Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   240 / 1273
(#) kadarist válasza elbandi hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Nagyon egyszerűen meg lehet állapítani, hogy hogyan kellene működnie. Ha a hálózati kapcsolón van segédérintkező, akkor nem kellene bekapcsolnia a feszütség rákapcsolásakor, csak gombnyomásra.
(#) llaci56 válasza vera hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Az a legnagyobb baj, hogy így írsz. De így a kutya sem fogja elolvasni, ezért választ sem fog írni rá senki.
Miért várod el, hogy találgassuk, - mit is akarsz mondani?!
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Köszönöm, hát akkor ez így marad.
(#) peak22 hozzászólása Márc 6, 2010 /

Hali.
Olyan gondom van egy univesum tv-vel hogy standbyból nem akar elindulni.Ha indítani akarom akkor csak kattan egyet a hangszóró benne és annyi.Nem fűti a képcsövet ,és nem is próbálja.Diódák,ellenállások rendben,Az összes elkó cserélve,sorvég cserélve.
Mi lehet a gond?Sorkimenő?
(#) F-Yoci válasza peak22 hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

Üdv! Sormeghajtást nézted (nem sorvégfok)? Esetleg a táp nem bírja a terhelést, ezért leáll, amikor a sor indulna... Pontosan milyen universum, mert ez így még nem mond semmit (olyan mintha az autoszerelőnek mondanám, hogy rőnó , típus, sassziszám? Így nagyobb eséllyel tudunk segíteni.
(#) juhaszlaszlo72 hozzászólása Márc 7, 2010 /

ÜDV!
Segítség kellene!
ORION T2190mtx készülékel küzdök.
Már ami lehetséges volt kimértem,át kóndisztam az égész tápot, diódák kimérve.mégis a 112v nincs meg se a 18v..
Táptrafó lehet át szakat?
Standbi led se él-!!

Köszönöm elöre is segitséget!
üdv..
(#) zsel55 hozzászólása Márc 7, 2010 /

Sziasztok. Azt szeretném kérdezni hogyha a tvémen összevisza uszkálnak a szinek akkor milehet a baja. Elöreis köszönöm.
(#) peak22 válasza zsel55 hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Szia.Nagy a valószínűsége hogy demagnetizálási gond van vele.Cseréld ki a tápban a PTK-t!
Üdv
(#) peak22 válasza F-Yoci hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Hali.Már mindent megnéztem rajta,de sajna még most is ugyanaz. universum ft7125
(#) zsel55 válasza peak22 hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Köszi a gyor választ megprobálom.
(#) kadarist válasza peak22 hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Szia!
Elviekben egy Finlux sassziról van szó.Bővebben: Link
(#) Csabesz válasza juhaszlaszlo72 hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Szia!
Így külön nem ismerem a TV-det, de általánosan ahogy én szoktam keresni a hibát azt leírom.
Először, mielőtt bármit is kicserélnék, nyomon követem a feszültséget. A 220V váltó-300 egyen- egészen a táp IC-ig. Szerezd meg az IC kapcsolási rajzát. Mérd meg a tápot az IC-n, kb. 12 V. Ha egy pulzáló(4V-16V között ingadozik ütemesen) feszültséget mérsz akkor az IC jó. Ebben az esetben a tápegység szekunder oldalán van a hiba (zárlatos alkatrész). Tapasztalatból mondom, hogy még hibás táptrafóval nem találkoztam. Azt feltételezem, hogy a 112V és a 18V az együtt van.
Ha van még kérdésed, akkor a kadarcsaba@freemail.hu elérsz.
Üdv: Csaba
(#) Doncso hozzászólása Márc 8, 2010 /

Sziasztok.
Arra lenne valakinek ötlete, hogy hidegen semmi, de 1-1,5 óra TV-zés után elkezd kicsit pattogni a TV , kis csattogások jönnek elő belőle, kb 5-10 mp-enként. Ez még mindig a thomson projektoros, nemrég cseréltem benne nagyfesz elosztót. Tudnátok ötletet adni. Bár most még megy , de már bosszant.
Üdv.
(#) peak22 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Hali.A sorvég tranyón mennyi feszültségnek kell lennie?
Gondolom nem 3,1v-nak
Valami nagyon nem frankó itt,de mi lehet?
(#) kadarist válasza peak22 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

138V-nak kell lennie. Ott van a rajzon minden érték.
A sorvégtranzisztor nem zárlatos ?
(#) peak22 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Hali.Cseréltem az sorvéget is,meg az összes elkót ami van benne.Átnézem mégegyszer.Esetleg ha valami eszedbe jutna akkor írj légyszi
(#) kadarist válasza peak22 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

A tápegységet ellenőrizd a rajz alapján. Primer oldali kondikat is cseréld. Lehet, hogy a táp-IC a rossz, vagy a start ellenállások a rosszak (12 kohm-ok Ru27, 28...) Egy jobb rajz:Bővebben: Link
(#) imikee10 hozzászólása Márc 8, 2010 /

Sziasztok!
Van egy SONY KV-X2981K típusú tévém és 6-ot villog.
Azt kiderítettem, hogy a tuner és az I2C környékét kell megnézni.
Forrasztási hibát nem találtam.
Tudnátok ötletet adni?
Köszönöm előre is.

Imi
(#) ligyakeli válasza imikee10 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

szia mi villog aképernyő vagy akészenlétiled?
(#) imikee10 válasza ligyakeli hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Szia!
A készenléti villog.
(#) ligyakeli válasza imikee10 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

a táp környékén tranzisztorok ott is mérjél
(#) szisziway hozzászólása Márc 9, 2010 /

Halihó!

Van 2 db tévém, mind a kettő a természet nagyfeszültésének az áldozata lett (villám).

Az egyik a következőt produkálja:
Ha bedugom a 230V-ba, kattanik egyet mint a normális üzemmódnál, be akarom kapcsolni, de semmire nem reagál. Külsőleg az alkatrészeken hibát, égést nem találtam.

A másik:
Bekapcsolom, a képen amit ad a fekete-fehér "hangyák" helyett, fekete háttéren zöld "hangyák" futkosnak. Külsőleg itt sem találtam hibát, nagyon még nem méricskéltem semmit...

Kérdés:

Elsőnek a jobbik tévét akarom javítani, hol álljak neki? miket célszerű ellenőrizni? első ilyenem, hogy tévét próbálok javítani.
(#) samil hozzászólása Márc 10, 2010 /

Sziasztok.Van egy silver schneider stv5290dpip es tv .A hibálya annyi hogy nem kapcsol be,Áramtalanítás után belehet kapcsolni van amikor teljes képernyő (világit)van amikor csak a fele ugy értem mintha egy 15" képe lenne csak.Méréskor a optocsatolónál mért volt 2.5V .És amikor odateszem a mérőcsúcsot bekapcsol a készülék. pt90
(#) Doncso válasza Doncso hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Még annyit, hogy kiderítettem, a képcső csattog, ahogy melegszik, ez baj lehet?
(#) kistehenke hozzászólása Márc 10, 2010 /

Sziasztok!
Nincs véletlen valakinek grundig pal dekódere? cuc1882

DSC00001.JPG

(#) kadarist válasza samil hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Szia!
Szokásos elkócserék a primer (hálózati) oldalon. Ha nem segít, folytatni a szekunderen.
(#) jakabm hozzászólása Márc 11, 2010 /

van egy videoton prolinc tv-m. ez egy újfajta müanyag dobozos siképcsöves televizio. kb 3-éves lesz vagy mult. namindegy a lényeg tegnap becsikozodot a képernyö fele viszintesen fölül csikos vola kép alul me normális. ez a jelenség kb 30-40 ms percig tartot. és utána jöt egy jelen ség automatikusan szét nyújtota a képet viszintesen! azota ez a probléma nemulik elégzavaro tényezö hogy igy nézni kb ,rtl,föliratbol az l-látszik! hatudvalaki segitsen!
(#) kadarist válasza jakabm hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Szia!
Mi a pontos típusa?
(#) Mormoghy válasza Mormoghy hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Kicsit (sokat) babráltam vele. Sajnos le ejthették vagy valami, a sorkimenő melett el van törve a panel amit javítottak. Átnéztem minden forrasztást, javítottam a gyanúsakat, látszólag minden jónak tünik. A hiba anyiban változott, hogy bekapcsoláskor, csak párnatorzítása van, de jó nagy. 10-15 perc alatt szép lassan mászik vissza, az utólsó kb 3 centit pedig vissza ugorja. Vajon még hol lehet a hiba?
(#) kadarist válasza Mormoghy hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Ilyenkor szoktam elővenni a hűtősprét és vadul elkezdem fújkálni különféle alkatrészekre.
Következő: »»   240 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem