Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Jelenleg igy áll a dolog.. csövek fütenek és sistergés is van,de adást nem vesz,bár még a gombok funkciója sem teljesen világos
Köszönöm a kapcsolási rajzot. Igazán remélem hogy nem lesz rá szükségem.
Talán hasznosak a mellékletek.
Üdv!
Még egy kicsi.
Üdv!
Sziasztok.Nézzétek mim van De új gazdit keres ha valaki ráizgul.Nem tudok róluk semmit,elvileg 12éve kaptam,úgy hogy csak elem kell bele.Nem akarom kipróbálni,mert akkor nem akarom oda adni.Nagy műszer szerelmes vagyok.
En mar ra is gerjedtem. )
Mailban meg kepeket, arat es mobil elerhetoseget kernek. hugi00@gmail.com Koszonom !
Urak, szerintetek a TR-1406 -hoz használható a TR-1408-1 nagyfrekis mérőfej? Én ahogy nézem a csatlakozója, bekötése ugyanaz, valamint a belsőség is kisértetiesen hasonló...
Szia! nem véletlen a nagy hasonlóság, sok újat nem lehet egy csővoltmérőben produkálni legfeljebb a külsőségekben, szerintem teljes mértékben csereszabatos a nagyfrekis mérőfej. Baj semmiképp nem történhet, ki kell próbálni!Bővebben: Link
Szia gkari! Köszönöm szépen.. noná hogy hasznos..
Sőt, ha még van kedved, és főleg időd, át lehet alakítani CCIR-re is(hajdan exportra így készült),valamint kb.100db. stereo-t is gyártottak protokollajándéknak-a melléklet szerinti dekoderrel.
Üdv!
Ha esetleg valakit érdekel egy TA-61 Alba Regia, most tettem fel a Vaterkára! Igen jó állapotban van! A szállítást Pestig meg tudom oldani! A drágaság
Ja természetesen csere is megy régi műszerre! Lásd honlapom!
Üdv, van valakinek bármilyen doksija EAW-SUPER 7695E UNDINE (1956) csöves rádióhoz? A birtokomba került egy, és a hiánytalan, de a belseje eléggé odavan...
Itt van, hátha jó ez...
Itt van:Bővebben: Link
Üdv!
Köszönöm, nem hátha, hanem ez a jó...
Köszönöm, ez is jó... Érdekességképpen megjegyzem, hogy ezt az oldalt én is megtaláltam, csak annyira bámultam a képeket a rádióról, hogy a táblázatban nem is néztem, hogy van hozzá rajz...
Akinek nincs a fejében, annak legyen egy segítőkész és jobban odafigyelő fórumtársa a HE-n...köszönöm mégegyszer...
Nem csoda, hogy bámultad(-tuk), bizony szép, irígykedek!
Üdv!
Hali!
Nemrég sikerült szert tennem egy HITEKA Elkon S-320 autós mérőbőröndre. Szeretném használni, néha jól jönne az autómhoz. A gond csak az, hogy nincs meg a használati útmutatója, kapcsolási rajza. Ha van valakinek vagy esetleg digitális formában, akkor kérem szóljon. Az alkatrészkatalógusa és a mérés után hivatalosan kiállítható mérőlapjai azért megvannak. Van rajta stroboszkóp is. Néhány plusz panelt is rejtett a bőrönd zsebe. A fordulatszám/zárásszög műszere már nem működik, de ezt egy másik kisebb FFV (Fővárosi Finommechanikai Vállalat) autós műszerrel tudom mérni.
Hajdan dolgoztam is ilyen műszerrel.
Zárásszög, gyújtáspont, hengerteljesítmény-különbség mérés... Ennyi amit tud(ott). Esetleg még generátor / töltés vizsgálat. Talán nem hagytam ki semmit. A mai autóknál a motordiagnosztikáját nem tudod használni, mert nincs megszakítójuk, ugyanígy értelmetlen a gyújtáspont beállítása, mert az életben egyszer kell. (Összeszerelésnél.) Milyen autón szeretnéd használni?
Lada 2107
Bizony A kis FFV-s műszert már használtam az autón. Hasznos, ha van ilyen műszere az embernek. Ott nem volt gond, mert a használati megvan a kapcsolási rajzzal együtt.
Igen... 2101 - től használtam én is.
Nem tudnám elmondani, hogy hogyan kell használni, de nem egy bonyolult dolog. Ha mindent a helyére akasztasz (kábeleket) akkor már csak a gombokat kell nyomkodni. Piros + Fekete - kis csipesz - megszakajtó
Remélem mielőbb rendbe is tudom tenni...
Sziasztok! Olyan érdekelne, hogy tudja-e valaki, hogy az Orion PD201-es hangszóró hány wattos? Annyit kinyomoztam már róla, hogy 4 ohm-os, 20cm-es, s tölcséres dobozban állítólag szépen, egyenletesen szól. Az érzékenységét már nem is kérdem, mert azt még nehezebb kinyomozni, ha egyáltalán megmérték anno. Köszi!
Ebből a táblázatból nekem 5W-osnak tűnik...
Köszi! Ez 5W-os, én is úgy nézem. Most, hogy így mutattad, eszembe jutott, hogy nemrégiben valahol láttam már ezt a táblázatot, de nem találtam. Most megvan. Bővebben: Link
Hát... az a 80Hz-es alsó freki eléggé nem tetszik, lehetne kisebb is. Így már elgondolkodtató, hogy érdemes e építeni vele egy Karlsont, vagy hasonlót. No meg megéri-e 2500-ért három darab (két fekete, egy piros membrános)?
szia! anno ezeket az Orion hangszórókat az akkor szokásos max 4-5 W-os rádió végcsövekhez készítették. Könnyű mozgású érzékeny hangszórók voltak, a különböző membránátmérő inkább a hangszórók frekvenciamenetét befolyásolták, a lengőcséve szinte azonos volt a kisebb PD-nél is. Emiatt e hangszórók már muzeális értékénél fogva én semmiképp nem terhelném a fenti teljesítménynél jobban. Nem lenne szerencsés egy lefüstölt, szétrázott hangszóró lengőcséjét nézve keseregni!
A túlterhelés eléggé ki lenne zárva, ugyanis max EL84 SE UL hajtaná meg őket. No meg nem is lennének olyan nagyon nyüstölve. Az viszont jó hír, hogy érzékenyek. Köszi!
Hogy érzékeny, az biztos.40 éve ezzel csináltam egy reflexdobozt, Terta922 (ECL)végfoka hajtotta, 1,5W már hatalmas hangerőt produkált szobában(ma is megvannak! )
Szia! |
Bejelentkezés
Hirdetés |