Fórum témák
» Több friss téma |
Csao.
Esetleg lehetne a gain : túlvezérlés, annak elég technikai hangzata van és megfelelő elnevezés a funkciónak
Hali!
A következő a dilemma. Nagyon vintage a funkció. 2-3as állásnál még kvázi tiszta, innen kezdd mocskosodni, aztán fenn, feles állás felett betorzul nagyon. Namost a túlvezérlésben benn van, hogy "túl", szóval már egy kihajtott állapotot feltételez. Az inkább az "erősítés II." potimnak lenne jó név. Még gyötrődök rajta egy pár kört, de köszönöm szépen a tippeket! A hang király, nekem speciel jobban bejövős, mint a dinamikusoké. Sokkal kiegyensúlyozottabb a hang, sokkal szélessávúbb, de persze semeddig nem tart hozzá tervezni egy apró szűrő hálózatot alul áteresztőből, meg egy kiemelhető szűk sávú mélyet, amolyan "közelítési effektus" szimulációra. SM57es adatlapján látható az átvitele, akár azt is lehet, mert az elektrét elég egyenes. Persze közel sem lesz olyan hangja, de egy 60 forintos kapszula, meg 300 forintos áramkörtől ne is várjunk egy 30 ezres hangot Meg az sm57 az cardioid ez meg omnidirekcionális, de úgy vettem észre, csak gitár felvételekor nem téma.. Zsolti
Csao.
Előerősítés, meghajtás, vagy csak simán vezérlés. Igazából nem nagyon lehet rá szót találni szerintem, ha lehet akkor is csak egy hasonlat jut eszem helyébe , gőzpöfögészeti tovalöködönc
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem hogy az árnyékol kábeleknél a külső árnyékolást minden esetben rá kell kötni a földre?
sziasztok szeretném segítségeteket kérni.Van 1 régebbi Ibanez gitártorzítóm és valamiért nem működik.volt már elektronikusnál aztán visszakerlt jó volt kis ideig aztán megint semmi. Áttvolt benne hidalva 1 vezetékdarabbal azthiszem 1 tranzisztor.sajnos nem nagyon értek hozzá de fekete 3 lábu felülröl nézve majdcsak félkör alakú szthiszem tranzisztor na annak a két szélső lába volt átthidalva.Tudtok segíteni hogy az miért volt és hogy most mi okból nem szól? Válaszotokat előre is köszönöm
Hát ez jó kérdés így látatlanba...
Mivel az Ibanez pedálok általában nem true bypass-osok ez talán egy kapcsoló fet lehet, vagy egy illesztő (emitterkövető) fokozat tranzisztora a bemeneten vagy a kimeneten. Kéne a pedál típusa meg egy kép a panelről, hogy pontosabban meg lehessen határozni, akkor tudok kapcs. rajzot keresni. Amúgy ezekhez minden alkatrész beszerezhető, nem értem miért kellett bármit is átdrótozni benne.
Kivéve, ha pl potiban használja, ahol a hideg pont a földön van, vagy valami fix potenciálos és a hideg pont egyben az árnyékkal meg is oldható. Mivel ott áram aztán egyáltalán nem mondható, hogy sok folyik, ezért nyugodtan használható árnyéknak.
Ha csak egy árnyékoló szálnak akarja használni, akkor egyik oldalon csak, az esetleges hurokok elkerülése végett, nem fontos földre, akár a féltáp is lehet effektekben pl, valamilyen fix DC feszültség, de azért ne 300V legyen, mert a szigetelés nem tuti, hogy bírja A földelést célszerű mindig a "generátor" oldalon elvégezni, tehát ott földelni, "ahonnan jön" a jel. Zsolti
Töltök fel pár képet a pedálról de sajnos típusszámot nem tudok mert volt oly kedves az előző tulaja hogy lefestette kalapácslakkal a vonallal jeleztem hol volt átthidalva.sajnos nem elég jó a kép de remélem valamit tudtok segíteni.
Hello!
A tranzisztoron van valami felirat, jelölés? Írd le azt, az hátha segít. Bár valószínű, hogy a kapcsoló jfet lesz, azt lehet kb "büntetlenül" átkötni, mást én sem tudok elképzelni. Zsolti
szia a tranzisztoron ez a felirat van K118 02 0H ennek az eggyik lába ami kapcsolatban áll eggy ellenállással onnan volt hidba eggy márik "ellenállás" szerintem mert zt nem tudom mi sajnos kis réz színű átlátszó réteggel ezüst és bordó csikkal.
Ati
Az pedig egy NPN tranyó lesz. Igazából nem hiszem, hog csak úgy át lehett volna kötni, be kéne azonosítani a torzító típusát, aztán egy jó képet közelebbről előről és hátulról, alkatrész/forrasztás oldalról.
Úgy lehet aztán többet mondani, de szerintem egy multiméter akkor is kelleni fog, megnézni hol milyen feszültségek vannak, az mondana a legtöbbet. De azt már csak rajz alapján érdemes. Zsolti
Hello. Lehet jfet is, ha 2SKk118 as, és azt hiszem megtaáltam a kép alapján kb ez lehet:
Bővebben: Link CM5 valami metál pedál. Megnézem a rajzot, pár pillanat Metálos pedál egyébként? Zsolti
Igen Metálos a pedál akkor ez a kapcsolási rajza? Köszönöm az eddigi segítségedet.ha valamiben tudsz még segíteni örömmel venném
A panelen jelöli a tranyót Q? -vel? mert általában egyezni szokott a kapcsrajz meg a feliratozás.
Zsolti
igen jelölve van Q3 .ezzel segítettem valamit? de nézem én is a kapcsrajzot.hátha rájövök meg műszerrel mérem
Hát, ha ugyanaz a q3 van a panelen, mint a rajzon, akkor ez az effekt folyamatos jelleggel bypassolva van.
A tiszta gitárhang átmegy rajta? A led világít, ha átkapcsolsz? zsolti
a ledet épp mostfogom forrasztani mert elengedett a kábel a penelról de eddig nem ment átt rajta semmi
na beforrasztottam a LED et de hiába adom neki a feszültséget nem világít a ledet leellenőriztem az működik. Most visszaforrasztom azt az átthidalást ami benne volt hátha igy lessz valami
Hello Mester!
Szöget ütött a fejembe az a gondolat, ami a felvételed kapcsán jutott eszembe, hogy csinálok egy áramkört, ami szimulálja egy hangszer mikrofon átvitelét, meg a közelítési effektus is benne van, amolyan potival állítható mély kiemelés, persze ez nem egzakt és korrekt modellezése a jelenségnek, csak inkább amolyan "kíváncsi vagyok mi lesz belőle" dolog Teszek bele egy kapcsolót is, hogy szűrő ki/be aztán csinálok felvételt holnap. Most kezdem a nyákot vasalni, remélem össze tudom majd kaparni a szükséges alkatrészeket is, holnap összerakom és meglátjuk mi lesz az eredmény. A regent15 öm doboza kiváló lenne felvételre, most jutott eszembe, hogy van egy a pincében, csak sajnos beteg a kimenője, de csak a hangszóróját használnám úgyis Jópofa 12"es RFT hsz. Na, ha lesz fejlemény, jelentkezek.. Zsolti
Szia!
Nézd át jobban! A panel alsó vagy felső részén esetleg nem látható mégis a típusa? CR5 vagy TM5 ? (Ezek voltak itthon a közismertebbek, persze bármelyik másik is lehet.) Innen a Soundtank 5-ös szériából valamelyik betűjelzést, azonosíthatod be. Illetve a pedál alsó lemezén, ha megvan rajta a felirat. Ahogy láttam, talán mindegyiknek megvan a kapcsolási rajza.
Az a helyzet hogy ahová az ellem menne azt hiszem az megy oda az a fedlap nincs meg és iugy nem tudom beazonosítani
egyedül ez szerepel a hátulján ami esetleg segíthet
SL-CHU-0101A serial 042434
Biztosan 2SK118, ezekben mind az van.
BF245 is jó helyette, csak a lábkiosztása más. Kicsit homályosak a képek, így elég nehéz eligazodni.
Hello!
Megjöttem a miki szimulátorommal, úgy néz ki a dolog, hogy diy elektrét miki -> szimulátor panel -> line in -> rögzítés gitár rig-ben: kis reverb. Erősítő a készülő fejem, sem hangszín sem gain változtatás nincs a 2 egymást követő felvételen, csak a miki áramkörében van változás. Kérdésem: a két hang közül melyik jobb szerintetek? Ismét egy kis közvélemény kutatást tartanék , Bővebben: Link Zsolti
Csao.
Az első kicsit részletgazdagabbnak tűnik, a második talán kicsit mosottabb, középhangsúlyosabb, jobban érződik rajta valami emuláció féle. Személy szerint talán a másodikat találom hosszú távon hallgathatóbbnak, de az esőnek is simán lenne nálam létjogosultsága. Ez az erősítő nagyon frankón szól ám !!
Hali!
THX, ezen még a mély kiemelő funkciót nem alkalmaztam, majd délután hozom fel a normális dobozt, azon leszek majd nagyon kíváncsi. Majd próbálok valami normálisat felvenni, kíváncsi leszek a többiek véleményére is, érdekes tanulság eddig! Köszi! Zsolti
Tényleg jó hangja van a cuccodnak! Rengeteg különbséget nem hallok, de az elsőben mintha több (és tisztábban kivehetőbb) lenne a magas és személy szerint nekem az jobban tetszik.
Sziasztok!
Van nálam javításra egy Vermona Phaser 80 tipusú nemtudommi. (valami effekt izé). Ahhoz hogy megjavítsam, tudnom kellene hogy egyáltalán mit is kellene csinálnia és ki is kellene próbálni. Erősítő javításhoz vannak műszereim, még egy elektromos gitár is akad (fateromé), de amíg nem tudom hogy milyen bemenő jelre, milyen beállításokkal (4db poti) milyen kimenetet kell produkálnia, nem tudhatom hogy jó-e. Valakinek van valami ötlete? Ilyen ketyeréről van szó. |
Bejelentkezés
Hirdetés |