Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   99 / 580
(#) küzmös Gergely hozzászólása Márc 17, 2010 /

Jelenleg igy áll a dolog.. csövek fütenek és sistergés is van,de adást nem vesz,bár még a gombok funkciója sem teljesen világos

P1070190.JPG

(#) huba válasza gkari hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Köszönöm a kapcsolási rajzot. Igazán remélem hogy nem lesz rá szükségem.
(#) gkari válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Talán hasznosak a mellékletek.
Üdv!
(#) gkari válasza gkari hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Még egy kicsi.
Üdv!
(#) Bencze.k hozzászólása Márc 18, 2010 /

Sziasztok.Nézzétek mim van De új gazdit keres ha valaki ráizgul.Nem tudok róluk semmit,elvileg 12éve kaptam,úgy hogy csak elem kell bele.Nem akarom kipróbálni,mert akkor nem akarom oda adni.Nagy műszer szerelmes vagyok.
(#) hugi00 válasza Bencze.k hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

En mar ra is gerjedtem. )

Mailban meg kepeket, arat es mobil elerhetoseget kernek.

hugi00@gmail.com

Koszonom !
(#) Gafly hozzászólása Márc 18, 2010 /

Urak, szerintetek a TR-1406 -hoz használható a TR-1408-1 nagyfrekis mérőfej? Én ahogy nézem a csatlakozója, bekötése ugyanaz, valamint a belsőség is kisértetiesen hasonló...
(#) hatvanasjocó válasza Gafly hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

Szia! nem véletlen a nagy hasonlóság, sok újat nem lehet egy csővoltmérőben produkálni legfeljebb a külsőségekben, szerintem teljes mértékben csereszabatos a nagyfrekis mérőfej. Baj semmiképp nem történhet, ki kell próbálni!Bővebben: Link
(#) küzmös Gergely válasza gkari hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

Szia gkari! Köszönöm szépen.. noná hogy hasznos..
(#) gkari válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

Sőt, ha még van kedved, és főleg időd, át lehet alakítani CCIR-re is(hajdan exportra így készült),valamint kb.100db. stereo-t is gyártottak protokollajándéknak-a melléklet szerinti dekoderrel.
Üdv!
(#) (Felhasználó 5823) hozzászólása Márc 19, 2010 /

Ha esetleg valakit érdekel egy TA-61 Alba Regia, most tettem fel a Vaterkára! Igen jó állapotban van! A szállítást Pestig meg tudom oldani! A drágaság

Ja természetesen csere is megy régi műszerre! Lásd honlapom!
(#) tatabike hozzászólása Márc 25, 2010 /

Üdv, van valakinek bármilyen doksija EAW-SUPER 7695E UNDINE (1956) csöves rádióhoz? A birtokomba került egy, és a hiánytalan, de a belseje eléggé odavan...
(#) Action2K válasza tatabike hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Itt van, hátha jó ez...
(#) gkari válasza tatabike hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Itt van:Bővebben: Link
Üdv!
(#) tatabike válasza Action2K hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Köszönöm, nem hátha, hanem ez a jó...
(#) tatabike válasza gkari hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Köszönöm, ez is jó... Érdekességképpen megjegyzem, hogy ezt az oldalt én is megtaláltam, csak annyira bámultam a képeket a rádióról, hogy a táblázatban nem is néztem, hogy van hozzá rajz...
Akinek nincs a fejében, annak legyen egy segítőkész és jobban odafigyelő fórumtársa a HE-n...köszönöm mégegyszer...
(#) gkari válasza tatabike hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Nem csoda, hogy bámultad(-tuk), bizony szép, irígykedek!
Üdv!
(#) Videotonman hozzászólása Márc 25, 2010 /

Hali!

Nemrég sikerült szert tennem egy HITEKA Elkon S-320 autós mérőbőröndre. Szeretném használni, néha jól jönne az autómhoz. A gond csak az, hogy nincs meg a használati útmutatója, kapcsolási rajza. Ha van valakinek vagy esetleg digitális formában, akkor kérem szóljon. Az alkatrészkatalógusa és a mérés után hivatalosan kiállítható mérőlapjai azért megvannak. Van rajta stroboszkóp is. Néhány plusz panelt is rejtett a bőrönd zsebe. A fordulatszám/zárásszög műszere már nem működik, de ezt egy másik kisebb FFV (Fővárosi Finommechanikai Vállalat) autós műszerrel tudom mérni.
(#) llaci56 válasza Videotonman hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Hajdan dolgoztam is ilyen műszerrel.

Zárásszög, gyújtáspont, hengerteljesítmény-különbség mérés...

Ennyi amit tud(ott). Esetleg még generátor / töltés vizsgálat. Talán nem hagytam ki semmit.
A mai autóknál a motordiagnosztikáját nem tudod használni, mert nincs megszakítójuk, ugyanígy értelmetlen a gyújtáspont beállítása, mert az életben egyszer kell. (Összeszerelésnél.)
Milyen autón szeretnéd használni?
(#) Videotonman válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Lada 2107
(#) Videotonman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Bizony A kis FFV-s műszert már használtam az autón. Hasznos, ha van ilyen műszere az embernek. Ott nem volt gond, mert a használati megvan a kapcsolási rajzzal együtt.
(#) llaci56 válasza Videotonman hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Igen... 2101 - től használtam én is.
Nem tudnám elmondani, hogy hogyan kell használni, de nem egy bonyolult dolog. Ha mindent a helyére akasztasz (kábeleket) akkor már csak a gombokat kell nyomkodni.
Piros +
Fekete -
kis csipesz - megszakajtó
(#) tatabike válasza gkari hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Remélem mielőbb rendbe is tudom tenni...
(#) Action2K hozzászólása Márc 31, 2010 /

Sziasztok! Olyan érdekelne, hogy tudja-e valaki, hogy az Orion PD201-es hangszóró hány wattos? Annyit kinyomoztam már róla, hogy 4 ohm-os, 20cm-es, s tölcséres dobozban állítólag szépen, egyenletesen szól. Az érzékenységét már nem is kérdem, mert azt még nehezebb kinyomozni, ha egyáltalán megmérték anno. Köszi!
(#) lpcollector válasza Action2K hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Ebből a táblázatból nekem 5W-osnak tűnik...
(#) Action2K válasza lpcollector hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Köszi! Ez 5W-os, én is úgy nézem. Most, hogy így mutattad, eszembe jutott, hogy nemrégiben valahol láttam már ezt a táblázatot, de nem találtam. Most megvan. Bővebben: Link
Hát... az a 80Hz-es alsó freki eléggé nem tetszik, lehetne kisebb is. Így már elgondolkodtató, hogy érdemes e építeni vele egy Karlsont, vagy hasonlót. No meg megéri-e 2500-ért három darab (két fekete, egy piros membrános)?
(#) hatvanasjocó válasza Action2K hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

szia! anno ezeket az Orion hangszórókat az akkor szokásos max 4-5 W-os rádió végcsövekhez készítették. Könnyű mozgású érzékeny hangszórók voltak, a különböző membránátmérő inkább a hangszórók frekvenciamenetét befolyásolták, a lengőcséve szinte azonos volt a kisebb PD-nél is. Emiatt e hangszórók már muzeális értékénél fogva én semmiképp nem terhelném a fenti teljesítménynél jobban. Nem lenne szerencsés egy lefüstölt, szétrázott hangszóró lengőcséjét nézve keseregni!
(#) Action2K válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

A túlterhelés eléggé ki lenne zárva, ugyanis max EL84 SE UL hajtaná meg őket. No meg nem is lennének olyan nagyon nyüstölve. Az viszont jó hír, hogy érzékenyek. Köszi!
(#) gkari válasza Action2K hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Hogy érzékeny, az biztos.40 éve ezzel csináltam egy reflexdobozt, Terta922 (ECL)végfoka hajtotta, 1,5W már hatalmas hangerőt produkált szobában(ma is megvannak! )
Szia!
(#) Action2K válasza gkari hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Mélyei mennyire vannak?
Következő: »»   99 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem