Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   22 / 82
(#) vilmosd válasza Koskovics Gábor hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Hali
A 13 V vs. 7 V a meghajto IC feszturesere vonatkozik nem az egetesi feszre. A '628A kulonben egy kicsit haklis a Vpp-re, ezert azok az egetok amik nem adnak 12.5-13 voltot nem szeretik felismerni es egetni. De ha a 78L12 GND labahoz beteszel 1 1N4148 diodat a kimeneti feszt megemeli kb 0.6 vollttal es mar lehet hogy mukodni is fog. Azert probald ki az altalam emlitett progival is. Amiket tegnap leirtam az neked is segithet.
Udv Vili
(#) Koskovics Gábor válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

köszi watt irt egy másik progit az nem ir ki hibaüzit és amit olvastam a dokumentumában azerint meg is van a hiba.
Szoval van benne egy kodvédelem és ezt kéne valahol kikapcsolnom de nem tudom hol. Törlés olvasás után fals adatokat olvas ki.
Ha valaki tudja hogy a kod védelmet hol lehet állítani az oshon 16F ban irja meg légyszi.

Gábor
(#) Koskovics Gábor hozzászólása Márc 16, 2010 /

szoval probálkoztam egyet a oshon 16F osssal.
Ezzel valamit írt bele, de nem azt ami a hex fájlban van. Berakom a képet ha valakinek van ötlete szivesen venném.
(#) Koskovics Gábor hozzászólása Márc 16, 2010 /

Szoval akkor a programozó ír, de nem azt amit kéne neki. Mindig valami mást olvasok vissza belőle mint ami az alap fájl. Akkor mára feladom, majd holnap probálkozok. Hátha valaki tudja a megodást.

Gábor
(#) kaqkk válasza Koskovics Gábor hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Ha a kód védelem van bekapcsolva , akkor a programnak beégetve futni kell . Ha ki akarod kapcsolni valószínűleg a tools menüben tudod megtenni .
(#) watt válasza Koskovics Gábor hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Próbáld meg, hogy 100nF-os kondival hidegíted a tápokat az ICSP kábel végén és a PIC táplábainál is, ha most nem így lenne.
Az ICSP kábelt vedd 10cm hosszra.
Sajnos valami zavarjel ül rá a jelekre, ezt kéne valahogy csillapítani, de ha a PC tápja nagyon zajos, akkor elég nehéz lesz...
(#) Koskovics Gábor hozzászólása Márc 17, 2010 /

Uj nap uj esélyek
Már majdnem müködik. A ha egy kis ideig (pár perc) rajtahagyom és nem égetek vele, akkor majdnem tökéletes a olvasás után. Egyszer olyan is volt amikor az ellenőrzés végig ment hiba nélkül.
Szerintem fog ez menni.

Gábor
(#) Koskovics Gábor hozzászólása Márc 17, 2010 /

Szoval müködik, csak várni kel vele írás olvasás elött egy kicsit.
Következő szivás ai programot irtam azt pic 18 ra írtam és nem pic 16 ra a pic PIc18f1320 at meg nem jó a programhoz, nem támogatja. Nem ban a 16-ost támogatja és ahoz már csak át kell írni a progit és hexa fájl kel belőle és müködni fog.
Kiváncsi vagyok mi a véleményetek a programról. Persze ez csak teszthez van.
Gábor
(#) vilmosd válasza Koskovics Gábor hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Hali
Ha 18F1320 a cel akkor a LATB be kellene irni nem a PORTB-be. Ha 16fxxx a cel akkor jo igy.
Udv Vili
(#) Koskovics Gábor válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

Köszi most már majdnem minden OK. Kis kisérletezéssel rájöttem a hibár , hogy néha mért ír hülyeségeket. Amugy a beírás majdnem mindig jó volt az olvasással volt gondja. Szoval egyszer amikor kiolvastam és minden ok volt akkor elkezdtem utána kiolvasni sokszor egymás után felülirás és törlés nélkül. És dobálta a hibákat, pedig a pic ben benne volt a jó program. Ezután átnéztem minden csatlakozást megint, de mind jó volt. Aztán fogtam a picet és kézzel tartottam a foglalatban és lás csodát 10 ből 10 szer müködött az olvaás hiba nélkül
Egy jó tanács mindenkinek pic foglalattal ne sporoljon, csak a legjobbat amiben minnél stabilabban benne van. Most nekiállok csinálok egy ujat, amibe teszek ledet a vezetékekhez hogy lásam mi történik és jó csatlakozókat bele és beleépítem egy lpt port csatlakozó tokjába. Ha sikerül
(#) vilmosd válasza Koskovics Gábor hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

Hali
Probalj mar a PIC tapjara kozvetlen egy 100nF kondit rovid labbal. Hatha segit.
Udv Vili
(#) vilmosd válasza Koskovics Gábor hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

Hali
Neked es a tobbi kolleganak (kenikl):
Valoszinu megtalatam a problemat. Tobb forumon is volt ez a problema. Irtak olyat hogy lehet a hosszu LPT kabelen reflexiok lepnek fel. Ezert a DATA es a CLK vonalakra be kell rakni 1-1 330 pF kondit, kozvetlen a PIC labara. Probaljatok ki hatha bejon.
Udv Vili
(#) watt válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Ennek ellentmond az, hogy sok esetben kábel nélkül sem ment és az is, hogy erre már volt javaslat a múltban!
De egy próbát megér, csak szerintem a 330pF sok. Inkább 100, vagy 220pF, de végül is kipróbálni ki lehet bármelyikkel.
(#) kenikl hozzászólása Márc 19, 2010 /

sziasztok!

Csináltam pár méricskélést a Winpic800 test üzemmódjában:

1, Vpp tesztjét nyomogatva a piros led kigyullad-kialszik attól függően be vagy kikapcsolom.

2, Vdd teszt alatt a PIC tápfesze a Vss és Vdd lábak között 4.77V

3, az MCLR és Vss lábak között 12.29V van, ha billegtetem az adat tesztjét akkor ez leesik 3.8V-ra.

Amiről hajtom az égetőt az 24V-os, ennyit le is ad.
Beraktam a 100nF-os kondit a PIC táplábaira de sajnos még nem működik az égető.

A LTP kábel nálam kb 15cm hosszú.
Egy jumperrel összekötöttem az 1-2-es pontokat.
A 2 db 330pF-os kondit a föld és a DATA,CLK vonalak közé kell betenni, vagy meg kel szakítani ezeket a vonalakat és ezekkel a kondikkal újra összekötni?

Valakinek van még valami ötlete mit lehetne vele kezdeni?
(#) watt válasza kenikl hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

A kondik a test felé mennek a jelvezetékektől.
Sajnos nincs új ötlet, ha nem megy, akkor valószínű nem is fog a PC vagy a vezérlőprogramok hibájából. (oshon javallott inkább!)
(#) kenikl válasza watt hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Nos beforrasztottam a 2 kondit a lehető legrövidebb lábakkal, de sajnos nem nem változott semmi, ez az égető nem hiszem hogy működni fog valaha is.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, ha esetleg valakinek eszébe jut még valami azt szívesen meghallgatom.
Esetleg tud valaki egy égetőt ajánlani melyik az ami egy kezdő számára is biztosan megépíthető?

Üdv.: Kenikol
(#) watt válasza kenikl hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Ha ez nem megy, akkor egyik LPT-s sem fog, mivel ugyanerre az alapra épülnek.
A szilva féle PICKit2 jöhet még számításba, nézz át a PICKit2 topicba. Ha kéred talá még PIC-et is küld bele, felprogramozva.
(#) (Felhasználó 56240) hozzászólása Márc 23, 2010 /

Sziasztok segítséget szeretnék kérni
Meg építetem a Watt Minit de, panelra
nem programoz talán egyszer el indult az égetés de hibával meg ált és ha ki olvastatom a tartalmát akkor bent is maradt valami töredék
viszont törölni nem tudom azt írja ki hogy sikeres a törlés de nem töröl
100nF kondikat is bekötöttem
Valamikor felismeri a PICet valamikor nem az LTP vezeték kb. 50mm
Mi lehet a hiba?
(#) (Felhasználó 56240) hozzászólása Márc 23, 2010 /

Lehet hogy it a bibi az ACK nem világit
Lehet ez a baj?
(#) watt válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

ACK-nak akkor kell világítania, ha beteszed a pipát a teszthez és a PGD-n 5V-ot mérsz!
Lepróbáltad a vonalakat, rendben megvannak a feszültségek?
Próbáld az oshon programját, az jobban kezeli a portot.
(#) (Felhasználó 56240) válasza watt hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

Szia
Az DATA IN (ACK) csak akkor világit, ha rá kapcsolom a főkapcsolóját az égetőnek
És az ACK mellet nincs TEST a pipát, nem tudom be tenni
Az LTP portón milyen feszültségeket kel mérnem pontosan?

Az jó hogy csak akkor ismeri fel a PICet ha rá kapcsolom a VVP+12V-ot?

Most elért az írás legalább 96% -ig aztán annyi
Na ez miért?
(#) watt válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

Ezek olyan jellegű hibák, amire csak a szokásos válaszokat lehet adni, amiket számtalanszor leírtunk. Kondik, vezetékek, PC LPT port nyűgök(Sajnos van, hogy a PC portja nem képes követni az égetőszoftvert.).

Ahogy látom még mindig a WINPIC800-al égetsz, írtam, hogy próbáld ki az oshon programját!

Idézet:
„Az jó hogy csak akkor ismeri fel a PICet ha rá kapcsolom a VVP+12V-ot?”

Igen jó.

Idézet:
„Most elért az írás legalább 96% -ig aztán annyi
Na ez miért?”

Próbáld többször, és leginkább más programmal ha ezzel nem megy!
(#) Koskovics Gábor válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Szerintem nem a kábel hosz a probléma. Megépítettem még egyszer, mindent szépen pontosan az lpt tokjába belefért minden. Szoval a lehető legrövidebb a lpt kábel
De ugyanazokat a hibákat produkálja vagy nem ír semmit vagy mást ír be. Legjobb eredmény az első 4 szám hibás a többi jó. Sok probálkozással itt is ki lehetne hozni a hibátlant, de szerintem a hardver a hibás. Valahol, hogy hol arról gőzöm sincs. Más égetőt javaslok annak aki most kezd bele.

Gábor
(#) watt válasza Koskovics Gábor hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

A PC a hibás, illetve a PC és a program együtt. Ez van...
(#) nyemi válasza Koskovics Gábor hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Szia Gábor. Egy kérdésem lenne .Mit csinálsz a nem használt kapuk lábaival ? Csak a 9-11-13 lábakat kötötted testre vagy semelyiket.
(#) sucuka hozzászólása Márc 28, 2010 /

Úgy gondoltam jobb helye van itt a kérdésemnek, mint a "PIC Miértek..."-ban, tehát

Kíváncsiságból összeraktam az Oshon LPT portos égetőáramkörét dugdosós próbapanelen. Kézzel letesztelve és műszerrel lemérve a vonalakat, minden OK. Ha viszont ráakasztom az LPT-re nem csinálja amit kell.
A lényeges dolgok a következők: PCI-kártyás LPT-port (működik, mert másra már használtam, sajnos alaplapi nincs), Windows 7 Ultimate oprendszer.
Létezhet, hogy az Oshon szoftvere nem működik Win7 alatt? Mert a porton méregetve, és tesztelve semmi nem változik.
(#) sucuka válasza sucuka hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Nos a kérdést gyorsan megválaszolom magamnak:

A Windows 7 alatt nem működik az Oshon párhuzamos égetőprogramja. Az okát még nyomozom.
Kipróbáltam a kis P3-as szerveremen, azon Win2000 Server fut, és az Oshon program telepítésekor 2 fájllal több települ a log szerint, mint Win7-re.
Működik az égető áramkör, szépen kiolvas, és beír, egy dolgot kivéve:
Egy MPLAB-ból lefordított hex-et hívtam be, a programmemóriát és az eprommemóriát beírja, a konfigba viszont mást ír mint amit eredetileg kijelez. Verify-nál is a konfig-területre ír ki hibát, minden más oké.
A PIC-nek nincs baja, mert ICD2-vel programozva fut a programja rendesen.
Ötletek?
(#) watt hozzászólása Márc 30, 2010 /

Ma kicsit elgem lett a fekete tantál SMD kondikból!
Kedvet kaptam folytatni a WPB_F16_F18 programom, látván mennyi baj van az égetőszoftverekkel, és elővettem a WPB_RS_v2 COM portos égetőm, mivel nincs LPT portom az új gépemen.
Először egy 100µF/16V-os robbant fel, majdnem tüzet okozott! Aztán észrevettem, hogy a MAX232 körül meleg van és nincs meg a -9V tápfesz, amit 4db 1µF/16V-os tantál SMD állított elő. Kicseréltem kerámia kondikra és tökéletesen működik az áramkör!
Ha jót akartok, akkor csak sárga tokozású SMD tantált vegyetek, azzal ilyen még nem volt!
Következő: »»   22 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem