Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ez szééép! Nekem is volt ilyesmi elgondolásom de estergájos hiányába csak terv maradt. Egy csöpp szépen kidolgozott fával remekmű lenne!!!
Eloxálásra már én is gondoltam könnyebb lenne mint kifényezni de utána kell néznem,hogy hol csinálják.A csatlakozók sem rosszak én a hátlapjára terveztem őket majd megnézem,hogy nálunk kaphatók-e.Köszi a biztatást.
Ami az esztergálást illeti már 20 éve evvel dolgozom nem okoz gondot lehet,hogy a csőfoglalatok köré is lessz diszités de majd még meglátom. Fáról nem gondolkodtam nem tudom bele illeszteni.Valami sárgarezet gondoltam még belekomponálni de még nincs anyagom.
Köszi.Egyébként a te rajzod alapján van épitve csak a táp csöves én is csak gratulálni tudok tényleg szép hangja van.
Hallgas actionra, nézd meg a diódákat
Hiba volt eredeti tápra tekertetni a hál Trafót A Laney úgy probált piacot szerezni, hogy 60Wosnak adták. Ezt magasabb anódfesszel érték el. Visszont emiatt kényes lett a végcsőre. Nem mindegyik birja
A cigányok "aranyát" (remélem ez nem rasszista duma)vagyis rezet nem nehéz beszerezni, és ha tényleg "fémmegmunkálással" foglalkozol akkor nem kell a fa. A rézből még szebb design-t lehet kreálni!
Olcsó , stabil , szigetelve is szerelhető , szorítóként is befogadja a vastagabb vezetéket is . Bővebben: Link
Az igaz,hogy nem nehéz de nem is olcsó nem sokat szeretnék belekombinálni csak a lábakba két gyűrűt meg a csőfoglalatok köré de majd még meggondolom.
Üdvözlök mindenkit, aki új a csapatban azt kétszeresen (üdv+üdv), köbzolinak külön"köbüdv".
Nem tudja valaki véletlenül, ilyen csatit lehet kapni valahol ? Nagyon profi csatlakozó, valamilyen telefontechnikai kütyüből bontottam egykor (már elfogytak, azért piros/zöld, fehér/zöld). Ezekbe 5 mm átmérőjű vezetékig fér, a 2,5-es merev mcu-t is kőkeményen befogja és látszólag tönkretehetetlen. Valamilyen japán erősítőn láttam kicsit kisebbet (talán 3,5-ig).
Szia.Ez volna nekem való mivel aluminiumba szerelném be a szigetelés kötelező.Láttam hasonlót szerbiában is majd utánna nézek.Köszi
Szia ! irod hogy sok év az eltöltött időd a fém megmunkálásban ! Azt viszont nem tudom mennyire vagy othon az eloxálás rejtelmeibe , ha eloxálni akarod az alut ? Egyébként szép az elgondolt erősítőd és a kivitelezés is szép, már az eddig látottak alapján.
Eloxált alut már láttam de fogalmam sincs hogyan csinálják
Csak annyit mondanék , ha tisztában vagy a fémekkel hogy csak is nagy tisztaságú aluminiumot lehetséges eloxálni ! ha ez a feltétel nem Ok akkor ez a művelet nem lehetséges . Ajánlatos a felhasznált anyagból először egy pici darabon probát végezni ha nem tudod az anyag minőségét.
köbzoli: Nálunk a cégnél van eloxálás , tudom a műveletet , és tisztában vagyok az egész folyamattal , csak sajnos piros és kék festékkel dolgozunk ami nagyon szép .
Ezt jó tudni. Majd még meglátom de valószinűleg lessz lehetőségem kifényeztetni a cégnél ahol dolgozom úgy sem lessz rossz.
Á messzi vagyok én a királyságtól csak az eltöltött 30 év a fém iparban az talán nem csak a koszt ragasztotta rám ! A cégünkről hátha valakit ez is érdekel bár nem konkrétan csöves de vannak csövek szép számmal bár ezek ALU-ból Bővebben: Link
Sajnos nem, ezt keserves kezelni (főleg, ha kicsi a hely), mert csavarosan rögzít (kézzel nehéz megszorítani), az enyém rugós ((nagyon erős rugó) benyomom hátulról előre, szabaddá válik a lyuk, vezetéket bedugom, eleresztem, ezáltal rögzít).
Régen kapható volt ilyen hangszóró csatlakozó, nem aranyozott. Piros és fekete volt. Talán van két pár még valahol, megnézem.
Köszönöm, ne fáradj vele, nekem konkrétan nincs most rá szükségem, csak bolti forrást keresek.
Mi az, kimarad a péntek? Igy sosem lesz 2012 mármint oldalszám :bummafejbe: hehe
Pénteken nem csövezünk. A péntek az böjt. De majd húsvétkor degeszre csövezzük magunkat.
Én egész délután járattam a GU50-et a szomszédok nagy örömére. Jó volt az idő, kint voltam, közben full hangerőn szólt a zene.
De jó Neked, hogy kiűzted a macit belőle! Én azt hiszem átépítem az egész belsejét.
Egy véletlen folytán lett jó. Gondolom olvastad, hogy csak a gnd-t kellett a hálózati földeléssel összekötni és minden maci eltávozott. De lehet, hogy a jó idő miatt bújtak ki a "barlangból". Te nem próbáltad még ki összekötni a földdel a gnd-t?
Összekötöttem, de nem segített.
Akkor ha a tápszűrés rendben van, akkor csak valami földhurok lehet benne. Én még lehet átépítem a tápot, mert elég közel vannak a szűrőellenállások a kondikhoz és így fűtik a kondikat, pedig azok nem szeretik a meleget. :no: Meg nagyobb teljesítményű ellenállások is kellenének akkor már. Én azért nem értettem a zúgást, mert direkt törekedtem, hogy ne legyen sehol földhurok, minden test a táphoz a csatiba fusson be mégis zajos volt. De így megoldódott. Még lehet, hogy holnap kiviszem a két nagyobb hangfalam, kipróbálni azzal hogy szól. A pcl86 is jobban szól ezekkel, mint a kinti hangfalakkal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |