Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Spektrum-analizátor

Témaindító: (Felhasználó 518), idő: Okt 26, 2005
Lapozás: OK   9 / 21
(#) Ferkógyerek válasza kawabiker hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Szia!

A SWOB5 nem egy wobblerszkóp?
Azóta készítettem egy egyszerűbb, csak a spektrumanalizátor funkciókra szorítkozó tervet is.
Ebből a két szűrő és az oszcillátor is megépült, de a teljes áramkört soha nem raktam össze.

SA.png

(#) sardna00 válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Szia. Nem tudod véletlen az Attila86 féle spectrum analizátor nyák méreteit? Bővebben: Link

Nagy segítség lenne mert egy kedves felhasználó segít nekem kimaratni de nem tudjuk a méretét pontosan. Üdv.:András
(#) klemo86 válasza sardna00 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Fogalmam sincs, de nekem az nem túl szimpatikus azzal a rengeteg átkötéssel Amit én építettem meg, (pontosabban az alap) itt van PDF-ben néhány hozzászólással ezelőtt.
(#) dj.csont válasza sardna00 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /

Hali meg vannak pontos mérete nyáknak! És kin is van az oldalon írva csak körbe kell nézni Ki kell menteni nyákterveket rendesen kép mentése ként utána IrfanView -el meg kell nyitni ha nincs meg progi letudod tölteni szoftverbazis.hu ról és van magyarosítás is hozzá. Nos megnyitod a progival nyákot és bele mész a nyomtatás menübe ott beállítod nyomtatási méret: eredeti méret ( DPI alapján) és minden helyes méretben lesz ott!
(#) sardna00 válasza dj.csont hozzászólására (») Feb 4, 2010 /

Köszönöm szépen a segítséget. Megnézem h jó lesz-e ugy, de biztosan.
(#) dj.csont hozzászólása Feb 4, 2010 /

Figy csinálj egy próba nyomatást egyik nyákról egy sima a4-es lapra és ha a ic tok-nál lábak vagy ic-nél lábak passzolnak lyuknál akkor jó lesz amúgy meg biztosan jó lesz tapasztalat

Viszont most nekem van egy kérdésem valakitől aki-nek már üzemel ez Attila86 féle analizátor. A nyákokat meg csináltam foto eljárásos nyák készítéssel szóval minden hajszál pontos mind ha gyári lenne Ez az analizátornak mekkora maximális áramfelvétele úgy kb? Mert nekem van egy egyszerű 12 ledes szetero kivezérlés jelzőm és az maximálisan 400mA eszik meg. akkor ez kb jóval 2A felett van ?
(#) Kovidivi válasza dj.csont hozzászólására (») Feb 4, 2010 /

"És kin is van az oldalon írva csak körbe kell nézni" - bemásolnád, és/vagy leírnád, hogy hol nézzem? Köszi, Üdv!

" A nyákterveket hogyan nyomtassam ki hogy megfelelő méretűek legyenek?

Az általam közzétett nyákterveket számos módon ki lehet nyomtatni méretarányosan. Egy példa:

A nyáktervet az IrfanView nevű programmal nyissuk meg. Ez után nyissuk le a "Fálj" menüt, majd válasszuk a "Nyomtatás..." parancsot. Ekkor megnyílik egy ablak, ahol a "Nyomtatási méret:" résznél válasszuk az "Eredeti méret (DPIalapján)" opciót. Ez után kattintsunk a "Nyomtatás" gombra. Az így kinyomtatott nyákterv mérethelyes lesz.

Egyébként időrendben a "Kapcsolóüzemű előszabályozós, négydigites labortápegység"-ig minden nyáktervem 300DPI-s, az az után közzétettek pedig 600DPI-vel készültek. " by attila86
(#) Kovidivi válasza dj.csont hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Köszönöm! Így már nem lesz probléma
szerk: Irfanview kicsit szórakozott, de a WORD szépen kezeli.
(#) dj.csont hozzászólása Feb 5, 2010 /

Akkor valaki meg tudná mondani hogy menyi maximális áramfelvétele spektrum analizátor 2! már mint Attila86 féle. ??
(#) sardna00 válasza dj.csont hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Szia. Szerintem ez sem ehet többet olyan 8-900mA-nél. Max 1A amit felvesz. Itt egy kivezérlés jelző ic van, a multiplexálás miatt. Itt amik ugy többet esznek meg azok a ledek, és a sávszűrők. De szerintem nem olyan vészes a fogyasztása. Ha az enyém készen lesz akkor tudok neked konkrét értéket mondani. Üdv.: András
(#) klemo86 válasza dj.csont hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Nem sok, mivel nem világít egyszerre csak maximum egy oszlopnyi LED a multiplex vezérlés miatt, ezért is sokkal jobb, mint egy halom kivezérlésjelzőt építeni… Tehát: összes IC, plusz teljes kivezérléssel a ledsormeghajtó.
(#) klemo86 válasza sardna00 hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Az enyém 200 LED-es (még), és max kivezérlésnél 200mA
(#) dj.csont válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

oksa csak azért kérdeztem mivel ha az oszlopok világítanak akkor van olyan hogy egyszerre pl 40 led és van egy egyszerű tranzisztoros kivezérlés jelzőm 12 ledes és ha minden 12 világít akkor 350mA is meg eszik egy pillanatra mert múlt kor számoltam hogy lehet nem lenne jó táp előrelátáshoz egy 7805 mert az jobb esetbe 1,5A legnagyobb terhelhetősége vagy van erősebb is vagy esetleg lehet ebből kettőt párhuzamosan kötni. Vagy egyszerűbb ha egy 6-7V körüli trafót szerzek! és úgy is 1,2 esik gracen

Multiplexelt verziónál egyszerre csak egy oszlop világíthat az összes LED-jével, a kapcsolásból kifolyólag. Ugye ez úgy működik, hogy a kivezérlés jelző bemenetére egymás után kapcsolgatod a szűrőket, és ezzel egyidejűleg az oszlopokra egymás után adod a tápot (általában a tápot), így a legalacsonyabb frekvencia az elsőn jelenik meg, a következő tartomány a következő oszlopon, és így tovább. Ha leveszed az MPX frekvenciáját, láthatod is, hogy "hullámzik" a sor. Így csak annyit eszik, mint ha egy egyszerű kivezérlés-jelződ lenne (plusz pár műveleti erősítő, meg a kapuk - de az nem sok). Bőven elég hozzá a 7815 (én ezzel oldottam meg).
(#) dj.csont hozzászólása Feb 5, 2010 /

Nem úgy van legalábbis én úgy tudom hogy az egész 5v megy nyákra is ez van rá írva vagy csak elírrtad a 7805 öt??

Én nem ezt csináltam meg, 15V-ból dolgozom
Ebből van a műveletiknek a szimmetrikus 7,5V - elég az nekik.
(#) dj.csont válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Akkor ennek lehet még is más az áram felvétele. http://www.youtube.com/watch?v=0IumYugz8B8&feature=related ez video róla és itt van hogy egyszerre 50 led is világít. kétfajta kijelzésre képes: vonal ("BAR") - és pont ("DOT") kijelzésre. Csak ezért gondoltam.
(#) Attila86 válasza dj.csont hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Egyszerre csak egy oszlop, tehát legfeljebb 10db LED világít!
(#) dj.csont hozzászólása Feb 6, 2010 /

értés és köszi
(#) klemo86 válasza dj.csont hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Most mondtam, hogy egyszerre csak egy oszlop világít, nézd meg nagysebességű kamerával
(#) BestB válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Helo,
Szoval megepitettem az altalad tervezett spectrum analizatort es hat nem mukszik. Itt egy kis video rola. Szoval ahogy a filmen is latszik az a gond vele, hogy nem mukszik a 3-ik es a 10-ik oszlop, bar ez gondolom kontakt hiba. Viszont amit nagyobb gondnak hiszek, hogy a 7-es oszlopban alulror 6 db led folyamatosan vilagit es az utolso 3 sor a pirosak azok egyaltalan nem mukodnek. Bar amikor elesztettem a leiras szerint, a vezerlotesztnel a piros sorok is villogtak nem csak a legalso, gondolom mar az is gond.
Segitseget kernek. Koszi
(#) klemo86 válasza BestB hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Az oszlopok azért nem világítanak, mert a függőleges huzalozásnál van valahol probléma, a sorok meg azért, mert a vízszintesnél van gáz, rögtön a sor elején.
Az oszlop, ami valószínűleg teljes egészében világítana (csak ugye a pirosak most kiestek), ott max a kivezérlés (szerintem jel nélkül is), nézd meg annak a szűrőjét.
(#) BestB válasza klemo86 hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Es nem gondolod hogy a vezerlonel van valami gond mert a ledmatrix kulon mukszik, viszont amikor osszekottem csak a vezerlovel es adtam tapot, a felso sorok is villogtak, pont azok amelyek most nem mukszenek. Kezdo vagyok, nem igazan ertem ennel jobban, csak egyszerubb dolgokat szoktam utanepiteni. Kerlek segits, valahogy inditsam el, nagyon tetszik nekem.
(#) klemo86 válasza BestB hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Gyakorlatilag működik a cucc, ahogy elnézem. A lényeg: a sorokat a kivezérlésjelző hajtja, az oszlopokat a multiplexer. A sorok működnek, kivéve a pirosak: letört a forrasztás (vagy ilyesmi) már a sor elején - ha villogna néhány, és utána a többi nem, akkor tudnánk egyből, hogy hol. Az oszlopok is működnek, kivéve kettő, ott ugyan ez a helyzet a táppal, csak itt több lehetőség is van - vagy a kijelző paneljén, vagy valahol az őket kapcsoló tranzisztornál. Ami folyamatosan világít, az is működik, csak hurok van a szűrő művícéjénél, így akkor is világít, ha nem kéne. Ellenőrizd le az alkatrészeket, meg hogy nincs-e valahol zárlat.
(#) Attila86 válasza BestB hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Szia!

Konkrétran engem szólítottál meg de ne haragudj, jelenleg sajnos nincs időm sem energiám kideríteni hogy mi a hibája az áramkörödnek.
(#) klemo86 válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Valahogy csak összehozzuk, már én is kitanultam a dolgot, volt alkalmam tapasztalatot szerezni
(#) BestB válasza klemo86 hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Orommel hallom segitokesz akaratodat. Hala neked mondom is hogy mire juttam. Nos most mar minden oszlopom mukodik. Az egyik tenyleg huzalozas gond volt ahogy mondtad, a masik eseteben talaltam egy tranyot amely egyik laba osszeert egy masikeval. na most akkor meg maradt az az oszlop amely folyamatosan vilagit es a felsobb sorok, amelyek egyaltalan nem. Ezeknel viszont nincs huzalozas problema mert leelenoriztem, ezert is nem tudom hogyan tovabb. Ha van meg otleted akkor varom a konkret segitseget.
(#) klemo86 válasza BestB hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Ha a tranyó lábai zárlatosak voltak, akkor a soroknál nézd meg, hogy a LED-eké rendben van-e, illetve hogy a kivez.jelző egyben van-e még. És ellenőrizd a folyamatosan világító oszlopnak a sávszűrőjét alkatrészről alkatrészre.
Következő: »»   9 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem