Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   82 / 316
(#) ZSozsóó válasza witti hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Köszi!

Igazából nem is volt célom a drasztikus beavatkozás, csak az egyenes átvitelre ráültetni egy hangszer miki átvitelét, amolyan kíváncsiságból.

Cuccról annyit, hogy a felvételen kaszkádban van éppen, 2 gain potival, ilyenkor az első gain amolyan prezenc gain, a másikkal lehet odalökni, keményíteni. Hangszínben a mély le van húzva kicsit, a magas és a közép fel 3/4 körül. Sima klasszikus tone stack.
Nem a pokolok kénköves gain-ja, most csak próba csövek vannak benne, de a végleges csövekkel hatalmasat szól. Sikerült elég jól kihangolni a csövek karakterével és meglepett, hogy első csőnek pl egy olcsó JJ jött be, de a többi pozícióban Tung-sol 12ax7ek vannak. Érdekes

Köszi az észrevételt!

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza bodgabo hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Szia!

Nevéből ítélve ez egy fázistoló, aminek sok paraméterét tudod változtatni. Mi a baja? Miért kell javítani, mi a hibajelenség. Keresni kéne egy kapcsrajzot is hozzá, bár valószínű jFetes fázistoló lesz, vagy még a németekből kinézek egy nagyon precíz ldr-es dolgot. Mesélj róla, mi a hiba

Zsolti
(#) kefe13 hozzászólása Márc 14, 2010 /

Csao.
Vettem föl a tremolóval kis hangmintát, hátha valaki kedvet kap hozzá. Sajnos droid Palik belehallatszik, meg csörög a gitár is a lehangoltság miatt, de szerintem szép hangokat lehet vele kiügyeskedni
A kapszulás miki, CR10 majdnem tiszta hangja, nyaki hangszedő ami zajos
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Hali!

Teljesen jó, nagyon ügyes kis tremoló, nekem személy szerint tetszik.
Megtetszett az elektrét hangja? Érdekes lenne egy elektrét/dinamikus összehasonlítás, vagy esetleg keverni a kettőt!
A cr10 hangjának is jót tett a sörös ellenálló az tuti, nagyon jó kis konfig, de tényleg, egyben van a hang.
Az enyémmel kapcsolatban annyit, hogy az első volt az emulált hang Igazából azért is nem írtam, kíváncsi voltam melyikről mi a vélemény.

Zsolti
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Hi
Igen megtetszett, meg ennek van talpa legalább nem kell kiékelni Jut eszembe, most a soros ellenállat ki van kötve ! Ez a kombó alap hangja. Az összehasonlítást megejtem ma ha nem felejtem el én is kíváncsi vagyok Arra mikrofon illesztőre kíváncsi lennék, ha megosztanád örülnénk.

Na, akkor ezt az ellenállást behallottam De sebaj, jól hangzik így is nagyon.
Áramkört megmutathatom, de egyelőre még tesztelgetem, a mély kiemelés még nem úgy működik ,ahogy szeretném, utánajárok

Zsolti

Csao
Összehasonlításképp megpróbáltam valami értelmeset benjozni mindkét mikrofonnal, felállás ugyanaz mindkettőnél, a kombó s a bugi is ugyan azon a preseten, a miki helyzete is ugyanaz. A dinamikus jóval érzéketlenebb, de a felvétel ugyan azon a hangerőn történt. Sound forgban a kapszulás +6 db volumét kapott, még a dinamikus 20 decibelt. Természetesen semmiféle utómunka a szintemelésen kívül.
A gitárjátékom kritikája természetesen mellőzendő

Hali!

Jól hallatszik a különbség a kettő együtt szerintem zsivány jó hangot adna. Csak egy egyszerű keverő kérdése, egyik az elektrétnek adna feszt a másik a dinamikust fogadná, előerősítő hozzáadásával. 5 perces kapcsolás, szerintem van benne ráció.
A kettő arányának és orientációjának beállításával szerintem profi hangzást lehet elérni.

Köfi az összehasonlítást

Zsolti
(#) jampi válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Hello Zsolti!
Egy peavey tko115-öt kellene megreparálnom, végtranyói:SJ 73100 és SJ83100. Mivel tudnám ezeket helyettesíteni?
Tip.,van: MJ15011- MJ4502 - MJ802? ki tudna segíteni?
A kacsolási rajza megvan:

Ha dinamikusnak mondjuk 10 - 25 db állítható emelést adnánk az áramkörben, egy házban jól megtervezve bele lehetne pakolni. (ugye te is fetes dologra gondolsz a dinamikusnál? ) Esetleg némi állítási lehetőség a vételi szögnek mindkét mikinek, nem egyszerű de megoldható szerintem. Kereskedelmi forgalomban van ilyen ?

Én egy "3ik kezet" használok miki állványnak Nagyon bulis kis átalakítással szerintem megoldható hogy komoly legyen. Vagy lemásolni egy masszívabb szerkezetben, egy jó esztergályos/ marós kérdése szerintem, meg némi kreativitás
Lehet fetes, műverősítős, tranyós, szerintem mindegy, az a kérdés, mennyit akarunk még itt színezni.
Ha érdekel, tervezhetünk egyet..

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza jampi hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Küld el a végfok rajzát, szerintem sokat segítene, abból kiderül kb mit kell tudnia. Szerencsés esetben a meglevő tranyóid jók is lehetnek bele.

Zsolti
(#) frissadam hozzászólása Márc 14, 2010 /

Valaki tud nekem ajánlani egy jó hangú kipróbált zajmentes IC-s torzító kapcsolást?
(#) djscofield hozzászólása Márc 14, 2010 /

Köszönöm mindenkinek aki segített nekem sajnos még nem tudtam kipróbálni mert megbettegedtem.
(#) kefe13 válasza frissadam hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Kérdés, milyen hangot szeretnél ?
(#) jampi válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Megprobáltam felrakni, túl nagy nem vette be.Privátban elküldöm.

Hali!

Mikin hangoltam, kicsit több lett a magasa, de így nem nyomja el a mély. Két szélső állapot hallható a felvételen, minimum mély a mikin meg maximum, kb 1:20 körül tekerem át minimumról maximumra, hallható is a tekergetés
Képen látható a beállítás, azt bánom, hogy a tiszta/mocskos hangzásnál nem adtam rá a mélyet, de majd legközelebb.

Bővebben: Link

Gitárjátékot nálam sem kritizálni! Böhm 8Ohm os hangszóróját használom, ez már jobban szól, mint a hifi Tesla

Zsolti
(#) bodgabo válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Vidéki rokonoknál vagyok és sajna hozzájuk is több kézen keresztül került hozzám (a gazdáját nem is ismerem), ezért csak annyi infóm van róla, hogy meg kellene javítanom
Lehet hogy kérek egy csavarhúzót és belekukkantok, mert engem is érdekel, képeket majd otthon tudok róla csinálni. Még semmi doksit nem találtam róla a neten.
(#) ZSozsóó válasza bodgabo hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Hali!

Én is keresgéltem, de zéró az általam talált infó..Majd meglátjuk, érdekelne, hogy mi a baja Mert abból már többet lehetne mondani, hogy merre érdemes keresni a hibát. Aztán lehet csak vezeték szakadás, bizti kiégés vagy egyéb triviális, de bele kell kukkantani valóban.

Zsolti
(#) bodgabo válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Na, nem bírtam magammal és belenéztem, sajnos előttem más is (szekunder oldali bizti "megpatkolva"). Van egy darab integrált áramkör (TCA350Y, valami késleltető, de semmi használhatót nem találtam róla), néhány "D L7 C39" és egy egy "EKO C 37" feliratú,
valamint néhány, négy színes pöttyel (kék-sárga-zöld-narancs) jelölt TO-92 tokozású -gondolom- tranzisztor és ellenállások, kondik hada. Érekes még a két párhuzamosan, egy irányba kötött germánium tűs dióda. Torzírókban ellentétes irányba kötve szoktak, inkább szilícium diófákat alkalmazni...
Holnap este már méregetni és fotózni is tudok...
(#) jampi válasza jampi hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Megpróbálom újra!

Peavey.pdf

(#) ZSozsóó válasza jampi hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Hello!

Ha jól látom, akkor ez jó hír. Mert itt csak bufferként viselkedik a végtranyó, szóval a lényeg, hogy bírja a helyettesítő az áramot, meg a disszipációt. Szóval parasztosan kifejezve "egy hasonlóan böszme tranyóval helyettesíthető" A tokozása ,ha kb azonos, akkor jó lesz bele. A kivezetés nem tudom hogy van, nyákos, vezetékes, de célszerű a panelbe rövid vezetékkel bekötni az új tranyókat, némi zsugorcsövet bevetve a tranyó lábakra.

Remélem tudtam segíteni. Először persze ne full tilton próbáld ki

Zsolti
(#) frissadam válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Hát ha már így lehet válogatni , akkor megnéznék pár kapcsolást és az alapján döntenék. Egyébként meg valami finomabb sima torzítás minden extra nélkül. Nem kell agyontorzított kásás hevi póver hárdkór metál. Valami finomabb egyszerűbb letisztult hangzásra gondoltam. Talán sikerült leírnom
Kösz előre is a segítséget.
(#) krieggger hozzászólása Márc 15, 2010 /

Hello!
Úgy látszik túl nagy fába vágtam a fejszémet, mert eddig egyik torzító se működött rendesen amit megépítettem. Először a Soldano Superchargert akartam megépíteni de zajos és vékony hangja volt, aztán megpróbáltam a JCM-800 előfokát lemásolni, de ez is zajos volt. Most összeraktam a Soldano 1. fokozatát de a zaj még mindig megvan. Nem tudom honnan van ez a zúgás a kimeneten. Az anódfeszültség szűrve van, ahogy az a Mashall-nál megvan oldva 10k-s és 50µF-os elkóval. A fűtést próbáltam AC és DC-vel, változást nem hozott. 1 fokozatnak nem lenne szabad ilyen zúgást produkálni. A kapcsoláson feltüntettem pirossal hogy mennyi feszültséget mértem a kivezetéseken. Direkt átépítettem a jack csatlakozókat hogy rövidebbek legyenek a jelutak, a jel árnyékolt kábelen megy a jack-től a csőig, a szűrőkondikat próbáltam minél közelebb vinni a csőhöz, hogy útközben ne szedjen össze zajt de így sem jó. Tudnátok segíteni hogy mit nem csináltam jól?
(#) kefe13 válasza frissadam hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Válogass :
A másodikban találsz hangmintákat is.
(#) jampi válasza krieggger hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Írd le, mit hova kötöttél a csőlábaknál! Mert ez egy negyon egyszerü kapcsolás ,de ezt is el lehet rontani.
A 270 volt körüli anód feszt soknak találom.
(#) ZSozsóó válasza jampi hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Hát igen, ahhoz, hogy 220kOhm anódellenállás mellett ott 270V legyen...iszonyatos tápfeszültségnek kell lennie.

Krieggger:
Ami alapvető hiba, hogy tedd közelebb azt a szerencsétlen csövet a potikhoz meg a bemenethez. Elfért volna az oda is. Inkább a tápfeszültség "utazzon" ami többszáz V és állatira zavarérzéketlen úgymond, mint akár árnyékolt kábelen a pártíz-száz mV os jel vagy már az erősített jel is akár.

Fűtés az nem játszik, lehet ac/dc is, nekem most ac van, de szerintem soha többet nem fogok dc-t csinálni, mert nem azon múlik. Csak ki kell közepelni 2ellenállással a föld felé és nagyon szuper az is.

Zajjal kapcsolatban a következő kérdések merülnek fel bennem, illetve tanácsok, derítsük ki honnan jön.

Zárd rövidre a bemenetet. Vezetékkel a meleg pontot a földre. Ha megszűnik a zaj, akkor árnyékolási hiba lesz, a nagy impedancia szedi össze, könnyen leellenőrizhető ez még, ha egy kisebb ellenállást teszel az 1Megára párhuzamban, pl egy 100kOhmost, ha csökken, akkor kívülről jön.

Ha a zaj ilyenkor is fennáll, mármint rövidre zárt bemenetnél, akkor nagyon nagy valószínűséggel a tápból jön. Kérdés: izolált --e a jack aljzatod, magyarán mérsz -e ellenállást a jack földje és a szasszé között? mert ,ha igen, akkor ott keletkezhet egy hurok.

Ha betűről betűre a rajz alapján késíztetted, AC fűtéssel, ahogy ott van, akkor csináld azt, hogy egy darab vezetéket forrassz a foglalat fűtés lábára, egyikre, tök mindegy és érintsd oda a a szasszéhoz. Ha elmúlt a zaj, akkor jó hír, mert fogsz 2 100Ohmos ellenállást, negyed wattos elég és mindkét szálat leteszed valahová a sasszéra vagy földre, nem kritikus a helye. A kék vezetéked a fűtés, ha jól látom, azt le kéne bontani, aztán összesodorni jól, meg azért nem kell olyan bika kábel Én azt hiszem 0,5öst használok, de lehet vékonyabbat 3 csőnek..

Így elsőre ezek jutnak eszembe, de szerintem a fűtéssel lesz a macera, velem is ugyanezt csinálta, aztán megpróbáltam és teljesen elkussolt.
Aztán az is lehet a trafód szórja meg a csövet, ha esetleg közel van a csőhöz. Az a 270V anódfesz az tényleg sok, lehet hogy 22k-sat tettél be, ha 300V a tápvillanyod, akkor az kb pont 30V ot ejt. Csak tipp...

Zsolti
(#) krieggger válasza jampi hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

1. láb anódra a 220k-s ellenállás, és a kicsatoló kondi
2. láb 68k-s ellenállás, 1M ellenállás a jack csatlakozón
3. láb katódellenállás kondival földre húzva
4.+5. láb 6,3V-os fűtés egyik fele
9. láb 6,3V-os fűtés másik fele
Ha a bemenetetet rövidre zárom akkor is zajos. A földelés a fémházra húzása segített kicsit. Megpróbálom akkor csökkenteni az anódfeszültséget. A toroid trafó és a cső között 1,5cm a távolság.
(#) ZSozsóó válasza frissadam hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Hello!

Két fő csapásirány áll előtted. OD vagy Dist, ehhez az is kérdés min akarsz játszani, milyen gitárod/erősítőd(kombód), ládád van.

Ezek alapján már jobban lehet segíteni. Egy Marshall JTM45 ből metál hang is kijön egy szerencsétlen treble boosterrel, míg egy tranyós kombón az cefetül szól, mert nem arra tervezték, Ugyanez érvényes egy fuzz face-re is. Rossz torzító nem létezik, csak rossz gitáros, akinek füstje nincs, hogy egy hangzás hogyan épül fel. Minden torzító jó, csak megfelelőképpen kell használni
Mesélj pár szót a cuccaidról!

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza krieggger hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

A tápból jön a para, próbáld meg légyszíves a fűtés egyik szálát letenni a sassziora, akár egy csavarhúzóval is odaérintheted, csak vigyázz, ne érj még nagyfeszültségű ponthoz!
Következő: »»   82 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem