Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Mivel a búgásod nem sztatikus eredetű volt” Nagyon tisztellek, mint embert és zenészt, nem vagy semmi ,de az a minimum szerintem, hogy értelmezd azt, amit írok. Azt írtam itt, hogy NEM elektrosztatikus (nem STATIKUS) a búgás, hanem máshonnan jön, szóval ha betette volna egy fémdobozba, ami árnyékol az ELEKTROSZTATIKUS/MÁGNESES jelenségek ellen, akkor is megmaradt volna. Mivel már nem búg, így a többi zajról füstöm nincs ,most, hogy hallottam egy mintát, kb tudom miről van szó. Alufólia kérdés a trafó szórás ellen zéró, azaz semmit nem véd. Miért? Mert az alumínium nem mágneses, az erővonalak útjában semmi akadályt nem képez, bár biztos én vagyok hülye..Ellenben az elektrosztatikus jeleknek nagyon is. A vas meg az elektrosztatikussal nem nagyon tud mit kezdeni, vagy inkább úgy mondanám nem annyira (mert rosszabb vezető, mint az alumínium) viszont a mágneses zavarok ellen kiváló. A fet es előfokozat áramfelvétele nagyon csekély, de itt is felhívnám a figyelmedet, hogy ennél a konkrét kapcsolásnál áramgenerátor a munkaellenállás, a differenciális ellenállása baromi nagy, szóval a tápfeszültség elnyomás elég jó. Bár már megint biztos én tudom rosszul..És épp azért, mert az nX100uA-nX1mA tartományban van a tápáram, és a tápfeszültség is relatíve nagy, a nagy tápfesz elnyomás mellé még egy RC kör a tápba semmiképpen nem fog ártani, 20V helyett, hogy 18 vagy 16v a táp, nem fognak ártatlan pingvinek elpusztulni. Ellenben az több kOhmot is jelent, ami egy 100µF es- JÓ minőségű elkóval a legzajosabb tápot is elnémítja. Szerintem.. Azt kérném Jama kollégától, hogy zárja már rövidre a bemenetet, úgy mit mutat most. Ha akkor is megvan ez a zaj, akkor lehet ujjal nyúlkálni egyes pontok felé, pl főként gate-ek felé, mert ott vannak érzékeny, nagyon nagy impedanciás pontok. Ha erősödik a búgás, akkor azokon a helyeken szedi össze, ha nem, akkor más jellegű a zaj. Arra esetleg valaki gondolt már, hogy a kolléga, ha jól emlékszem egy laptoptáppal hajtja, ami akár kapcsolóüzemű is lehet, a táphidegítő kondi meg nem tudja kipufferelni a magasabb frekis szemetet? Csak egy tipp..Betennék párhuzamban egy kisebb kondit is, esetleg kerámiát 100nF nagyságrendben. Amiben egyet értünk, az a jó árnyékolt kábel a gitárhoz és itt felhívnám mindenki figyelmét, hogy nem csak ott, a gitárban is. érdemes belekukkantani, az én SG-m ben olyan szégyenletes volt a vezetékezés, hogy elszégyelltem magam a kis kínai helyett, aki rabszolga munkában 1 dollárért csinálta. Persze napi bérről beszélünk.. Zsolti
Szia!
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy a torzítása nagyságrendekben annyi -e mitn a felvételen. Egy hangminta sokat segítene eldönteni, hogy jó e az áramkör és ennyi, vagy valami nem oké.. Zsolti
Sziasztok egy Distortion és Overdrive torzítót szeretnék készíteni ehez kellene kapcsolási raj tudnátok segíteni?
Szerintem többen is azt fogják javasolni, hogy építs egy Dr.Boogey-t
A topik legutóbbi oldalain, bőven találsz róla infót, hangmintákat, linkeket, egyebeket.
Na ittvan vonalbemenetről közvetlenül a minta. A Gain és a hangerő poti is maxon és a húrt se kíméltem XD
Csao.
Érdekes, ma délután cimbi regentje is hasonlót produkált, pár sör után megtekergettük a potikat (nem kicsit rángattuk, remélve hogy régi szenes.. . ) + megrángattuk csatikat) és rendbe jött. Tuti nincs valami forrasztási gebasz ? (nekem egy DoZ egyszer láthatatlan forrasztási hiba miatt sz@rakodott ... ) Amúgy meg csinálj Bugit !
halli!
Kösz a választ! hát mégegyszer átnézem deha nemtok vele micsinálni akkor kuka XD Ez a Bugi ennyire jó?XD mennyiből lehet kihozni kb.?
Most nézegetem az oldalt amit linkeltetek. A layout láttán megnyugodtam, hogy van és nekem kell kínylodni vele Szerintem keresek valami jó webshopot (a hestore nemjött be) és megrendelem hozzá a cuccokat
Pénzben nem sok, de időben kb, amennyi van rá
De nagyon megéri vele foglalkozni, fuzzos dolgot is lehet vele alkotni szerintem
A boogie jó minőségű kondikkal kijött nekem 5000-ből a ret-nél. Doboz nincs benne.
kishq? légyszives teljes oldalcímeket irjatok!
Bővebben: Link
ittene, meg lomex jó tud lenni néha, onnan a dobozt!
Csao.
Bontottam ma egy fél marék drazsé kondit, lehet belepiszkálok a bugiba
Ez már fél siker! Jöhet az alkatrész rendelés. azt hiszem megőszülök mire összeíroma rendelő listát!
Grat Mester!!!
Sok sikert a cucchoz Zsolti
Hello!
Ezek jó alkatrészek, érdemes velük építgetni. Én most elhatároztam, hogy erőlködő után valami low cost dologba kezdek, lehet meghekkelem én is a boogey modomat egy crunch csatornával, a hangszínbe annyit piszkálok, hogy a közép kapcsolható lesz ,min/közép/max helyzetbe, a mély meg min/max kapcsolóval, magas csuton (nálam nagyobb ugye a 3ik fokozat kondérja, kell a max magas) és a presence-et meghagyom amolyan hi-cutnak.A 2 csatornán gain, meg ez a kör, külön hangerővel is. Lábkapcsolós váltás a cr/lead között, meg egy a true bypassnak relével persze. A végére meg egy zajzár. Kb így fog kinézni.. Zsolti
Na meg mutatom hogy milyen hangzást szeretnék elérni
nézzétek megy ilyen hez kellene torzító ezt a hangot akaromBővebben: Link
Hello!
Ds-1 et ajánlom ilyesmihez, tonepadon van hozzá minden. Zsolti
Ds1, kihajtott cső, vagy ds1 szerűség, előfokon gain megkenve. Bár nem igazán vágom a hangokat, de nyaki hangszedőnél szebben szólna, öblösebben, ami véleményem szerint kell az ilyesfajta dalokhoz.
VÁHHÁÁÁÁÁ
És igen (egyre gondoltunk, ez nekem jó)
Köszi mindenkinek a segítséget de nem igazán értem hogy mért három alkatrész lista van meg pl egyiken sincs rajta hogy a Q1 Q2 Q3 alkatrészek milyen értékűek
Hali!
A nyák úgy van tervezve, hogy 2 IC belemenjen, egy SIL tokos, meg a DIL. Attól függ, milyet szeretnél betenni. Első oszlop Common = mindegyikben közös Második oszlop = TA7136 IC esetében (nem gyakori IC) Harmadik oszlop = TL072 vagy hasonló dil tokos dupla opa Tranzisztorok 2N5088 (transistors sor alatt). értékük nem kritikus, bármilyen BC NPN tranyóval helyettesíthető,de azért lehetőleg nagy bétájúval, csak a lábkiosztásra kell figyelni. Remélem tudtam segíteni. Zsolti
Rövidre zártam semmi, csend van, viszont megint búg és ha közelitek a kezemmel a volume potihoz meg hangosabb, pedig reggel nem produkálta ezt, és mar nem értem mi a gubanc.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |