Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   927 / 2208
(#) Moszkvai hozzászólása Márc 17, 2010
Így a kétezrediknél szeretnék megemlékezni a téma indítójáról is seedz-ről.
Majdnem 4-éve indította a topikot.

:kalap:
Ahogy láttam nem sikerült neki a csöves project.Talán egyszer összedobhatnánk neki egyet.
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 17, 2010
Múltkor én is voltam ott és megnéztem őket. Írtam is, hogy felejtősek az árhoz képest kicsik a trafók. Egyedül a kinézetük az ami jó.
(#) ticseboy hozzászólása Márc 17, 2010
Sziasztok! Tud valaki kapcsolási rajzból méretarányos áramkört tervezni? Azért ide irok, mert gondolom annyira nem mindegy hogy egy csövesbe milyen alkatrész hol helyezkedik el. Tanácsokat nem kérek programokhoz mert biztos nem fog nekem sikerülni.
(#) djhans válasza ticseboy hozzászólására (») Márc 17, 2010
Általában úgy megy, hogy ha megvannak az alkatrészek akkor egy négyzetrácsos füzetlapon a kapcsolási rajznak megfelelően elhelyezed az alkatrészeket és megtervezed a panelt lehetőleg minél kevesebb átkötéssel megoldva. Egy csövesnél könnyen megy nyáktervező program nékül is. Fontos hozzá az alkatrészek méretének az ismerete.
(#) ticseboy válasza djhans hozzászólására (») Márc 17, 2010
Ez igy elég korekt válasz és segitség volt. Egy kicsit -nek is érzem magam :zavart1:
(#) djhans válasza ticseboy hozzászólására (») Márc 17, 2010
A fűtést nem szokták a nyákon vezetni, hanem a vezetéket közvetlenül a foglalat lábához kötik. A vezetősávok ne legyenek túl közel egymáshoz a nagyobb feszültség miatt és kerülni kell a földhurkot. Nagyjából ennyi de remélem más is kiegészíti majd.
(#) kocos válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 17, 2010
Itt semmi sem OFF !
(#) ticseboy válasza djhans hozzászólására (») Márc 17, 2010
Hát még elfogadok hasznos tanácsokat mert ez nekem még off!
(#) hgy válasza ticseboy hozzászólására (») Márc 17, 2010
Mint fent mondták, fűtésvezeték külön és összesodorva!
(#) kocos hozzászólása Márc 17, 2010
Rimlock csőfoglalatai vannak valakinek elfekvőben ? ha új lenne, meg kerámia, az maga lenne a kánaán ! Köszönöm !
(#) CHZ válasza ticseboy hozzászólására (») Márc 17, 2010
Én mégis rábeszélnélek az SP5.0 kipróbálására , nagyon könnyen tanulható .
Szép nyák tervezhető vele , gyorsabb mint papíron szenvedni és a nyák legyártása is szebb és pillanatok alatt elkészíthető vasalással , akár több példányban is .

NYÁK.GIF

(#) Müszi válasza CHZ hozzászólására (») Márc 17, 2010
CHZ-nak igaza van, és is ajánlom a progit, gyorsan, jól, és szépen lehet vele nyákot tervezni.

üdv
(#) teren56 hozzászólása Márc 17, 2010
Kedves Csövesek!
Tavaly ősszel találtam rá erre a kiváló fórumra.Az óta minden este megvolt az elfoglaltságom.Ugyanis tíztelettel jelentem,tegnap estére végig olvastam az összes 1999 oldalt. Kimásoltam kb.60-70 A4-es oldal "tudást" amit ezután bibliaként forgatok.A csöves fertőzés a múlt század 60-as éveinek a végén kapott el.Próbálták gyógyítani penicilin származékokkal,pl.tranzisztorcilin, IC-cilin, FETcilin,de csak tüneti kezelésre futotta.A fertőzés megmaradt.Van egy kis rádióamatőr múltam.Saját gyártású adó és vevőkészülékkel forgalmaztunk anno.A csöves HI-FI csak terv volt.Az erősáram területén tevékenykedem,igy Ohm bácsival és törvényével jó barátságban vagyok.Többször esett szó a hozzászólásokban Paksról.Az erőműben dolgozom.Ha a vákumcsövek katódján csökken az energia szóljatok nekem.Megpróbálok intézkedni. Kedves leendő fórumtársak.A fent ismertetett okokra hivatkozva kérem felvételemet a fórum tagjai közé.Egyébként napra kész vagyok, elolvastam már a 2000. és 2001.oldalt is.
(#) ticseboy válasza CHZ hozzászólására (») Márc 17, 2010
Mi ez a progi?
(#) CHZ válasza ticseboy hozzászólására (») Márc 17, 2010
Egyszerű nyáktervező , már próbálhatod is .
(#) MrBrown válasza teren56 hozzászólására (») Márc 17, 2010
Kedves teren56,
mivel végigolvastad a topicot azt is tudod hogy nem én vagyok az A-kategóriás csöves akitől a bölcsességeket kapod a jövőben, mégis engedd meg hogy elsőként üdvözöljelek párját ritkító szellemességed és udvariasságod-előzékenységed miatt és persze azért mert legalább egy közös dolog biztosan van bennünk... :yes:
Ne ellenkezz, hagyd hogy sodorjon az ár, építs csöves erősítőket
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 17, 2010
Akkor Te meg nekem légyszi..., hogy ne mindenki CHZ-tól kérje
(#) teren56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 17, 2010
Kedves Zoli!
Ígérem,hogy a raktárkészletem csappanni fog ezzel egyenes arányban fog szaporodni az elkészült remekművek száma. A börzén való részvétel már tervbe van véve.Esetleg útvonal egyeztetés után indulhat a telekocsi.A szabad elektronok megfelelő mennyiségben rendelkezésre állnak. :finom:
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Márc 17, 2010
Igen, emlékszem, hogy írtál róla. Én is eltöltöttem vele kb. fél órát, tanulmányoztam őket. A méretéről nekem is van véleményem (Te láttad a trafóimat, sőt...), még megcsináltatni is olcsóbb.
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 17, 2010
Csinált már valamit az a gerjesztett hangszóró a polcon várakozáson kívül?
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Márc 17, 2010
Azért előfordult gyári készülékeknél, hogy a nyákon vezették a fűtés sávot is. Főleg ott, ahol az egyik ág testen volt. TV-knél mindennapos volt.
(#) teren56 válasza MrBrown hozzászólására (») Márc 17, 2010
Kedves Barna!
Nagy tervekkel indulok neki a csöves karrieremnek.A kótyavetyén sikerül vennem 2db bontásra érett szögletes pacsirtát.Ebből következik,hogy megépül az első sztereo El84 SE PP. Gondolom most sokan felszisszentek,de nem találtam ki semmi újat.Az El84 SE az tiszta.A PP pedig Pacsirta Projektet jelent. :worship: Közel a Duna,úgyhogy most már sodródom.
(#) Imi65 válasza teren56 hozzászólására (») Márc 17, 2010
Inkább azért "kapsz fegyelmit", mert szét akarod bontani a Pacsirtát. Mi több, két Pacsirtát. Ez itt főben járó bűnnek számít, szerintem sokan elcserélnék a megfelelő alkatrészekért, és a Pacsirták is megmaradnának.
(#) llaci56 válasza teren56 hozzászólására (») Márc 17, 2010
Mint ahogyan Imi mondta... Vagy mondd, hogy mi kell a Pacsirtából, vagy mondd, mi maradt meg belőle!
(#) JZoli válasza teren56 hozzászólására (») Márc 17, 2010
Tényleg kár lenne azokért a rádiókért! Több az értékük mint az alkatrészáruk, pláne ha az eszmei értéket tekintjük!
(#) teren56 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 17, 2010
Igen,tudom hogy ez szentségtörés,de Barom Berciék már megelőztek.Ami nincs: káva, kimenő, hangszórók,"varázsszem".Ami van:gyakorlatilag a panel, és ami azon van.Hála a vákumcsövek védöangyalának :worship:A tulaj akitől vettem azt mondta hogy tojóládát csináltak a kávábol. Megis mutatta.
(#) llaci56 válasza teren56 hozzászólására (») Márc 17, 2010
:gumicsirke:
(#) Imi65 válasza teren56 hozzászólására (») Márc 17, 2010
[OFF]Sajnos láttunk már sok elrettentő dolgot. Egy Zala megyei faluban - ahol rendszeresen eltöltök nyaranként egy hetet - láttam baromfit Trabantban "lakni", a nappal kitámasztott ajtón jártak, ki-be. A tyúk nemigen foglalkozik vele, hogy éppen hol tartózkodik, mikor éppen a szükségét érzi! Mindenki képzelőerejére bízom, hogy nézett ki mondjuk a bal 1-es ülés, pár hónap után.
(#) varttina válasza teren56 hozzászólására (») Márc 17, 2010
Ha még hangfalat, vagy erősítőt készített volna belőle, azt még meg lehetne valahogy bocsáltani.
(#) teren56 válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 17, 2010
Azt is mondta:azért vett kettő rádiót, mert ha bekapcsolta a rádiókat, akkor így sztereóban tudta hallgatni a műsort
Következő: »»   927 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem