Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlök mindenkit.
Van egy Sony Trinitron Multiscan E220 CRT monitorom. Néha magától is, vagy ha más teljes képernyős alkalmazásra váltok akkor a kép összeugrik a bal és jobb oldalt egyaránt négyzet alakúra. Onnan gondolom hogy nem szoftverhiba, hogy egy erős ütés a monitor oldalára rendbehozza. Ezt vajon mi okozhatja? A monitor elég idős már vagy 10 éves.
Hello!
Nekem is a kezembe akadt a munkahelyemen egy-két FSC XE17-es moncsi. Az invertere ezeknek azonos pár itt feszegetett típuséval (FSP043...xxxxx). Elég sokat meg is javítottam, ugyanis nagyrészt csak az inverteren szoktak elszállni az elkók, meg 1-2 esetben a 220-as puffer. (Legalábbis az eddigiek nem produkáltak olyasmit, amit itt a fórumban páran leírtak...) Viszont most olyan hibásat kaptam, aminek a tápjában a DMO565R halt meg, ezt cseréltem, de a kapcsolóüzemű rész trafójának (a nagy sárga trafó a tápon) szekunder oldalán már nem mérhető semmi fesz... a primeren szépen megvan, és a szekunder oldal tekercsei is sincsenek megszakadva. Valaki tud esetleg valami ötletet? Sajnos nem vagyok otthon kapcsolóüzemű tápokban ![]() Vagy ha valakinek van ilyen monitora törött kijelzőve pl., akkor abból szívesen megvenném a táp-inverter nyákot! Köszi előre is!
Sziasztok!
Probléma a következő (Samsung sync master 920N) Egyik pillanatról a másikra olyat csinált, hogy bal oldalt függőlegesen fél centis sáv sötét, de átlátszó lett. A sorok olyanok, mintha folytatódnának, csak elég halványak, ezáltal csupa csík a képernyő. Annyira nem zavaró, de elég hirtelen jött, és nem tudom mi lehet a baja. Szerintetek?
Szia!
Egy Samsung SyncMaster 510N került hozzám korábban, de félre volt téve ugyanolyan hibával, amit leírtál. Ebben is az ominózus SEM2004-es inverter IC van, de csak egy trafó a két CCFL-hez. (Ezen sem segített a teljes garnitúra kondicsere sem). A trafó szekunder áramköri tekercse 430 Ohm körül van Arra lennék kiváncsi, jutottál-e valamire azzal a monitorral a javítását illetően.
Sziasztok! Az a problémám, hogy van egy Targa 19-es monitorom, és teljesen véletlenszerűen(néha perceken belül, néha órák múlva) kikapcsol, a zöld led is elalszik. van hogy azonnal visszakapcsol, van, hogy néhány perc mulva.Ha megnyomom a bekapcs gombot 2x akkor visszakapcsol. csatlakozókat néztem, átforrasztottam, vajon miért csinálja?
Szia!
Ne csak a csatlakozókat forraszd át, hanem a tápegység összes forrpontját.
Ott is mindent átforrasztottam, a kondik is (szemre tökéletesek) nem puposak. lehúztam a vezérlő nyomógombok csatlakozóját, és azóta tökéletesen megy. Nem igazán értem ezen a panelen 5 nyomógomb van és egy kétszínű led, ezen a panelen mi okozhat problémát? mindjárt újra csatlakoztatom és kíváncsian várom, mi fog történni.
Visszaraktam fél perc mulva a ki -be kapcsolgatás elkezdődött. újralehúz azóta semmi. végülis igy ha nem akarom állítgatni a monitort tökéletesen mükszik.
de boszant hogy mi okozza, végigméregetem ezt a kis panelt- kábelt. (ha rá van dugva és épp üzemel a monitor minden nyomógomb és a led is a funkciójának megfelelően működik)
Akkor egyszerű a hiba
![]()
Ez a szi...s hibát. a Ki-Be kapcsoló nyomógombján 1,1Mohm ot mérek holott szakadást kéne.
Köszi! kicserélem szerintem ez volt a baj! ![]()
Köszi! kicseréltem, tökéletes lett, a gomb volt rossz.
Sziasztok
Szert tettem eggy Albacomp 17" LCD monitorra Hibásan került hozzám azt mondták működés közben egyszercsak elment a kép minden fekete lett és a bekapcsolt állapotot jelző zöld visszajelző Led pirosra váltott. Tudnátok segíteni mi lehet az oka? Válaszotokat előre is köszönöm
Szia!
Szétszedted már? Ha nem, akkor óvatosan pattintsd szét a házát a csavarok kioldása után.
szia épp most szedtem szétt ebben a pillanatban
![]()
Nézzünk bele. Lehet, hogy egyből meglátod a hibás alkatrészt.
hát van benne 3 panel az eggyik a gombsoré.1 panel amibe bemegy a VGA jel a táp meg abból megy ki a 2 hangszóróhoz még ebböl sok kábel megy a képhez meg megy átt eggy másik panelhoz amiből 4 csatlakozás megy a képernyőhöz.sajnos nemnagyon értek hozzá de csinálok rólla képet úgy többet látsz
Na itt vannak a képek remélem valamit segít
Látom, külső tápegysége van. Hány voltos? Leadja feszültséget akkor is, ha rá van kötve a monitor?
12V és leadja mivel világít a LED. ha igy gondolod
Műszerrel mérd meg a feszültséget, terhelés mellett (monitort rádugva)!
bekapcsolom VGA jel nélkül pirosan világít és ha nagyon megnézem a monitort akkor amikor elalszik a led és villog akkor kicsit bevillan de fényt nem látok csak gondolom akkor vált átt No Signálos jelzésre és azért látom. ahogy így olvasgattam a topikot a világitása nem működik szerintem. Te hogy gondolod?
Ha látod rávilágítva a kijelzést akkor háttérvilágítás probléma lesz! Az inverter trafók szekunder tekercseit kell megmérni legelőszőr Ohm mérővel!
már eben is kételkedem mert attól még bekéne villannia a zöld LED-nek hogy kapja a jelet hogy a háttérfény kiment belölle nem? sajnos ma már nemtudom lemérni mert elvitték a müszerem.
![]()
Na már magamat is nagyon bekavarom meg szerintem téged is. Neharagudj csak nem nagyonértek hozzá. de most jófénnyel világítva amikor bekapőcsolom látszik hogy kijön 1 kis négyzet benne valami szöveggel aztán eltünik és villog a piros fény
sziasztok ha valakit érdekel az az Albacomp LCD monitor amivel az előzőek során szó volt.jelezzen.Én sajnos nem értek hozzá.
![]()
Meg kell nézni,kap e tápot 12V-ot az inverter.
Ezután a trafót kimérni,nincsen megszakadva.Ugyanis ez áll.elő a nagyfesz.t a háttérvilágitásnak. Kivétel hogy ha Oled kijelzős a monitor.
Üdv!
Mi lehet a probléma a monitorommal, ha ez jelenik meg a képernyőjén? ![]() Kösz előre is!!!
Próbáltam leszedni a hátlapot de nem sikerült. Hogy kell? Nagyon nem akar lejönni. Utána megint bekapcsoltam most azt csinálja hogy 2-3 mp-ig megjelenik a kép utána elsötétül. Amíg van kép, hallható egy fura hang mintha szikrázna belül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |