Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nagyon egyszerűen meg lehet állapítani, hogy hogyan kellene működnie. Ha a hálózati kapcsolón van segédérintkező, akkor nem kellene bekapcsolnia a feszütség rákapcsolásakor, csak gombnyomásra.
Az a legnagyobb baj, hogy így írsz. De így a kutya sem fogja elolvasni, ezért választ sem fog írni rá senki.
Miért várod el, hogy találgassuk, - mit is akarsz mondani?!
Hali.
Olyan gondom van egy univesum tv-vel hogy standbyból nem akar elindulni.Ha indítani akarom akkor csak kattan egyet a hangszóró benne és annyi.Nem fűti a képcsövet ,és nem is próbálja.Diódák,ellenállások rendben,Az összes elkó cserélve,sorvég cserélve. Mi lehet a gond?Sorkimenő?
Üdv! Sormeghajtást nézted (nem sorvégfok)? Esetleg a táp nem bírja a terhelést, ezért leáll, amikor a sor indulna... Pontosan milyen universum, mert ez így még nem mond semmit (olyan mintha az autoszerelőnek mondanám, hogy rőnó , típus, sassziszám? Így nagyobb eséllyel tudunk segíteni.
ÜDV!
Segítség kellene! ORION T2190mtx készülékel küzdök. Már ami lehetséges volt kimértem,át kóndisztam az égész tápot, diódák kimérve.mégis a 112v nincs meg se a 18v.. Táptrafó lehet át szakat? Standbi led se él-!! Köszönöm elöre is segitséget! üdv..
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni hogyha a tvémen összevisza uszkálnak a szinek akkor milehet a baja. Elöreis köszönöm.
Szia.Nagy a valószínűsége hogy demagnetizálási gond van vele.Cseréld ki a tápban a PTK-t!
Üdv
Hali.Már mindent megnéztem rajta,de sajna még most is ugyanaz. universum ft7125
Szia!
Elviekben egy Finlux sassziról van szó.Bővebben: Link
Szia!
Így külön nem ismerem a TV-det, de általánosan ahogy én szoktam keresni a hibát azt leírom. Először, mielőtt bármit is kicserélnék, nyomon követem a feszültséget. A 220V váltó-300 egyen- egészen a táp IC-ig. Szerezd meg az IC kapcsolási rajzát. Mérd meg a tápot az IC-n, kb. 12 V. Ha egy pulzáló(4V-16V között ingadozik ütemesen) feszültséget mérsz akkor az IC jó. Ebben az esetben a tápegység szekunder oldalán van a hiba (zárlatos alkatrész). Tapasztalatból mondom, hogy még hibás táptrafóval nem találkoztam. Azt feltételezem, hogy a 112V és a 18V az együtt van. Ha van még kérdésed, akkor a kadarcsaba@freemail.hu elérsz. Üdv: Csaba
Sziasztok.
Arra lenne valakinek ötlete, hogy hidegen semmi, de 1-1,5 óra TV-zés után elkezd kicsit pattogni a TV , kis csattogások jönnek elő belőle, kb 5-10 mp-enként. Ez még mindig a thomson projektoros, nemrég cseréltem benne nagyfesz elosztót. Tudnátok ötletet adni. Bár most még megy , de már bosszant. Üdv.
Hali.A sorvég tranyón mennyi feszültségnek kell lennie?
Gondolom nem 3,1v-nak Valami nagyon nem frankó itt,de mi lehet?
138V-nak kell lennie. Ott van a rajzon minden érték.
A sorvégtranzisztor nem zárlatos ?
Hali.Cseréltem az sorvéget is,meg az összes elkót ami van benne.Átnézem mégegyszer.Esetleg ha valami eszedbe jutna akkor írj légyszi
A tápegységet ellenőrizd a rajz alapján. Primer oldali kondikat is cseréld. Lehet, hogy a táp-IC a rossz, vagy a start ellenállások a rosszak (12 kohm-ok Ru27, 28...) Egy jobb rajz:Bővebben: Link
Sziasztok!
Van egy SONY KV-X2981K típusú tévém és 6-ot villog. Azt kiderítettem, hogy a tuner és az I2C környékét kell megnézni. Forrasztási hibát nem találtam. Tudnátok ötletet adni? Köszönöm előre is. Imi
szia mi villog aképernyő vagy akészenlétiled?
a táp környékén tranzisztorok ott is mérjél
Halihó!
Van 2 db tévém, mind a kettő a természet nagyfeszültésének az áldozata lett (villám). Az egyik a következőt produkálja: Ha bedugom a 230V-ba, kattanik egyet mint a normális üzemmódnál, be akarom kapcsolni, de semmire nem reagál. Külsőleg az alkatrészeken hibát, égést nem találtam. A másik: Bekapcsolom, a képen amit ad a fekete-fehér "hangyák" helyett, fekete háttéren zöld "hangyák" futkosnak. Külsőleg itt sem találtam hibát, nagyon még nem méricskéltem semmit... Kérdés: Elsőnek a jobbik tévét akarom javítani, hol álljak neki? miket célszerű ellenőrizni? első ilyenem, hogy tévét próbálok javítani.
Sziasztok.Van egy silver schneider stv5290dpip es tv .A hibálya annyi hogy nem kapcsol be,Áramtalanítás után belehet kapcsolni van amikor teljes képernyő (világit)van amikor csak a fele ugy értem mintha egy 15" képe lenne csak.Méréskor a optocsatolónál mért volt 2.5V .És amikor odateszem a mérőcsúcsot bekapcsol a készülék. pt90
Még annyit, hogy kiderítettem, a képcső csattog, ahogy melegszik, ez baj lehet?
Sziasztok!
Nincs véletlen valakinek grundig pal dekódere? cuc1882
Szia!
Szokásos elkócserék a primer (hálózati) oldalon. Ha nem segít, folytatni a szekunderen.
van egy videoton prolinc tv-m. ez egy újfajta müanyag dobozos siképcsöves televizio. kb 3-éves lesz vagy mult. namindegy a lényeg tegnap becsikozodot a képernyö fele viszintesen fölül csikos vola kép alul me normális. ez a jelenség kb 30-40 ms percig tartot. és utána jöt egy jelen ség automatikusan szét nyújtota a képet viszintesen! azota ez a probléma nemulik elégzavaro tényezö hogy igy nézni kb ,rtl,föliratbol az l-látszik! hatudvalaki segitsen!
Kicsit (sokat) babráltam vele. Sajnos le ejthették vagy valami, a sorkimenő melett el van törve a panel amit javítottak. Átnéztem minden forrasztást, javítottam a gyanúsakat, látszólag minden jónak tünik. A hiba anyiban változott, hogy bekapcsoláskor, csak párnatorzítása van, de jó nagy. 10-15 perc alatt szép lassan mászik vissza, az utólsó kb 3 centit pedig vissza ugorja. Vajon még hol lehet a hiba?
Ilyenkor szoktam elővenni a hűtősprét és vadul elkezdem fújkálni különféle alkatrészekre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |