Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
szerintem az Atmel-nak üzleti érdeke hogy megjelenjen minél több nyelven, legalábbis nekem ez lenne a logikus.
[OFF]Igen, tudok rá megoldást a pdf szerkesztésre, de az szétszedi a rajzokat darabokra, sok munka visszaterelni a régi formátumra.
Hello!
Ajánlhatom FoxIt termékeit ilyen célra ! Még 1 szavazat a magyarosításra !
Ez nem is hülyeség, csak még nem vagyok olyan "fejlettségi" szinten, hogy menjen. Nem is sikerült elsőre megcsinálni. Nem tudom, hogy a timer beállításánál, vagy az interrupt kezelésében van-e a hiba, de nem csinál semmit.
Eddig jutottam vele, szerintem valami a timer beállításával lehet... Nem találtam konkrét példát sehol erre. Szerk.: Mega8-al dolgozok.
Hali
Lenne egy nagy problémám a topi féle avrdopler panelét megcsináltam kimarattam minden, de forrasztásnál a vacak pisztoly pálkám véget nem ment és elcsesztem az egészet ezért azt kérdezném hogy nem tudna valaki csinálni egyet nekem ( persze nem ingyen de a bolti drága és az alkatrészek megvannak csak 1 nyák kéne amibe már a 2icfoglalat benne van )?
Rájöttem a hibára. Valami oknál fogva atmega128-ra volt a proci beállítva és ezért nem ment. Így működik a megszakításból vezérelt kijelzés, de nem fut a főprogram. Egyenlőre csak értéket adok a két változónak, amit ki akarok jeleztetni, de ugyanúgy nullát jelez a kijelző, mintha be sem lépne a végtelen ciklusba. Itt a komplett programom.
Próbáld meg így!
Ezeket tedd a main-be:
Interruptban nem szokas delay-ezni. Ajanlatos a megszakitasban egy flag-et beallitani, majd a main loop-ban figyelni, (es torolni), flag allapotanak megfeleloen program elagazast irni.
Hát ő ennyire még nem vágom a dolgot, nem igazán tudom hogy is nézne ez ki, amit leírtál.
![]()
Sziasztok!
Eddig PIC-ekkel foglalkoztam. Most lenne egy nagyobb lélegzetvételü feladatom amit AVR-rel szeretnék megoldani. Az AT32UC3 családot néztem ki. (nehogymár egyszerüvel kezdjek.) Használt már valaki ilyet? Esetleg az USB részét is? Üdv: Poki
Üdv urak az alábbi programot próbálgattam átirogatni attyni4520 ra de sajnos sikertelenül, segítene benne valaki hogy mit kellene változtatni hogy működjön a kapcsolással ha 4520 ra építem ugyanezzel a lábkiosztással?
Előre köszönöm!
És ez a kapcsolás linkje Bővebben: Link
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy hogyan lehetne illeszteni(3,3V<->5V) egy BTM-112 bluetooth modult egy avrhez? Tudnátok pár előnyét/hátrányát mondani az UART, SPI, UART-SPI interfésszel való kommunikációnak? A segítséget előre is köszönöm.
AVR-studioval, simán lefordul, bár nem jelenti azt, hogy működik is, le kellene tesztelnem.
Írd le, hogy mivel fordítod, és milyen hibaüzenet keletkezik, ha nem sikerül a fordítás? (én nem vagyok penge a témában, de ilyen apró programokon szoktam gyakorlatozni, hogy megértsem a működésüket. Sajnos, analógnak születem... most kezdek ráharapni a digitális logikára...)
Sziasztok!
Egy héten belül sikerült magam kizárni a 2. AVRből, most egy ATTiny13V az elszenvedője a barbárságomnak: átállítóttam az oszcillátort belső 4.8Mhz-re, a program fut rajta mert hallom egy piezzon, csak programozni nem tudom valószínű túl gyors a programozóm mert szerintem még le is osztja 8al az órajelet, elfelejtettem kivenni a pipát a CKDIV8-tól. ![]() Viszont ha valaki meg tudná mondani, hogy mit kell kiírni az SPI lábakra a fusbitek állításához felprogramoznék magamnak egy rögtönzött programozót, hogy visszaállítsam a fuse-biteket olyanra, hogy megint 9.6Mhz-en fusson. Tudom, hogy elvileg AVR Studióban lehet állítani a programozó sebességét, de úgy észleltem, hogy az nem állít semmit. Előre is köszönöm, Attila
Szia!
Lehet állítani az SPI frekvenciát és jól is működik, feltéve ha nem valami házi összetákolt égetőd van, ami fix ISP frekvenciával dolgozik. Az AVR Studio-s 9.6MHz-es Fuse bit beállításra nem tudok mit mondani. Olvasd el a lehetőségeket. Annyit segítek, hogy az Int. rövidítése Internal, az Ext. rövidítése External.
Köszönöm a választ.
Tudnál mondani BSS138 megfelelő nem smd FET-et? A 3,3V-os oldalon a tápcsatlakozók be vagy kimenetek?
AVR studio WinGCC vel, C ben lefordul simán, viszont avstudióban valamiért már nem éppen, holnap reggel leírom mert a laptopot amin progizok benhagytam munkahelyen véletlenül.
Szia!
Ilyen égetőm van, de nem tudom ezen működik-e a sebesség állítás, szerintem nem.
Lehet, hogy WinAVR -t akartál írni?
Ott is megnéztem, lefordult hiba nélkül. Igaz macerásabb, van egy koreográfiája a forditás menetének. Én mindig ott rontom el, hogy elfelejtem elmenteni a beállított makefilet a projekt könyvtárban. És csak nézek pár percig, hogy ennek már megint mi a baja ![]() (és persze a telepítési könyvtárak, és a projektek is keverve vannak több meghajtón, nehogy egyszerű legyen)
Szia.
Nem tudom, hogy itt: ezt a videót nézted -e? Mert a programozódhoz megmutatja a sebesség állítást. Én jobb híján, ponyprog-al piszkáltam ezeket az AVReket, USB -sorosport átalakítóval, és a legegyszerűbb programozó kapcsolással.
Sajnos nem tudok mondani a BSS138-nak megfelelő nem SMD FET-et.
Erre a lapkára is csak a netet böngészve találtam rá. Az alábbiábrán látszik, hogy melyik csatlakozók a be-/kimenetek.
Igen, így próbáltam én is, de még 1kHz-en se tudom belőle, még a DeviceID-t se kiolvasni. Ebből gondoltam, hogy nem állít semmit.
Pedig menni megy a proci mert egy piezzo folyamatosan pittyeg (ez volt az utolsó amit beleírtam), mikor programoznám elhalgat (RESET jó) és kiírja, hogy "Entering programming mode.. FAILED!". Ezt pedig azután kezdte, hogy 4.8Mhz-re átállítottam. Viszont, be van állítva Brown-out reset 1.8V-ra ha valaki tudna linkelni egy kapcsolást, hogy hogyan kell megvalósítani azt ráengedném. Sajnos Gooogle-el én nem találtam. ![]() USB-sorosport átalakítóm pedig sajnos nincs, pedig, de jó lenne néha, épp most dolgozok rajta...
Hát, nem tudom.
Nálam akkor voltak ilyesmi problémák, mikor az áramkörbe építve szerettem volna programozni, és a hozzá kapcsolt áramkör terhelte a programozó lábakat. Nálad, nem biztos, hogy ez a baj. Szerintem még akkor lehet ilyen hiba, ha véletlenül külső órajelet állítottál be neki, és nem kap kvarcot az IC és ezért bizonytalan, kiszámíthatatlan a működése. Nem tudom, pontosan milyen kapcsolást keresel. (amit használsz programozót, az nálam is tervbe van véve. de majd akkor jön el az ideje ha a meglévővel nem boldogulok egyszer végképp.)ez már PIC-el előfordult, és egyből áttértem a pickit2-re. megérte.
Áramkörbe van téve, de mérgemben már mindent kiforrasztottam, habár azelőtt jó volt a többi (többi.. hát az az 1 piezzo többinek számít
![]() A külső órajeles ötletben viszont van valami, bár fogalmam sincs mit csinál egy AVR ha nem kap külső órajelet mikor az van beállítva neki. Az biztos, hogy most kipróbálom, felprogramozok egy külső órajelgenerátort és bekötöm. Bár csak enny lenne a baja! |
Bejelentkezés
Hirdetés |