Híradástechnikai alkatrész szaküzletben.
[/OFF]De két hagyományosból is összerakható. De ha ez elszállt, komoly esélyed van arra, hogy a félvezetők is. [OFF]Kezd nagybetűvel a mondatokat.
Szaisztok!
Pár hónapja láttam egy topicot, amiben egy 1 db 2n3055-tel szerelt nagyon egyszerű , emlékeim szerint A-osztályú erősítőről folyt a diskurzus, ám a topik nevét elfelejtettem, és a kereső nem hozott ki semmit. A kapcsolás 12VDC-ről ment. Segítsetek légyszi, aki tudja, melyik ez a topik jelezzen! Köszi. P.s.: Az egyetlen, amire emlékszem az, hogy a téma nyitója egy fémtepsivel hűtötte a tranzisztorát ...minden más kiesett.....
Szoval akkor ez kuka.sose fogom tudni meg javitani,majdhogynem kinaiul beszélsz nekem van rengetek ellenállásom és egyéb ilyen alkatrészek,de nem tudom mit lehet velük kezdeni.
na hát azért köszi!
vagy esetleg a JLH-topic volt.
a ZEN és a JLH is a class erölködő.
Köszi! Először nem tudtam hogy miért nem enged letölteni, de aztán kitöltöttem a tesztet és beregeltem, így már megvan. Ez a nekem lévő változat, mert volt 2 féle, ezekben a táp is más, mert a gml ic-hez szimpla, az stk-hoz +- táp van.
Amúgy lehetne ezen valamit javítani még ? Talán a bemenőkondit ?
Olyn nincs amin ne lehetne javitani
Az a kérdés megéri ? Látásmodot igényel, hogy el lehesen dönteni mit érdemes kicserélni.
Hali, a segítségeteket szeretném kérni, mégpedig építettem ilyen egységcsomagból egy FETes erősítőt és az élesztésnél elakadtam. Égő szekunder körben felvillan ahogy kell, pozitív-negatív körben a nyugalmi áram 1.3-20mA között ugrál. Mp3 lejátszót rákötve zenének nem nevezhető zaj jön a hangszóróból és csak a irfp250 pár melegszik, a irfp9240 nem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |